Görüş Bildir
Haberler
Bilinçaltı Ne Demek? TDK'ya Göre Bilinç Altı mı, Bilinçaltı mı Olarak Yazılır?

Bilinçaltı Ne Demek? TDK'ya Göre Bilinç Altı mı, Bilinçaltı mı Olarak Yazılır?

Elif Ateş
25.11.2021 - 11:58

Kelimelerin yazımı ile ilgili ilk başvurulacak yerlerden biri olan Türk Dil Kurumu, dil üzerinde çalışmalar yapan merkezlerin başında gelmektedir. Atatürk tarafından açılan bu kurum, Türkçeye girmiş yabancı kelimelerin incelenmesi ve dilin zenginliğini ortaya çıkarmak için araştırmalar yapılmasına olanak sağlamıştır. Türkçenin bilim, sanat gibi çeşitli alanlarda ve öğretim dili olarak gelişmesini, aynı zamanda her alanda kelimelerin doğru kullanılması Türk Dil Kurumu'nun amaçlarındandır. Peki, Türk Dil Kurumu'na göre bilinçaltı kelimesi ne demektir ve nasıl yazılır? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Birçok kişi Türkçe kelimelerin yazımında hatalar yapmaktadır. Özellikle bu kelimeler terim anlamlı sözcükler ise toplumun söz varlığı içerisinde çok fazla bulunmadıklarından dolayı bazı yanlışlar yapılabilmektedir. Terimler bir dilin, genel sözcüklerden ayrılan ve dilin içindeki çeşitli bilim, sanat, meslek dallarıyla ilgili fikirleri karşılayan sözcüklerdir. Aynı zamanda bir kavramı belirtmek için iki veya daha fazla kelimesinin kaynaştırılarak oluşturulduğu birleşik kelimelerde sık yapılan yazım yanlışlarından biridir. Türk Dil Kurumu'nda sadece genel kelimeler değil, bilinçaltı gibi terim ve birleşik sözcüklerin de anlamları, yapıları hakkında bilgiler bulunmaktadır. TDK tarafından oluşturulan sözlükler ve online yazım kılavuzlarından bu bilgilere erişmek mümkündür. Ayrıca bir sözcüğün taşıdığı anlam dışında başka bir anlam için kullanılması anlatım bozukluklarına neden olabilmektedir. Bundan dolayı bir kelimenin anlamının ve doğru yazımı mutlaka öğrenilmelidir. Sık yazım yanlışlarından biri olan bilinçaltı kelimesinin anlamı ve doğru kullanımı ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik...

Bilinçaltı Ne Demek?

Bilinçaltı Ne Demek?

Bilinçaltı, günlük hayatta oldukça sık kullandığım kelimelerden biridir. TDK'ya göre bilinçaltı kelimesinin anlamı; bilinç dışı olmakla birlikte, dilendiğinde kapsamındakilerin bilince çağırılabildiği zihin bölgesi, şuuraltı, tahteşşuur anlamlarına gelmektedir.

İsim yapılı bir sözcük olan bilinçaltı, aynı zamanda birleşik bir kelimedir. Bu sözcük Türk Dil Kurumu'nun sözlüğünde ruh bilimlerinden bir terim olarak geçmektedir.

TDK'ya göre bilinçaltı nasıl yazılır? Bitişik mi ayrı mı?

TDK'ya göre bilinçaltı nasıl yazılır? Bitişik mi ayrı mı?

Bu kelimenin bilinç altı ya da bilinçaltı mı olarak yazıldığı oldukça sorgulanmaktadır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru kullanımı ise ''bilinçaltı'' şeklindedir. Kelimenin cümle içindeki doğru kullanımı şu şekildedir:

  • Rüyalar kişinin bilinçaltına ilişkin önemli ipuçları verir.

  • Bazı cümleler bilinçaltının kodlarına etki eder.

  • Bilinçaltında yer alan yanlış düşünceleri temizlemek mümkündür.

  • Yaşanılan tüm duyguların kaynağının bilinçaltı olduğu düşünülmektedir.

  • Sigmund Freud psikanaliz ve bilinçaltı çalışmaları ile tanınan bir nörologtur.

Aşağıdaki de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Moomoo

Çalıştığım bir konuda güzel bir bilgi teşekkür ederim