Görüş Bildir
Haberler
Haftaya Başlarken Piyasa Verileri: Tarımsal Girdi, Yurt Dışı ÜFE ve Yabancı Ziyaretçi Sayıları Takip Edilecek

Haftaya Başlarken Piyasa Verileri: Tarımsal Girdi, Yurt Dışı ÜFE ve Yabancı Ziyaretçi Sayıları Takip Edilecek

Haftanın ilk günü yurt içinde tarımsal girdi, yurt dışı üretici fiyat ve yabancı ziyaretçi sayıları verilerinin yanı sıra, Hazine ihalesi takip edilecek.

Yurt dışında Almanya üretici fiyatları ve ABD'nin 5 yıllık tahvil ihalesi takip edilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, iş dünyası ile istişare odaklı gerçekleştirdiği görüşmelerine TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Altuğ Erciş ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelerek sürdürdü.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, iş dünyası ile istişare odaklı gerçekleştirdiği görüşmelerine TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Altuğ Erciş ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelerek sürdürdü.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyine teröristler tarafından Türkiye’ye saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere PENÇE KILIÇ hava harekâtı icra edildiğini açıkladı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu teyit etti.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Tayland’da ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile bir araya geldi. Görüşmede, küresel meselelerde birlikte çalışılması, Çin-ABD ilişkilerinin sağlıklı ve istikrarlı bir yola dönmesi için ortaklaşa ilerleme kaydedilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Kuzey Kore, yeni tip kıtalararası balistik füze Hwasong-17’nin dün başarıyla test edildiğini duyurdu.

Japonya İçişleri Bakanı Minoru Terada’nın istifa kararının ardından, ülkede son bir ayda 3 bakan görevinden ayrılmış oldu.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Grossi, dün akşamdan beri Zaporijya Nükleer Santrali çevresinden patlama sesleri duyulduğunu belirterek, 'Zaporijya Nükleer Santrali sahasında kabul edilemez patlamalar meydana geldi' dedi.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı görüşmede, Ukrayna'ya 50 milyon sterlinlik yardım sözü verdi.

Çin Merkez Bankası Eylül ve Ekim aylarının ardından Kasım ayında da borç verme gösterge faiz oranını (LPR) değiştirmedi.

Boston Fed Başkanı Susan Collins, Fed'in enflasyonu yüzde 2 hedefine geri getirmek için faizin nereye kadar yükseltilmesi gerektiğine inandığı sorularına yanıt vermedi.

Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, Almanya'nın Polonya hava sahasının korunmasına yardım için Patriot hava savunma sistemi göndermeyi teklif ettiğini söyledi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors(S&P), İrlanda'nın kredi notunu teyit ederken, görününümü yükseltti.

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), tarımsal girdi ve yurt dışı üretici fiyat verilerini açıklayacak.

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), tarımsal girdi ve yurt dışı üretici fiyat verilerini açıklayacak.

En son tarımsal girdi fiyatları yüzde 135,06, yurt dışı üretici fiyatları yüzde 117,04 artış gösterdi (10.00). 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 12. Türkiye Enerji Zirvesi'ne katılacak (10.00).

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yabancı ziyaretçi sayılarını duyuracak (11.00). 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2023 yılı bütçesi görüşülecek (11.00).

Hazine, 4 yıl vadeli TLREF'e endeksli tahvilin ilk ihracını gerçekleştirecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından merkezi yönetim dış borç ve alacak verileri yayımlanacak (17.30).

Avrupa'da gelecek ilk önemli veri Almanya'nın üretici enflasyonu olacak.

Avrupa'da gelecek ilk önemli veri Almanya'nın üretici enflasyonu olacak.

Üretici enflasyonu son olarak aylık yüzde 2,3 artışla yıllık yüzde 45,8 seviyesine ulaştı (10.00). 

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Denetim Kurulu Üyesi Edouard Fernandez-Bollo, Paris'te A. Gauvin & Raji Avocats tarafından düzenlenen konferansta konuşacak (11.00).

İngiltere Merkez Bankası(BoE) Yetkilisi Jon Cunliffe, Warwick Konferansı'nda dijital para ile ilgili konuşma yapacak (12.05).

OECD Bölgesi için üçüncü çeyrek döneme ilişkin GSYH rakamları yayımlanacak. Bölgede GSYH ikinci çeyrekte dönemsel yüzde 0,3 artarken, yıllık artış yüzde 1,4 oldu (14.00). 

Öne çıkan bir verinin olmadığı yeni kıtada, ABD'den gelecek bölgesel bir gösterge olan Chicago Fed ulusal aktivite endeksi takip edilecek (16.30). 

ABD Hazinesi'nin 5 yıllık tahvil ihalesi de takvimde yer alıyor (21.00). 

Avusturya Merkez Bankası, savaş koşulları altında politika konulu konferans düzenleyecek, Toplantıya Avusturya, Romanya, Polonya, Arnavutluk ve Ukrayna'dan merkez bankacıları katılacak.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ile Kosova Başbakanı Kurti Brüksel’de bir araya gelecek.

Şirket Haberleri

Şirket Haberleri

CarrefourSA, Shopsa ile iş birliğine imza attı.

Girişim Elektrik bağlı ortaklığı Europower Enerji'nin kurduğu Peak PV Solar Teknolojileri, yatırım teşvik belgesi aldı.

Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik AŞ bağlı ortaklığı Pomega Enerji Depolama Teknolojileri AŞ, yüksek teknoloji odaklı ve dikey entegrasyon yatırım stratejisi kapsamında LFP katot aktif materyal üretimi yapmak için 5.000Ton/Yıl kapasiteli üretim tesisi kurulmasına karar verdi.

Kron, Türksat’ın geniş bant şebeke altyapısının yönetimine yönelik ihtiyaçları doğrultusunda yazılım çözümleri geliştirerek Türksat’ın kullanımına sunacak.

Link Bilgisayar, İstanbul Arnavutköy'de bulunan tarlanın 13 milyon TL bedelle satışına karar verdi.

Özsu Balık Üretim AŞ'nin payları, Borsa Birincil Piyasa'da Sabit Fiyatla Talep Toplama ve Satış Yöntemi ile 22-23 Kasım'da satışa sunulacak.

Pera GYO, Denizli'de bulunan gayrimenkulün 5,85 milyon TL bedelle 'Sat ve Geri Kirala' yöntemiyle satılmasına karar verdi.

Şekerbank Türk AŞ'nin bağlı ortaklığı Şeker Finansman AŞ ile devralma yoluyla birleşme işlemi için Sermaye Piyasası Kurulu'na(SPK) başvuruldu.

TÜBİTAK’ın Öncül Ar-Ge Laboratuvarları Programı’na Arçelik de dahil oldu

Türk Telekom, 200 milyon euro tutarında uzun vadeli bir kredi anlaşması imzaladı.

Hafta boyunca neler takip edilecek? Kritik takvim burada👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın