Görüş Bildir
Haberler
Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Var Mı? Kısıtlamalar İptal Edilecek Mi?

Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Var Mı? Kısıtlamalar İptal Edilecek Mi?

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye göre; hafta içi belirli saatlerde ve hafta sonu tam gün olmak üzere sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Bakanlık, ikinci bir açıklamaya kadar yasakların devam edeceğini duyurmuştu. Son yaşanan gelişmeler sonrası sokağa çıkma yasağının iptal edilip edilmediği araştırılıyor. İşte hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile ilgili tüm bilgiler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hafta Sonu Yasak Olacak Mı?

Hafta Sonu Yasak Olacak Mı?

Hafta içleri saat 21.00’de başlayan sokağa çıkma yasağı, takip eden gün sabah saat 05.00’e kadar devam ediyor. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ise cumartesi ve pazar günleri tam gün olarak uygulanıyor. Bakanlığın yayınladığı genelgede, ikinci bir açıklamaya kadar yasakların devam edeceği de vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kademeli Olarak Kaldıracağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile sokağa çıkma yasakları ve kısıtlamalarının kademeli olarak iptal edileceğini duyurmuştu. Bu hafta içinde yapılması beklenen Kabine toplantısı sonra yasaklarla ilgili önemli kararların alınması bekleniyor.

Bilim Kurulu Üyesi: Bulaştıran Sayısı Hala Çok Fazla

Bilim Kurulu Üyesi: Bulaştıran Sayısı Hala Çok Fazla

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, salgının devam ettiğine vurgu yaparak, vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı. Koronavirüsü taşıyıp bulaştıran sayısının pozitif vakalardan fazla olduğunu ifade eden Özlü, “Şu andan tedbirleri aksatmamak lazım, gevşememek lazım. Rakamlar şu anda iyi. 30 bin civarında rakamlar varken şimdi 6 binlere kadar indi. Ama dikkat ederseniz biz nisan ayında ilk vakalar yaşandığı zaman ‘pik’, yani en çok vaka sayısı 5 bindi. Bugün bakıldığı zaman ondan daha yüksek bir sayı var. Yani ciddi sayıda toplumda virüs taşıyan ve dolaşan insanlar var. Tabi ki bunlar test yaptırıp pozitif çıkanlar, bir de test yaptırmayıp pozitif olanlar var. Az semptomatik olanlar veya rahatsız olduğu halde hekime gitmeyenler, evde kalanlar var. Virüsü taşıyıp bulaştıran sayısı pozitif vaka sayısından daha fazla. Onun için dikkatli olmakta fayda var” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın