Görüş Bildir
Haberler
Güzel Fotoğraf Çekmenin 13 Taktiği

Güzel Fotoğraf Çekmenin 13 Taktiği

Schrödinger'in Kedisi
06.03.2015 - 14:50 Son Güncelleme: 07.03.2015 - 21:15

Güzel Fotoğraf Çekmenin 13 Taktiği

Bisikletle gezerken hepimiz en iyi kareleri yakalamak isteriz aslında. Bu bir gösteriş değil, yaptığımız sporun doğasında vardır. Her sporcu aldığı keyfi paylaşmak, yaptığı spora insanları özendirmek ister. Belirli ölçüleri tutturmak ve etik sınırlarda ilerlemek fotoğraflarımıza bakan insanlara keyif verecek ve yaptığımız spora özendirecektir mutlaka. Bisiklet ve fotoğraf ilişkisini birlikte iyi yönetebilmek adına bir kaç bilgi derledik ve bunları size sunuyoruz.

Kaynak: http://velespitim.com/guzel-fotograf-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tek Başına Sürenler

1. Tek Başına Sürenler

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var eğer iki kişi ya da grup halinde geziyorsanız işleriniz çok daha kolay olacaktır. Farklı açıları yakalamak, güzel kompozisyonlar yaratmak ve görsel açıdan çeşitlilik sunmak adına grup gezileri her zaman pek çok olanağa sahiptir. Ama yalnız maceracılardansanız da hiç sorun değil. Sizde bu yaratıcılık, çantanız da tripot gibi büyük bir dostunuz varsa kimse sizi engelleyemez. O yüzden tripodu sakın ama sakın unutmayın. Bütün gezi boyunca selfie çekmek zorunda kalırsınız sonra.

2. Çapraz Bakış Açısı

2. Çapraz Bakış Açısı

Bu açı özellikle arka planın yalın kaldığı, bitki örtüsü bozkırdan oluşan manzaralarda kullanılan güzel bir tekniktir. Çekim yapmak istediğiniz yere geldiğinizde istediğiniz açıyı güzelce ayarlayın ve bisikletinize geçin. Hafifçe pedal çevirirken fotoğraf çekilmeniz görsele inanılmaz bir dinamiklik katacaktır.

3. Tamirat İşleri

3. Tamirat İşleri

Bir arıza yaşadığınızda kesinlikle mizah gücünüzü kaybetmeyin. Unutmayın siz daha pek çok engeli aşacak olan korkusuz maceraperestsiniz! Onarım işine girişin ve o anları ölümsüzleştirin. İlerleyen zamanlarda en favori kareniz o anların içinden çıkabilir. Ayrıca bu metot size aştığınız zorlukları hatırlatarak öz güven aşılayacaktır.

4. Vay Be Anları

4. Vay Be Anları

Bisikletinizi sürüyorsunuz ve bir anda karşınıza harika bir manzara çıktı. Üşenmeyin ve hemen durun! (Tabi grubunuz varsa onlara duracağınız belli ederek.) Etrafı şöyle bir araştırın, en iyi açıyı bulun ve fotoğrafınızı çekilin.

5. Yeni İnsanlarla Tanışın

5. Yeni İnsanlarla Tanışın

Bir yerleşim yerine geldiğinizde oradaki insanlarla iletişime geçin. Bazı yerlerde insanlar fotoğraf çekilmekten rahatsız olabilir. O yüzden biraz sohbet edip, biraz kendinizden bahsedip tanışmayı ihmal etmeyin. İyi iletişim kurduktan sonra harika kareler yakalamanız işten bile değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bayır Aşağı

6. Bayır Aşağı

Bir tepeden zikzak çizerek ya da dönerek iniyorsanız işte fotoğraf zamanı geldi demektir. Kamerayı yükseğe yerleştirip aşağıya doğru süzülün, lensim iyi değil ya da yeterince zoom yapma şansım yok diye de üzülmeyin. Gözükmeniz bile o fotoğrafın yeterince güzel olmasını sağlayacaktır.

7. Bisiklet Fotoğrafı

7. Bisiklet Fotoğrafı

Eh, onca yol sizi taşıyan aracın şöyle bir fotoğrafını çekmeden olmaz ama değil mi? Her şeye hak ettiği saygıyı sunmak lazım. Bisikletinizi çekmenin en güzel şekillerinden bir kaç tanesinden bahsedelim. Otantik yapıların, özel tasarım yapıların ve renk renk boyanmış duvarların önünde bisikletinizi çekmek güzel bir kare yakalamanızı sağlayacaktır. Kadrajı güzelce ayarlayın ve deklanşöre basın!

8. Basit Tutun

8. Basit Tutun

Kurgularınızda fazla karmaşık düşünmeyin. Ana ya da manzaraya odaklanın ve fotoğrafınızı çekin.

9. Yerleşim Yeri Sınırları

9. Yerleşim Yeri Sınırları

Bu tarz tabelaları değerlendirin. İlerleyen zamanlarda anınızı yazarken ya da anlatırken size kronolojik bir sıra sunacaktır bu tarz resimler. Bunun dışında güzel açılarla dikkat çekici kareler de yakalayabilirsiniz.

10. Sıra Dışı Anlar

10. Sıra Dışı Anlar

Bir su birikintisi ya da tozlu bir yolda ilerlerken ortamı mutlaka değerlendirin. Olayı dramatize ederek çok güzel pozlar elde ettiğinizi siz de göreceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Dinlenme Anı

11. Dinlenme Anı

Dinlenme anı sadece dinlenme anı değildir. Otantik bir yerde ya da güzel manzaralı bir yerde dinleniyorsanız bundan daha iyi bir fotoğraf anı olabilir mi?

12. Kamp Zamanı

12. Kamp Zamanı

Çadırınızı kurdunuz diyelim. Günün yorgunluğunu atacaksınız ve hava henüz tam kararmamış. Elinizi çantanıza tam attınız ki eliniz bir şeye çarptı. Bir de baktınız fotoğraf makineniz (ya da akıllı telefon) Eh hadi bizi kırmayın da şöyle güzel bir kaç kare fotoğraf çekiverin.

13. Yerin Ruhu

13. Yerin Ruhu

Bir yere geldiniz ve çok güzel şeyler hissettirdi size. O an gözünüze kayda değer bir şey gözükmese de mutlaka fotoğraflayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
8
2
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın