Görüş Bildir
Haberler
Güne Bunları Okumadan Başlamayın: Piyasalarda Hareket Bitmedi! Neler İzlenecek?

Güne Bunları Okumadan Başlamayın: Piyasalarda Hareket Bitmedi! Neler İzlenecek?

Yurt içinde özel sektörün yurt dışı borcu ve konut fiyatları verileri takip edilecek. Yurt dışında ise gözler yine merkez bankalarında olacak. İsviçre ve İngiltere merkez bankalarının faiz kararları yakından takip edilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD'de ekonomik aktivitenin toparlandığına ve istihdam kazanımlarının güçlü olmaya devam ettiğine işaret eden Fed, faiz oranını 75 baz puan artırdı. Bu, 1994'ten bu yana yapılan en büyük faiz artırımı oldu.

ABD'de ekonomik aktivitenin toparlandığına ve istihdam kazanımlarının güçlü olmaya devam ettiğine işaret eden Fed, faiz oranını 75 baz puan artırdı. Bu, 1994'ten bu yana yapılan en büyük faiz artırımı oldu.

Endüstri Bölgeleri Kanun Teklifi Sanayi Komisyonu’nda kabul edildi.

Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edildi.

Brezilya Merkez Bankası(COPOM), üst üste 11'inci toplantısında da faiz oranında beklentiler doğrultusunda artışa gitti. COPOM, gösterge konumundaki Selic faiz oranını 50 baz puan artırarak yüzde 12,75'ten yüzde 13,25'e çıkardı. 

Fed Başkanı Jerome Powell, Temmuz ayında yapılacak Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısından da 75 baz puanlık bir faiz artırım kararı çıkabileceğini söyledi.

ABD Merkez Bankası'nın(Fed) 75 baz puan faiz artırımının ardından körfez ülkelerinin merkez bankaları da 25 ila 75 baz puan arasında değişen oranlarda faiz artırımına gitti. BAE, Bahreyn, Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Ürdün merkez bankaları faiz artırdı.

Asya'da da Fed'i takip eden Hong Kong ve Macau para otoritelerinden aynı seviyede faiz artışları geldi.

Fed yetkilileri GSYH tahminlerini aşağı, işsizlik oranı tahminlerini yukarı yönlü revize ettiler.

Fed'in açıkladığı 'Ekonomik Projeksiyon Raporu'na göre, 2022 yılı büyüme beklentisi yüzde 1,7 oldu.

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı görüşmesinde Zelenskiy’i ABD’nin Ukrayna’ya topçu ve gelişmiş roket sistemleri için mühimmat da dahil olmak üzere 1 milyar dolarlık güvenlik yardımı sağlayacağı konusunda bilgilendirdiğini ifade etti.

ABD'ye Nisan ayında net sermaye girişi 1,3 milyar dolar seviyesinde kaldı. Çin'in elinde bulunan ABD tahvil miktarı düşüşünü sürdürerek 1 trilyon dolar sınırına geldi.

Japonya'nın ticaret açığı Mayıs ayında, son 8 yılda tek bir ayda görülen en yüksek seviyede gerçekleşti. 

Çin'de yeni konut fiyatları Nisan ayının ardından Mayıs ayında da düştü. 

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi'nin dün yaptığı olağanüstü toplantıda dile getirilen yeni anti-parçalanma, anti-ayrışma aracının tahvil alımları konusunda şartları daha gevşek dizayn etmesi bekleniyor.

İngiltere'de IGD tarafından yapılan araştırma, gıda fiyat enflasyonunun bu yaz yüzde 15'e varan bir seviyede tepe yapmasını ve 2023 yılında da yüksek seviyelerde kalmaya devam etmesinin beklendiğini gösterdi.

Fed'in detayları burada👇

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu verilerini duyuracak (10.00).

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu verilerini duyuracak (10.00).

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 'Makine Zirvesi 2022' etkinliğine katılacak.

Bloomberg HT, Haziran ayının öncü güven endeksi rakamlarını açıklayacak (09.55).

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 14. Elektrik Dağıtım Şirketleri Sektör Değerlendirme Toplantısı'na katılacak (10.00).

TBMM KİT Komisyonunda, Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıklarının hesapları görüşülecek (11.00).

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 'D-8 Yatırım Forumu'na katılacak (11.00).

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. TCMB haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu öncelikli olarak izlenecek (14.30).

TCMB aynı saatte konut fiyatları rakamlarını da açıklayacak. Konut fiyatları bir önceki ay yıllık yüzde 110,0 seviyesine ulaşmıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, ortak basın toplantısı düzenleyecekler.

Günün diğer faiz kararı İngiltere Merkez Bankası(BoE) tarafından gelecek.

Günün diğer faiz kararı İngiltere Merkez Bankası(BoE) tarafından gelecek.

BoE'nin geçen yılın son ayı başladığı faiz artırım sürecini 25 baz puan ile devam ettirmesi bekleniyor (14.00). 

Avrupa'da beklenen faiz kararlarından ilki İsviçre Merkez Bankası(SNB) tarafından açıklanacak. 2015 yılından bu yana faizi yüzde -0,75 seviyesinde tutan SNB'nin diğer büyük merkez bankalarının artırım kararlarını izleyip izlemeyeceği takip edilecek. Piyasalarda beklenti bu toplantıda da faizin değişmeyeceği yönünde oluştu (10.30). 

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Fabio Panetta, Avrupa Ödemeler Konseyi'nin 20. yıl dönümü etkinliğinde soruları yanıtlayacak (10.50).

İtalya'da Mayıs ayı için tüketici fiyatları final rakamları açıklanacak (11.00). 

Tayvan Merkez Bankası(CBC) faiz kararını açıklayacak. Analistler bu toplantıda 12,5 baz puan faiz artışı bekliyorlar.

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, Osservatorio Giovani-Editori tarafından düzenlenen 'Genç Faktör, Gençler, Ekonomi ve Finans Arasında Bir Diyalog' adlı Uluslararası Konferansa katılacak (11.30).

NATO Savunma Bakanları Toplantısı düzenlenecek. 

ABD'de bir önceki ay hafif gerileyen konut başlangıçları için Mayıs ayı rakamları takip edilecek. Ülkede en son konut başlangıçları yüzde 0,2 düşüşle 1,72 milyon seviyesine inmişti (15.30).

Aynı saatte Philadelphia Fed iş koşulları endeksi, işsizlik başvuruları ve New York Fed hizmet sektörü aktivite endeksi de ekranlara düşecek.

Euro Bölgesi maliye bakanları ERM2, dijital euro, mali kurallar reformu, bankacılık birliği konularınI görüşmek üzere bir araya gelecekler (16.00).

Her hafta olduğu gibi doğal gaz stokları da takvimde yer alıyor (17.30).

Kanada Hazinesi'nin 50 yıllık tahvil ihracı da analistlerin takip edeceği gündem maddeleri arasında olacak (19.00).

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın