Görüş Bildir
Haberler
Güne Başlarken Bilmeniz Gerekenler: Piyasaların Gündeminde Neler Var?

Güne Başlarken Bilmeniz Gerekenler: Piyasaların Gündeminde Neler Var?

Yurt içi piyasalarda Kabine toplantısının izleneceği günde, yurt dışında İngiltere, Almanya ve Kanada enflasyon, ABD konut başlangıçları verileri takip edilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Piyasalarda öne çıkan başlıklar

Piyasalarda öne çıkan başlıklar

Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi’nde BOTAŞ’a ait petrol boru hattında patlama meydana geldi. Çıkan yangın sabaha karşı söndürüldü.

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau, enflasyonun beklenenden daha uzun sürü yüksek kalmaya devam etmesi halinde, ECB'nin para politikasını daha çabuk bir şekilde bu duruma uyarlayabileceğini söyledi.

Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi BlackRock'ın CEO'su Larry Fink, hızla yükselen enflasyonu frenlemek için Fed'in para politikasını hızlı bir şekilde yeniden ayarlaması halinde ABD Hazine kağıdı getiri eğrisinin yataylaşmasına yol açılabileceği uyarısında bulundu.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, 'Rusya’nın her an Ukrayna’ya saldırabileceği bir aşamadayız' diyerek Rusya’ya karşı tüm seçeneklerin masada olduğunu ifade etti.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) Salı günü, artan sayıda Kovid-19 vakası nedeniyle İsrail, Avustralya, Mısır dahil olmak üzere 22 ülke ve bölgeye seyahat edilmemesini tavsiye etti.

Yurt içi gündemde neler var?

Yurt içi gündemde neler var?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muhtarlar Toplantısı'na katılacak (14.00).

TBMM Genel Kurulunda, Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı KHK'da Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin görüşmeleri devam edecek (14.00). 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Erdoğan başkanlığında toplanacak (16.00).

Yurt içinde beklenen bir veri bulunmuyor.

Yurt dışı gündemde neler var?

Yurt dışı gündemde neler var?

İngiltere ve Almanya'nın enflasyon rakamları aynı saatte ekranlara düşecek. İngiltere'de Aralık ayı için açıklanacak olan tüketici fiyatlarıyla birlikte, üretici fiyatları ve perakende fiyatlar da takip edilecek (10.00). Almanya için veriler ise final rakamlar olacak. Öncü verilerle tüketici fiyatları aylık yüzde 0,5, yıllık yüzde 5,3 artış göstermişti. 

Euro Bölgesi'nde cari işlemler dengesi ve inşaat üretimi verileri bulunuyor (12.00, 13.00).

Uluslararası Enerji Ajansı(IEA) aylık raporu açıklanacak (12.00).

İngiltere'den gelecek son veri Kasım ayı için ONS Konut Fiyatları olacak. İngiltere'de özel sektör kurumlarına göre daha gecikmeli açıklanan ONS rakamları, emlak piyasası için daha kapsamlı verileri sunuyor (12.30).

Almanya'nın 15 yıllık tahvil ihalesi de analistlerin takip edeceği önemli bir gündem maddesi olacak (13.30).

ABD'de her hafta açıklanan MBA mortgage verileri yine aynı saatte ekranlara düşecek (14.00).

ABD'de konut piyasalarını ilgilendiren diğer veri ise Aralık ayı konut başlangıçları ve inşaat izinleri olacak. Bir önceki ay konut başlangıçları yüzde 11,8 artışla 1,68 milyona, inşaat izinleri yüzde 3,6 artışla 1,71 milyona çıkmıştı (16.30).

Aynı saatte Kanada'nın enflasyon rakamları takip edilecek. 2021 yılının son ayı için tüketici fiyat endeksi rakamları yayımlanacak. Kanada'da bir önceki ay enflasyon yüzde 0,2 artarak, yıllık yüzde 4,7'ye ulaşmıştı.

Yine aynı saatte Kanada emlak piyasasını ilgilendiren Teranet ile National Bank of Canada'nın birlikte hazırladığı konut fiyatları açıklanacak. 

New York Fed Hizmet Sektörü Aktivite Endeksi de günün yayımlanacak verileri arasında bulunuyor (16.30). 

Analistlerin takip edeceği son gündem maddesi ise ABD'nin 20 yıllık tahvil ihalesi olacak (21.00).

Bu içerikler de ilginizi çekebilir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın