Görüş Bildir
Haberler
Her Gün Kullanan Günden Güne Bizi Zehirleyen Koynumuzda Beslediğimiz 11 Yılan

Her Gün Kullanan Günden Güne Bizi Zehirleyen Koynumuzda Beslediğimiz 11 Yılan

Ekin Dnc
27.05.2015 - 11:44 Son Güncelleme: 27.05.2015 - 14:48

Günlük hayatta kullandığımız birçok ürün kimsayal bakımından oldukça zengin, zaten bu nedenle organik ürünler ya da sözde organik ürünler pazarı bu kadar popüler ve geniş. Fakat bazı ürünleri, içerdiği maddelerin yan etkileri tespit edildiği halde kullanmaktan çekinmiyoruz. İşte bu ürünlerin en sık kullanılanlarını sizin için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Parfümler

1. Parfümler

Parfüm olarak piyasaya sürülen ürünlerin (cologne, perfume, fragrance artık ne derseniz) içerisinde 500’den fazla kimyasal bulunuyor. Bu kimyasallar arasında kanserden astıma, kas ağrısından yorgunluğa kadar birçok hastalığa neden olan maddeler de var. Fakat hemen moral bozmaya gerek yok, bu yapılan tespitler sonucunda parfüm endüstrisi artık tamamen doğal, organik yağlardan parfümler yapıp, bunları sürmeye başladı bile.

2. Temizlik malzemeleri

2. Temizlik malzemeleri

Sabahtan akşama ev temizleyenleri ve bu yolla stres atanlara kötü bir haberimiz var. Bir yandan ev temizlerken bir yandan da kendiniz zehirlediğinizi umarım biliyorsunuzdur. Uzun yıllardır uzmanlar ev kadınlarını temizlik malzemelerinden bol bol kullanmamalarını tavsiye ediyor. Standart bir ev temizleme ürünü içerisinde 62 adet zehirli kimyasal barıdnırıyor. Dolayısıyla her solumanızda vücudunuza bu kimyasalları çekiyorsunuz. Doğal malzemelerle temizlik yapmak isterseniz sirke, soda, limon suyu gibi malzemeler kullanabilirsiniz. Doğa dostu kabul edilen arap sabunu da bir başka tavsiye.

3. Plastik saklama kapları

3. Plastik saklama kapları

Saklama kapları özellikle de Türk annelerinin alametifarikası. Fakat özellikle plastikte bulunan BPA maddesi, başta meme kanseri olmak üzere birçok kanserli hücrelerinin hızla büyümesine neden oluyor. Plastik yerine cam saklama kaplarını tercih edebilirsiniz, yok ben plastik kaplarımdan vazgeçmem diyorsanız en azından mikrodalgada kullanmamaya özen gösterin.

4. Deodorantlar

4. Deodorantlar

Senelerdir üzerine konuşulan konulardan, ozon tabakasını deldiğinden kanser yaptığına kadar birçok iddia ortada dolaşıyor. Özellikle de içerisinde bulunan aluminyum ile meme kanseri hücrelerini arttırdığı söyleniyor. 'Ee peki napalım, kokalım mı yani?' diyorsanız, organik deodorantları tercih edebilirsiniz ya da çok daha iyisi hindistan cevizi sütü, karbonat ve pudra ile kendi deodorantınızı yapabilirsiniz.

5. Kozmetik ürünler

5. Kozmetik ürünler

Kozmetik ürünler, toplamda 82.000 kimyasalla içerisinde en fazla zehirli madde barındıran doğrudan temas ettiğimiz ürünler. Son yıllarda özellikle, bazı markanın içeriğindeki bu maddelerin ifşasıyla birlikte birçok marka doğal maddelerden yapılma organik ürünleri piyasaya sürmeye başladı. Bu nedenle doğal olduğunu iddiasındaki ürünleri kullanmakta fayda var. Yine de siz bir ürün alırken içeriğini okumaya dikkat edin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Oda parfümü

6. Oda parfümü

Her gün, her an, her yerde maruz kaldığımız ve kaçmanın mümkün olmadığı oda parfümleri, aslında oldukça zararlılar. Hayatımıza yeni girdikleri için uzun vadedeki etkilerinin ne olacağı tam olarak bilinmese de içeriğindeki ftalat kanserojen maddeler arasında yerini çoktan aldı.

7. Çamaşır deterjanı

7. Çamaşır deterjanı

Yapılan araştırmalara göre sıradan bir çamaşır deterjanında, etikete eklenmemiş 17 zehirli kimyasal madde bulunuyor. Bunlar arasında deri kaşıntılarına neden olanlardan, sinir hastalıklarına sebebiyet verenlere kadar geniş bir skalada maddeler bulunuyor. Özellikle de kokulu deterjanların %50’sinin bu zararlı maddelerin en azından birini barındırdığı tespit edilmiş. Tabii ki bunlar tespit edildi diye kirli kıyafetler dolaşmayacaksınız, bebek deterjanı adıyla satılan ürünler daha hassas ciltler için olduğundan tavsiyeli. Bunun dışında birçok marka doğa dostu, organik deterjan piyasa sürdü bile.

8. Yapışmaz tava

8. Yapışmaz tava

Bilimadamları, tavaları yapışmaz yapmak için kullanılan maddenin havaya zehirli kimyasallar saldığını tespit etmiş. Aslında doğrudan ölümcül olmayan bu kimyasalların yan etkisi başağrısı. Birkaç tanesinin evdeki minik kuşları öldürdüğü de saptanmış. Yakın zamanda bolca gördüğümü  seramik tava-tencerelere yumuşak geçişin nedenlerinden biri de bu. Seramik iyi güzel de tuzlu diyorsanız, paslanmaz çelik ve dökme demirden devam.

9. Böcek ilacı

9. Böcek ilacı

Üzerine çok fazla konuşmaya gerek yok. Bir canlıyı öldürmek için kullanılan bir şeyin başka bir canlıya herhangi bir zararının dokunmayacağını düşünmek olsa olsa fazlasıyla iyimserlik olur. Yapılan araştırmalar böcek ilacının içerisindeki maddelerin bilinci, hafızayı etkilediğini ve kas rahatsızlıklarına sebebiyet verdiğini tespit etmiş. Mümkün olduğunca solumayın, temas etmeyin. Hatta şansınız varsa öldürmeyin.

10. Güneş yağları

10. Güneş yağları

Güneş yağını sürüp, güneşin altında saatlerce yatmanın zararlı etkilerinin yanında bir de bu ürün içerisinde kullanılan maddelerin bilinen çok ciddi zararları var. Hormonlar üzerinde etkisi olan bu kimyasallar üreme sistemine zarar veriyor. Bunun yerine daha doğal ürünleri kullanmayı tercih edin. Güneşe çıkmadan bolca havuç yiyebilir, vücudunuza ceviz yağı sürebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Diş macunu

11. Diş macunu

Diş bakımı ve temizliği derken, sürekli olarak vücudumuza kimyasal soktuğumuzu yeni öğrendik desek yeridir. Neredeyse her diş macunu gliserin, sodyum loril sülfat (SLS), sorbitol, florür ve triklosan gibi maddeleri barındırıyor. Özellikle beyazlatıcı diş macunlarında bu zararlı maddelerden daha çok bulunuyor. Bu maddelere az maruz kalmanın kısa vadede özellikle bir zararı olmasa da özellikle florürün çoğunun uzun vadede zararlı olduğu biliniyor. Dolayısıyla florürsüz diş macunu tercih etmekte fayda var, marketlerde değilse bile eczanelerde bulmak mümkün

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0