Görüş Bildir
Haberler
Gözden Kaçırmış Olabileceğiniz Birbirinden Şahane 20 Gerilim Filmi

Gözden Kaçırmış Olabileceğiniz Birbirinden Şahane 20 Gerilim Filmi

13.10.2021 - 07:30

Gözden kaçırmış olabileceğiniz birbirinden şahane 20 gerilim filmini sizin için listeledik. İyi okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. My Son, My Son, What Have Ye Done (2009)

20. My Son, My Son, What Have Ye Done (2009)
www.sinemalar.com

San Diegolu bir genç, Euripides'in Orestes tragedyasından esinlenerek antika bir kılıçla annesini öldürdükten sonra iki kişiyi kendi evinde rehin alır. Yüksek lisans öğrencisi Brad McCullum'ın şehrin kıyısında geçen bu cinai öyküsü, iyi bir dedektif ve genç adamın arkadaşlarının olayı çözme çabalarıyla sürer. Amaç hem McCullum'ın niyetini anlamak hem de rehineleri kurtarmaktır.

IMDb: 6,2

19. Peacock (2010)

19. Peacock (2010)
www.sinemalar.com

Nebraska’nın kırsal bir bölgesinde meydana gelen bir tren kazası kasabanın banka memuru Murphy’nin gizemli sırrının açığa çıkmasına sebep olacaktır.

IMDb: 6,2

18. Naboer (2005)

18. Naboer (2005)
www.beyazperde.com

Bir terk edilişin ardından karşılaşılan yepyeni bir insan bazen hiç umulmadık sorunlara gebe olabilir. John’un kız arkadaşı Ingrid, onu terk eder ve gider. Bu olayın ardından John, tuhaf komşuları Kim ve Anne ile tanışıp yakınlaşır. Bir zaman tutku ile yoğrulmuş sevişmeler yaşamaya başlar John. Ancak tuhaf olaylar gelişir. Sabahları uyandığında bazen halsiz kimi zaman da hafızasında kayıplar baş gösterir. Bir sonraki adımda da gerçek ile hayal birbirine girmeye başlar. 

IMDb: 6,4

17. Red Eye (2005)

17. Red Eye (2005)
www.beyazperde.com

Miami’ye yaptığı uçak yolculuğu Lisa Reisert'ın hayatının en zor gecesi olacaktır. Uçakta yanında oturan Jackson bir suikastçıdır ve ondan işbirlikçisi olmasını ister. Üstelik kabul etmezse, babasını öldürtecektir. Lisa bir kabusa dönüşen gece uçuşunda sorunlarla baş etmek için yapayalnızdır. Bir an önce bir cinayeti önlemeli ve yanındaki katilden kurtulmalıdır.

IMDb: 6,5

16. Roadgames (1981)

16. Roadgames (1981)
www.beyazperde.com

Amerikalı bir kamyon şoförü olan Pat, Avustralya’da yolculuk yaparken birçok otostopçuya rastlar. Pat yolculukta zaman geçirmek için yoldaki diğer insanların kişiliklerini tahmin etmek gibi çeşitli oyunlar oynar. Bu sırada radyoda yeşil minibüs kullanan bir adamın rotası boyunca karşılaştığı kadınları öldürdüğüne dair bir haber yayınlanır. Pat, seri katili suçüstü yakalamak için bir kedi fare oyunu oynamaya karar verir.

IMDb: 6,6

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Spider (2002)

15. Spider (2002)
www.beyazperde.com

Uzun süre psikiyatrik tedavi için klinikte yatan genç bir adam sonunda Doğu Londra sokaklarına döner. Tanıdığı sokakların sesleri, görüntüleri ve hatta kokuları, genç adamda çocukluğuna dair gömülü kalmış hatıraları canlandırır.

Usta yönetmen David Cronenberg’den, Cannes Film Festivali’nde de gösterilmiş ilginç bir gerilim filmi...

IMDb: 6,8

14. Red Road (2006)

14. Red Road (2006)
www.beyazperde.com

Her gün dünyanın başka bir parçasını izlemek imkanına sahip olan Jackie, güvenlik kamerasının ardında bir yaşam sürmektedir. Onun görevi, civarda yaşayan insanların güven olmasına katkıda bulunmaktır. Her gün o kameranın karşısında oturur ve bir sokağı gözetler. Her zamanki rutininde yaşadığı bir gün monitörde farklı biri çıkar karşısına. O an gördüğü adamı daha önce hiç görmemiştir ve aynı zamanda da görmeyi bir daha hiç istemeyecektir. Mecburen ve iş gereği onu izlemek zorundadır. O andan itibaren de ne civarda hayat aynı kalacaktır ne de Jackie’nin dünyası. Film 2006 Cannes Film Festivali’nden de Jüri Büyük Ödülü’nü almıştır. Ayrıca başka da pek çok ödül sahibi olmuştur. Yönetmen Andrea Arnold’un ilk çalışmasıdır.

IMDb: 6,8

13. Bad Timing (1980)

13. Bad Timing (1980)
www.beyazperde.com

Bad Timing, bir psikiyatrist ile evli bir kadın arasında yaşanan ilişkiye odaklanıyor. Başarılı bir psikiyatrist olan Alex’in hayatı, Milena adında bir kadınla tanışmasının ardından bambaşka bir hal alır. Birbirinden farklı karakterlere sahip olan Alex ve Milena, partide tanışmalarının ardından aralarında oluşan çekime karşı koyamazlar ve yasak bir ilişkiye adım atarlar. Ancak bir süre sonra Milena’nın aşırı doz alarak intihara kalkışması, ikisinin de hayatını daha da karmaşık bir hale sokar. Hastanede tedavi altına alınan Milena, polisler tarafından sorgulanmaya başlayınca gözler Alex’e çevrilir. Alex’ten şüphelenmeye başlayan polis memuru, psikiyatristin geçmişini araştırmaya başlar ve Milena’yı intihara sürükleyen olaylar ortaya çıkar.

IMDb: 7

12. Rolling Thunder (1977)

12. Rolling Thunder (1977)
www.beyazperde.com

Binbaşı Charles Rane, savaştan geri döndüğünde memleketinde bir kahraman olarak karşılanır. Savaş sırasında göstermiş olduğu başarı nedeniyle Charles’a bir dizi hediye verilir. Bu durumu fırsat bilen haydutlar, Charles’ın evini soymaya karar verir. Eve giren haydutlar bu sırada Charles’ın oğlunu ve karısını öldürür. Ailesinin başına gelenlerle büyük bir yıkıma uğrayan Charles, intikam almak için haydutların peşine düşer.

IMDb: 7

11. The Offence (1973)

11. The Offence (1973)
www.sinemalar.com

Aralarında 12 Angry Men, Network ve Serpico gibi unutulmaz filmlerin de bulunduğu sayısız yapıma imza atan usta yönetmen Sidney Lumet, 1973 tarihli The Offence’de sorgu sırasında bir zanlıyı öldürdüğü suçlamasıyla meslekten atılan bir polisin yaşadıklarını anlatıyor. Sean Connery’nin en sevdiği filmlerinden biri olan The Offence ünlü yazar John Hopkins’in This Story Of Yours adlı tiyatro oyunundan uyarlanmış. Film usta rejisi, güçlü senaryosu ve başarılı oyuncularıyla sürükleyici bir yapım.

IMDb: 7

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Hit (1984)

10. The Hit (1984)

Başrollerini John Hurt, Tim Roth ve Terence Stamp'ın paylaştıkları bu 1984 tarihli suç draması, iki arkadaşın 10 yıl önce karıştıkları bir banka soygununu ihbar ederek İspanya'ya kaçan muhbir arkadaşlarını yakalayıp intikam alma planları üzerine kurulu.

IMDb: 7,1

9. Manhunter (1986)

9. Manhunter (1986)
www.beyazperde.com

Will Graham özel bir görevlendirmeyle tekrar eski işine geri dönmek durumunda kalmıştır. Kendisi emekli olmuş bir gizli ajandır. Daha önce FBI için hizmetlerde bulunmuş, emekli olmuş, lakin şimdi amansız bir seri katili enselemek için tekrar işbaşı yapmıştır. Will Graham, psikopat düşünce tarzını çözme konusundaki yeteneğine ek olarak, daha önce yakaladığı ünlü katil Dr. Hannibal Lecter’ın da yardımıyla Kızıl Ejder olarak bilinen korkunç caninin peşine düşer. Thomas Harris’in Kızıl Ejder adlı kitabından Michael Mann tarafından sinemaya uyarlanan yapım, Hannibal Lecter efsanesinin gençlik dönemini de kapsamaktadır. 1986 yapımı bir suç filmi olan Manhunter'da yönetmenlik koltuğunda Michael Mann oturuyor. 

IMDb: 7,2

8. De vierde man (1983)

8. De vierde man (1983)
www.beyazperde.com

Vissingen'deki bir edebiyat kulübünde konuşma yapması için çağırılan alkolik yazar Gerard Reve, yolculuğu esnasında uğradığı Amsterdam tren istasyonunda başka bir trene binmekte olan yakışıklı bir adamdan etkilenir. Gerard gideceği yere varır ve burada kulübün mali işleriyle ilgilenen varlıklı ve güzel Christine Halsslag ile tanışır; aralarında tek gecelik bir ilişki yaşanır. Ertesi sabah uyandığında kadının fotoğraflarında Christine'in sevgilisini görür. İlginç olan yanı sevgilisi, tren istasyonunda karşılaşıp etkilendiği adamdır. Gerard, Herman isimli bu adamla tanışabilmek umuduyla Christine'i sevgilisini kaldıkları eve çağırması için ikna eder...

IMDb: 7,2

7. House of Games (1987)

7. House of Games (1987)
www.beyazperde.com

Ünlü oyun ve senaryo yazarı David Mamet’in büyük övgülerle karşılanan ve artık klasikleşen ilk filmi Oyun Evi’nde, bir kadın psikiyatr, aynı zamanda bu alandaki eserleriyle de çok saygın bir yerdedir. Ama, ona çeşitli sorunlarını anlatan bir hastasına ilgi duyup onun özel ve de gizemli hayatına karışınca, başına gelmedik bela kalmaz...

IMDb: 7,3

6. Kim Bok-nam salinsageonui jeonmal (2010)

6. Kim Bok-nam salinsageonui jeonmal (2010)
www.sinemalar.com

Hae-won, 30'lu yaşlarında, hayatını kariyerine adamış bir genç kadındır. Seul'de tek başına yaşayan Hae-won bir cinayete tanıklık eder. İş yaşamında da şansı dönen Hae-won elini nereye atsa hep karmaşık durumların içine düşmektedir.

Çalıştığı banka onu zorunlu bir 'tatil'e gönderince, Hae-woe çocukken büyükbabasını ziyarete gittiği Moodo isimli adaya yolculuk yapmaya karar verir. Burada çocukluk arkadaşı Bok-nam ile karşılaşır. Daha önce kendisi ile hep iletişime geçmeye çalışan iyi niyetli Bok-nam'ın  adadaki insanların alay malzemesi olduğunu görünce kısa çaplı bir şok yaşar. Zulüm gören Bok-nam'ın tek istediği adadan kaçabilmektir, bu konuda Hae-won'un yardımını ister. Genç kadın ise hayatının yeterince karmaşık olduğunu düşündüğünden bu duruma karışmak istemez. Adadan Hae-won'un ihmali yüzünden ayrılamayan Bok-nam intikam planları kurmaya başlar.

IMDb: 7,3

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Experiment in Terror (2002)

5. Experiment in Terror (2002)
www.beyazperde.com

Banka memuru olan Kelly Sherwood eve döndüğünde kötü bir sürprizle karşılaşır. Evinde bir yabancının saldırısına maruz kalan Kelly, bankadan 100 bin dolar çalmaya zorlanır. Aksi taktirde suçlu tarafından öldürülecektir. Ne yapacağını bilmeyen Kelly, adamı etkilemeye karar verir ve bu sayede onu oyalayıp polise ulaşmayı umar. Ancak yaşananlar düşlediklerinden farklı olur.

IMDb: 7,3

4. The Silent Partner (1978)

4. The Silent Partner (1978)

Banka çalışanı Miles Cullen, bir soygun esnasında çalınmasına engel olduğu 50,000 doları kendi üstüne alır. Noel Baba kılığındaki psikopat soyguncu paranın peşine düşer.

IMDb: 7,4

3. Wait Until Dark (1967)

3. Wait Until Dark (1967)
www.imdb.com

Görme engelli bir genç kadın (Audrey Hepburn), eroin dolu bir oyuncak bebeğin peşine düşüp evine girmeye çalışan üç saldırganla mücadele etmek zorunda kalır.

IMDb: 7,8

2. The Day of the Jackal (1973)

2. The Day of the Jackal (1973)

Çakalın Günü, Fransız General Charles de Gaulle`ü öldürmek için kiralanmış bir katilin hikâyesini anlatıyor. Adım adım hareket ederek kusursuz bir cinayeti gerçekleştirmek isteyen “çakal” lakaplı suikastçıyı de Gaulle’ü öldürmeden önce yakalayabilmek için onlarca polis el ele vermiştir. Ünlü dedektif Claude Lebel`in liderliğindeki polisler tüm ülkede bu suikastçının izini sürmektedir.

IMDb: 7,8

1. Le salaire de la peur (1953)

1. Le salaire de la peur (1953)
www.sinemalar.com

Yoksulluktan yıkılan bir Güney Amerika kasabası. Kasabada faaliyet gösteren Amerikan petrol firması. Firma uzak bir yere götürmek kamyon dolusu nitrogliserin götürmek için kasabada kamyon şoförü aramaktadır. Sonuçta iki kamyonu kullanmaları için dört şoför seçilir. Şoförler çok tehlikeli bir yolculuğa çıkarlar. En ufak bir hataları ölümlerine yol açacaktır.

IMDb: 8,1

Bu içerikler de ilginizi çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın