Görüş Bildir
Haberler
Göz Renginden Yüz Şekline Vücut Hatlarımız Karakterimiz Hakkında Ne Söylüyor?

Göz Renginden Yüz Şekline Vücut Hatlarımız Karakterimiz Hakkında Ne Söylüyor?

Petek Yiğit
22.04.2023 - 16:17

Çoğu zaman vücudumuzun bir makine gibi çalıştığını düşünür ve bu yüzden de vücutta duygusallığa yer olmadığını düşünürüz. Ama son yaptığımız araştırmalarda, gördük ki, vücudun bazı bölümleri de aslında bizim duygu durumumuzun en büyük habercilerinden birisi. Bu içerikte de sizler için vücudumuzun bu bölümlerini derledik. Biz hazırlarken çok keyif aldık, umarız siz de okurken keyif alırsınız. :)

Kaynak: https://brightside.me/wonder-curiosit...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Burun şeklimiz

1. Burun şeklimiz

Her burun kendine özgüdür. Ancak 2013 yılında Journal of Craniofacial Surgery tarafından yapılan bir araştırmaya göre, kemikleri birbirine bağlayan ve burnumuzu oluşturan doku, kişiliğimiz hakkında birçok şey ifade edebilir. Araştırmanın uzmanları, insanların burunlarının yaklaşık 1.700 fotoğrafını inceledi ve hepsini 14 tipte kategorize etti. Bu araştırmaya göre;

Uzun burunlu insanlar profesyonel yaşamlarında çok hırslı ve çok çalışkan. Mükemmeliyetçi olma eğilimindeler ve genellikle profesyonel hayatlarını ilk sıraya, özel hayatlarını ise ikinci sıraya koyarlar.

Kısa burunlu insanlar çok hassas ve sadıklar. Duygulara her şeyden daha fazla değer verirler ve başarılı bir kariyere sahip olmaktansa ailelerinde mutlu olmayı tercih ederler.

Sivri burunlu insanlar harika finansal danışman olabilirler çünkü paralarını  akıllıca kullanma eğilimindedirler.

Burun yarıkları olan insanlar bağlanma sorunları yaşarlar.

Büyük burun delikleri olan kişiler, kişinin para biriktirmek yerine harcamayı sevdiğinin bir işareti.

Küçük burun deliklerine sahip kişiler de kişisel ilişkilere ve aileye güçlü bir bağlılık gösterir.

2. Yüz şeklimiz

2. Yüz şeklimiz

İnsan yüzü, bir bireyin sosyal ve kişisel işlevleri hakkında birçok şey söyleyebilen oldukça karmaşık bir yapıya sahip. Kriminal antropolojinin kurucusu Cesare Lombroso'ya göre, her suç türünün, suçu işleyen kişinin yüz yapısına göre belirlenebileceğini iddia etmiştir. Plos One dergisinde 2014 yılında yayınlanan bir çalışmada 160 katılımcıdan, kadın ve erkek 80 öğrencinin IQ'larını sadece fotoğrafları üzerinden değerlendirmeleri istendi. Çalışma, uzun yüzlü kişilerin yüksek zekalı bireyler olarak bilindiğini, dar yüz yapısına sahip kişilerin ise zekadan ziyade duygusal olarak bölümlendirildiğini gösterdi. Çalışmada ayrıca, geniş yüzlü kişilerin önyargılı, duygusuz ve çok başarılı olma ihtimallerinin daha yüksek olduğu tespit edildi.

3. Göz rengimiz

3. Göz rengimiz

Bazı araştırmacılara göre hem kişiliğin hem de göz yapısının kişiliğimizi oluşturan beynin ön lobuyla bağlantılı. 

Büyük kahverengi gözlü insanlar doğuştan lider ve son derece zeki bireylerdir; aşırı koyu kahverengi gözlüler ise içe dönük, gizemli ve ketumdur.

Açık mavi gözlü insanlar çok fazla içsel güce sahip ve rekabetçi olmaya meyilliler.

Daha koyu mavi gözlü insanların fiziksel gücünün çok fazla olduğu ve çok hassas oldukları görülmüştür.

4. Göz şeklimiz

4. Göz şeklimiz

Birinin gözlerinden mutlu, üzgün ya da kızgın olup olmadığını anlayabiliriz, ancak doğrudan bakarak anlayamayacağımız şey, hangi kişilik özelliklerine sahip olduğu. Binlerce yıldır yüz okuma uzmanları, kafatasının kemik yapısı sayesinde gözlerimizin şeklinin karakterimiz hakkında bilgi verebileceğine inandı. Buna göre:

Geniş gözlü insanlar özel hayatlarında daha etkileyici ve duygusal olma eğilimindedirler. Çok detaycıdırlar ve genel olarak temkinli olmayı severler.

Büyük gözlü insanlar açık fikirli, zeki ve arkadaş canlısı olmaya meyillidirler.

Eğer birisinin gözü hem küçük hem genişse onların karakterleri içe dönük ve mükemmeliyetçi olmaya meyillidir.

Çukur gözlü insanlar gizemli, gözlemci ve gergin olmaya meyillidir.

Badem gözlü insanlar tutkulu ve romantiktir.

5. Dudaklar

5. Dudaklar

Dudaklarımızın da tıpkı parmaklarımız gibi kendine özgü bir izi vardır, aynı zamanda kişilik özelliklerimiz hakkında da pek çok şey söyler. Yüz okuma uzmanı yazar Jean Haner, dudaklarınızın kişiliğinizi, başkalarına karşı hissettiklerinizi ve nasıl davrandığınızı etkilediğini söylüyor. Dudaklar aynı zamanda duygusal yönümüzü ve kişisel ilişkilerimizde de nasıl davrandığınızı gösterir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Elmacık kemikleri

6. Elmacık kemikleri

Belirgin elmacık kemikleri, bir kişinin yüzündeki en çekici özelliklerden biridir. Bununla birlikte, kalın elmacık kemikleri ve geniş yüzleri olan kişiler daha yüksek testosteron seviyelerine sahip olma eğilimindedir. Science Direct'te yayınlanan bir araştırmaya göre, daha büyük elmacık kemiklerine ve daha yüksek testosteron seviyelerine sahip bireylerin daha agresif kişiliklere sahip oldukları ve şiddete başvurma olasılıklarının daha yüksek olduğu görülmüştür. Ayrıca, elmacık kemikleri yüksek olan kişilerin daha kibirli oldukları da tespit edilmiştir.

7. Parmaklar

7. Parmaklar

Hiç parmaklarınıza baktığınızda yüzük parmağınızın neden işaret parmağınızdan daha uzun olduğunu ya da tam tersini merak ettiniz mi? Bir araştırmaya göre, parmaklarınızın kısalık uzunluğu rahimde fetüs olarak maruz kaldığınız testosteron seviyelerini gösteriyor.

Yüzük parmağınız işaret parmağınızdan daha uzunsa, bu çok çekici birisi olduğunuz ve hem kişisel hem de profesyonel yaşamınızda daha fazla risk alma eğiliminde olduğunuz anlamına gelir.

İşaret parmağınız yüzük parmağınızdan daha uzunsa, bu sizin doğuştan lider olduğunuz anlamına gelir.

Ve son olarak, yüzük parmağınız ve işaret parmağınız aynı uzunluktaysa, bu iletişimde çok iyi olduğunuz ve dengeyi nasıl koruyacağınızı bildiğiniz anlamına gelir.

8. Eller

8. Eller

Sadece parmaklar değil, eller de aslında kişiliğimiz hakkında birçok bilgi veriyor. American Academy of Hand Analysis'e göre, tüm eller başkasının elinde bulunması neredeyse imkansız olan benzersiz bir yapıya sahiptir. Tıpkı dudaklarımız ve parmaklarımız gibi, ellerimizin de kendine özgü izleri vardır.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
7
5
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Böyle Diom

çoğu götten atılmış. işaret parmagı östrojen, yüzük parmagı testosteron yüksekliğini gösterir ama bu doğru, gerçi içerikte yanlış yazmışsınız.

asgoodasitgets

Bence o da yanlış benim ikisi eşit o zaman her iki hormonu da eşit taşıyor olmam gerekmiyor mu