Görüş Bildir
Haberler
Google pazar payının %97 olduğu Hindistan’da neden hala reklam yayınlıyor?

Google pazar payının %97 olduğu Hindistan’da neden hala reklam yayınlıyor?

Normal is Good
28.08.2014 - 00:42 Son Güncelleme: 07.10.2014 - 10:18

Google pazar payının %97 olduğu Hindistan’da neden hala reklam yayınlıyor?

Google’ın bu tutumunun cevabını şimdiki zamanda aramayın çünkü cevap gelecekte saklı.

Google yakın zamanda Hindistan’da iç burkan bir reklam yayınladı. Reklam, Hindistan ile Pakistan’ın ayrılması ile iki arkadaşın sınırların farklı tarafında kalmasını ve 60 yıl kadar sonra Google arama motoru yardımıyla birbirlerini bulmasını konu alıyor.

Yayınlandıktan sonra 5 gün içerisinde 3 milyon kişi tarafından izlenen “Reunion” – “Kavuşma” isimli reklamı görmeyenler için önce izleyelim;

Peki arama motoru alanında pazarın %97′sine sahip olmasına rağmen Google, neden üç buçuk dakikalık bir reklam maliyetinin altına giriyor?

Google gelecekte başına gelebilecekleri önceden görmüşe benziyor. Nitekim Hindistan’da yapılan arama oranlarına bakıldığında Google’a gelen isteklerin %62’lik kısmı akıllı telefonlardan geliyor. 2011 yılında bu oran sadece %18 civarlarındayken artış grafiği muazzam. Desktop’un oranı ise sadece %38. Yalnızca 2 yıl önce 2011’de, yıkılmaz sanılan tahtını %80’lerin üzerinde koruyordu. Ve Google diğer bir çok şirket gibi akıllı telefon kullanımının daha da artacağını biliyor.

Akıllık telefon uygulamaları Google’ın tahtını sallayabilir

Kullanıcılar akıllı telefon ve tabletlerde browser üzerinden internet sitelerine gitmek veya arama yapmak yerine direkt bununla ilgili geliştirilmiş mobil uygulamaları kullanmayı tercih ediyor. Bunun en büyük sebebi browser üzerinden işlem yapmanın zorluğu çünkü ekranlar daha küçük ve internet siteleri bu cihazları tam anlamıyla destekleyecek tasarımlar yapamıyorlar. Bu da kullanıcıları tamamen akıllı telefon ve tabletler için tasarlanmış mobil uygulamalara yöneltiyor.

Rakipler değişiyor

%97 pazar payına sahip olan Google, Bing ve Yahoo gibi arama motorlarıyla rekabetin artık kendisine çok fazla şey kazandırmayacağını çözmüş görünüyor. Çünkü Google’ı bekleyen yeni tehlike kullanıcıların tüm aramalarına cevap verebilecek IOS ve Android uygulamaları.

Arama eskiden nasıldı? Şimdi neye dönüştü?

Eskiden insanlar bir restoran arayacakları zaman masaüstü bilgisayarlarından arama motorunu açıp örneğin “X lokasyonu yakınındaki İtalyan restoranları” diye aratırlardı. Bugün Hindistan’da hareket halindeki bir çok kullanıcı restoran aramak için telefonlarından Yelp benzeri bir uygulama olan Zomato‘yu kullanıyor çünkü Zomata’da bunu yapmak çok basit.

Evet masaüstü bilgisayarınızdan yazarak “Samsung Galaxy Note 3” özelliklerini aratmak veya satın almak çok kolay. Akıllı telefonlarda klavye ile yazı yazmak tam bir işkence. Ancak Amazon veya benzeri bir mobil uygulamayı kullanarak sadece 3-4 ekran tıklamasıyla bu cihaza erişebilir ve yine çok az el hareketiyle bir Samsung Galaxy Note 3 sahibi olabilirsiniz. Üstelik çok daha görsel bir arayüz kullanmış olursunuz.

“Reunion” reklamı ilk önce Google arama motorunun masaüstü versiyonuyla başlıyor ama sizin de fark edeceğiniz üzere çok hızlı bir şekilde yeni özelliklerle zenginleştirilmiş mobil uygulama versiyonuna geçiş yapıyor. Bu mobil uygulamada uçuş bilgileri, hava durumu gibi araması yapılan bilgiler basit bir arayüzle anında önünüzde beliriveriyor.

Reklamın mesajı

Google’ın vermek istediği mesaj çok açık. Aradığınız her bilgi kırıntısı için Google’ı kullanabilirsiniz. Ne zaman ve nerede isterseniz. Bunun için ayrı bir mobil uygulama kurmanıza gerek yok. Altın anahtar işte burası! Google hepsini tek bir uygulamada hallediyor.

Kaynak: http://www.normalisgood.net/google-hi...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Google Search: Reunion

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0