Görüş Bildir
Haberler
Go Nedir? Nasıl Öğrenilir?

Go Nedir? Nasıl Öğrenilir?

Ahmet İşcan
07.10.2014 - 14:28 Son Güncelleme: 07.10.2014 - 14:41

Go Nedir? Nasıl Öğrenilir?

Go Nedir? sorusunu cevaplamaya başlamadan önce bu yazıyı neden yazmak istediğimi açıklamak istiyorum. Go ile ilk olarak bundan 2 yıl önce üniversitedeyken Go ile ilgili  bir seçmeli ders aldığımda tanıştım. Yaklaşık 1 ay önce de Eskişehir Aktif Felsefe’de bir Go kursuna başladım. Böylelikle son zamanlarda çevremdekilere Go’dan çok bahsetmeye başladım ve insanların Go’yu merak ettiğini farkettim. Böylece Go ile ilgili bir yazı yazmaya karar verdim.

İlk olarak Go’nun ne olduğundan bahsedip devamında da Nasıl Go öğrenebileceğinizi anlatmaya çalışacağım. Yazıdaki bazı kısımları diğer sitelerden kopyalayacağım için internette aradığınızda da bu sayfadakine benzer bilgilerle karşılaşmanız olasıdır.

Go Nedir?

Go’yu en basit şekilde açıklayacak olursak kısaca “çin taş oyunu” diyebiliriz.  “Go kökenleri Tao’cu felsefeden alan 4000 yıllık bir taş oyunudur.” diye de açıklayabiliriz.

Go temelde bir alan oyunudur. 19*19 boyutunda bir tahtada 181 siyah ve 180 beyaz taş ile oynanır. Toplamda 361 taş olmasına rağmen oyun boyunca taşların tamamı kullanılmayabilir. Oyuna siyah taraf başlar ve eğer seviyeler eşit değilse zayıf olan tarafa siyah taşlar verilerek bir nevi avantaj sağlanır.

Go felsefesiyle ilgili bu kadar giriş yeterli sanırım. Şimdi de Nasıl Go Öğrenirim?diyen ziyaretçilerimin merakını giderecek birşeyler yazayım.

Kaynak: http://www.ahmetiscan.web.tr/go-nedir/
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın