Görüş Bildir
Haberler
Gerçek Zamanlı Rol Yapma Oyunu Popmundo'ya Başlamak İçin 8 Sebep

Gerçek Zamanlı Rol Yapma Oyunu Popmundo'ya Başlamak İçin 8 Sebep

Popmundo! İsmini duyanlar olmuştur ya da tanıdık bile gelmiyordur. Eğer ismini duyduysanız zaten halen oynuyorsunuzdur.

Evet, Popmundo, real time role playing game (gerçek zamanlı rol yapma oyunu) denilen oyunlardan biri.

Oyun, kendi sitesinde de www.popmundo.com yazdığı gibi oyuncuların müzik endüstrisinde şöhret için birbirleriyle yarıştıkları sanal bir rol yapma oyunudur. Oyuna beş parası olmayan çaylak bir müzisyen olarak başlarsınız ama eğer sabırlı, azimli biriyseniz çokta uzun olmayan bir sürede şöhret basamaklarını tırmanıp, hayranların, paparazzilerin peşinden koştuğu, DESTANSI konserlerinizle adınızdan söz ettireceğiniz bir rock yıldızı olabilirsiniz.

Yani temelde bir müzik oyunu ama bütünüyle bundan ibaret değil. Ana senaryomuz müzik endüstrisi içerisinde geçse de, başrolünde sizin olacağınız ve yönünü kendinizin belirleyeceği daha bir çok hikaye mevcut.

Ve en önemlisi herhangi bir kuruluma ihtiyaç duymadan, sadece mail adresinizle kayıt olup, tarayıcınız üzerinden hemen oynamaya başlayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yönetmen koltuğunda siz varsınız!

Sims oynayanlar bilir, oyuna bir karakter seçerek/yaratarak başlarsınız ve o karakter zaman içerisinde çeşitli yetenekler öğrenir, işe girer, arkadaşlar edinir, bazı görevleri tamamlayarak para/terfi ve bunun gibi ödüller kazanır. Yönetmen sizsinizdir ve filminiz yani oyun, sizin istediğiniz yönde şekillenir. Tamam kabul, bazen random olaylar da olur ama genel olarak herşey sizin kontrolünüzdedir.

İşte Popmundo'ya da sıfırdan bir karakter seçerek başlar ve karakterinizin nasıl bir hayatı olacağına siz karar verirsiniz.

2. Başrol oyuncusu sizsiniz!

Seçtiğiniz karakter hikayenizin başrol oyuncusudur. Yani esas oğlan veya kız sizsinizdir ve karakterinizin pop hayatı da sizin seçimlerinizle oluşur. Dilerseniz müzik endüstrisinin ışıltılı ama zorlu yollarını tercih eder ve müzik bazlı yetenekler geliştirerek, sahnede tozu dumana katabilir ya da ben göz önünde olmayı pek sevmiyorum diyerek kendi halinde bir avukat, halkla ilişkiler yöneticisi, muhasebeci, ceo, aşçı, doktor ve daha bir çok meslekten birini seçerek Popmundo’daki

hayatınıza devam edebilirsiniz.

Hatta bir kaç mesleği bir arada yapmanız bile mümkün. Eh gerçek hayatta da hem müzisyen hem  oyuncu hem de ünlü bir restoran işletmecisi olan ünlüler var değil mi? İşte mantık tamamen aynı ve hepsi sizin ellerinizde.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Ve yardımcı oyuncular.

Esas oğlan/kızımız yeteneklerini geliştirip pop hayatını yaşarken, dünyanın bir çok ülkesinden, sizin gibi oyuncuların karakterleriyle tanışıp, etkileşime de geçmeye başlamıştır. Bu karakterler bazen iş arkadaşlarınız, bazen üniversitedeki sınıf arkadaşlarınız, bazen de rol alacağınız video klip için daha fit gözükmek uğruna gittiğiniz spor salonunda, tanıştığınız karakterlerdir. 

Ben, oyundaki her mekanda ya da her aktivitenizde veya forumlarda tanışacağınız, etkileşime geçeceğiniz, karakterlere 'yardımcı oyuncu' ismini versem de, esasen bu karakterlerin tamamı, dünyanın herhangi bir yerinden sizin gibi oyunu oynayan gerçek oyunculardır. Ve onlar da kendi pop hayatlarının başrolündedirler. 

Ve bir gün pop hayatınızda 'hayatımın aşkı ' diyebileceğiniz birine rastlayabilirsiniz. Herşeyde olduğu gibi bu aşamada da seçim sizin; flört dönemini kısa kesip bir an önce evlenebilir, evlilik aşkı öldürür kafasıyla gidip uzatmalı sevgili olmayı seçebilir ve hatta tek kişiyle hayat geçmez diyerek başka aşklara yelken açabilirsiniz.

Eğer 'hayatımın aşkı' kısmında ısrarcıysanız en yakın mücevherat dükkanından bir nişan yüzüğü alıp dizleriniz titreyerek o soruyu sevdiceğinize sorarsınız ve karşılığında 'evet seninle evlenmek istiyorum!' yanıtı gelirse belki de pop hayatınızın en mutlu anını yaşarsınız. Bu durumda sıra gelmiştir düğün hazırlıklarına. 37 ülkenin 49 şehrinden herhangi birinde, düğün töreninizi gerçekleştirebilir ve pop arkadaşlarınızı bu törene davet edebilirsiniz.

4. Sanal ebeveynlik deneyimi.

Popmundo'nun bir yılı bizim elli altı günümüze denk gelir. Yani gerçek hayatta bir sene geçmişken pop hayatınızda tam altı buçuk seneyi devirmişsinizdir. Başladığınız güne kıyasla daha deneyimli, daha yetenekli bir karakteriniz vardır ve ben artık birden fazla karakter yönetmek istiyorum diyebilirsiniz -ki bence demelisiniz. Çünkü oyunun en zevkli taraflarından biri de çocuk sahibi olup, yeni doğmuş bir bebeği isminden başlayıp, tüm karakter özelliklerini seçerek, adım adım oluşturup, yönetmektir. Ayrıca oyunu birden fazla karakterle oynamanın önerilen yöntemi de ebeveyn olmaktır.

5. Politika politika.

Yapabilecekleriniz müzik hayatı, aile/ebeveynlik ve yukarıda saydığım mesleklerle de sınırlı değil. Eğer isterseniz, arasında İstanbul, Ankara, İzmir, New York, Rio de Janeiro, Barcelona, Roma, Paris, Milano, Los Angeles, Londra, Şangay, Melbourne, Kiev’in de yer aldığı 49 şehirden birinde vali, baş yargıç, emniyet müdürü pozisyonlarından birine aday olarak seçimlere girip, eğer kazanırsanız o şehri yönetebilirsiniz.

Ama dikkat edin politika kirli bir iştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Fantastik bir dünya.

Buraya kadar anlattıklarım gerçek hayatta başımıza gelen/gelebilecek olaylardı ama bu maddede okuyacaklarınızla sizlere oyunun fantastik dünyasının kapılarını aralamayı hedefliyorum.

Yılın belli zamanlarında ya da bazen sadece aklınıza estiğinde, günlük hayatın rutininden çıkıp, patikalar ya da görevlerle maceralara atılabilirsiniz.

İsterseniz, Miken Kralı Agamemnon'un istila planlarını elinize geçirip, Truva'ya sefere çıkabilir ve burada dillere destan Sparta Kraliçesi Helen'in izinden gidip gerçek güzelliği bulabilirsiniz.

Nautilus denizaltısıyla, kimi zaman yolunuzu kaybettiğiniz, kimi zaman oksijensiz kalmayla burun buruna geldiğiniz, denizler altında 20.000 fersah deneyimi yaşayabilirsiniz.

Ya da tüfeğiniz ve elektrikli testerenizle birlikte zombi avlayabilir, hatta hayalet kapanı ile hayalet avcılığına soyunabilirsiniz.

Sıkıldım dünya gezegeninden biraz dünya dışına çıkmak istiyorum dediniz diyelim, uzay gemisiyle Mars'a yolculuğa çıkabilir ve yolculuğun sonunda ödül olarak gençlik yaşlarınıza dönmeyi seçebilirsiniz.

Gerçek hayatta da keşke olsa diyeceğiniz daha bir çok macera Pomundo'da mevcut ve hepsi gerçekten çok keyifli.

7. Rock 'N' Roll.

Yazının başlarında söylediğim gibi Popmundo temelinde bir müzik oyunu. Sınırsız seçeneklere sahip olsa da benim şahsi görüşüm ve oynama stilim de müzik endüstrisine yönelik.

Ünlü olmak herkesin hoşuna gider öyle dğil mi?

Çaylak bir müzisyen olarak, kimi zaman üç beş kuruş için sokaklarda enstruman çalarak başladığınız hayatınız, doğru adımları attığınız taktirde, bir süre sonra şöhretin o büyülü ışıltısını getirmeye başlar ve bu ışıltı sadece sizin değil çevrenizdekilerin de gözlerini kamaştırabilir.

50.000 kişilik stadyumlarda konserler, Popmundo Müzik Festivali, satış rekorları kıran platin single/albümler, video listesinde 1. olan klipler, bir tanecik fotoğrafınızı çekebilmek için her yerde sizi takip eden paparazziler, imzanızı kapmaya çalışan hayranlar, müzik hayatında sizi bekleyen daha bir çok deneyimden sadece bir kaç tanesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Alternatif bir dünya.

Evet, Popmundo alternatif bir dünya deneyimi sunar ve bu dünya eşsizdir. 

Reel hayatınızdan vakit çalmadan, uzun süreli oynayabileceğiniz, oyundan çıkış yapsanız dahi devam eden, stratejiler geliştirebileceğiniz ya da kimi zaman sadece kafa dağıtmak için giriş yapacağınız, çevrimiçi rol yapma oyunu arıyorsanız veya tecrübe etmek isterseniz buradan ücretsiz kayıt olabilir ve yeni deneyimler edinebilirsiniz.

Popmundo yurtdışı kaynaklı bir oyun ama aralarında Türkçe de dahil olmak üzere 25 dili destekliyor. Ve her oyuncu, oyun içi gönüllü çevirmenler sayesinde, oyunu kendi ana dilinde rahatça oynayabiliyor.

Özellikle ülkemizden ciddi bir oyuncu kitlesine sahip ama her ülkeden de gerçekten çok fazla oyuncusu var ve 13 yılı aşkın bir süredir çevrim içi.

Yani eğer popmundo dünyasına adım atarsanız dünyanın bir çok ülkesinden sizin gibi oyuncularla tanışma fırsatına da sahip olabilirsiniz.

Ve son olarak; eğer anlattıklarım ilginizi çektiyse; Popmundo Dünyasına Hoşgeldiniz!

Carolina Augustine / 2784388

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
10
3
3
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kerem Özen

Vip olayına hiç girmemişsin. Sırf vip olayından bıraktım oyunu.

Semih Mete

harika bir açıklama . teşekkürler