Görüş Bildir
Haberler
20 Yaşını Doldurmadan Milyoner Olabileceğinizin Kanıtı 40 Başarı Öyküsü

20 Yaşını Doldurmadan Milyoner Olabileceğinizin Kanıtı 40 Başarı Öyküsü

cakyz
26.09.2014 - 17:44 Son Güncelleme: 26.04.2022 - 13:37

Hepimizin bildiği gibi bazı girişimciler kolaylıkla zengin oluyor, fakat bunu henüz daha çok genç yaşlarda başaranlar da var. Yalnızca çok az sayıda insan henüz 20 yaşını tamamlamadan milyoner olabiliyor. Genç yaşdaki insanların bir çoğu enerjilerini başlangıç seviyesi işlerde harcıyor, fakat öyle insanlar var ki genç yaşta milyonlar kazanarak başarıya ulaşabiliyor. Genç girişimcilere bu anlamda verilecek tavsiyeler bulunmasına rağmen, bir gerçek var ki, o da milyoner olmak için bir yaş sınırının olmadığıdır. Bunun en güzel örneklerini aşağıdaki 40 insanın hikayelerinde bulabilirsiniz.

Genç ve milyoner insanlar hakkındaki bilgileri okuduktan sonra bir nebze de olsa kıskançlık hissedebilirsiniz. Fakat bu listeden alınacak çok önemli bir ders var: hayallerinizin peşinden koşmak için hiçbir zaman geç değil. Bu genç insanlar bize gösteriyoru ki iyi bir fikir, düzenli çalışma ve yaratıcılık ile hayallermize ulaşabiliriz.

Kaynak: http://www.businessinsider.com/40-you...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ashley Qualls

1. Ashley Qualls

WhateverLife.com’un kurucu olan Ashley, bu siteyi oluşturmak üzere ilk çalışmalarına henüz 14 yaşında başladı. Tasarım yeteneklerini göstermek amacıyla yola çıktığında ve myspace için temelar geliştirdiğinde, Ashley’in sitesi büyük başarı yakaladı. İsimsiz bir kişi bu site karşılığında Ashley’e 1.5 milyon dolar ve istediği herhangi bir marka araba önerdi, fakat Ashley bu teklifi reddetti.

2. Julieth Brindak

2. Julieth Brindak

10 yaşında kendini geliştirmeye başlayan Julieth, 16 yaşında ilk sosyal platformunu yarattı. “Miss O & Friends” isimli şirketi şu an için 15 milyon dolar değerinde olmasına karşın, Julieth’in sitesi gelirinin büyük çoğunluğunu reklamlardan elde ediyor.

3. Sean Belnick

3. Sean Belnick

Elindeki 600 dolar ile bir alışveriş sitesi yaratarak yola çıkan Sean, kariyerinin ilerleyen aşamalarında mobilya işine yoğunlaştı ve BizChair.com’u kurdu. Henüz 20 yaşına geldiğinde, Sean 24 milyon dolara sahipti.

4. Adam Horwitz

4. Adam Horwitz

Henüz 15 yaşındayken kendi kendine bir söz veren Adam, 21 yaşına geldiğinde en az bir milyon dolara sahip olacağını iddia etti. Mobil pazarlama alanında bir eğitim platformu olan “Mobile Monopoly” isimli siteyi kuran Adam’ın hedefine ulaştı ve yıllık en az altı rakamlı bir miktar kazandığı söyleniyor.

5. Jon Koon

5. Jon Koon

16 yaşında New York’un ‘Extreme Performance Motorsports’ isimli otomobil dünyasına adımını atan Jon, MTV ile bir anlaşma yaparak Reality Shows olarak bilinen programlar için ürünler tedarik etmeye başladı. Young Jezzy ile bağlantı kurarak moda dünyasına da adımını atan Jon, şu an için 40 milyon dolara sahip ve çok yakında bir milyarder olma yolunda.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Cameron Johnson

6. Cameron Johnson

11 yaşında başlattığı girişimcilik ile mektup kartları işine giren Cameron, kariyerinin ilerleyen bölümünde kendine has işler yarattı. SurfingPrizes.com

onun yatırım amaçlı stratejisiydi. Bu site sayesinde her ay 350.000 dolar

kazanan Cameron, lise yıllarına geldiğinde en az 1 milyon dolara sahipti.

7. David ve Catherine Cook

7. David ve Catherine Cook

Sosyal medya dünyasında büyük ses getiren MyYearBook.com’un kurucusu olan iki kardeş kısa sürede zengin oldu. Büyük kardeşleri bu işe 250.000 dolar yatırımda bulundu ve kardeşlerin internet sitesi bugün 100 milyon dolar değerinde.

8. Nick D’Aloisio

8. Nick D’Aloisio

17 yaşında bir uygulama geliştirerek Yahoo tarafından 30 milyon dolar değer biçilen bu girişimci, yazılım dünyasına henüz 12 yaşında girdi. Erken yaşta edindiği tecrübe ile bir haber uygulaması geliştiren Nick, her zaman piyasıyı takip ettiğini ve fikirler ürettiğini söylüyor.

9. Tylar Dikman

9. Tylar Dikman

13 yaşında arızalı bilgisayarları düzelterek saatte 15 dolar kazanarak yaşıyordu. Merrill Lynch yetkilileri tarafından yetenekleri farkedildiğinde Taaffe tarafından işe alındı. İlerleyen yıllarda kendi işini başlatan Tylar, bir bilgisayar onarım şirketi olan Cooltronics’i kurarak milyon dolarlar kazandı ve Businessweek’in 25 yaş altı en değerli insanlar listesinde ilk 25’e girmeyi başardı.

10. Fraser Doherty

10. Fraser Doherty

14 yaşında ailesinden öğrendiği tarif ile reçel yapma işine giren ve ev yapımı bu reçelleri satmaya başlayan İskoç girişimcinin SuperJam isimli girişimi 2 yılın ardından büyük ilgi topladı. Bir İngiliz supermarket zinciri tarafından iş ortaklığı teklif edilen Fraser, 9000 dolar ile başladığı yolun sonunda bir milyoner oldu. Genç girişimcinin reçel yapımı hakkında yazdığı kitapları amazon üzerinden sipariş edilebiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Captain Sparklez

11. Captain Sparklez

YouTube üzerinden “… nasıl yapılır” başlıklı çalışmalar paylaşarak kariyerine başlayan Captain, daha sonra bir video kanal yarattı ve bu kanal üzerinden detaylı oyun talimatları paylaşmaya başladı. YouTube üzerindeki en zengin kişilerden birisi olan bu genç girişimcinin serveti 8 milyon doların üzerinde.

12. Mark Zuckerberg

12. Mark Zuckerberg

Facebook’un kurucusu bu genç girişimcinin başarı öyküsü bir milyoner olduktan sonra herkes tarafından unutuldu. Fakat Mark bir üniversite öğrencisiydi ve 20 milyar dolarlık serveti ile bu genç adam, günümüzde yaş kısıtlaması olmaksızın dünyanın en varlıklı insanlarından birisi.

13. Michael Dunlop

13. Michael Dunlop

Disleksi olduğu öğrenildikten sonra öğretmenleri tarafından asla başarılı olamayacağı söylenen Michael, Incomediary.com’u kurdu ve bir milyoner oldu. Blog yazıları gramer hataları içerse de, yazılarının içeriği iş dünyasına dair çok önemli tavsiyeler içeriyor.

14. Andrew Fashion

14. Andrew Fashion

Tüm “genç milyoner hikayeleri” mutlu son ile bitmiyor. 20 yaşında, daha sonradan 2 milyonluk bir değer biçilecek bir girişimcilik örneği başlatan başlatan Andrew, servetinin büyük kısmını eğlence hayatı ve kumar dünyasında kaybetti ve 22 yaşına geldiğinde artık bir milyoner değildi.

15. John Magennis

15. John Magennis

14 yaşında bir internet sitesi tasarımları yaparak iş hayatına başlayan bu genç girişimci bildiği her şeyi kendi çabaları ile öğrendi. Kariyerinin başında tasarladığı her internet sitesi için 15 dolar fiyat biçen John, bugün bir internet sitesi için 30.000 dolar ücret alıyor ve 16 yaşında bir milyon dolar kazanan sayılı kişiler arasında bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Tim Sykes

16. Tim Sykes

Oldukça popülar olan genç hisse yatırımcısı, elindeki tüm parayı ilk yatırımı için kullanmıştı. Çok küçük rakamlar ile bu işe başlayan Tim, 21 yaşına geldiğinde 1.5 milyon dolarlık bir servete sahipti. Günümüzde iş dünyasına dair yaptığı konuşmalar ile de tanınan bu genç girişimci, çok küçük miktarda bir sermaye ile nasıl zengin olunabileceği konusunda tavsiyeler veriyor.

17. Maddie Bradshaw

17. Maddie Bradshaw

“Shark Tank” ile ilk defa piyasaya giren Maddie, soda şişesi kapaklarından kilit tasarımları üreterek ilk yılında 1.6 milyon dolar kazandı. Piyasada kendisine ilgi çekici gelen tek şeyin yaptığı iş olduğunu söyleyen Maddie, genç kız kardeşi ve annesi ile yaptığı tasarımlar ile oldukça ilgi çekici bir yatırımcılık ve iş birliği örneği oluşturuyor.

18. Kiowa Kavovit

18. Kiowa Kavovit

“Shark Tank” tarihinde bugüne kadar görülmüş en genç girişimci olan Kiowa, piyasaya girdiğinde yalnızca 6 yaşındaydı. 100.000 dolarlık bir değere sahip olan bu küçük ve sevimli kız, çocuklar için üretilmiş ve üzeri boyanmış bir bandaj üretiyor.

19. Diane Keng

19. Diane Keng

18 yaşındaki bu girişimci şu an kurduğu üçüncü işte çalışıyor. Diane’nin ilk işi MyWEBoo isimli çalışmaydı ve bu çalışma ona internet dünyasında büyük bir ün getirdi. Ardından bir t-shirt şirketi kuran Diane, gençlere yönelik pazarlama yapmayı amaçlayan şirketlere yardım etmekte.

20. Chris Philips

20. Chris Philips

17 yaşında dot5hosting isimli siteyi kuran Chris, ilk milyon dolarını bu site ile kazandı. 19 yaşına geldiğinde her yıl 10 milyon dolar kazanan bu genç adam o günden bugüne ilgi çekici bir artış ile kazanmaya devam ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Farrah Gray

21. Farrah Gray

6 yaşında vücut losyonları satan Farrah, 13 yaşına geldiğinde kendi işini kurdu. Şu an Farr-Out-Food isimli şirketin sahibi olan genç girişimci henüz 14 yaşındayken 1.5 milyon dolarlık servete sahipti.

22. Brian Wong

22. Brian Wong

19 yaşında Digg’in iş geliştirme stratejileri bölümünde yetkili olan Brian, o günden bugüne Kiip ismi ile başlattığı bir mobil ödül şirketinin sahibi. Yalnızca Kiip üzerinden 15 milyon dolar kazanan Brian başka iş alanlarına girmek konusunda oldukça istekli.

23. Madison Robinson

23. Madison Robinson

15 yaşında Fish Flops’u kurdu ve gençlere yönelik ilginç tasarımlı terlikler satmaya başladı. Daha sonra farklı ürünler de üretmeye başlayan Madison bir uygulama da geliştirdi ve henüz ehliyet alacak yaşa gelmeden 1 milyon dolara sahip oldu.

24. Justin Bieber

24. Justin Bieber

Bu listede bulunan belki de tek ‘ünlü’ kişi Justin Bieber, sosyal medyada aksi iddia edilse de, kıyafetleri ve oldukça ilgi çekici tarzı ile istekli bir girişimciydi olarak kendisini ispatlamış gibi görünüyor.

25. Elise MacMillan

25. Elise MacMillan

14 yaşında büyük annesi ile şeker üretme işine girdi. Şu an 17 yaşında olan Elise, kardeşi ile birlikte çalışıyor ve Chocolate Farm isimli şirketi yönetiyor. Bu genç girişimci, Ernst & Young da dahil olmak üzere bir çok listede kendine yer buldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Athina Onassis Roussel

26. Athina Onassis Roussel

Yıllar önce Jacqueline Kennedy ile evlenerek herkes tarafından dikkat çeken Aristotle Onassis’in yaşayan tek akrabası olan Athina’nın serveti herkes tarafından bilinen bu ilişkiden geliyor.

27. Robert Nay

27. Robert Nay

Kendi öğrendikleri ile iş dünyasına giren Robert, henüz 14 yaşında 4000 satırlık kod ile oluşturdu Bubble Ball oyunu ile biliniyor. Bu oyunu Apple üzerinden ücretsiz olarak piyasaya süren genç girişimci, iki hafta içinde bir milyon kullanıcıya ulaştı. Bu süreçte Robert'ın serveti 2 milyon doları aştı.

28. Julianne Goldmark ve Emily Matson

28. Julianne Goldmark ve Emily Matson

Gençlik yıllarında ünlü insanların saç tokalarını çok beğenen fakat bu tokalardan satın almaya maddi durumları yetmeyince kendi tokalarını üretmeyen başlayan bu ikili, yılda 10 milyon dolar kazanarak genç girişimcilere güzel bir örnek oluşturuyor.

29. Connor Zwick

29. Connor Zwick

Javascript ile gençlik yıllarında uğraşmaya başlayan Connor, 19 yaşına geldiğinde piyasada javascript dersleri en çok rağbet görenler arasındaydı. İlerleyen yıllarda Flashcards+ isimli uygulamayı üreten Connor, Harvard Üniversitesi’nden ayrıldı ve PayPal kurucusunun eğitimine girdi.

30. Scott ve Stacey Ferreira

30. Scott ve Stacey Ferreira

İki kardeş MySocialCloud.com’u kurduklarında Scott bir üniversite öğrencisiydi ve kardeşi hala liseye devam ediyordu. Bu iki kardeşin girişimcilik arzuları genç yaşlarda babalarının IBM ve Goodle ile çalıştığı zamanlara dayanıyor. 1 milyon dolarlık yatırım alan sosyal medya platformları piyasada oldukça rağbet görüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. Dominic Mcvey

31. Dominic Mcvey

13 yaşında Amerika’dan ihraç ettiği küçük motosikletleri İngiltere’de satmaya başlayan Dominic, 15 yaşına geldiğinde bir milyonerdi. Google üzerinde ‘Vize’ hakkında yaptığı araştırma, Viza ile bir ortaklık ile sonuçlanan genç girişimci şu an 10 milyon dolarlık bir servete sahip.

32. Gary Martin

32. Gary Martin

15 yaşında bir gece klübü sahibi olan Gar, 17 yaşına geldiğinde emlak işine girdi. Genç adamın 18 yaşına geldiğinde serveti 20 milyon doları buldu.

33. Michael Furdyk

33. Michael Furdyk

Michael Furdyk17 yaşında TakingITGlobal’I kurdu ve şu anda 200’den fazla

ülkede işini geliştirmek için çalışıyor.

34. Abbey Fleck

34. Abbey Fleck

Makin’ Bacon’un kurucusu olan Abbey, henüz sekiz yaşında bir mikrodalga fırın teknolojisi geliştirdi. Piyasada oldukça rağbet gören küçük kız bugüne kadar bir çok televizyon programına konuk oldu.

35. Mike McDonald

35. Mike McDonald

15 yaşında internet üzerinden poker oynamaya başlayan genç Kanadalı, ailesi tarafından bir işe girmesi için zorlanıyordu. Herkes gibi bir işe girip çalışmak istemediği için poker oyunlarına ağırlık veren Mike’ın serveti 5 milyon doların üzerinde.

İçeriğin Devamı Aşağıda

36. Carl Churchill

36. Carl Churchill

Genç İngiliz henüz 12 yaşında internet sitesi tasarımları yapmaya başladı. Carl’ın bugünkü serveti 10 milyon dolar ve kendisi medya tarafından “İngiliz Bill Gates” olarak isimlendiriliyor. Carl aynı zaman bir hayırsever ve risk sermayedarı.

37. Andrew Gower

37. Andrew Gower

Gower bir oyun geliştiricisi ve Jagex Game Stüdyolarının sahibi. 8 yaşında oyunlar üretmeye başlayan Andrew, şu an İngiltere’nin 46. en zengin girişimcisi ve 200 milyon doların sahibi.

38. Patrick Collison

38. Patrick Collison

14 yaşında bilimsel dünya tarafından bir çok ödüle layık görülen İrlandalı Patrick, kardeşi ile birlikte Shuppa isimli şirketi kurdu ve Kaliforniya’ya taşındı. Henüz 19 yaşında milyoner olan genç girişimci kardeşi ile birlikte çalışmaya devam ediyor.

39. James Murray Wells

39. James Murray Wells

İngiltere’de internet üzerinden gözlük satan bir platform olmadığını farkeden genç üniversite öğrencisi, bu eksiği doldurmak için hemen işe koyuldu ve ilk yılında 4 milyon dolar kazandı.

40. Matt Wegrzyn

40. Matt Wegrzyn

İnternet siteleri için domain ismi alıp satan Matt, bugün oldukça büyük bir servete sahip. 17 yaşında başladığı bu iş ona milyon dolarlar kazanıyor ve kimilerince bir milyarder olduğu iddia ediliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
240
71
52
27
26
26
23