Görüş Bildir
Haberler
Aslan Arena'da 'Kenetlendi'

Aslan Arena'da 'Kenetlendi'

Caner
26.09.2014 - 18:53 Son Güncelleme: 26.09.2014 - 21:56

Aslan Arena'da 'Kenetlendi'

Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Galatasaray, evinde Sivasspor ile karşı karşıya geldi. Türk Telekom Arena'da oynanan mücadeleyi sarı-kırmızılılar 2-1'lik skorla kazandı.

Özellikle ilk yarıda oynadığı futbol ile taraftarlarından alkış alan Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 19. dakikada Aurelien Chedjou ve 32. dakikada kaçırdığı penaltıyı takip eden Burak Yılmaz kaydetti. Sivasspor'un tek sayısı ise 70. dakikada Chrisantus'tan geldi. Öte yandan G.Saraylı oyuncular, gollerin ardından büyük sevinç yaşadı.

Bu sonucun ardından Galatasaray bu sezon Arena'da ilk kez kazanmış oldu ve puanını 7 yaptı. Sivasspor ise 4 hafta sonunda henüz galibiyetle buluşamadı ve 2 puanda kaldı.

İTALYAN HOCADAN 3 DEĞİŞİKLİK

Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Sivasspor'u konuk eden Galatasaray'ın kadrosunda 3 değişiklik oldu.

Teknik direktör Cesare Prandelli, ligde son yapılan Balıkesirspor maçının ilk 11'inde yer alan 3 ismi yedeğe çekti. İtalyan çalıştırıcı, Bruma, Yekta Kurtuluş ve Yasin Öztekin'e yedekler arasında yer verirken, Melo, Olcan Adın ve Veysel Sarı'yı ise ilk 11'de sahaya sürdü.

İtalyan teknik adam, yedek kadroda 3 yabancı oyuncu hakkı bulunmasına karşın yalnızca Bruma'yı tercih ederken, Pandev ile Telles'i ise kadroya almadı. Karşılaşmayı, olağanüstü seçimli genel kurulda aday olmayacağını açıklayan Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal da locasından takip etti.

MELO'NUN CEZASI BİTTİ

Sarı-kırmızılı futbolcu Felipe Melo, 2 maçlık cezasını doldurmasının ardından Sivasspor maçıyla ligde yeniden sahalara döndü.

Brezilyalı oyuncu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a yönelik hakaret içeren cümleler yer alan bir mesajı sosyal medyada takipçileriyle paylaşması nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan 2 maç ceza almış, ligdeki Eskişehirspor ile Balıkesirspor müsabakalarında forma giyememişti.

OLCAN ADIN İLK 11'DE

Sezon başında Trabzonspor'dan transfer edilen Olcan Adın, bu sezon sarı-kırmızılı ekiple ligde ilk kez 11'de sahaya çıktı. Ligin ilk iki haftasında Bursaspor ve Eskişehirspor maçlarında ikinci yarıda oyuna girerek süre alan Olcan, Balıkesirspor maçının kadrosuna alınmamış, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Anderlecht karşılaşmasında ise yedeklerde bulunmasına karşın oynayamamıştı.

Olcan'ın, Balıkesirspor maçı öncesi 21 yaş altı takımında oynamasının istendiği ve oyuncunun da bunu kabul etmemesi nedeniyle gerginlik yaşandığı ileri sürülmüştü. Sarı-kırmızılı oyuncu, Fenerbahçe'ye karşı oynanan TFF Süper Kupa müsabakasında ilk 11'de mücadele etmişti.

PRANDELLI SİSTEMİ DEĞİŞTİRDİ

Teknik direktör Cesare Prandelli, Sivasspor karşısında takımını çift forvetli bir sistemle sahaya sürdü. İtalyan çalıştırıcı, 3-5-2 sistemiyle sahada mücadele eden takımında, ileri ikilide Burak Yılmaz ile Olcan Adın'a yer verdi.

Bu sezon geride kalan 5 resmi maçta gol yollarında sıkıntı yaşayan Galatasaray'ın, bu sistemle gole daha yakın bir oyun sergilemesi planlandı.

CHEDJOU AĞLARI SARSTI

Karşılaşmaya iki ekip de çok hızlı başladı ve ilk 10 dakikada rakip yarı alanda çok adamla bulunarak pozisyonlar bulan Galatasaray'a karşın, Sivasspor da kontra ataklar ile etkili oldu ve Muslera'yı rahatsız etti. Heyecanlı geçen ilk dakikaların ardından gol 17. dakikada Galatasaray'dan geldi.

Olcan Adın'ın ceza sahası içine çevirdiği topta boşta kalan Aurelien Chedjou kafa vuruşunu yaptı ve top direğe çarpıp ağlar ile buluştu. Sarı-kırmızılılar bu golün ardından büyük bir sevinç yaşadı.

BURAK PENALTIYI KAÇIRDI AMA...

Bu golün ardından moral bulan ve az sayıda taraftarını da arkasına aldıktan sonra daha ciddi ataklar geliştirmeye başlayan Galatasaray, topun kontrolünü ele geçirdi ve orta sahadaki üstünlüğünü ceza alanına taşımak için denemelere başladı. Sarı-kırmızılılar 32. dakikada kazandığı penaltı ile farkı 2'ye çıkardı.

Ceza sahası içinde girilen ikili mücadelede İbrahim Toraman'ın müdahalesi ile Olcan Adın yerde kalırken, tartışmalar arasında hakem Volkan Bayarslan beyaz noktayı gösterdi. Kazanılan penaltı sonrası topun başına geçen Burak Yılmaz sol köşeye topu yuvarladı, ancak kaleci Ertuğrul Taşkıran penaltıyı kurtardı. Kalecinin ceza sahası içine tokatladığı topa hareketlenen Burak Yılmaz boş kaleye topu gönderdi ve sarı-kırmızılılar skoru 2-0 yaştı. Gol sonrası Galatasaray takım halinde yedek kulübesine koştu ve bir anlamda 'birlik' mesajı verdi.

İKİNCİ YARIDA G.SARAY OYUNDAN DÜŞTÜ

Sarı-kırmızılılarda teknik direktör Cesare Prandelli, ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. İlk yarının sonunda başına bir darbe alan Veysel Sarı, kontrol amaçlı hastaneye kaldırılırken, yerine Hakan Balta oyuna dahil oldu.

2. devrenin ilk dakikalarında Galatasaray, ilk yarıdaki etkinliğini sahaya yansıtamazken, Sivasspor da aradığı pozisyonları bulmakta sorun yaşadı. Yiğido, aradığı golü bir köşe vuruşu sonrasında buldu.

SİVAS KONTRADAN ATTI

Sivasspor, karşılaşmanın 60. dakikasından sonra baskısını arttırdı ve beklediği golü bulmayı da başararak, G.Saray'ın korkulu anlar yaşmasına neden oldu.

70. dakikada kullanılan korner sonrası hızlı şekilde atağa kalkan Sivasspor defansı uzun bir pasla topu Aatif Chahechouhe ile buluşturdu ve o da sağ kanatta koşu yapan Cicinho'nun önüne topu yolladı. Cicinho sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ve ceza sahası içi arka direkte Macauley Chrisantus sağ ayağı ile şutunu çekerek, topu ağlar ile buluşturdu. Macauley Chrisantus'un golü ile Sivasspor skoru 2-1'e taşıdı.

SEMİH ÇİZGİDEN ÇIKARDI!

Bu dakikanın ardından da Sivasspor çok tehlikeli pozisyonla buldu. 73. dakikada Semih Kaya kale çizgisinde mutlak bir golü önledi.

Sağ kanattan ceza sahası içine çevirdiği topu arka direkte John Utaka altıpasın içine çeviriyor ancak takım arkadaşından önce Semih Kaya topa ayak koyarak olabilecek gol pozisyonunu engelledi.

Kalan dakikalarda Sivasspor yakaladığı pozisyonları gole çeviremedi ve mücadele 2-1 Galatasaray üstünlüğü ile tamamlandı.

Sporx

Kaynak: http://www.sporx.com/futbol/superlig/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

G.Saray'da Sakatlık Şoku

Galatasaray'a Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Sivasspor ile oynadığı mücadelede kötü bir haber geldi.

Galatasaray’ın Sivasspor ile oynadığı mücadelenin ilk yarısında başına darbe alan Veysel Sarı, kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı.

G.Saray’da mücadelenin 2. yarısında Veysel’in yerine Hakan Balta oyuna dahil oldu. Öte yandan Veysel Sarı, ilk yarıda 5467 metrelik koşusu ile 45 dakikanın en çok efor sarfeden ismi olarak göze çarpan bir performans sergiledi.

AMK Spor

Kaynak: http://amkspor.com/2014/09/26/g-saray...

Galatasaray'dan Sürpriz Mesaj

Galatasaray, Sivasspor ile oynadığı karşılaşmanın 32. dakikasında Burak Yılmaz'ın golü ile durumu 2-0 yapmasının ardından Türk Telekom Arena'daki taraftarlarına mesaj gönderdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Anderlecht maçında ıslıklanan Burak Yılmaz'ın, Sivasspor'a karşı attığı golün ardından el ele tutuşan Galatasaraylı futbolcular, yedek kulübesine doğru koştu.

Kulübede yedek isimler ve teknik heyetin de bir araya gelmesiyle Galatasaray golü hep beraber kutladı ve birlik mesajı verdi. Bu arada sarı-kırmızılı taraftarlar, takımlarına ve Burak Yılmaz'a verdikleri destek ile dikkat çekti.

Maraton

Kaynak: http://www.maraton.com.tr/detay.asp?n...

Prandelli'den Kadro İçin Büyük Sürpriz!

Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Sivasspor’u konuk edecek olan Galatasaray’da Prandelli'nin ilk 11'i belli oldu.

Türk Telekom Arena’da oynanacak ve saat 20.00’de başlayacak Galatasaray-Sivasspor maçını hakem Volkan Bayarslan yönetecek. Lig Tv'de yayınlanacak mücadeleyi dilerseniz Skorer Canlı (Görüntülü) Anlatım Sayfası'ndan da takip edebilirsiniz.

İŞTE GALATASARAY'IN İLK 11'İ

Muslera, Chedjou, Semih, Tarık, Veysel, Melo, Selçuk, Dzemaili, Sneijder, Olcan , Burak

Sivasspor'un muhtemel 11'i

Ertuğrul, Cicinho, Ümit, Da Costa, Ziya, Burhan, Kadir, Adem, Mehdi, Aatıf, Utaka

skorer

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/prandelli-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0