Görüş Bildir
Haberler
İsmail Kartal: 'Buraya Gelmek İçin Çok Uğraştım'

İsmail Kartal: 'Buraya Gelmek İçin Çok Uğraştım'

Caner
12.08.2014 - 13:42 Son Güncelleme: 12.08.2014 - 15:58
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal'ın görevinden ayrılmasının ardından yardımcı antrenör İsmail Kartal, sarı-lacivertli takımın yeni patronu oldu.

Basın toplantısında ilk olarak konuşan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Arda Turan'ı azarladığı yönünde çıkan haberler üzerine şu açıklamaları yaptı.

'Bir konuda açıklık getireceğim. Sevemdiğim şeyler oluyor. Beni rahatsız ediyor. Kurumsal mı, değil mi bakmadan gereken ne varsa söyleyeceğim. Sizin de suçlarınız varsa söyleyeceğim. 

'ARDA'YI ARADIM, DURUMUNU SORDUM'

Fotomaç'ta Arda ile ilgili haber var. Arda'yı azarlamışız. Bunu acilen yarın yalan olduğunu yazacaklar. Bakın ben bunu açıkladım. Arda'yı aradım durumu nedir diye sordum. Arda dedi ki, 'Gayet iyi durumda çalışıyor ama bizim sisteme göre hoca oynatmıyor. Ama çok iyi oyuncu çok karakterli bir insan' dedi. 

'ERSUN YANAL'I ARADIM...'

Ondan önce Ersun Yanal'ı aradım 'Diego'yu alırsak ne dersin?' dedim. Ben araştırma yapayım döneyim dedi. Araştırdı döndü, o da Arda ile konuştu. Evet alabiliriz iyi olur dedi. Arda'nın tek söylediği laf budur. bizim ona ne kızmaya ne de sen karışma demeye hakkımız ykotur. Arda değerli bir oyuncudur. biz kendisinden istediğimiz bilgiyi duyduk. Biz bilgi takviyesi yaptık. Azarladı falan bunlar ayıp şeyler. 

'İŞİM GÜCÜM YOK HERKESİ AZARLAMAK İÇİN...'

İşim gücüm yok herkesi azarlamak için mi burdayım. Ahlaksızlık bu. Ağır konuşurum altından kalkamazsınız. Benim adımı bu şekilde anamazsınız. Bir şey söylemişsem arkasındayım. Dibine kadar. Sizler gibi değilim. Herkes doğru olanı yazsın biz de kabul edelim. Böyle ayıp yani.

'BEN ARDA'YI NEDEN AZARLIYIM'

'Bu tip hareketleri yapmayın lütfen. Ben niye azarlıyayım çocuğu ya. Benim yaşadıklarımı ben biliyorum. Eğer sizin elinizde bir belge varsa, bu olayların böyle olduğuna dair getirin koyun önüme. Özür diliyeceğim. Arda'ya kızıyorsanız onun üzerinden, Yanal'a kızıyorsanız onun üzerinden haber yapın. Kim olursa sabah televizyona çıkarım herkese cevabını veririm. Bugün burada Fenerbahçe yeni teknik direktörünü imza ile başlatıyoruz.

'İSMAİL KARTAL İLE BİR ANLAŞMA İMZALAMADIK' 

Hiçbir anlaşma imzalamadık İsmail Kartal'la. Paran şu olacak bu olacak konuşmadık. Futbol A.Ş açıklayacaktır. Biz imza töreni yapıyoruz. Camianın çocuğudur diye bir laf var. Hayır. Sayın İsmail Kartal Fenerbahçe'de teknik direktörlüğü hak etmiş bir spor adamıdır. Bizim çocuğumuz şeklinde bakmıyorum olaya. İki üç gündür çalışma yaptık. Yönetim bir araya geldi iyice değerlendirdi. Sayın İsmail Kartal'la Fenerbahçe'yi yürütmeye karar verdik.

'NE AYKUT KOCAMAN, NE ZICO, NE ERSUN YANAL...' 

Camiamızın çocuğudur, bizdendir yok. Her şeyi açık açık net konuştuk. İnşalllah uzun süre burada hizmet edecektir. Ne Aykut Kocaman, ne Zico, ne Ersun Yanal Türkiye'de hiçbir takımda başarılı olamamışlardır. Varsa diyin. Ama Fenerbahçe'yi şampiyon yapmışlardır. ancak kendileri yapmamışlardır. Burada bir ekip çalışması vardır. Bekçisi, taraftarı, kongre üyesi hepsidir. Bu ekip armonidir. Aynı sesi çıkarmazsa başarılı olamazsınız.'

'KİMSE 'BEN ŞAMPİYON YAPTIM' DEMESİN'

Kimse 'Ben şampiyon yaptım' demesin. İyi inceleyin. İyi bakın. Trabzon'a burada şampiyonluğu kaybettik. Bizi iki defa şampiyon yaptı. O mu yaptı, o mu kaybetti? Bunların tartışmasını yapın. Aykut hoca evet Galatasaray'la burada ligi kaybettik ertesi sene şampiyon olduk. Bir sene şampiyon olmakla bu değerlendirmeleri yapmayın. Herkesle yaşadığımı anlatacağım. Ne çekiyorsak kurumsal yapı diye susuyoruz. İçimize atıyoruz. Ama başkaları gidip rakı masalarında, sohbet masalarında yalan şeyler anlatıyor biz cevap vermiyoruz diye. Ama artık cevap vereceğiz. Fenerbahçe'nin sorumluluğu yetkisi her şeyi İsmail hocanındır, başarı İsmail hocanındır, başarısızlık Yıldırım ve yönetiminindir.'

MAHMUT USLU: 'HOCAYA ALLAH YARDIM ETSİN'

'Hayırlı uğurlu olmasını istiyorum. Bu söylediklerimizle köşe yazarlarını kast ediyorsunuz. Siz emekçileri kast etmiyor sayın başkan. Hep beraber bu seneyi de başarıyla kapatırız inşallah. Hocaya da Allah yardım etsin.'

HASAN HAKKI YILMAZ: 'KARTAL, TAKIMIN SESSİZ KAHRAMANI'

'İsmail hoca her zaman bizim yanımızdaydı. Bana da sorarsanız takımın arkasındaki sessiz kahramanlardan bir tanesiydi. Şimdi öne çıkması takım üzerinde olumlu bir etken olacaktır. Hayırlı uğurlu olsun.'

İSMAİL KARTAL: 'BURAYA GELMEK İÇİN ÇOK UĞRAŞTIM'

Sayın başkan Aziz Yıldırım'a bu görevi layık görüdkleri için teşekkür ederim. Buraya gelmek için çok uğraştım, çok sabrettim, çok bekledim. Bir değişiklik oldu. Profesyonel hayatta bunlar olabiliyor. Bu ayrılıktan sonra geçmişte yaşadığım tecrübelerim, 7 takımda teknik direktör olarak çalıştım. Yerli ve yabancı hocaların yanında yardımcılık yaptım. Çok büyük başarılar yakaladık hep beraber. Tüm bilgi birikimlerim, aldığım eğitimi takıma yansıtarak Fenerbahçeme daha büyük başarılara hep beraber yolumuza devam etmek için görevi seve seve kabul ettim.

'BAZILARININ KAFASINDA SORU İŞARETİ OLABİLİR'

Bu görevi bazılarının kafasında soru işaretleri olabilir. 4 yıldır bu takımın içinde olan bir antrenör olarak biz de kendimizi yeniledik. Orta ve uzun vadede Fenerbahçe futbol takımına neler lazım, neler yapılması geerkiyor hepsine hakim olduğumu düşünüyorum. Siz sormadan ben söyliyeyim. Bir de şöyle bir olgu var basında. Başkanımız her antrenörün işine karışıyor, İsmail hoca da geldi benim de işime karışabilir gibi bir algı var. benfutbolculuk hayatımda da, antrenörlük hayatımda da başkanımla bötyle bir diyaolog yaşamadım. Başkanımız bu kulübün babası gibidir. Bazı eksiklerimiz olabilir bunları diyalogla çözebiliriz. Ben bundan mutluluk duyarım, gurur duyarım. Altını çizerek söylüyorum. İsmail Kartal takıma neler katacak? Üstüne neler koyabilecek? Diye bunları sorabilirsiniz. İsmail Kartal hep sessiz durup işini yaptı. Bundan sonra da sadece işine konsantre olup şampiyon olmayı düşünüyorum.

'EN ÖNEMLİ MİHENK TAŞLARINDAN BİRİ OLDUM'

Fenerbahçe'de son 4 yılda 2 şampiyonluk, iki kupa şampiyonluğu UEFA'da yarı finale yükseldik. 3 Temmuz'dan bu yana bu başarıları yakalamış bir kulübün en önemli mihenk taşlarından biri oldum. bundan sonra da Fenerbahçe'nin teknik direktörü olarak Fenerbahçe'ye katabileceklerim İsmail Kartal'ın duruşu ve bilgi birikimi olacaktır.

'YÜZLERİNİ KARA ÇIKARTMAMAK İÇİN...'

Tekrar başkana, taraftarlara ve camiaya bu göreve beni layık gördükleri için teşekkür ediyorum. Onların yüzünü kara çıkartmamak için gecemi gündüzüme katarak çalışacağımı herkesin bilmesini isterim. Hem kendim için, hem camiam için hem de Türk futbolu için herkese hayırlı olmasını diliyorum.

sporx

Kaynak: http://www.sporx.com/canli-%7C-f-bahc...

Fenerbahçe, Ersun Yanal'dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna İsmail Kartal'ın getirildiğini resmen açıkladı.

Sarı lacivertli takımın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Kartal'ın birinci adam olduğu resmen duyurulurken, KAP bildirimi de gecikmedi.

KAP'a gönderilen açıklamada şu ifadelere yer verildi;

'Bugün saat 16:00'da, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 Tribünü'nde, yeni Teknik Direktörümüz Sayın İsmail Kartal ile sözleşme imzalanacaktır'

eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0