Görüş Bildir
Haberler
Fantastik Film Aşıklarının Bayıla Bayıla İzleyeceği Boool Alevli Ejderha Filmleri

Fantastik Film Aşıklarının Bayıla Bayıla İzleyeceği Boool Alevli Ejderha Filmleri

Eda Özkan
05.03.2022 - 08:15

Ejderhalar her zaman ilgimizi çeken ateş püskürten dev yaratıklardır. Bu yaratıklar  dinleyenleri ve izleyenleri büyüleyen bir yapıya sahiptir. Birçok filmde temsilen kullanılan ejderhaların her yaştan insana hitap ettiği de su götürmez bir gerçekliktir. Biz de sizler için bu içeriğimizde, ejderhaların yer aldığı başarılı filmleri listeledik.

E ne duruyorsunuz, haydi bir göz atalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Spirited Away-Ruhların Kaçışı (2001)

1. Spirited Away-Ruhların Kaçışı (2001)

IMDb: 8,6

Özet: Chihiro ve ailesi, yeni bir kasabaya taşınır. Yolculuk sırasında dikkatlerini çeken bir tünele giren ailenin karşısına hiç bilmedikleri fantastik bir dünya çıkar. Bu büyülü yerde yolunda gitmeyen bir şeyler vardır. Chihiro'nun anne ve babası anlam veremediği bir şekilde ortadan kaybolur. Küçük kız şimdi ailesini kurtarmak için hiç bilmediği bu yerde heyecan dolu bir maceraya adım atacaktır. 

Oyuncular: Rumi Hiiragi, Miyu Irino, Mari Natsuki

Yönetmen: Hayao Miyazaki

2. Die Nibelungen Siegfried (1924)

2. Die Nibelungen Siegfried (1924)

IMDb: 8,1

Özet: Solucanlar Kralı Gunther'ın dillere destan kız kardeşi Kriemhild, güzelliği ile herkesi kendine hayran bırakan bir kadındır. Kral Sigmund'un oğlu Siegfried da gönlünü bu güzel prensese kaptırmıştır. Yola koyulan genç prens, Kriemhild'ın gönlünü kazanmak için elinden gelen her şeyi yapmaya hazırdır. Bu yolculukta bir ejderha öldürerek Hort isimli bir hazineye sahip olan Siegfried, aynı zamanda bu hazinede kendine görünmezlik sağlayan bir maske bulur. Genç prens, bu maskeyi güzeller güzeli sevgilisinin kardeşi olan Gunther'a yardım etmek amacıyla kullanır. Ancak bir sorun vardır. Kiremhild, kötü kalpli Brunhild tarafından lanetlenmiştir ve bu cadının sıradaki hedefi ise Siegfried'dır. 

Oyuncular: Paul Richter, Margarete Schön, Theodor Loos

Yönetmen: Fritz Lang

3. How To Train Your Dragon-Ejderhanı Nasıl Eğitirsin (2010)

3. How To Train Your Dragon-Ejderhanı Nasıl Eğitirsin (2010)

IMDb: 8,1

Özet: Berk Adası'nı kendisine mesken edinen ejderhalar, insanların gözlerini senelerce korkutmuştur. İnsanların gözünde ejderhalar, onların evlerini yağmalayan ve hayvanlarını çalan varlıklardır. Yetişkinlik çağına adım atmış erkeklerin yapması gereken tek şey vardır: Bir ejderha öldürmek. Köy şefinin oğlu Hiccup'un zamanı artık gelmiştir. Kendi icat ettiği tuhaf silahı yaratığa doğrultarak öldürmeye niyetlense de, bir türlü başaramaz ve onu ormana götürerek serbest bırakır. Bu olaydan sonra, zamanla aralarında sadakat barındıran bir ilişki gelişecektir.

Oyuncular: Jay Baruchel, Gerard Butler, America Ferrera

Yönetmen: Chris Sanders, Dean DeBlois

4. Shrek (2001)

4. Shrek (2001)

IMDb: 7,9

Özet: Yeşil, dev bir trol olan Shrek korkutucu bir görünüme sahiptir. Dış görünüşü, her zaman yalnız olmasına neden olmuştur ve bu devin tek isteği, hayatını birlikte geçirebileceği kendisi kadar çirkin bir yaratık bulmaktır. Bir gün bir kahin, Fiona adındaki bir prensesle Shrek arasında bir aşk başlayacağını söyler. Ancak Fiona çok güzel bir kadındır ve Shrek de bir o kadar çirkindir. Bu, oldukça garip durumları da beraberinde getirecektir.

Oyuncular:  Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz

Yönetmen: Andrew Adamson, Vicky Jenson

5. The Hobbit: The Desolation Of Smaug dragon-Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları (2013)

5. The Hobbit: The Desolation Of Smaug dragon-Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları (2013)

Özet: Hobbit üçlemesinde serinin ilk filmi olan Beklenmedik Yolculuk'un devam filminde, Shire'lı olan Hobbit Bilbo Baggins'e, doğuya Kuytuorman'a doğru çıktığı yolda, Thorin Meşekalkan ve yanındaki 12 cüce eşlik etmektedir. Kayıp Erebor Cüce Krallığı'na ve Ejderha Smaug'un yıllardır hüküm sürdüğü Yalnız Dağ'a ulaşmak için çıktıkları yolda başlarına türlü türlü belalar gelecektir. Ormanın başında, büyücü Gandalf'tan ayrılmak zorunda kalan ekip, orman Elflerine esir düşer. Diğer tarafta ise her geçen gün güçlenen Orklar da Elf Krallığı'nda bile Cücelerin peşini bırakmazlar. Cüceler ve Bilbo'yu bekleyen en büyük düşman tabii ki ateşlerin efendisi Ejderha Smaug'dur. Bir şekilde Smaug'u alt edip Arkantaşı'na ulaşmayı başarabilecekler midir?

Oyuncular: Martin Freeman, Richard Armitage, Ian McKellen

Yönetmen: Peter Jackson

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Flight Of The Dragons (1982)

6. The Flight Of The Dragons (1982)

IMDb: 7,7

Özet: Büyücüler ve ejderhaların hüküm sürdüğü bir döneme giden genç bir yazar, bilimin hiç bilinmediği bu dönemde birçok maceraya atılacaktır. 

Oyuncular: James Gregory, Harry Morgan, Don Messick

Yönetmen: Jules Bass, Arthur Rankin Jr.

7. Mulan (1998)

7. Mulan (1998)

IMDb: 7,7

Özet: Çin, Büyük Hun İmparatorluğu'nun güçlü ve hazırlıklı askerlerinin merhametsiz saldırısı altındadır. Ancak ülkelerini son ana kadar savunmaya çalışan Çin askerlerinin hiç umudu kalmamıştır. Kimsenin umursamadığı genç bir asker olan Ping'in aklına, dahiyane bir savunma fikir gelir. Eğer dağlara ateş ederlerse, ani bir çığ meydana gelip Hun askerlerini defedebilir. Bu plan başarılı olarak Hun askerlerini durdurmak zorunda bırakır. Herkesin diline dolanan Ping, kısa sürede bir kahraman haline gelir ancak onun hakkında kimsenin bilmediği bir şey vardır: Herkesin erkek olduğuna inandığı Ping, aslında genç bir kızdır. 

Oyuncular: James Hong, Thierry Ragueneau, George Takei

Yönetmen: Tony Bancroft, Barry Cook

8. The Neverending Story-Hiç Bitmeyen Öykü (1984)

8. The Neverending Story-Hiç Bitmeyen Öykü (1984)

IMDb: 7,4

Özet: Genç bir çocuk olan Bastian, okuldaki çocuklar tarafından zorbalık görmekte ve mutsuz bir hayat sürmektedir. Bir gün, yine zorbalık gördüğü sırada okul arkadaşlarından kaçarak soluğu bir kitapçıda bulur. Yapacak başka bir şeyi olmadığından kitapları incelemeye başlayan genç çocuk, oradaki yaşlı adamla sohbete koyulur. Bu sohbet sırasında yaşlı adam, Bastian'a eski ve tehlikeli bir hikaye kitabından bahseder. Ancak genç çocuk, bu uyarılara aldırış etmeden okumak için kitabı ödünç alarak çatı katında okumaya başlar. Bu çatı katında, hiç bilmediği gizemli topraklara dalan Bastian, yıkımdan kurtarılmak için bekleyen Fantasia'nın kahramanı olacaktır.

Oyuncular: Barret Oliver, Noah Hathaway, Tami Stronach

Yönetmen: Wolfgang Petersen

9. Merlin (1998)

9. Merlin (1998)

IMDb: 7,1

Özet: Bilge büyücü Merlin, karanlığın kraliçesi Mabini'yi yenmek için büyük bir mücadeleye atılmak üzeredir ve Vortigen'in vahşice katlettiği Kral Constant'ın ölümü, savaş çanlarının çalmasına neden olur. Bu sırada şeytani sihirbaz Mab tarafından yaratılan Merlin ise iyiliği takip ederek karanlık güçlerin etkisi altına girmeyi reddetmektedir. Merlin, bu zorlu süreçten galip çıkabilecek midir?

Oyuncular: Sam Neill, John Gielgud, Helena Bonham Carter

Yönetmen: Steve Barron

10. Maleficent-Malefiz (2014)

10. Maleficent-Malefiz (2014)

IMDb: 7,0

Özet: Genç bir kadın olan Malefiz, barışçıl bir orman krallığında büyümüş ve bugüne kadar huzurlu bir hayat sürmüştür. Bu genç kadının görkemli siyah kanatları dillere destan güzelliktedir. Bir gün Stephan adında bir adamla tanışan Malefiz'in ona karşı güçlü bir inancı vardır. Ancak bu genç adam, günün birinde Malefiz'in yaşadığı toprakların düzenini tehdit edecektir. Malefiz, üzerinde yaşadığı toprakların koruyucusu olan çok iyi kalpli bir kadınken ihanete uğramasıyla birlikte kalbi taşa dönüşür. Kin ve öfkeyle dolan benliği intikam arayışındadır. 100 yıllık bir ölüme mahkum ettiği Aurora ise genç kadının çektiği acıların kurbanı olacaktır. 

Oyuncular: Angelina Jolie, Elle Fanning, Sharlto Copley

Yönetmen: Robert Stromberg

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Dragonslayer (1981)

11. Dragonslayer (1981)

IMDb: 6,7

Özet: Dehşet saçan ejderha, ülkeyi tehdit etmektedir. Ülkenin kralının ise bu ejderhayı uzaklaştırmak için tek şansı, kadınları bu vahşi yaratığa teslim etmektir. Krallıkta yaşayan insanların hayatı büyük bir tehlikededir ve bu yaratığı durdurma görevi, genç bir büyücüye verilir.

Oyuncular: Peter MacNicol, Caitlin Clarke, Ralph Richardson

Yönetmen: Matthew Robbins

12. DragonHearth-Ejder Yürek (1996)

12. DragonHearth-Ejder Yürek (1996)

IMDb: 6,5

Özet: Kral Einon, yıllar önce girdiği bir savaşta ağır yaralanmış genç bir adamdır. Onu kurtaran ve hayatta kalmasını sağlayan şey ise Ejder Draco olmuştur. Yıllar sonra görevleri sayesinde yolları kesişen Bowen ve Draco amaçları uğruna yola çıkarlar. Bowen bir ejderha avcısıdır ve amacı Draco'yu öldürerek köylerdeki insanları koruduğu gerekçesiyle para kazanmaktır. Ancak sıradaki durağı Kral Enion'un krallığı olan Bowen, burada zulüm gören insanları zalim kralın ellerinden kurtarmak için büyük bir çaba göstermek zorunda kalacaktır. 

Oyuncular: Dennis Quaid, Dina Meyer, David Thewlis

Yönetmen: Rob Cohen

13. Pete's Dragon (1977)

13. Pete's Dragon (1977)

IMDb: 6,4

Özet: Pete, New England'da pek de memnun olmadığı ailesiyle beraber yaşayan küçük bir çocuktur. Bu kötü kalpli ebeveynlerinden kaçmak isteyen 9 yaşındaki Pete, yetim kalma pahasına yola koyularak bilmediği bir maceraya adım atmıştır. En iyi arkadaşı çizgi film ejderhası olan küçük çocuk ve Elliott adındaki ejder, başarılı bir şekilde sorunlarını çözerek özgür bir hayata adım atarlar.. Artık bu ikili, Nora adındaki bir deniz feneri bekçisi ve onun babası olan Lampie'nin yanında mutlu bir hayat yaşamaya başlamıştır. Ancak Terminus adındaki kötü kalpli bir doktor, tıbbi amaçlar için kullanmak istediği Elliott'u bulmak üzeredir. 

Oyuncular: Sean Marshall, Mickey Rooney, Helen Reddy

Yönetmen: Don Chaffey

14. Gedo Senki-Yerdeniz Öyküleri (2006)

14. Gedo Senki-Yerdeniz Öyküleri (2006)

IMDb: 6,4

Özet: Yerdeniz, tüm insanların mutlu mesut yaşadığı bir yerken şimdi fiziksel ve doğal tüm koşulları bozulmaya başlamıştır. Ekinleri kurumakta ve hayvanları ölmekte olan insanlar tüm bu olanlara rağmen yaşamlarını sürdürmeye çalışmaktadır. Ancak nesli tükendiği sanılan ejderhaların ortaya çıkması, bu çabaları zorlaştırmış ve umutları tüketmiştir. Prens Arren, baş büyücü Ged ile birlikte tüm bu olanların nedenini anlamak için yola çıkar. Bu ikilinin gerçekleri anlaması pek de uzun sürmez. Büyücü Cob'un ölümsüz olabilme tutkusu, yaşam ve ölümü ayıran kapıyı açmasına neden olmuştur. 

Oyuncular:  Timothy Dalton, Willem Dafoe, Mariska Hargitay

Yönetmen: Goro Miyazaki

15. Reign Of Fire-Ateş Krallığı (2002)

15. Reign Of Fire-Ateş Krallığı (2002)

IMDb: 6,2

Özet: Yüzyıllardır uyumakta olan efsanevi bir ejderha, Londra'da yaşayan bir inşaat mühendisi tarafından yanlışlıkla uyandırılır. Bunun sonucunda dünya nüfusu belli bir ölçüde azalmış ve yirmi yıl sonrasına gelindiğinde ise kalan insanların tek amacı kendini tehlikelerden koruyabilmek olmuştur. Yıllar önce babasının yaptığı hatadan mustarip olan Quinn ise 30'lu yaşlarında, insanları korumaya çalışan kahraman bir itfaiyecidir. Bir gün, Van Zan adındaki Amerikalı bir maceracı, herkeste yeni umut filizlerinin yeşermesine neden olur. Bu adam, ejderhaları öldürüp insanlığı kurtarmanın yolunu bildiğini söylemektedir. 

Oyuncular: Christian Bale, Matthew McConaughey, Izabella Scorupco

Yönetmen: Rob Bowman

Daha fazla öneri için:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın