Görüş Bildir
Haberler
Akıllara Kazınan Mimikleri ile Gönüllere Taht Kuran Jim Carrey'nin En Başarılı Filmleri

Akıllara Kazınan Mimikleri ile Gönüllere Taht Kuran Jim Carrey'nin En Başarılı Filmleri

Eda Özkan
26.02.2022 - 07:00 Son Güncelleme: 17.01.2023 - 15:44

İzlediğimiz filmleri ile hepimizin hayatına renk katan Jim Carrey, geçtiğimiz ay 60 yaşına girdi! Başarılı mimikleri ve seyirciyi güldüren rolleri ile ünlü bu adamın yıllara meydan okuyan filmleri, Onedio'da sizlerle buluşuyor!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

1. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

IMDb: 8,3

Özet: Joel Barish ve sevgilisi Clementine, iki yıldır birliktedir. Clementine bir gün ayrıldıklarında, tüm anılarını tıbbi bir müdahale ile kafasından sildirir. Bunu öğrenerek büyük bir hayal kırıklığı yaşayan ve acı çeken genç adam, aynı prosedürü kendi üzerinde de uygulatmaya karar verir. Clementine ile olan tüm anılarını sildirmek üzere derin bir uykuya yatan genç adam, gözlerinin önünden geçen anıları aslında sildirmek istemediğini fark eder. Yapılan müdahaleyi durdurabilecek midir?

Oyuncular: Jim Carrey, Kate Winslet, Kirsten Dunst

Yönetmen: Michel Gondry

2. The Truman Show (1998)

2. The Truman Show (1998)

IMDb: 8,1

Özet: Truman, dünyanın en güzel adalarından birinde yaşayan genç bir adamdır. Bu adadaki herkes çok mutludur ve her günleri sorunsuz bir şekilde devam etmektedir.  Truman'ın da hayatı, imrenilecek kadar güzel ve ütopiktir. Genç adamın çok güzel bir eşi ve mutlu bir yaşantısı vardır. Ancak bir gün, öldüğünü zannettiği babasını yolda gördüğünde işler değişir. Babasını gördüğüne emin olsa da adam birden ortalıktan kaybolmuştur. İlerleyen günlerde de çeşitli gizemli olaylar yaşayan Truman, yaşadığı hayatın gerçekliğini sorgulamaya başlar. 

Oyuncular: Jim Carrey, Laura Linney, Natascha McElhone

Yönetmen: Peter Weir

3. Man On The Moon (1999)

3. Man On The Moon (1999)

IMDb: 7,4

Özet: Andy Kaufman, kendi halinde genç bir komedyendir. Günün birinde Amerika'nın en ünlü şov programlarından biri olan Saturday Night Live'da yer aldığında, George Shapiro isimli bir menajerin ilgisini çeker. Shapiro Andy'e müthiş bir teklifle gelmiştir: Andy, eğer teklifi kabul ederse kendi şovunu hazırlayabilecektir. Hiçbir komedyene benzemeyen Andy, güldürmekten çok şaşırtmayı amaçlarken bu durum seyircileri gerçeklik ile rol dünyası arasındaki bir ikileme sürükleyecektir.

Oyuncular: Jim Carrey, Danny DeVito, Courtney Love

Yönetmen: Milos Forman

4. Dumb and Dumber (1994)

4. Dumb and Dumber (1994)

IMDb: 7,3

Özet: Llyod Christmas ve Harry Dune, birbirinden saf iki arkadaştır. Bu adamlar birlikte kirli, dağınık bir evde yaşamakta ve sık sık işlerinden kovulmaktadırlar. Rhode Island'da limuzin şoförlüğü yapan Llyod, bir gün çok zengin bir kadın olan Mary Swanson'ı havaalanına götürür. Bu kadına vurulan Llyod, Mary'nin havaalanında çantasını unutması üzerine, çantayı ona geri vermek için çabalar ancak uçağa yetişemez. Bu olayın sonrasında ikili, Harry'nin yeni girdiği işe ait olan köpek şeklinde dekore edilmiş kamyon ile birlikte Mary'i bulmak için yola koyulur. Ancak bu ikilinin bilmediği bir şey vardır: Çantanın içi para doludur ve Mary Aspen kaçırılan kocasının hayatını kurtarmak için çantayı havaalanına bilerek bırakmıştır.

Oyuncular: Jim Carrey, Jeff Daniels, Brady Bluhm

Yönetmen: Peter Farrelly, Bobby Farrelly

5. The Mask (1994)

5. The Mask (1994)

IMDb: 6,9

Özet: İyi kalpli bir banka memuru olan Stanley Ipkiss, bir gün şans eseri antika bir maske bulur. Bu maskeyi takan genç adam, olağanüstü güçlere sahip bir yaratığa dönüşmüştür. Zamanla halk arasında tanınan ve 'maske' lakabı verilen kahramanımız, istemeden Dorian Tyrel adında bir mafya liderinin hedefi haline gelir. 

Oyuncular: Jim Carrey, Cameron Diaz, Peter Greene

Yönetmen: Chuck Russell

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ace Ventura: Pet Detective (1994)

6. Ace Ventura: Pet Detective (1994)

IMDb: 6,9

Özet: Özel bir dedektif olan Ace Ventura, kaybolan hayvanları bulup getirmek ve onları çalanların niyetini öğrenmekle görevli bir adamdır. Bir gün Miami Dolphins futbol takımının maskotu olan balina Snowflake, final maçı öncesinde aniden ortadan kaybolmuştur. Bunu araştırması için görevlendirilen Ventura'nın işi hiç de kolay olmayacaktır. Ace, Superbowl'a haftalar kala kaybolan Snowflake ve as oyuncularını bulabilecek midir?

Oyuncular: Jim Carrey, Courteney Cox, Sean Young

Yönetmen: Tom Shadyac

7. Liar Liar (1997)

7. Liar Liar (1997)

IMDb: 6,9

Özet: Fletcher Reede, Los Angeles'lı bir savunma avukatıdır. Bir gün 5 yaşındaki oğlu Max'ın partisine gitmek yerine yalan söylemeyi tercih eden Reede, patronu Miranda ile sevişmekle meşguldür. O sırada küçük Max, pastasını üflerken bir dilek tutar. Dileği babasının en azından bir gün boyunca yalan söylememesi yönündedir ve kabul olur. Fletcher, ertesi gün dün gecenin nasıl olduğunu soran Miranda'ya daha iyi geceler yaşadığını söyleyerek cevap verir. Bu sadece bir başlangıçtır.

Oyuncular: Jim Carrey, Maura Tierney, Swoosie Kurtz

Yönetmen: Tom Shadyac

8. The Majestic (2001)

8. The Majestic (2001)

IMDb: 6,9

Özet: 1951 yıllarındaki Amerika'da insanlar, kendi fikrini taşımayanları aşağılayarak sindirmeye çalışmaktadır.  Bu sırada henüz hayatının ilk dönemlerindeki bir film Hollywood film yazarı ise komünist olmakla suçlanmaktadır. Bir gün, trafik kazası geçirmesi ile birlikte tüm hafızasını kaybeder. Gözlerini açtığında kendini kimliği yenilenmiş ve başka birinin kimliğini üstlenmiş halde bir Amerikan banliyösünde bulur. Başladığı yeni hayatı kendine bile yabancı olan bu adam, bu hayata nasıl devam edecektir? 

Oyuncular: Martin Landau, Jim Carrey, Laurie Holden

Yönetmen: Frank Darabont

9. Bruce Almighty (2003)

9. Bruce Almighty (2003)

IMDb: 6,8

Özet: Şimdiye dek olan hayatında her şey istediği gibi ilerleyen Bruce Nolan, tanınmış bir televizyon muhabiridir. Bir gün, iaşelerinin yolunda gitmediği bir anda tanrıya sitem eden Nolan, hiç beklemediği bir karşılık alır. Artık her sitem ettiğinde tuhaf bir olayla karşılaşmaktadır. Nolan, bir gün sıra dışı bir şekilde Tanrı'ya rastlar. Tanrı, bir insan bedeninde Nolan'a görünür ve asıl niyeti, sürekli sızlanan bu insana bir ders vermektir. 

Oyuncular: Jim Carrey, Jennifer AnistonMorgan Freeman

Yönetmen: Tom Shadyac

10. Yes Man (2008)

10. Yes Man (2008)

IMDb: 6,8

Özet: Carl sosyal hayatta çok kötü olan, arkadaşlarını sürekli eken, karısından yeni ayrılmış ve bütün hayatını evinde tek başına film izleyerek geçiren bir erkektir. Fakat bir gün bir arkadaşının ısrarı üzerine terapiste gitmeye karar verir. Terapide ona her şeye “evet” demesini ve asla hiçbir duruma “hayır” dememesi aşılanır. Terapiden sonra ilginç bir şekilde Carl her “hayır” dediği zaman başına kötü işler gelmeye başlar. Bundan sonra her şeye “evet” demek zorunda kalacaktır. Carl’ın bu zorlu “evet” süreci, ona çeşitli zorluklar getirse de sonunda komik bir aşkın içeresine düşecektir.

Oyuncular: Jim Carrey, Zooey Deschanel, Bradley Cooper

Yönetmen: Peyton Reed

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Me, Myself & Irene (2000)

11. Me, Myself & Irene (2000)

IMDb: 6,6

Özet: Çevresindeki insanlara samimi ve sıcakkanlı davranmasıyla etrafındaki herkes tarafından sevilen Charlie Bailygates, Rhode Island polis teşkilatının uzun soluklu memurlarından biridir. İlerleyen sürede Charlie'nin hayatını baştan aşağı etkileyecek bir problem ortaya çıkar. Bu problem Charlie'de psikolojik olarak ortaya çıkan kişilik bölünmeleridir. Charlie artık üç ayrı kişilik arasında gidip gelmektedir ve olmak istediği kişiye karar verememektedir.

Oyuncular: Jim Carrey, Renée Zellweger, Chris Cooper

Yönetmen: Peter Farrelly, Bobby Farrelly

12. I Love You Phillip Morris (2009)

12. I Love You Phillip Morris (2009)
www.bakiniz.com

IMDb: 6,6

Özet: Steven Russel yerel bir polis memurudur. Debbie adında karısıyla mutlu bir evlilik sürmektedir. Ama her şey göründüğü gibi değildir. Bu mutlu evlilik tablosunun arkasında gizli bir sır da yatıyordur. Polis memurluğunu gerçek annesini bulabilmek için yapan bu adam aynı zamanda bir eşcinseldir. Steven'ın yaptığı bir kaza onun tüm hayatının değiştiği yönünde düşüncelere iter. Bu yüzden de artık sırlarla yaşamak istemiyordur. Kanunen yasak bile olsa hayatını istediği gibi yaşamak isteyen Steven birçok olay yaşayacak ve yeni bir sevgilisi de olacaktır. Sevgilisi Philip Morris'i ve kendini hapisten kaçırma planı ise yaşadığı olaylardan biridir.

Oyuncular: Jim Carrey, Ewan McGregor, Leslie Mann

Yönetmen: Glenn Ficarra, John Requa

13. The Number 23 (2007)

13. The Number 23 (2007)

IMDb: 6,4

Özet: Kendi doğum gününde karısı Agatha'yı almakta geciken Walter Sparrow, karısını bir kitapçıda dışı kan kırmızısı kapağı olan bir romanı incelerken görür. Bu romanda her şey 23 sayısının etrafında döner. Aslında kitaptaki hikaye numerolojiyle ilgili bir cinayet gizemini içermektedir. Walter, kitaptaki hikayeden oldukça etkilenecektir. '23' sayısını kendi hayatında da önemli bir yere koyar. Artık o sayıyı saplantı haline getirmiştir. Öyle ki kitabı yazan yazarın bile peşine düşer. 23 numaralı odada kaldığı bir otele gider ve aslında bu oda hikayede yaşananların geçtiği mekandır. Artık Walter okuduklarının bir romandan ibaret olmadığını düşünmeye başlar. Gerçeklere doğru yaklaşmaya başlayan Walter, karısı ve oğlunu da tehlikeye sokacaktır.

Oyuncular: Jim Carrey, Virginia Madsen, Logan Lerman

Yönetmen: Joel Schumacher

14. Grinch (2000)

14. Grinch (2000)

IMDb: 6,2

Özet: Her sene Noel coşkusunu doruklarında yaşayan Whoville kasabasında, halkın ortak derdi diğer insanlara çok güzel hediyeler almaktır. Çünkü Noel gelip çatmıştır ve herkes çok heyecanlıdır. Öte yandan kasabayı uzaktaki Crumpit Dağı'nın tepesinden izleyen Grinch ise bu insanların ne kadar zavallı ve aptal olduklarını sorgulamaktadır. Çünkü Grinch, kasaba halkının aksine Noel'den nefret etmektedir. O andan itibaren Grinch'in tek gayesi halkın Noel'i beklediğine pişman etmektir. Grinch bu doğrultuda elinden ne geliyorsa yapmaya hazırdır.

Oyuncular: Jim Carrey, Taylor Momsen, Jeffrey Tambor

Yönetmen: Ron Howard

15. The Cable Guy (1996)

15. The Cable Guy (1996)

IMDb: 6,1

Özet: Kız arkadaşıyla birlikte yaşadığı evden kovulan Steven, kendi evine çıkmak zorunda kalmıştır. Yeni evine kablo bağlatmak isteyen Steven, kablo bağlamak için gelen kablocu adama oldukça şaşırır çünkü bu kablocu normal hayat için oldukça enteresan birisidir. Bir noktadan sonra kablocu Chip, Steven'ın peşine takılacaktır. Kablocu Chip'ten kurtulmayı defalarca deneyen Steven, bunu başaramayacaktır.

Oyuncular: Jim Carrey, Matthew Broderick, Diane Baker

Yönetmen: Ben Stiller

Daha fazla öneri için:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
9
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın