Görüş Bildir
Haberler
Eylül Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

etiket Eylül Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

Gökçe Ayabakan
03.09.2018 - 14:49 Son Güncelleme: 05.09.2018 - 13:00

Merhabalar,

Yaz mevsimi bitti sanmayın, bu ay pek çoğunuz için aksiyon devam edecek. :)

Gökyüzü hareketlerini sizler için yorumladım. 🌟

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yükselen burcunu da seçmeyi unutma!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Yoruldukça kaybolur acılar, Koç!

Sevgili Koç,

Yönetici gezegenin Mars retro hareketini bitirmiş olsa da, tam olarak olağan hızına dönüp tüm gücüyle çalışmaya başlaması yaklaşık 6 Eylül tarihini bulacak. Yine 6 Eylül'de Satürn'ün de retro hareketini tamamladığını, üstüne bir de 9 Eylül'deki Başak yeni ayını hesaba kattığımızda ayın ikinci ve üçüncü haftasının senin için son derece önemli olacağını belirtmeliyim. O yüzden önce 6-9 Eylül tarihlerinden itibaren iki haftayı yorumlayalım.

Geçtiğimiz ay içerisinde ilgin ve alakan ilişkiler konusuna kaymış olabilir. Zihninde fazlaca yer tutan bu beraberlik konularına en azından ayın ikinci ve üçüncü haftasında biraz mola vermeni tavsiye ederim. Zaten ay sonuna doğru gelişmeler yaşayacaksın bu aşklı konularda; ama bu belirttiğim haftalar flörtlerle, tatlış eğlencelerle ziyan edilmeyecek kadar değerli. O yüzden bu dönemden maksimum verimi alabilmek için kendimize, kendi hayatımıza ve zevk veren - egomuzu okşayan ufak eğlencelerden öte gerçekten bizi geliştirebilecek hedeflerimize odaklanmak lazım. Geçen ayı Balık dolunayı ile kapattık ve bu Eylül ayının sonunda da Terazi etkisi ile yine ilişkiler birazcık gündem olacak; kısacası elimizde iki hafta var ve çok iyi değerlendirilmeli. Ayın ilk haftasının sonunda retro hareketini bitiren iki gezegen de seni yeniden toplumdaki statün, yaptığın işler üzerinden kendine biçtiğin rol - verdiğin değer üzerine düşünmeye itiyor. Bu, kimlikten öte unvanla alakalı olan meselelere biraz ağırlık vermek lazım. Patronlarla görüşmeler, iş başvuruları, kişisel üretimlerini topluma (İnternet üzerinden dahi olsa) sunmak için doğru zamanlar. Kısacası, sadece 'Eşinin bir tanesi Ayşe - Aybars ile Melisa'nın babası Ahmet' şeklinde değil, 'Doktor Ayşe, Avukat Ahmet' olarak kendi kimliğimize odaklanmalı ve bu yönlerimizi ön plana koymalıyız. Elbette farkındayım ki yorumlarımı okuyan takipçi kitlesi biraz genç; bu sebeple örnekleri daha başlangıç seviyesinde tutarak bu ikinci haftaya etkisini bomba gibi getirecek olan yeni aya açıklamalar yapalım:

Bir şirkette kendi halinde bir çalışansın, devlette bir memursun, genç bir öğrencisin, üniversiteye yeni yerleştin, ya da henüz bir lise öğrencisisin ve yolunu bulmaya çalışıyorsun... Hiç fark etmez. Bu yeni ay sana 'yaşayabileceklerin' değil, 'yapabileceklerin' konusunda büyük bir motivasyon ve doğru kullanıldığı takdirde de fırsatlar getirecek. Unutma ki bir fikrin değeri, onu gerçekleştirene kadar belli olmaz. En başarılı işler, girişimler, eserler sadece küçük bir fikirle başlar. Facebook'ta paylaşılan motive edici basmakalıp cümleleri buraya arka arkaya dizmeyeceğim ama gerçekten de biraz iyimser ve cesaretli bakmak lazım. Hoş, bir Koç burcuna 'cesaret' tavsiyesinde bulunmak normal şartlarda oldukça absürt fakat ülkenin ve ekonominin durumundan dolayı genel anlamda hepimizde bir çekingenlik var sonuçta. Unutma ki, gerçekçi olmak ayağına sürekli karamsar düşünmek de bir yanılgı. Dünyada iyi şeyler de oluyor. Kısacası sevgili Koç, bu ayın 9'undan sonra hayallerin konusunda harekete geçersen evren tarafından destekli olacaksın. Bu yeni ay, Başak yeni ayı ve somut bir çaba olmadığı sürece sen olduğun yerde oturmaya devam ederken gelip kucağına iyi şeyleri, fırsatları, mucizeleri çat diye bırakıp gitmez. Gerçek bir hareket ister. Bunu yap lütfen. O kitabı yazmak mı istiyorsun, odanı tıpkı bir Başak gibi temizle, tıpkı bir Başak gibi kendine günlük program hazırla ve işe koyul. Bu kitap yazma örneğini kafandaki her tür projeye uyarlayabilirsin işte. Bir süredir terfiyi hakettiğini mi düşünüyorsun? Patronlarla konuşmak için uygun zaman. Hele hele Merkür de yardımına koşmaya hazırken, son derece verimli ve diplomatik konuşmalar yapabilirsin. 

Bazı girişimler için para şart elbette. Bu yüzden bir süredir uyguladığımız 'aman aman asla harcama yok' kuralını bu aylığına kaldırıyoruz çünkü Venüs ve Jüpiter, ayrıca karanlıklar lordu Plüton ile sırayla etkileşime geçerek sana 12-15 Eylül tarihleri arasında para açısından iyi etkiler getiriyor. Eğer kredi çekmek gibi işlerin varsa bu ay içerisinde, özellikle de bu tarihlerde harekete geçmeni öneririm. Çünkü Venüs Ekim ayında geri hareketine başlayacak ve neredeyse Aralık ayına kadar banka vesaire gibi aracılar içeren para konularında biraz sıkıntı yaratacak. Yani bu ay resmen sen kalk da bir şeyler yap, hayallerini gerçeğe dök, emek ver diye güçlerini bir araya getirmiş pozisyonlarla dolu :)

İlişkiler konusuna geçmeden önce bir detay daha... Maddeyi çözmeden manaya ulaşmak zordur, demişler. Bu ay özellikle ayın 10'undan sonra sağlık anlamında kendine çeki düzen vermek isteyebilirsin. Eğer kronik rahatsızlıkların varsa kesinlikle çok şifalı bir süreç geliyor. 

Gelelim asıl meseleye... Senin burcunda ayın 24'ünde fena bir dolunay var. Fena diyorum çünkü göklerin acımasız yargıcı Satürn'den çok sert bir kare açı alıyor. Ama Satürn hakkında bilmemiz gereken şu ki; Satürn serttir, acımasızdır fakat kesinlikle çok adildir. Haketmediğin bir şeyi sunmaz önüne; sunduysa da mükafatını kısa sürede vermek için sunar. Yani içimiz, vicdanımız rahatsa korkulacak bir şey yok. :) Eğer kırdığımız kalpler varsa da bir şekilde bu tarihten önce gönüller alınmalı. Borçların varsa, yukarıda verdiğim 12-15 tarihlerini ödemek için değerlendirebilirsin örneğin. Dolunay olayları 'sonuçlandırması' ile bilinir, malum. Kısacası devam eden, kafanı kurcalayan, özellikle de ilişkiler odaklı meseleler varsa sonuçlanmalar geliyor, sevgili Koç. Ben açıkçası ilişkiler bazında pek de olumsuz görmüyorum bu durumu, zira Venüs'ün konumu iyi ve Güneş'in Terazi'ye geçişi sana gelen etkileri fazlasıyla toparlıyor. Ama iş arkadaşları, paraya dair ilişkiler (para değil fakat ortak para paylaşımı-alış verişi olunan insanlarla alakalı ilişkiler), hukuki meseleler gibi konularda dediğim gibi, borçları ödediğine ve gönülleri kırmadığına emin ol lütfen.

Bu ay çalış, sevgili Koç. Ekim sana zaten aşk meşk konusunda iyi kıyaklar geçecek. Sakin bir ay değil, koşuşturman gereken bir ay. Arı gibi çalışmak lazım. Gelecek ay görüşürüz!

Kendine yeniden aşık olacaksın, Boğa!

Sevgili Boğa,

Bu ay senin için o kadar güzel ki! Sene boyunca sana sık sık aşk haberleri verdim ve hatta 'Hala aşkı bulamadıysan gözüme gözükme!!'' tarzı şakalar dahi yaptım, o yüzden alışıksındır. Bu ay yine öncelikli aşktan bahsedeceğiz, geç otur şöyle :)

Geçtiğimiz ayı Balık dolunayı ile kapadık. Romantik etkileri olan ve sana güzel sinyaller veren bir dolunaydı fakat diğer tüm genel etkiler ile yorumladığımızda; aslında evrenin sana aşktan çok -karşındaki insanların yansıması aracılığı ile kendinle alakalı bir şeyler göstermeye çalıştığı, başkalarını sevmeden önce kendini nasıl da kucaklaman gerektiğine dair bir farkındalık uyandırdığı tuhaf bir dönem olarak geçti bitti. 'Düğümler çözülüyor, Eylül kaosuna hazırlan' demiştim. Şimdi bu romantik, karman çorman, bulanık suların Balık dolunayından sonra 'gerçek' etkileriyle, senin toprak tabiatında bir yeni ay geliyor: Başak yeni ayı... Ayın 6'sında Satürn retrosu bitip, bir taraftan da Mars eski hızına ve performansına kavuşurken; takip eden üç gün içerisinde de Başak yeni ayı gerçekleşecek, hem de karanlıklar lordu Plüton'dan muazzam bir açı alarak. O da yetmezmiş gibi bir de Venüs Akrep'e girecek ki, çıldırırsın! Neyse, tercümesini yapalım da melül melül bakma ekrana :)

Tam olarak 9 Eylül ve sonrasında aşk, ilişkiler ve kendine duyduğun sevgi anlamında muazzam bir çözülme yaşayacaksın sevgili Boğa. Bu etki Mayıs başında doğmuş bir Boğa isen, daha da güçlü olacak. Takıntılı platonik olduğun biri mi var? Artık zihninin ve kalbinin zincirlerinden kurtulma vakti. İlişkinde kıskançlık ya da güvensizlik sorunu mu var? Tüm bunları çözüp ruhunu özgür kılma vakti. Özellikle de bu yaşayacağın çözülmenin gelecek planları ile alakalı olacağını fazlaca düşünüyorum. Ne demiş Sartre: 'İnsanların ne olduklarıyla değil, ne olabilecekleriyle ilgilenirim. İnsan sahip olduklarının toplamı değil, fakat henüz gerçekleştiremediklerinin toplamıdır.' İşte bu yaklaşımı kendine de uyarlayabilirsin. Açıkçası ileri hareketiyle Satürn ve Mars, öz güvenini ve motivasyonunu yükseltirken; kafandaki hayalleri ve planları da daha gerçek hissettirmeye başlayacaklar. Yani 'Beş yıldır aynı iş yerinde çalışıyorum, ilerleyemedim' düşüncesinden çıkıp, 'Yıllardır bu sektörde çalışıyorum, deneyim biriktirdim ve çok şey öğrendim. Bundan sonra önüm çok daha açık' diye düşünmeye başlama vakti. Kendine de bunlar üzerinden değer biçme... Kısacası Boğacım, kendinle derdin bu ay bitince, aşk meşkle de bitiyor. Bu sadece sevgilisi olanlar için değil; bekarlar için de geçerli. Tekrarlıyorum: Ayın 10'undan itibaren yine yine yine kısmet kapıları açık. Yaz mevsiminin son demlerine bir romans sığdıramadıysan tam vakti. 

Ama eğer bu dönemlerde bir ilişkiyi bitirme niyetindeysen; bu işi tam yapmanı öneririm. Yoksa Ekim ayında dön-barış-yeniden kavga gibi saçma döngülere girebilirsin. Net olmak şart.

12 Eylül tarihi çok çok güzel, hatta bu güzel etkisi ayın 16'sına kadar bile uzatabiliriz. Bu dönemde sevgilinle bir yolculuğa çıkabilir, gelecek planları yapabilir, gelecekte yapmak istediğin bir işe ortak bulabilir, pek çok güzel fırsatla karşılaşabilirsin.

Para anlamında da iyi bir ay doğrusu. Aslında tam olarak 'iyi' denemez ama en azından genel 2018 içerisinde değerlendirilmesi gereken süreçlerden biri. Açıkçası para pul işlerini bu ay, üçüncü hafta içerisinde halletmeni öneririm çünkü Ekim'de yine harcama yasağı gelecek. Göklerden gelen bir karar vardır sonuçta :)

Genel anlamda iş konusunu da bereketli görüyorum. Çok ekstra bir etki yok fakat iş başvurusu vesaire niyetinde olanlar için olumlu diyebiliriz. Ofiste işler olağan seyrinde yani.

Ayın ilk yarısını böyle güzel güzel kendimizle ve insanlardan dolaylı olarak yine kendimizle uğraşarak geçirecek olmamız bir lüks, hem de ayın son haftalarında bulamayacağımız bir lüks. Ayın son haftasında maalesef ki zorlu bir dolunay var, sevgili Boğa. Bu dolunay öncesinde mutlaka mutlaka yolculuklarda dikkatli olmanı öneriyorum. Hele yurt dışı yolculukları söz konusu olursa, pasaport vize vesaire gibi her kanuna dayalı detayın incelikle üzerinden geçmek lazım. Sinir bozucu aksaklıklar olabilir. Eğer öğrenciysen yine ekstra dikkatli olmalısın. Kayıt tarihleriniz, okul açılışı vesaire ne zaman bilemiyorum ama ay sonundaki 24 Eylül dolunayı Satürn'den çok sert bir açı alarak; bürokrasi, kanunlar, öğretmenler gibi konularda zorluklar çıkarmaya geliyor. Belgelerinin, evraklarının tam olduğuna mutlaka emin olmalısın. Öğretmenler gibi otorite figürleriyle zıtlaşmamakta da bolca fayda var. Özellikle bir sınava girmen gerekirse, kopya vesaire gibi yanlış anlaşılmalardan mutlaka kaçın. Zaten böyle şeyler yapmazsın da, pozisyonlarda bir 'suçlanma' teması olduğu için uyarıyorum, herhangi bir yanlış anlaşılmaya maruz kalma diye. 

Yine ayın son haftası bazı dedikodular kulağına gelebilir. Uzak akrabalar ya da sınıf arkadaşları ile gerginlikler olabilir. Bunları hiç takma, gül geç derim. Zira bu dolunaydan sonra zaten hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Tutulmalar (Kaç aydır tutulmalar tutulmalar diye söylenip duruyorum ama tutulma döneminde retroda olan gezegenler henüz yeni eski performanslarına kavuştukları için etkiler anca çıkıyor) asıl şimdi kendisini hissettirecek. Ekim ayı unutulmaz olacak. Hadi bakalım! :)

Bugünkü aklında seveceksin şimdi, İkizler!

Sevgili İkizler,

Senin gibi ele avuca sığmaz, bedeni dursa bile zihni daima hareket halinde olan birine pek uygun bir ay değil. Bolca iş iş iş var ve biraz da aile-yuva meselesi. Neyse ki ayın ikinci haftasında başlayacak olan bu etkilerin acısını ay sonunda sağlam bir şekilde çıkaracaksın ve bolca eğleneceksin. Şimdi baştan başlayalım.

Ayın ilk haftası Balık dolunayının etkileri yavaş yavaş silinmekteyken biraz dinlenmek ve keyif çatmak kesinlikle doğru bir seçim olur. Dinlenip enerji biriktirmek lazım zira ilerleyen günlerde iş hayatın hareketlenecek ve bolca koşuşturmak zorunda kalacaksın. Ama bu iyi elbette, ne demiş Ajda Pekkan 'Yoruldukça kaybolur acılar' :) Varoluşsal sancılardan tut, gündelik hayatın ufak sıkıntılarına kadar tatsız şeyleri unutturacak yoğun ama keyifli bir çalışma dönemi başlıyor senin için. Bu iş yerinde yeni bir proje de olabilir, kendi kendine niyetlendiğin kişisel bir girişim de... Spor yapmak için de uygun zaman. Bir şekilde yor o bedeni yani! Zira Mars'ın retrosu bitti fakat asıl hızına dönüşü 6 Eylül'de başlarken, aynı tarihte Satürn'ün retrosu da bitiyor. Artık tam gaz gitme vakti. Yaz rehaveti sonlanıyor işte...

Fakat 6 Eylül ve sonrasındaki 9 Eylül yeni ayının, iş - emek dışında sana farklı getirileri var. Öncelikli olarak aile ile alakalı. Astrolojide aile-yuva teması biraz ilginç açıkçası... Hem geçmişimizi ve duygularımızı, hem de mevcut yuvamızı temsil ediyor. Benzer pozisyonda bir gökyüzü hareketi, örneğin, anne-baba ile geçmişe dair sorunları çözmeye işaret ederken; aynı zamanda ruhani rahatlama anlamına da gelebiliyor ki bu da modern tıp tarihinde yeni bir alan sayılabilecek psikolojinin, binlerce yıl öncesine dayanan astrolojik öğretilerle nasıl da örtüştüğüne dair sevimli bir 'tesadüf' :) Şimdi bu örtüşmeyi de göz önünde bulundurarak, bu ayın 9'unda gerçekleşecek olan yeni ayın, aileye ve geçmişine dair yeni bir sayfa açmaya geldiğini söyleyebiliriz. Bu elbette ki senin ruhani anlamda da ferahlayacağın ve bilinçaltı temizliğine gideceğine dair bir işaret. Ben bu süreci son derece olumlu görüyorum. Hele bir de Plüton ile nasıl da güçlü bir etkileşimde olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda; bu her ay gerçekleşen yeni aylardan çok çok daha farklı olarak köklü bir temizlik sağlıyor. Her ay yeni ay gerçekleşiyor evet ve yeni ay genelde 'yeni başlangıçlar' anlamını taşıyor. Fakat bu yeni ay, öyle bir yeni ay ki; diğerleri evi üstün körü süpürmek ve ıslak mendille toz almaksa, bu yeni ay resmen fayanslara tuz ruhu döküp köşe bucak temizlik yapıyor :) Gerçekten çok etkili. Geçmişten gelen sıkıntıları çözmek, bugün yetişkin hayatında yaşadığın ilişki sorunlarını da ciddi anlamda azaltacak. Bu ayın ikinci haftasında bu pozisyonun etkisinde artık annenle mi, babanla mı oturur konuşur ve eski defterleri açarsın bilemiyorum fakat terapi tadında sohbetlere ve çözülmelere hazırlan. Tek uyarım: Asla asla ve asla iğneleyici laflar kullanmamak üzerine. Çünkü bu 'temiz sayfa' pozisyonu öyle kırılgan ki; muazzam ferahlatıcı sonuçlar getirebildiği gibi, bir taraftan da dozajı kaçırman durumunda köprüleri yaktırabilir. Affetme ve affedilme zamanı, sevgili İkizler. Geçmişini, anneni-babanı affetmek; kendini de affetmek anlamına gelecek ve feci rahatlayacaksın. Dilersen ve imkanın varsa, bir terapistten yardım alman çok faydalı olabilir. 

Gelelim biraz da gamsız İkizlere! :) Bu ayın ikinci ve üçüncü haftası maddi konularda çok çok önemli. Ev alım satımı gibi büyük paraların döndüğü işler, bankaların aracı olduğu durumlar söz konusu olabilir. Eğer böyle durumlar gündeme gelirse tavsiyem kesinlikle ve kesinlikle profesyonel ve tecrübeli birinden fikir alman yönünde. Çünkü açıkçası para konularında oralarda bir yerlerde hafif güvenilmez birilerini görüyorum :) Onun dışında uzun süredir gündemde olan bir para konusunu aradan çıkarmak son derece olası ve rahatlatıcı görünüyor. Özellikle ayın 16'sında! Hadi bakalım!

Veee ayın sonuna doğru öyle bir dolunay var ki... Boşuna geçen ayı 'Eylül kaosuna hazırlan' diye bitirmedim. Bu dolunay hem zorlayıcı, hem de son derece eğlenceli görünüyor. Yani biraz senin elinde şekillenecek diyebiliriz. Son derece yüksek bir enerji var, Satürn'den çok sert bir açı alan bu dolunayda arkadaşlarınla dışarı çıkabilir ve çok fazla eğlenebilirsin. Artı olarak bir aşk dahi yaşanabilir. Koç dolunayları genelde gerçek aşk ile özdeşleştirilir, Mayıs İkizleriysen bunu daha da yoğun hissedebilirsin. Yani tavsiyem ayın 24-25-26 tarihlerinde dışarı çıkman ve eğlenmen yönünde. Ama paraya çok çok dikkat etmek lazım bu tarihlerde. Ona göre.

Aşktan da bahsedelim tabi... Başın bağlıysa ay boyunca etkiler güzel. Zira yukarıda bahsettiğim ayın ikinci haftası-yeni ay süreci yeni bir yuva oluşturma manasında sevgilinle güzel bir başlangıcı da kapsayabiliyor. Geçmişe dair düğümlerin çözülmesini de... Ayın ilerleyen haftalarında Venüs'ün hareketi iş yerinde aşklara olanak sağlarken, bir taraftan sevgilinle yeni işlere girişmeniz de mümkün (ama bu hafif bir etki açıkçası, sadece sevgilinle evde temizlik yapmanız şeklinde bile vuku bulabilir ve geçebilir :) ) Ama ayın sonundaki dolunayda bariz bir aşk vurgusu var. Tutulmalar demiştik, 2017 boyunca zaten sürekli 'Aşk konularında sınav, bedel ödeme, büyüme olgunlaşma' demiştik ya; işte bu dolunay çok büyük bir döngüyü tamamlamaya geliyor. 'Aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır' demişler. Gelsin bakalım, bugünkü aklınla sev şimdi :)

Sevmek ciddi bir iştir, Yengeç!

Sevgili Yengeç,

Tam bir falcı klişesi gibi 'Sana üç vakte kadar büyük haberler var' tadında giriş yapmak istedim doğrusu. Çünkü öyle vızır vızır bir aya giriyorsun ki; yazışmalar, konuşmalar, dedikodular trafiği arttıkça artacak. Bu akışın içinde kendini biraz başka insanların dertleriyle meşgul oluyormuş gibi hissedebilirsin bir an ama inan eğer dikkatli dinlemeyi becerebilirsen sana dair çok güzel haberler de gelecek. Neyse, şimdi ayın başına dönelim...

Geçtiğimiz ay çok fazla 'su' etkisiyle, dolunayın da Balıkta gerçekleşmesi elbetteki duygularımızı tetikledi. Zaten bir süredir (2018 Ocak ayında detaylı olarak anlattığım konu) Satürn sebebiyle ilişkiler konusu adeta bitmeyen güven testlerine, sevgiyi daima sınama - en sonunda da dönüp dolaşıp kendinle ilgili sorunlarınla yüzleşmeye dönüşmüştü. İşte bu ay, ilk iki hafta birazcık daha aşk meşk konuları üzerine düşündükten sonra, ay sonunda nihayet yeniden kendine ve 'birisinin eşi/sevgilisi' olmadan, kendi kişisel unvanınla yaptığın işlere odaklanmaya başlayacaksın. Ama önce şu iki haftalık ilişkiler konusunu aradan çıkaralım: Sevgili Yengeç, gökyüzünün acımasız ve gerçekçi hakimi Satürn sevginin sadece tatlı sözler ve flörtlerden ibaret olmadığını adeta 'sevgi neydi, sevgi emekti' repliğiyle hatırlatıp duruyor; fakat Satürn'ün gerçekçi tabiatıyla hiç uyuşmayan şekilde sevgi ne ölçülebilir, ne de kıyaslanabilir bir kavram değil sonuçta. Dolayısıyla elbette manipülasyona, sömürüye ve acıya çok açık bir alan olan sevgi meselesinde somut kanıtlar ve güven verici hareketler beklemek son derece doğalken; dengeyi tutturamadığımız zaman da dipsiz bir kuyuya düşebiliyoruz. İşte böyle bir ikilemdeki Yengeçler için rahatlama tarihini en geç 15 Eylül olarak verebiliriz. Başak yeni ayı, her ay gerçekleşen yeni aylardan çok daha farklı, çok daha güçlü bir şekilde geliyor; ilişkiler anlamında iletişim aracılığı ile büyük bir dönüşüm yaşatmaya hem de. Bu etki başı bağlı Yengeçler için çok daha güçlü. Sevgilinizle uzun konuşmalar yapabilir ve büyük sırlar paylaşabilirsiniz. İlişkinizi ileri taşımak gibi yüzeysel değişimlerden öte; ruhani bağınızı adeta güçlendirebilirsiniz. Ha, elbette eğer o ruhani bağ hiç yoksa, yeraltının karanlık tanrısı Plüton, o bağı keser atar. Bunda da üzülünecek bir taraf ben açıkçası göremiyorum. Bu pozisyona dair hoş bir mitolojik hikayemiz de var. Orpheus, çok sevdiği eşi ölünce, o yaşadığı acısıyla ölüler ve yeraltı tanrısı Hades'e gider ve yalvarır. Hades de ona eşini geri vereceğini söyler ama bir şartla: Orpheus, yeraltı dünyasının merdivenlerini çıkarken, eşinin arkasından gelip gelmediğini kontrol etmek için asla arkasına bakmamalıdır. Ama Orpheus arkasına bakar ve eşi o anda yok olur. İşte Hades, yani Plüton, böyle güven bağını, körkütük bağlılığı, inancı işaret eder. Şimdiye kadar sürekli arkana baktın, kontrol ettin diyelim; bu noktada kendimize soracağız: Arkamıza geliyor mu diye sık sık baktığımız sürece rahat ve huzurlu muyduk? Gerçekten ortada güven ve gerçek aşk olsa böyle bir sınamaya ihtiyacımız olur muydu? Böyle yani Yengeççiğim... Bu Başak dolunayında ya sevgilimizin arkamızda olduğunu sonsuz bir güvenle bileceğiz, ya da bileceğiz. Muazzam bir uyanış, sağlam bir kenetlenme başlıyor. Bu Eylül ayından sonra hiçbir şey aynı olmayacak. İnan.

Gelelim başı bağlı olmayan ya da ilişki durumu 'karmaşık' olan Yengeçlere... Yani yüzde doksanınıza :) Sevgili Yengeçler, bu ay içerisinde bekarlar adına haberler çok daha iyi. 12-15 Eylül tarihleri arasında, hazır retrolar da bitmiş, yeni aşklar başlar ve başladığı gibi güzel ilişkilere de dönüşürler. Bu ay kendini çok iyi ifade edebilen bir etkide olacaksın, o yüzden açık kalpli ve açık sözlü olmakta fayda var. Vızır vızır iletişim trafiğinde sosyal medyadan, WhatsUpp gruplarından bile tatlış flörtler çıkabilir. İlk iki haftayı eğlenerek geçirebilirsin. 

Şimdi aşkı meşki bir kenara bırakalım ve gelelim ayın asıl ve büyük etkisine. Fena bir dolunay var, sevgili Yengeç. Özellikle 89 başı doğumluysan ya da Yengeç burcunun ilk günlerinde doğduysan bu etkiyi çok yüksek hissedeceksin. Dolunay güçlü olunca yayılacağı alanlar konusunda da elbette ki tahminlerimiz genişliyor. Benim öncelikli yorumum kariyerine dair. İş yerinde görünür olmak söz konusu; fakat aynı etki patron gibi otorite figürleriyle tersleşmeyi, maddi konularda sıkıntıyı da işaret ediyor inceden. Bu yüzden bu ay bitene kadar çok da büyük finansal girişimlerde bulunmamanı öneriyorum. İlla parayla uğraşman gerekirse -hele hele bu para banka gibi aracılarla eline geçecek ya da çıkacaksa- bence ayın 11-16 tarih aralığını kullan. Diğer yandan ise aşk hayatın konusunda aileden insanlarla bir takım gerginlikler yaşayabilirsin. Eşinin ailesi ya da senin ailen konusunda tartışmalar söz konusu olabilir. Unutma ki senin bir Yengeç olarak zaten aydan aldığın etki yüksek, hele böylesi bir dolunayda gereksiz şekilde fazla yükselebilirsin. O yüzden yıllardır yaptığım gibi bu ay da sana yine yine yine sakin kalmanı öneriyorum :) 

Eğer bir yasak aşk ya da gizli kalması gereken bir takım romanslar söz konusuysa, fena ifşa olabilir. Aman uyarayım. Kendine dikkat et, haftaya görüşürüz.

İşte şimdi taşlar yerine oturuyor, Aslan!

Sevgili Aslan,

Tutulmalar diyerek başının etini yedim geçtiğimiz aylarda. Senin burcunda gerçekleşiyor olması da büyük tansiyon yaratırken, bir taraftan da retro gezegenler sebebi ile yükselip yükselip bir şekilde ilerleyemediğini hissediyordun. Bu ay ise ilk hafta son bir dinlenme molası; ardından ise dümdüz bir kaos! Artık ne olacaksa olsun, dercesine!

Sevgili Aslan, Mars retrosu zaten bitmişti fakat Mars'ın eski gücüne kavuşması 6 Eylül'ü bulacak ve tam da bu tarihte zaten Satürn de retrodan çıkacak. Bu iki gezegenin, sadece kendi niteliklerinden dolayı değil, özellikle senin haritanda konumlanmalarından sebeple şu yorumu yapabiliriz ki: Artık aksiyona geçmeye ve ciddi anlamda çalışmaya başlıyorsun. Tutulmalar döneminde genel anlamda kendini, ilişkilerini, gelecek hayallerini kapsayan dev bir sorgulama sürecine girdin. Bundan sonrası ise sorgulamayı ve hesaplamayı bırakıp dümdüz ilerleme ve önce önündeki ufak işleri halletme vakti. Öncelikli olarak işsizsen iş bulabileceğin harika bir süreç var. Ayın 10'undan itibaren etkisini hissettiriyor. Aynı zamanda kazanımlar da getiriyor. Buna kişisel projelerin yahut çalıştığın yerden zam-terfi taleplerin de dahil. Venüs de Akrep burcuna doğru ilerlerken bence bu ayın ilk iki haftası benimsemen gereken hayat tarzı iş-ev olmalı. Balık dolunayının sarhoşluğundan artık kendimize çeki düzen verip, eşyalarımızı toplayıp, plan program yapıp çıkma vakti. İşler güçler açısından son derece olumlu bir süreç yani. Bu süreçte aynı zamanda bir süredir sıkıntılı olduğun iş arkadaşların varsa, arayı düzeltebilirsiniz. Şahit olduğunuz biz haksızlığa beraberce ses çıkarma, dayanışma, ortak bir proje başlatma gibi ihtimaller yoğun. Sana tavsiyem eğer aranı düzeltmek istediğin ortaklıklar varsa; gururu bir kenara bırakıp profesyonel bir yaklaşımla işleri yoluna koyman yönünde. Çünkü sana kişisel anlamda ve uzun vadede kazancı gayet nakit şeklinde olacak gibi duruyor. 15 Eylül tarihi özellikle güzel. Bu tarihte aile üyelerinle de, iş arkadaşlarınla da çok güzel gelişmeler yaşayabilirsin.

Sağlık problemlerin varsa şifalı bir süreç... Bol bol bitkisel beslenmeye yönelmeni öneririm. Ruhun ve bedenin senkronize şifalandığı değerli bir süreç bu. Buraya kadar biraz sıkıcı geldi, değil mi? İş arkadaşları, aile, sağlık derken bu iki haftayı bitirdikten sonra muazzam bir dolunay geliyor, sevgili Aslan. Bu dolunay, öyle böyle bir dolunay değil. Öncelikle, eğer Aslan burcunun ilk günlerinde doğmuşsan etkiyi en fazla hissedenlerden olacaksın. Satürn'den çok sert bir açı alan bu dolunayın özelliği, yukarıda ve daha önce de aylardır bahsetmekte olduğum tutulma zincirini artık sonuçlandıracak derece güçlü olması. Tutulmalar gerçekleştiğinde retrolar sebebiyle pek çok şey askıda kalmıştı; bu dolunay ise çok sert ve bir süredir anlamlandırmak için melül melül bakıp durduğumuz olaylar zincirini tamamlayan gelişmeleri getiriyor. Öncelikli ve vurgulu konu tamamen gelecek planlarına yönelik. Örneğin; aylardır bir dil kursuna, yüksek eğitim programına, yurt dışı iş başvurusuna ya da mesleğinde büyüme (yurtdışına açılmaya kadar gidebilir) girişimlerine niyetlendin ama eline fırsat mı geçmedi? Ya da gerekli enerjiyi bulamadın, karar mı veremedin? Bu ay sonundaki dolunay, seni o cesaret edip atlayamadığın uçurumdan sırtına adeta bir uçan tekme atarak zıplatacak. Koç dolunayı bu, hem de Satürn kareli! Bir seyahat planın var ama bir türlü fırsat bulamadın mı? Bulacaksın. Aynı zamanda bu dolunay, yani Koç dolunayı, gerçek aşkla da ilişkilendirilir. Seni uzaklardan birine fazlaca hayran bırakabilir. Kendini güzel duygular içerisinde bulabilirsin. Güzel yani... Ama sence ben güzel haberleri, yanında hiç tat kaçırıcı uyarılar olmadan verir miyim? Vermem. İşte uyarılar: Bu dolunay sürecinde 23-26 arası her türlü yolculukta kendimize çok dikkat ediyoruz öncelikle. Siyasi konulara, ulu orta politik mevzuları açmamaya özellikle dikkat ediyoruz (çünkü politikacılar-kanunlar vurgusu var), fanatik tavırlardan kaçınıyoruz ve en önemlisi: Sağlığımıza çok çok dikkat ediyoruz. Özellikle gıda zehirlenmesi gibi konulara hem de. Gelecek planlarına dair yapacağın girişimlerde maddi kaynak konusunda ayın 15-16'sını önerebilirim. Genel anlamda maddiyat açısından çok da kötü bir ay değil; Ekim bu açıdan daha zorlu olacağı için aradan çıkarman gereken para işlerini bu ay halledebilirsin. Ayrıca bu gelecek planları ve girişimler konusunda akrabalar, mahalle arkadaşları gibi aileye yakın kişilerden destek görebilirsin.

Aşk konusuna gelelim: Aşk konusunda kısmet kapıları sonuna kadar açık bu ay :) Öyle pek ahım şahım güçlü bir etki diyemeyiz fakat başı bağlı Aslanlar sevgilileriyle küçük yolculuklara çıkıp bolca eğlenebilirler. Bekarlara da fazlaca yazışmalı tatlı flörtler var. Bu flörtlerin sonuçlanması Koç dolunayından sonra ancak olabilir. Eğer iş yerinden ya da beraber çalıştığınız bir insan varsa, durumlara dikkat etmenizi öneririm sevgili Aslanlar. Ani dramalar yaşanabilir, ona göre. :) Önümüzdeki ay görüşürüz.

Küllerinden doğuyorsun, Başak!

Sevgili Başak,

Aylardır bilinçaltı, duyguların, sezgilerin, aşk hayatın derken artık nihayet resmin odağına seni koyacağımız dönem geldi çattı. Doğru kullanıldığı takdirde çok çok güzel bir ay! 

Öncelikle ilk hafta bolca dinlenmeni öneririm. Zira ayın 9'undan itibaren sadece kendinde değil, hayatında genel anlamda büyük değişimlere gideceksin. Her ay, bir yeni ay gerçekleşiyor, bunu zaten biliyorsun. Yeni ayın anlamı da genelde 'yeni başlangıçlar'... Fakat bu yeni ay, diğerleri gibi asla değil. Odanı, dolabını düzenleyip şöyle yeni bir saç kesimi ile 'yeni ben' demeye hiç benzemiyor bu dönem. Bu dönem, yüzeysel bir değişimle kalmıyor ve kökten bir temizlik yapıyor. Zaten aylardır sana tutulmaların etkilerinden ve sana ruhsal anlamda kattıklarından bahsediyorum. Bir süredir kafanda planlar programlar yapıp -retrodaki bir dolu gezegen yüzünden- bir türlü gerekli şartları sağlayamıyor, harekete geçemiyor olabilirsin. İşte bu ay, senin burcunda gerçekleşecek yeni aydan hemen önce Mars eski gücüne kavuşuyor ve Satürn'ün retrosu da bitiyor. Bu artık komple ileri demek. Venüs'ün Akrep'e geçmesi de hızına hız katıyor. Dolayısıyla bu ayın ikinci haftasından itibaren koşuşturmaya hazırlan derim. 

Ama bu büyük haftadan önce 3 Eylül var, muazzam bir gün! Para konusunda çok güzel haberler alabildiğin gibi aşk konusunda da tatlış gelişmeler olabilir. Hediyeler alabilirsin, kendini biraz şımartabilirsin. Eğer ellerinle çalıştığın kişisel bir projen varsa harika bir hafta. Zaten ayın ikinci haftası aynı zamanda eğer kişisel üretime dayalı mesleklerdeysen (sanattan dizayna, yazı işlerine kadar) bir süredir yaşadığın blokaj geçiyor ve üretken günlerine geri dönüyorsun. İş konusunda haberler son derece iyi anlayacağın. Finansal konularda ise en güzel tarih 12-16 Eylül aralığı. Banka kredileri, borçlar, burslar, tazminat gibi paralar söz konusu olursa son derece bereketli sonuçlar alabilirsin. Açıkçası işin içine aracıların gireceği para meselelerini bu tarih aralığında halletmeni öneririm çünkü Ekim ayı maddi açıdan pek de bolluk bereket içinde geçmeyecek. Biraz daha dikkatli davranmamız gerekecek. 

Eğer Başak burcunun ilk günlerinde doğmuşsan, bu ikinci haftanın 'yenilenme' etkisi içsel bir boyuttan gelmeyecek sevgili Başak; ayın özellikle 7'si ve 8'inde hiç beklenmedik haberler alabileceğini düşünüyorum. Bu haberler uzak mesafede yaşayan bir tanıdığından olabilir ve açıkçası gelecek planlarını değiştirmene ve şekillenmene sebep olabilecek büyüklükte fikirleri kafana sokabilir. Bu süreçte daima açık fikirli olmakta fayda var. Bu haberlere açıkçası bir şekilde aşk konularının dahil olma ihtimali de oldukça yüksek. Bekarsan farklı bir şehirde yaşayan biriyle yakınlaşabileceğin gibi, bir taraftan da sevgilin varsa eğer taşınma-gelecek planı yapma gibi durumlar söz konusu olabilir. Ben açıkçası bu haberleri ve gelişmeleri olumlu görüyorum fakat ardından gelen tutulmanın sende yaratacağı radikal etki, vereceğin tepkileri ve kararları fazlasıyla aşırılaştırabilir. Bu yüzden özellikle söz konusu para olduğunda, temkinli olmakta fayda var. Para konuları ay sonundaki dolunaya kadar biraz sallantıda kalacak çünkü. Bu ay içerisinde ilk haftanın tadını çıkar, ikinci hafta gelen haberlerle bir durum değerlendirmesi yap ve yeni ayın değişim rüzgarlarına kendini bırak - ama para konusunda temkinli ol derim.

Yeni ay konusunu birazcık daha açmak istiyorum; sana 2018 Ocak ayı ve genel yorumunda 'Ne kadar değerliyim' konusunda sorgulamalara gideceğini ve bir çeşit ego çözünmesi yaşayacağından bahsetmiştim hatırlarsan. Bu açıkçası tutulmaların da dahil olduğu bir yıllık süreci tamamlatacak ve senin -eğer varsa- kendinle ilgili problemlerini, tatminsizliklerini sonuçlandıracak güçte bir pozisyon. Değişiyorsun; çünkü kendinde artık daha farklı bir şey görüyorsun, sevgili Başak. Ayın sonunda gelen dolunayda da açıkçası para konusundan bağımsız olarak eğer seni değersiz hissettiren, eksik ve yetersiz hissettiren bir ilişkin varsa bitirebilirsin. Popüler kültürde egoyu daima kötü bir şey olarak cümle içlerinde kullanıyoruz fakat egomuz, bizi biz yapan en önemli şeylerden biri en nihayetinde. Sıkıntılı, seni rahatsız eden egon varsa onu kesip atma; ağırlıklı bir ego geliştirme, kısacası komple, kökten değişme vakti, Başak. Oldukça ilginç bir ay olacak senin için!

Sevdanın son vuruşu bu, Terazi!

Sevgili Terazi,

Eğer bir süredir devam eden bir flörtün, ne yaptığınızı ya da nereye gittiğinizi bilmeden yürüttüğünüz bir karmaşık ilişkiniz varsa nihayete erdirme dönemi geliyor. Bu ayı muazzam, kocaman bir Koç dolunayı ile kapatacağız ve açıkçası bir süredir bahsetmekte olduğum (ama retrolardan dolayı etkisini tam olarak ve bütün olarak hissedemediğimiz) tutulmalar döneminin sonuçlarını görmeye başlayacağız. Öncelikli gündemimiz ilişkiler olarak duruyor, evet. Artık 'tamam' ya da 'devam' deme zamanı. Ama o zamana gelinceye kadar önümüzde koca üç hafta var... O üç hafta da son derece şenlikli doğrusu!

İlk hafta için en güzel tarihler 3-7-8 Eylül tarihleri. Ayın 3'ünde beklenmedik çok güzel tesadüfler yaşayabilirsin, güzel haberler alabilirsin, hatta yeni biriyle tanışabilirsin. Kesinlikle değerlendirilmesi gereken bir gün. O yüzden yaz mevsiminin son demlerini yaşamak ve şu dünyada romanstan payına düşeni almak için mutlaka dışarı çık, telefonunu da açık tut derim. Ayın 7-8'i ise yine güzel ama fazla gaza gelinmemesi, para harcamalarında azıcık dikkatli olunması gereken günler. Bunlar güzel ve net, basit etkiler... Ama yeni ay öyle değil. Son derece karmaşık!

Ayın 6'sında göklerin iki agresifi Mars ve Satürn'ün etkisini güçlü bir şekilde hissetmeye başlayacağız. Evet, şimdiye kadar sadece pasif agresif tavırlarını hissediyorduk, gerçek güçlerini değil! Mars retrosu çoktan bitti fakat Mars'ın asıl hareketine dönüşü ayın 6'sını bulurken, Satürn'ün retro hareketini bitirmesi de aynı tarihe denk geliyor. Dolayısıyla bundan sonra çok daha hızlı ve güçlü bir şekilde ilerleyecek hayat. Ardından takip eden yeni ay ise sana çok bariz somut etkilerle olmasa da, ruhani anlamda bir değişim getiriyor, sevgili Terazi. Bu dönemde rüyalarına mutlaka dikkat et. Sezgilerin çok güçlenecek ve uzun vadede büyük kararlar alacaksın -her ne kadar bu kararları hemen aksiyona koymasan da önemli. Aynı şekilde bu ayın 9'u, 10'u ve 11'inde iş yerinde yönetici, özel hayatında 'otorite' olan insanlara karşı kesinlikle çok dikkatli olmanı öneriyorum. 'Senin iyiliğin için' bahanesiyle manipülasyona açık olacaksın. Eğer gücünü dahi sorgulamadığın, akıl hocası gibi gördüğün biri varsa (kimin yok ki?) ; bu hafta birazcık temkinli, birazcık başına buyruk olmakta fayda var. Patronlara karşı da öyle... Hani 'senin iyiliğin için' diyerek verdikleri bir görev-pozisyon-proje aslında seni fazlaca yorup sömürebilecek ve faydası da olmayacak bir şeye dönüşebilir. Sezgilerine güvenmekte fayda var. 

Ayın 11-12-13 tarihlerinde ise para konusunda çok güzel gelişmeler yaşayabilirsin, Terazi. Aynı şekilde ayın 15'ine kadar zaten para ile alakalı kafanda ne tarz bir fikir varsa, hepsini gerçekleştirmeni tavsiye ederim çünkü Ekim ayı boyunca para harcama resmen yasaklı olacak. Venüs'ün retroya girmesinin yanı sıra senin açından da kazançlarının bereketi azıcık azalacak. O yüzden yüzeysel alışverişleri dahi bu süreçte aradan çıkarman iyi olur. 

Derken yine geliyoruz ayın son haftalarına... Bu Koç dolunayı gergin, çok gergin. Öncelikle eğer uzun süreli bir sevgilin ya da eşin varsa aile-ilişki arasında biraz uyumsuzluklar olabilir. Geçmişten gelen meseleler gündeme gelebilir -ki buna aile geçmişi de dahil. Ailenin büyükleri ile alakalı sıkıntılar, ev ile alakalı problemler, çeşitli dedikodular canınızı sıkabilir ve bu sıkıntıların patlama noktası ilişki sektöründe görünüyor. Dolayısıyla hazırlıklı olmak lazım, alttan almak ve sakin kalmak lazım. Sana geçen ay ve Temmuz ayında 'aşk-ego-kendine verdiğin değer' konularından bahsetmiş ve bu doğrultuda yaşadığın içsel değişimin etkilerinden söz etmiştim. İşte bu dolunay, yeni aldığın kararları test etmeye, kendine verdiğin değeri görmeye geliyor. Eşinle açık ve net bir iletişim kurman şart. Bu dönemde ultimatom vermek, imalı dolaylı konuşmalarda bulunmak ve dramatik davranmak alev alev dolunay etkisiyle büyük bir patlama yaratabilir, aman dikkat!

Sevgilisi olmayan Terazilere ve 'karmaşık' ilişkili olanlara gelirsek... Ay sonuna doğru artık ilişkiye 'isim koymanız' söz konusu olabilir. Ama bunu yaparken sizlerin de dikkatli olmanız ve açık bir iletişim kurmanız çok önemli; bu dönemde yeni bir ilişkiye başlayan Teraziler kafalarına takılan ufak ama rahatsız edici konuları halının altına iterlerse, önümüzdeki aylarda büyük bir temizlik yapmak zorunda kalabilirler!

Bol şans!

Saatli bomba gibisin, Akrep!

Sevgili Akrep, 

Bu ayın ilk haftası son derece tatlış etkilerle geliyor. Ayın 3'ünde harika vakit geçirebilir, romantik modlara girebilirsin. Yaratıcılığın da çok yüksek olacak. Aynı şekilde ayın 7'si ve 8'i de maddi açıdan güzel sonuçlanmalar getiriyor. Başvurduğun bir burs ya da kredinin olumlu sonucunu alabilirsin. Hoş yani ilk hafta... Ama ikinci haftadan itibaren ortalık azıcık karışıyor.

6 Eylül'de zaten retrodan çıkmış olan ama hala eski hızına dönmemiş olan yönetici gezenin Mars, gerçek gücünü göstermeye başlarken aynı anda göklerin acımasız hakimi Satürn de retrosunu bitiriyor. Enerjin yükselecek, evet. Fakat bu enerjiyi olumlu bir yere kanalize etmek lazım zira ayın 9'una doğru gerçekleşecek olan Başak yeni ayı seni özellikle arkadaş grubunla ilgili adeta bir elemeye götürüyor. Arkadaşlarınla ilgili bilmediğin şeyler öğrenebilir, yeni haberler alabilirsin. Hayatında tutmak isteyip istemediğine karar vermen gerekecek gibi duruyor ve bunu Mars ve Satürn'ün agresif enerjisi altındayken yapmak her zaman sağlıklı sonuçlar vermeyebilir. Biraz temkinli ve sakin yaklaşmanı öneririm. Yine bu dönemde hayatına giren insanlara da dikkat etmeni öneririm. Biraz kaotik tipleri çekebilirsin yanına :) Bir diğer uyarım ise kesinlikle ama kesinlikle bilgi güvenliğine dikkat etmen yönünde. Elektronik cihazlara dair (mesela anonim bir Twitter hesabı, sahte bir Instagram profili gibi) gizli bilgiler ifşa olabilir. Telefonunu ortalarda bırakmamakta fayda var. Uzun lafın kısası; bu ayın ikinci haftasında arkadaşlarınla özellikle kısa yazışmalar üzerinden biraz drama - dedikodu eksenine dahil olabilirsin. Hoşlanmasan da köprüleri yakmadan önce birkaç kez düşün derim.

Ayın ilerleyen günleri harikalaşmaya devam ediyor çünkü Venüs artık senin burcunda! 9-10 Eylül tarihleri o kadar güzel ki! Bu etkiyi sadece aşk, flört ile alakalı konularda değil; kendini göstermen gereken her alanda kullanmanı öneririm. Mesela iş görüşmelerinden tut toplantılara kadar... Her anlamda ayın sonuna kadar çok çekici olacaksın. 

Ayın 11'inden 15'ine kadar da açıkçası şansın yaver gidiyor. İletişim, basın, medya, turizm gibi sektörlerdeysen güzel sıçramalar yaşayabileceğin bir süreç bu. Bu yüzden bence eğer patronlarınla görüşmek, zam istemek gibi niyetlerin varsa cesur davran derim. Yine iş görüşmeleri için muazzam bir vakit. Tutulmalar geçtiğimiz aylarda seni kariyer anlamında etkileyecek demiştim; fakat girişimler ve fikirler olsa da, tutulmalar sırasında senin yöneticin başta olmak üzere pek çok gezegenin retroda olması olayların işleyişini ve akışını yavaşlatıyordu. İşte artık öyle bir etki yok, tam gaz devam etmek üzeresin. Geçtiğimiz aylardaki heveslerini unutma ve saldırmaya devam et derim. Tutulmalar o büyük etkilerini işte bu aydan itibaren 'somut' getirileriyle hissettirmeye başlayacaklar. Yükselebilirsin, Akrep. Bu fırsatı kaçırma. Yaptığın iş kendince ve mütevazı bir girişim olsa da, her şeyin ufacık bir fikirle başladığını unutma lütfen. 'Her şey olur!'

Gelelim ay sonuna... Açıkçası biraz sıkıntılı bir dolunay var. İlk işaret ettiği şey de iş arkadaşların. Sevgili Akrep, bu ayın son haftasında iş yerinde adeta saatli bomba gibi, yüksek bir tansiyon, gerginlik var. İletişim trafiğinin yükseleceği bu süreçte iş arkadaşlarınla sert bir zıtlaşma yaşayabilirsin. Yüksek oranda yazışmalar içeren bu gerginlikle ilgili elbette yine sakin kal falan diyeceğim ama şunu da eklemeden geçemeyeceğim: Burcunda Jüpiter var ve kendisi biraz kibirli birisidir... Ayrıca Mars ve Plüton da eski hızlarına dönüyorlar... Yani olduğundan daha agresif davranma meylin olduğunu lütfen unutma.

Aynı zamanda ayın son haftası ile ilgili sağlık konusuna değinmeden edemeyeceğim. Ufak rahatsızlıkları 'bana bir şey olmaz' diyerek geçmemek lazım, 25'inden 30'una kadar trafikte dikkatli olmak lazım. 

Aşk konusuna girme gereği dahi görmüyorum; o derece kısmetli bir ay! Ay boyunca Venüs senin burcundayken zaten hem bekarlar, hem başı bağlılar son derece memnun kalacaklar. Dolunayın sertliği ise romantik ilişkilerine dokunmadan geçip gidecek. Fakat lütfen ayın başındaki arkadaş dramasına sevgilini karıştırma! 

Önümüzdeki ay görüşürüz, bol şans!

Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, Yay!

Sevgili Yay,

Bu aydan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Özellikle Kasım ayında doğmuş bir Yay'san, etkileri maksimumda hissedeceksin. Bir süredir bahsettiğim şu tutulma etkileri, retrolar yüzünden askıda kalıyor ve olayların akışı daima aksıyor ve yavaşlıyordu. Bu aydan itibaren retrolar dönemi büyük ölçüde bitiyor ve artık hayata tam gaz atılıyoruz. Öncelikle ayın 6'sında Mars'ın eski gücüne tam olarak kavuşması, Satürn'ün aynı tarihte retrosunu tamamlaması ve ilerleyen vakitlerde de Plüton'un ileri harekete geçişi seni öncelikle maddi anlamda etkileyecek. Bu kısmı yani parasal durumları biraz açmak istiyorum çünkü boş ümitler vermek ve gaza getirmek istemem: Daha önce söylediğim gibi 2018'in sonuna kadar parasal anlamda şöyle büyük bir rahatlama yok. Bu maalesef ki böyle, 2018 sonuna kadar kemerlerimizi azıcık sıkmak zorunda kalacağız Yaylar olarak; ama retroların bitişi, senin bu ay üretimlerin, çalışmaların ve kazanımların konusunda en azından aksaklıkları yok ediyor. Kısacası; bolluk ve bereket üzerine yağmayacak olsa da, emeklerinin karşılığını 'azıcık aşım, ağrısız başım' tadında mütevazı bir şekilde almaya devam edeceksin ve bu ay maddi sıkıntılar büyük ölçüde azalmaya başlayacak. Çalışma azmin de bolca artacak. Eğer işsiz bir Yaysan, iş bakmaya başlamanı kesinlikle öneririm, çünkü sadece retro gezegenler değil; Başak burcundaki güçlü yeni ay da sana kariyer/hayat yolu konusunda keskin bir yol ayrımı getiriyor. Artık, terfi-maaş zammı, yeni bir proje, yeni bir unvan, yeni bir 'sen' vakti geliyor. 88 yılı Yaylarındansan özellikle... Etki büyük! Elbette ülkemizin mevcut ekonomik durumunu göz önünde bulundurduğumuzda 'değişim' sözcüğü Yay burçlarına bile pek sevimli gelmeyebilir fakat ben kesinlikle harika bir yola gireceğini düşünüyorum. Tutulmalar için ne demiştik? Kadersel, olması gereken olaylar zinciri demiştik. İşte şimdi zincirin son halkasındayız.

Şimdi ayın başına dönelim. Zira bu etkiler 6'sından başlayarak 9'u ve 10'unda kendilerini şiddetli olarak göstermeye başlayacaklar. Oysa bugünden itibaren sevimli bir haftamız var önümüzde. Gayet de hoş ve güzel. Öncelikle ilk hafta bolca haber getiriyor. Ayın 3'ü ve 4'ünde ufak yolculuklar yapabilir ve flörtlerinden güzel mesajlar alabilirsin. Son derece olumlu. İlk hafta tam tadı çıkarılası bir hafta.

Ayın 12'sinden 15'ine kadar yine güzel bir etki var; hem de parasal konularda. Daha önceden yaptığın bir işin karşılığını alabilirsin örneğin. Ayrıca birine borç verdiysen, dönmesi de mümkün. Dediğim gibi, para işleri bu ay aradan çıksın. Çünkü Ekim ayı azıcık sıkı geçecek maddi açıdan.

Eğer mesleğin herhangi bir şekilde görünür olmak üzereyse; yani bunun için illa pop star olmak gerekmiyor, hazırladığın bir ürünün tanıtımını yapmak - sunum yapmak - isminle bir makale yayınlamak vs.- son yılların en şanslı dönemlerinden birine giriyorsun. Kariyer nasıl bir yol ayrımına getirirse getirsin, sen kendini ön plana çıkarmaktan çekinme.

Gelelim aşklı konulara ve aya -hatta son altı aya damgasını vuracak olan Koç dolunayına... Özellikle Kasım Yay'ıysan, etki büyük ve muazzam bir aşk etkisi var. Başı bağlı olanlar bebek çocuk gibi konularda şanslı olabilir, yalnızlar ise damdan düşer gibi ani bir aşkla karşılaşabilir. Bu dolunayın 'gerçek aşk' teması fazlasıyla var. Gerçek nedir, aşk nedir bu kısım tartışılır elbette fakat bu dönemde hayatına girecek insanla ruhani bir bağın olacağı bariz. Hem tutulmaların tetiklediği karmik bir etki var, hem de Venüs'ün Akrep'teki pozisyonu... Bariz bir şekilde yakınlık getiriyor. Fakat uyarımı yapmadan da geçmeyeceğim elbette; hayatına giren insanla beraber gelecek olan diğerleri konusunda biraz temkinli olmanı tavsiye ederim. Açık olmak, kafanda sorular varsa net bir şekilde sormak önemli. Çünkü gizli saklı bir takım figürler görünmüyor değil! Bu dönemde sırlarını sıkı tutmak ve sezgilerine güvenmek de önemli.

İşte böyle sevgili Yay... Ayın ilk yarısı seni genel anlamda hayat ve toplum karşısındaki duruşunla alakalı bir yol ayrımına getirirken, ayın sonunda ise bomba gibi bir aşk duygusu geliyor. Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

Duygusallık da neymiş, Oğlak?!

Sevgili Oğlak,

Nasıl anlatsam, nereden başlasam... Bu ay Oğlak burcunun hangi gününde doğmuş olursan ol, hepinizi bekleyen sürprizler var. Tek kelimeyle dopdolu bir ay! Öncelikle ayın ilk haftasına bakalım ve yumuşak bir giriş yapmış olalım: İlk hafta şeker gibi, gayet sakin ve tatlış. Ayın 3'ü ve 4'ünde sevgilin varsa çok güzel vakitler geçirebilir, ufak sürprizlerle karşılaşabilirsin. Ayrıca 7'si ve 8'i de gayet güzel, tam dostlarla eğlenmelik, sosyalleşmelik ve yazın son demlerini yaşamalık bir hava. Bunu iyice değerlendir, bol bol gez dolaş derim. Çünkü ayın ilerleyen haftalarında ortalık tam bir kaos çukuruna dönecek ve bu senin hoşuna gidecek! :)

İkinci hafta bize üç büyük pozisyon getiriyor: Biri, zaten retro hareketini bitirmiş olan Mars'ın tam gücüne kavuşması, diğeri yönetici gezegenin Satürn'ün senin burcundaki retrosunu bitirmesi, diğeri de Plütonik, her bildiğimizi yerinden oynatacak güçlü mü güçlü bir Başak yeni ayı! İlk iki pozisyon senin için artık tatilin bittiğini ve rehavetten kurtulup yeniden odaklanarak tam gaz hayatında ilerlemen gerektiği yönünde bir işaretken; Başak yeni ayı ise sana yeni fırsatlarla beraber yeni bir bakış açısı da getiriyor. Sevgili Oğlak, sana tutulmalar döneminde para-pul olaylarının ve dolayısıyla meslek hayatının nasıl hareketleneceğini anlatmıştım - fakat pek çok gezegen retroda olduğu için bu değişimlerin ayak sesleri duyulsa da kendileri somut anlamda tam olarak hissedilmemişlerdi. İşte şimdi, bu aydan sonra bütün parçalar yerine oturuyor ve geleceğe dair planını ciddi anlamda çıkarıyorsun. Öncelikle; yurt dışı, eğitim, dil eğitimi, seyahat gibi konularda hiç beklenmedik fırsatlar karşına çıkabilir ve yeni hedefler belirleyebilirsin. Bu konularda uzak akrabalardan ve yurt dışındaki dostlarından fazlaca destek alacağını düşünüyorum. O yüzden başına buyruk olmak yerine, başkalarının fikirlerini de biraz dinle derim. Bir diğer mesele ise bu 'değişim' sürecinin hayatında sadece karnını doyurmak için yaptığın mesleği değil; senin hayata karşı bakış açını etkileyeceği yönünde... Bir siyasi partiye, bir akıma, bir inanca çok mu bağlısın? Karşına çıkan fırsat / karşına çıkan insanlar sana yepyeni bir bakış açısı sunabilir; tavsiyem farklı fikirlere direnmemen yönünde. Yine bu dönemde eğer öğrenciysen çok güzel burslar, sponsorlar bulabilirsin. Tek dikkat etmen gereken nokta bu ay bürokratik işlerde, her türlü evrak, resmi belge konularında hazırlıklı olman. Neptün yine iş başında çünkü, saçma sapan detayları unutturabilir.

Gelelim aşklı meşkli işlere... Venüs sana son derece uyumlu olan Akrep burcuna ayın ikinci haftasından itibaren geçiyor ve ilerleyen günler için tekeeer teker tatlışlık, eğlence getiriyor. Sevgilin varsa arkadaş gruplarıyla beraber topluca eğlenebilirsiniz. Yoksa da arkadaş gruplarından sevgili edinebilirsin bak, benden söylemesi! Sosyal medyayı aktif kullanmak da fena bir fikir değil açıkçası. Ayın 13'ünü bir kenara not al, o tarihte iyi vakitler geçirebilirsin. 

Ay sonuna doğru işler kariyer fırsatlarından ya da tatlı flörtlerden uzaklaşarak biraz daha derinleşiyor. Koç burcundaki dolunay sert olacak, Oğlak. Eğer Oğlak burcunun ilk günlerinde doğduysan, bunu daha da sert hissedebilirsin. Geçmişin yaraları -ki bu taaa çocukluğa, anne-babaya kadar gidiyor, anlam veremediğin bir şekilde yeniden nüksedebilir ve kendini resmen koca bir bebek gibi 'Annem neden benim o kırmızı oyuncağımı çöpe atmıştı, lisedeki o kız neden çıkma teklifimi kabul etmemişti' diye dertlenirken bulabilirsin. İnsanız, olur bunlar. Yine de bu dolunay etkisini kişisel düzeyde deneyimlemek ve altını çizerek söylüyorum özellikle aşk ilişkilerimize yansıtmamak en iyisi. İleri gitmeye, bilinmezlerden ötürü, korktuğumuzda; geçmişe bakma ve en azından bildiğimiz acıyla yeniden yeniden uğraşma eğiliminde olabiliyoruz. Sanki bu defa çözebilecekmişiz gibi... O yüzden; senin bu ayki sınavın bu, sevgili Oğlak; sakın sakın sakın ay başındaki yepyeni sayfayı, motivasyonu, gücü ve fırsatları ay sonundaki dolunayın iç sıkıntısına kurban etme. Unutma; ikinci haftadan itibaren kulağına gelen geleceğe dair en ufak teklifler bile büyük kapıları açabilir. Dünyadaki zamanımız kısıtlı, risk almadan sıkıcı bir şekilde yaşama lüksümümüz yok. En büyük eserler bile, 'Acaba olur mu?' diye şüphelenilecek basit fikirlerden ortaya çıkıyor ve bir fikrin değeri onu işleme koyuncaya kadar anlaşılmıyor... Biliyorsun! Bol şans!

Kader, cesurları ödüllendirir, Kova!

Sevgili Kova,

Tutulmalardan bahsedip duruyor olacağım ama bu defa gerçekten de son! :) Senin burcunda gerçekleşerek tetiklenen kadersel olaylar zincirinin son halkası da tamamlanmak üzere. Retrolar bitti, artık işler askıda kalmayacak ve akış hızlanacak. Ama önce atlatılması gereken bir Başak yeni ayı var ki... Seni o yeni hayat yoluna sokmadan önce son kez deneyecek. 'Hazırlıklarını yaptın mı? B planın var mı? Programın ne kadar gerçekçi? Tüm detayları hesaba kattın mı?' vesaire vesaire tarzı sorular soracak ve bu soruların ilk teması elbette ki para ile alakalı olacak. Sevgili Kova, bu ay maddi konularda biraz sıkıntı yaşayabilirsin; ama ayın 10'undan itibaren gelirlerin netleşmeye başlayacak. Örneğin bir burs başvurusu yaptıysan sonuçlanabilir, banka kredilerine olumlu dönüşler, harçlık, tazminat gibi konularda gelişmeler yaşanabilir. Yine de ayın en erken 15'ine kadar beklenmesi gerek herhangi ciddi ve kalıcı bir adım atmadan önce. Başak dolunayı, senin büyük hayallerini ve planlarını gerçeklerle ve küçük görünen ama önemli detaylarla son kez gözden geçirecek, böyle düşün. Tıpkı kendimizi bulmak, yeni kültürler tanımak, hatta belki dini görevimizi yerine getirmek için ulvi amaçlarla niyetlendiğimiz yurt dışı yolculuklarından önce onlarca bitmez tükenmez vize işlemleriyle, uçak biletleriyle, güvenlik kontrolleriyle uğraşmak gibi düşün... Senin gibi büyük resmi gören Kovalar için can sıkıcı görünse de, hiçbiri gereksiz değil. Dolayısıyla bu süreç de öyle. Yurt dışı olmasa da, çıkacağın bu 'yol', öncesinde Başak kontrolünden geçecek ve senin özellikle finansal kaynaklarını sağlama alacak. Sinirin bozulmasın, olumlu tarafından bak yani. Ayrıca sezgilerine de güvenmen gereken bir dönem bu. Birlikte iş yapmayı düşündüğün insanlarla ilgili bir kez daha düşünmek isteyebilirsin.

Ayın 12'sinden itibaren romans adına çooook güzel etkiler var. Aşklı meşkli flörtlerinden haberler alabilir, uzun süredir sessiz kalan insanlarla yeniden şaşırtıcı bir şekilde iletişime geçebilirsin. Bu üçüncü hafta içerisinde aile büyüklerinden tavsiye almakta da fayda var. Ha, ayrıca, Mars senin burcunda ilerlemeye başlarken enerjini çok yükseltirken, bir taraftan 8 Eylül, 11 Eylül aralığında güzel aşk fırsatları getiriyor. Kafayı dağıtmak, doğru insanla tanışmak için kesinlikle doğru bir tarih! Tabi eğer henüz tanışmadıysan... Zira etkisinin en az üç aya yayılacağını söylediğim bu tutulma, senin yanına tatlış birini takmadan geçmeyecek ve tutulmanın son halkası bu ayın sonundaki Koç dolunayı ile tamamlanacak. Şimdi biraz Koç dolunayından konuşalım çünkü asıl mevzu oralarda dönüyor.

Ayın son haftasındaki Koç dolunayı sana öncelikli olarak şoke edici haberler getirebilir. Büyük bir sır öğreneceğini düşünüyorum. Bunu elbette ki hemen dehşetle okuyup sanki bir cinayet itirafı duyacakmışsın gibi felaket senaryolarına yorma :) Bu basit bir dedikodu olarak da kalabilir ama ben daha çok para ile alakalı olacağını düşünüyorum. Geçmişten unutulmuş bir borç var mı? Ya da kredi kartı şifrelerin güvende mi? Bu tarz meselelerin üstünden geçsen fena olmaz. Ayrıca bu ortaya çıkan sırların sana ait olmaması açısından bu ayın son haftasında telefonuna, laptopuna, not defterine falan mutlaka sahip çık lütfen. Gizlici birileri var orada ve alev alev bir dolunayla beraber aniden görülecek. 

Neyse ki ayın genelinde Terazi'yi boş bırakmayan ışıklar sayesinde geleceğe dair kariyer girişimleri, eğitimler, dil kursları, meslek eğitimleri ve yolculuklar için kısmetin hep açık olacak. Venüs'ün Akrep'te olması da yine seni görünür kılmaya devam ediyor -zaten bu yüzden bilgi güvenliğine dikkat et diyorum ya... :) Ego meselesini çok da odak noktasına koymayan bir Kova olarak 'aman, kim benimle neden uğraşsın' diye düşünüyor olabilirsin ama gizlenmiş insanlara karşı yine de seni uyarayım. Çünkü Venüs seni öyle bir parlatıyor ki; senin yaptığın ve 'ortalama' gördüğün bir işi bile fazlaca savaş çağrısı, rekabet konusu olarak görebilirler. 

Kısacası; bu ayın ikinci haftasındaki parasal dalgalanmayı adeta bir sörf yaparcasına profesyonellikle -dostlardan ve aile büyüklerinden de bolca akıl alarak- atlatıyorsun ve yepyeni dönemine artık başlıyorsun. Kader, cesurları kayırır!

Sarhoşluk bitiyor, Balık!

Sevgili Balık,

Dolunay sarhoşluğunu atlatabildin mi bilemiyorum fakat sana evren kendine gelmen için bir hafta veriyor. Çünkü zıt burcun Başak'ta sert bir dolunay ile acımasız gerçeklerle teker teker yüzleşeceksin. Bu etki, yalan öpücüklerdense hakikatin sert tokatını yemeyi tercih eden Oğlaklar, Başaklar vs. için olumlu olabilir ama sen Balık dominantlı bir insansan bunu sevimsiz bulabilirsin tabi... Ama yapacak bir şey yok, başa geleni çekeceğiz ve kalkıp şampiyon gibi bu yeni ayın getirdiği dalgalanmayı atlatacağız. Yeni ay, her ay gerçekleşen bir gökyüzü hareket ve genelde 'yeni başlangıçlar'a yorulur. Her ay gerçekleşir ve biz en fazla dolabımızı düzenleyip, odamızı toplayıp 'yeni bir ben' tadında yüzeysel bir şekilde atlatırız. Fakat bu yeni ay, öyle sıradan bir yeni ay değil işte. Değil dolabını yeniden düzenlemek; odanı birbirine katacak, tüm gereksizleri atacak, derin temizlik yaptıracak ve hatta yatağının yerini bile değiştirecek. Üstüne bir de gerçekleri full hd görmen için camları sildirecek. :) Öyle bir yeni ay işte. Ama o yeni aya gelene kadar rahatlamak için bir haftamız var, şimdi ona göz atalım.

İlk hafta gayet tatlı, gayet şeker. Ayın 3'ü, 6'sı ve 8'i gayet olumlu. Bu tarihlerde iş arkadaşlarınla ani etkinlikler yapabilirsiniz, çok güzel vakitler geçirebilirsiniz ve iş yerinde yeni bir projeye dahi başlayabilirsiniz. Son derece olumlu, şeker bir hafta. Tadını çıkar. Ayın 6-7'sinden sonra ince ince hareketlenmeler başlıyor. Önce Mars (ki kendisi savaş tanrısıdır, öyle düşün) eski gücüne kavuşuyor. Ardından da acımasız yargıç Satürn retro hareketini aynı tarihte bitiriyor. Bu tabi ki Mars'ın bizi dövmeye, Satürn'ün de yargılamaya geldiği anlamında gelmiyor. Mars, bizim itici gücümüz, her düştüğümüzde yeniden kalkmamıza yardımcı olan içimizdeki o ateş, o savaşçı demek! Enerji demek, irade demek! Dolayısıyla bir süredir üzerimizdeki o ölü toprağını kaldırmaya geliyor ve bize eski gücümüzü vermeye çalışıyor demek. Satürn ise insanları körkütük yargılayan taraflı bir hukukçu değil; daima adil, herkesin hakkını veren bir adalet savunucusu. Dolayısıyla; bu iki sert çocuktan gözün korkmasın, sana geliyorlar ve dimdik bir duruşla bu dünyadaki yerini, hakkını savunman için gerekeni veriyorlar. Güzel yani... Ama hemen ardından, yaklaşık üç gün sonra, ayın 9'unda Başak yeni ayı geliyor. Bu yeni ay, aşk konusuna bakış açında sağlam bir temizlik yapacak, sevgili Balık. Gerçekleri göreceksin ve kendine öncelikle, karşındaki bu sevdiğin insanla arkadaş olup olmadığını soracaksın. Sevgilinle ilişkinizi bir üst seviyeye taşıyabilir ve ruhani denebilecek kadar güçlü bir bağ kurabilir - aşkın, basmakalıp arzuların ötesinde sonsuz güvenebileceğiniz dostlar olabilirsiniz. O zaman da bu ilişki tadından yenmez elbette. Çok güzel! Ama olmuyorsa da birilerine yol verebilirsin. Senin bileceğin iş... Fakat, bu dönemde bitirmeye karar vereceğin ilişkileri temiz bir şekilde bitirdiğine emin olmalısın yoksa Ekim ayı sana bol bol dramalar getirir. Ona göre! Sevgilin yok mu? O zaman bir arkadaşınla flört durumları söz konusu ise, düzenli ilişkiye dönüşebilir. Eğer birine açılmak niyetindeysen bence en azından 15'ine kadar bekle derim. Gerçekleri göreceksin, gerçekleri.

Kısacası ben bu yeni ayın güçlü etkisini çok da olumsuz görmüyorum doğrusu. Elbette 'tamam ya da devam' demek korkutucu gelebilir insana ama inan şu tutulmalar döneminde her şey öyle kadersel bir şekilde işliyor ki; olmuyorsa zaten zorlamanın hiçbir alemi yoktur. Oluyorsa da, birlikte daha yaşanacak ve sizi ruhen, kişisel anlamda da geliştirecek büyük bir serüven vardır önünüzde. Harika bu! Tek harika olmayan şey; bu Başak yeni ayının öyle arada kalmış, eğlendiren, insanın egosunu okşayıp mutlu eden ama pek de 'tamamlanmış' hissettirmeyen ilişkileri söküp atacağı. Oysa iyi oluyor öyle küçük flörtler arada, di mi? :) 

Neyse, gelelim ilerleyen günlere... Koç burcunda bir dolunay var ki, o da seni maddi anlamda resmen uyandıracak. İş arayışındaysan güzel haberler var -ama eğer çalıştığın yerde yakın bir dostun varsa dikkat etmeni öneririm. Sizinle alakası olmayan bir para-statü meselesi ilişkinizi ciddi anlamda sarsabilir. Bu ay vizyonun fazlaca genişliyor ve gözünü büyük resme, daha yükseklere dikiyorsun. Mesela iş yerinde 'O neden benden daha fazla maaş alıyor?' gibi bir meseleyi dert etmek değil de; 'Benim bu projede ismim geçsin de ileride şuraya şuraya başvururken referans gösteririm' gibi daha faydalı yaklaşımlara meyledebilirsin. Ki gayet iyi bu! 

18 Eylül tarihinde ise bazı uyku problemleri yaşayabilirsin, birazcık kabuslar söz konusu olabilir. Rüyadır, geçer :) Bu ay kendi içine bakmaktansa dışarılara bak, seni çok güzel şeyler bekliyor. Ayrıca giden gitsin, kalan sağlar senindir :)

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1350
543
226
183
107
102
91
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sabmotella

1 yıl önce çok iyi yazıyordu hatta çoğu gerçekleşiyordu ama son zamanlar hep uzun karmaşık net olmayan yazılar var özellikle koç burcu çok düz hiç elde tutul... Devamını Gör

Bts Aşığı

lan okumaya üşendim hayatımı yazmış rsmen.

Kıvırcık Kız

Ulan aylardır aşık olcan Boğa diyo arkadaş bi sal ya ben yalnız mutluyum