Görüş Bildir
Haberler
Erbil'in Güneyine IŞİD Saldırısı Püskürtüldü

Erbil'in Güneyine IŞİD Saldırısı Püskürtüldü

FreiGeist
18.02.2015 - 16:31
İçeriğin Devamı Aşağıda

Irak'daki Kürdistan Bölge Yönetimi yetkilileri dün gece başkent Erbil'in güneybatısındaki Sultan Abdullah, Tal Rim ve Jarulla köylerine yönelen Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırısını püskürttüklerini söylediler.

Mahmur ve Guwer cephesi peşmerge komutanı Şirwan Barzani Kürdistan Demokrat Partisi haber sitesi Rudaw'a yaptığı açıklamada, saldırının akşam yerel saatle 20.00 sularında başladığını, 4 saat sürdüğünü ve 24 IŞİD militanının öldürüldüğünü söyledi.

IŞİD saldırısının Erbil'in 40 km kadar güneybatısında, Guwer ve Mahmur kasabaları arasındaki Sultan Abdullah, Tal Rim ve Jarulla köylerine üç yönden aynı anda başlatıldığı anlaşılıyor.

'DAEŞ (IŞİD) peşmergenin kazdığı siperler sayesinde ağır zırhlı araçlar ya da bomba yüklü araçlar kullanamadı' diyen peşmerge komutanı Barzani, ABD öncülüğündeki hava koalisyonundan da destek aldıklarını kaydetti.

Buna karşılık peşmerge komutanı peşmerge kayıpları hakkında bilgi vermedi.

PKK'ya yakın Roj haber sitesi Kürdistan Yurtsever Birliği'nin bölgedeki temsilcisi Reşad Celali'ye atıfla 5 peşmergenin yaralandığını duyurdu.

Mahmur'daki Kürdistan Yurtsever Birliği PUK temsilcisi Celali PUKmedia internet sitesine, saldırıdan hemen önce koalisyon uçaklarının Mahmur yakınlarındaki Tal Şir köyündeki IŞİD mevzilerini bombaladığını söyledi.

Nüfusunun önemli kısmı Kürt olan Guwer ve Mahmur, cihatçılara karşı altı ay önce hava bombardımanının ilk yapıldığı yerler olmuştu.

Bu bölge Erbil'e yakın olmasına karşın Irak'ın Ninova eyaletinin idari sınırları içinde.

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0