Görüş Bildir
Haberler
Elma Sirkesinin Cilde Faydaları Nelerdir?

Elma Sirkesinin Cilde Faydaları Nelerdir?

Şebnem Sucu
13.08.2021 - 10:19

Günlük bir cilt bakımı rutini ve cildimiz için güvenerek kullandığımız birçok ürünü hayatımızdan çıkaramasak da gelişen cilt sorunlarına karşı yeni bir destek sağlamak için farklı ürünlerden yardım almak isteyebiliriz. Tam da bu noktada cilde adeta sihirli bir dokunuş katan elma sirkesi, sivilcelerden, Ph seviyesini dengelemeye, cildi doğal yoldan parlatmaya kadar sayısız faydalar sağlar. Elma sirkesinin tüm bu etkilerden yararlanmak için ise yapmanız gereken düzenli bir uygulama benimsemektir. Peki, elma sirkesinin cilde faydaları nelerdir? İşte cevabı…

Sirke yalnızca cilt değil sağlık açısından da birçok faydaya sahip olduğundan güzellik ve vücut sağlığı için kullanılan en popüler bileşenlerden biri haline dönüştü. Cildin yanı sıra saçlar içinde iyi bir bakım ürünü olan elma sirkesi, şaşırtıcı etkileri ile uzun süredir herkesin dilinde olmaya devam ediyor. Aynı zamanda evinizde yaptığınız doğal bir elma sirkesinin cildiniz üzerinde daha etkili olabileceğini belirttikten sonra cilt sorunlarınızı gidermek için düzenli uygulamanın şart olduğunu da buna ekleyebiliriz. Peki, elma sirkesinin cilde faydaları nelerdir? İşte konuya dair merak edilenler…

ELMA SİRKESİNİN CİLDE FAYDALARI NELERDİR?

Elma sirkesi tüm mikroorganizmaları etkisiz hale getirebilen güçlü bir üründür. Kulak enfeksiyonları, saç biti ve tırnak mantarında geleneksel bir tedavi yöntemi olarak kullanılmış olan elma sirkesi, aynı zamanda yaklaşık iki bin yıl öncesi yara temizliğinde de kullanılmıştır. Fermantasyon yöntemi ile elde edilen bu ürün özellikle sivilce tedavisinde etkilidir çünkü sivilce oluşumuna neden olan en önemli faktör bakterilerdir. Elma sirkesi de bakterileri öldürücü bir özellik taşımaktadır. İşte elma sirkesinin cilde faydaları:

1. Elma sirkesi cilt bakımında tonik olarak kullanılabilir. Lekeleri gidermeye yardımcı olur ve sıkılaştırıcı etkilere sahiptir.

2. Cilt hücrelerinin sıkılaştırarak cildin güçlenmesini ve kırışıklıkların oluşmasını önlemeye destek olur.

3. Elma sirkesi içerdiği organik asitler sayesinde antimikrobiyal özellikler taşır. Bu sebeple de akne oluşumunu engellemede kullanılır.

4. İçerdiği malik asit, cildi ölü derilerden uzaklaştırmada faydalıdır. Cildin pul pul dökülerek ölü cilt hücrelerini ortadan kaldırmada etkilidir.

5. Cildi kötü kokulardan uzaklaştırır. Bu sebeple ter kokusu şikayetlerini ortadan kaldırmak için kullanılmaktadır.

6. Kepek problemine karşı şampuanlama işleminin ardından 2 fincan elma sirkesi ile 2 fincan suyu karıştırarak saçınızı bu su ile duruladığınızda mevcut problemi giderebilirsiniz.

7. Asidik ve antibakteriyel özelliği ile ayak mantarı tedavisinde de iyi elma sirkesi iyi sonuçlar vermektedir.

Aşağıdaki İçerikler De İlginizi Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın