Görüş Bildir
Haberler
Dünya İçin Küçük Ama Sizin İçin Büyük Değişikliklerle Yağlı Saçlarınız Kâbusunuz Olmaktan Çıkacak!

Dünya İçin Küçük Ama Sizin İçin Büyük Değişikliklerle Yağlı Saçlarınız Kâbusunuz Olmaktan Çıkacak!

20.03.2022 - 07:00

Dışarı çıkma planlarınızı altüst eden, iflah olmaz yağlı saçlarınız için çözüm yolları arıyorsanız doğru yerdesiniz. Sakın bir yere ayrılmayın! Cilt gibi saçlar da kuru veya yağlı yapıda olabiliyor. Yağlı saçlar ise kadın veya erkek fark etmeksizin herkesin korkulu rüyası. 'Peki, yok mu bunun bir çözümü?' diye soracak olursanız yağlı saç yapısını kuruya dönüştürme veya saçtaki yağı tamamen ortadan kaldırma gibi bir durum maalesef söz konusu değil. Endişelenmeyin, onun yerine saç bakım rutininizde yapacağınız ufak ama etkili değişikliklerle saçınızın yağlanmasını geciktirebilirsiniz. İşte saçlarınızın yağlanma süresini uzatacak ipuçları!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yağlı saçların düşmanı sıcak suyla vedalaşın.

Yağlı saçların düşmanı sıcak suyla vedalaşın.

Sıcak suyla duş almanın verdiği hissi tarif etmek mümkün değil. Hele bir de havalar soğuksa herkesin hayalini süsleyen tek şey, eve koşup sıcacık bir suyla duş almak oluyor. Peki, saçlarınızın yağlanmasında sıcak suyun etkisi büyük desek? Yağlanmayı önlemek için ılık su kullanarak saç derinizdeki yağ bezelerinin hızlı çalışmasına engel olabilir, buluşmalarınızı erteleyerek arkadaşlarınızın diline düşmekten kurtulabilirsiniz.

Saçınızı her yağlandığında yıkamak yerine kuru şampuan kullanın.

Saçınızı her yağlandığında yıkamak yerine kuru şampuan kullanın.

Kuru şampuanlar, yağlı saçlar için kurtarıcı ürünlerden biri ancak bu ürünleri kuru saçlara özel geliştirilen şampuanlarla karıştırmayın. Kuru şampuanlarla saç derinizi yağ ve kirden saniyeler içinde arındırabilir, saçlarınıza kolaylıkla şekil verebilirsiniz. Emin olun, ulaştığınız sonuca hayran kalacaksınız!

Saçınıza dokunduğunuzda yağlanma sürecini hızlandırdığınızı biliyor musunuz?

Saçınıza dokunduğunuzda yağlanma sürecini hızlandırdığınızı biliyor musunuz?

Gün içinde saçınıza dokunmaktan kendinizi alıkoyamıyorsunuz, değil mi? Zor olduğunu biliyoruz ama bu alışkanlıktan vazgeçmek, saçlarınız için en doğru seçim olacak. Elinizin devamlı saçla temas halinde olması, saçınızın daha çabuk yağlanmasına sebep oluyor. Aman diyelim, eliniz saçınızdan uzak olsun!

Doğru şampuan seçimine özen gösterin.

Doğru şampuan seçimine özen gösterin.

Tertemiz ve mis kokulu saçlar, şüphesiz duşun en güzel sonucu ancak doğru ürünü kullanmıyorsanız bu rüya bir kâbusa dönüşebilir. Saçınızın yağlanmasını geciktirmek için markette satılan şampuanlar yerine kimyasal içermeyen doğal ürünler kullanarak kendinize bir iyilik yapabilirsiniz. Özellikle yağlı saçlar için formüle edilen şampuanları tercih ederseniz işiniz bir hayli kolaylaşır. Ayrıca şampuanı bol bol değil de azıcık alıp sulandırarak kullanmanız saçlarınız için daha faydalı olur.

Saçınızı ne sıklıkla taradığınıza dikkat edin.

Saçınızı ne sıklıkla taradığınıza dikkat edin.

Yoksa siz de tarağını gittiği her yere götürenlerden misiniz? İnanın, saç taramanın yağlanmayı ne kadar hızlandırdığını bilseniz saçlarınıza bu kötülüğü yapmazdınız. Saçları sık sık taramak, saç derisindeki yağ bezelerini aktif hale getirerek yağın saça yayılmasına sebep olur, dolayısıyla saçlarınız olduğundan daha yağlı görünür. Tabii bu da isteyeceğiniz en son şey olmalı! Bu nedenle saç tarama sıklığınızı gözden geçirmeli, kullandığınız tarağın temiz olmasına özen göstermelisiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saç bakım ürünlerini yalnızca saç uçlarınıza yedirin.

Saç bakım ürünlerini yalnızca saç uçlarınıza yedirin.

Yağlı saç görünümüne her gün maruz kalmamanız için bir tavsiyemiz daha var. Tabii ki köpük, sprey, serum gibi saç ürünlerine bayılıyoruz. Hele bir de bu ürünler güzel kokuyorsa saça boca etmekten hiç çekinmiyoruz. Peki, bakım ürünlerini saçınıza doğru bir şekilde nasıl uygulayacağınızı biliyor musunuz? Merak etmeyin, hemen açıklıyoruz. Saç diplerinde biriken kalıntılar, saç derinizin zamanla güçsüzleşmesine neden olacağı için bu tarz ürünleri kesinlikle saç diplerine temas ettirmemeli, yalnızca saç uçlarına uygulamalısınız. Diplere uyguladığınız takdirde yaşayacağınız saç dökülmelerini söylemiyoruz bile.

Isı kullanmaya bir süre ara verin.

Isı kullanmaya bir süre ara verin.

Çoğumuz saçlarımızı şekillendirmeden dışarıya bir adım dahi atmıyoruz. Oysaki saçlara sıklıkla yüksek derecede ısı uygulamak, saç derisindeki yağ dengesinin bozulmasına yol açar. Isı kullanımına ara vererek ya da kullanım sıklığınızı düzenleyerek saç diplerinin nefes almasını sağlayabilirsiniz.

Yediklerinize özen gösterin.

Yediklerinize özen gösterin.

Hamburger, pizza, patates ve daha nice hazır yiyecek. Hepsi birer karbonhidrat bombası! Düzensiz ve sağlıksız beslenmek, hem cildi hem saçları anında etkiliyor. Bu beslenme şeklinden saçlara düşen pay ise yağlı saçlardan başka bir şey olmuyor. Bu nedenle karbonhidrat ve şeker ağırlıklı gıdalardan uzak durmanız, vücudunuzdaki yağ oranını dengede tutmanız gerekiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Xcillop

Uff baya yararlı oldu 💩💩💩