Görüş Bildir
Haberler
Don't Look Up Zirveye Oturdu! İşte Netflix Türkiye'de Geçen Hafta En Çok İzlenen Dizi ve Filmler

Don't Look Up Zirveye Oturdu! İşte Netflix Türkiye'de Geçen Hafta En Çok İzlenen Dizi ve Filmler

claude cahun
31.12.2021 - 11:54

Çevrimiçi dizi ve film izleme platformu Netflix, platformdaki yapımların her hafta ne kadar izlendiğini içeren verileri 'Netflix Top 10' listesiyle duyuruyor. 13-19 Aralık tarihleri arasında platformun Türkiye ayağında en çok izlenen 10 dizi ve filmi merak ediyorsanız, sizi içeriğimize alalım! 

Not 1: Dizi ve film açıklamalarında Beyazperde ve Netflix'ten faydalanılmıştır.

Not 2: Dizi ve filmlerin sırlamaları, Netflix'in yayımladığı veriler ışığında en az izlenen yapımdan en çok izlenene doğru ilerliyor.

Kaynak: https://top10.netflix.com/turkey/tv
İçeriğin Devamı Aşağıda

Önce diziler!

10. La casa de papel (1. sezon)

10. La casa de papel (1. sezon)

La casa de papel'de bir soygun hikâyesi anlatılıyor. Profesör olarak adlandırılan bir suç dehası, tarihin en büyük soygununu yapmayı planlar. Amacı İspanya Kraliyet Darphanesine girmektir. Bunun için de işlerinde uzman olan 8 suçludan oluşan bir ekip kurar. Ekip, 5 aylık bir eğitim sürecinden geçer ve bu sürede her ihtimali hesaba katarak soygunu kusursuz bir hale getirirler. Artık her şey hazırdır. 8 kişi, rehineleri de yanlarına alarak kendilerini İspanya Kraliyet Darphanesine kilitler. Fakat hiç hesaba katmadıkları olaylar gerçekleşir.

9. Emily in Paris (1. sezon)

9. Emily in Paris (1. sezon)

Emily, Şikago’da yaşayan genç bir kadındır. Pazarlama yöneticisi olan Emily, hiç beklemediği bir anda rüya gibi bir iş fırsatı yakalar. Kariyeri için çok önemli olan bu teklifi geri çevirmeyen Emily, yeni işi için Paris’e taşınır. Yeni bir hayata başlayan Emily, bir yandan yeni işine adapte olmaya çalışırken bir yandan da ailesini, arkadaşlarını ve ilişkisini idare etmeye çalışır.

8. The Girl from Oslo (1. sezon)

8. The Girl from Oslo (1. sezon)

Kızı kaçırılan Norveçli bir diplomat, eski arkadaşlarının ve büyük bir sırrının kızının serbest bırakılmasına yardımcı olacağı umuduyla Orta Doğu'ya gider.

7. The Silent Sea (1. sezon)

7. The Silent Sea (1. sezon)

The Silent Sea, Ay'daki 24 saatlik tehlikeli bir görev sırasında gizli sırlarla dolu terk edilmiş bir araştırma tesisinden örnekler almaya çalışan uzay kâşiflerinin hikâyesini konu ediyor. Yakın gelecekte, Dünya'nın tüm doğal kaynakları tükendi. İnsanlık açlıkla karşı karşıya kalırken, Koreli bir uzay ekibi, dünyayı yok olmaktan kurtarmaya çalışmak için Ay'a gönderilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Squid Game (1. sezon)

6. Squid Game (1. sezon)

Para sıkıntısı çeken yüzlerce oyuncu, tuhaf bir davet alır. Davette onlara cazip bir ödül karşılığında çocuk oyunlarında yarışmaları teklif edilir. Teklifi kabul eden oyuncular, yarışmayı kazanırlarsa 40 milyon dolarlık büyük ödülün sahibi olacaktır. Ancak ödül cazip olsa da oyunun ölümcül riskleri vardır.

5. Chicago Med (1. sezon)

5. Chicago Med (1. sezon)

Chicago Fire ve Cgicago P.D.'den uyarlanan dizide Şikago'daki bir hastanenin doktorları ve hemşireleri, acil serviste yaşanan dramlar ve tehlikelerle boğuşuyor.

4. The Witcher (1. sezon)

4. The Witcher (1. sezon)

The Witcher'ın fantastik hikâyesinde, yüzyılı aşkın süredir bir arada yaşayan insanlar, cüceler ve elfler arasındaki barış sona erer ve yeni bir ırklar arası savaş patlak verir. The Witcher olarak nam salan acımasız suikastçı Geralt of Rivia, vaat edilen çocuğun doğumunu beklemektedir. Bu çocuk dünyanın tüm dengesini değiştirecek güce sahiptir.

3. La casa de papel (5. sezon)

3. La casa de papel (5. sezon)

Bir suç dehası planını gerçekleştirmek üzere polisi ustalıkla yönlendirirken sekiz hırsız, rehineler alarak kendilerini İngiliz Kraliyet Darphanesi'ne kilitler. 

Dizinin beşinci sezonu ise olaylar Profesör'ün Sierra'yla yüzleştiği esnada Tamayo'nun orduyu göreve çağırarak müzakerelerde çıtayı yükseltmesi üzerinden gelişiyor.

2. Emily in Paris (2. sezon)

2. Emily in Paris (2. sezon)

Şikagolu pazarlama yöneticisi Emily Cooper'ın, Paris'te hayallerindeki pozisyonu kapmasının ardından iş, arkadaşlık ve aşkla uğraştığı macera dolu yeni yaşamına odaklanan dizinin ikinci sezonu; Gabriel'le yaşadıkları yüzünden  büyük bir suçluluk duyan Emily'nin romantik bir hafta sonu gezisine gitmeye karar vermesiyle başlıyor. Mindy ise yeni işinde beklenmedik sorunlarla karşılaşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Witcher (2. sezon)

1. The Witcher (2. sezon)

Yüzyılı aşkın süredir bir arada yaşayan insanlar, cüceler ve elfler arasındaki barışın sonlanması ve yeni bir ırklar arası savaşın patlak vermesini konu alan The Witcher'ın ikinci sezonu, Geralt of Rivia ve Prenses Cirilla’nın yollarının kesişmesinin ardından Geralt'ın Cirilla’yı koruması altına almasını takip ediyor. Geralt, genç kızı tehlikelerden korurken ona özel güçlerini kullanmayı öğrenmesi için yardımcı olur.

Şimdi de filmler!

10. The Matrix

10. The Matrix

Matrix nedir sorusuna yanıt arayan Neo adlı bilgisayar korsanı, beyaz tavşanın peşine takılır ve yaşadığı dünyayla ilgili akıllara durgunluk verecek gerçeği öğrenir.

9. Hababam Sınıfı Yaz Oyunları

9. Hababam Sınıfı Yaz Oyunları

Özel Çamlıca Lisesi öğrencileri Kıbrıs'ta düzenlenen geleneksel liselerarası yaz oyunlarına katılmaya hak kazanır. Okulun sahibi olan Pinti Lütfullah, yarışmaya katılacak öğrencileri fen bölümünden seçmeye karar verir. Hababam Sınıfı, seçilen dört öğrencinin kim olduğunu öğrendiklerinde vakit kaybetmeden bir plan yapar. Kıbrıs'a gidileceği gün, seçilen dört öğrenci yerine uçakta Yakışıklı, Racon, Format ve Dede Kıbrıs bulunur. Yarışma ile ilgilenmeyen ekibin tek amacı güzel bir tatil geçirebilmektir. Ancak bu yarışma Hababam'ın arkadaşlığın ve birlik olmanın ne demek olduğunu anlamalarını sağlar.

8. The Amazing Spider-Man 2

8. The Amazing Spider-Man 2

2012'de izleyici karşısına çıkan İnanılmaz Örümcek-Adam filminde hikayesi bir kez daha başlayan Peter Parker'ın dönüşümünü tamamlayıp Örümcek-Adam yeteneklerini elde edişine tanık olmuştuk. Bu filmle birlikte kahramanlığın sorumluluk isteyen zorlu yanlarına şahit olmaya başlayan Parker'ın her günü daha karmaşık, daha yoğun geçiyor. Bir yandan kahramanlığa alışmaya, diğer yandan ise Gwen'le vakit geçirmeye çalışırken sahip olduğu yeteneklerin büyük bedeli en korkutucu haliyle karşısına dikilir. New York'u tehdit eden en büyük tehlikelerden biri olan Electro bir anda ortaya çıkar ve Peter Parker'ın şimdiye dek gördüğü en güçlü düşmanını alt etmesi gerekir. Örümcek-Adam, eski dostu Harry Osborn'un da dönmesiyle bütün düşmanlarının ortak noktası olan OsCorp'u keşfetmiş olur. Öte yandan Gwen'ın babasına verdiği sözü unutmayan Peter, Gwen'e zarar vermemek için elinden geleni yapmak için çabalar, ancak Electro'nun ortaya çıkması ve Harry Osborn geri dönüşü bu sözünü tutmasını oldukça zorlaştıracaktır. Peter Parker'ın geçmişine dair ortaya çıkan yeni ipuçlarıysa Örümcek Adam'ın hayatının gidişatını derinden etkileyecektir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Red Notice

7. Red Notice

Red Notice, dünyanın en çok aranan sanat eseri hırsızının peşine düşen bir Interpol ajanının hikayesini konu ediyor. İnterpol tarafından dünyanın en çok aranan insanlarını yakalamak için kırmızı bülten çıkarıldığında, FBI'ın en iyi profil uzmanı John Hartley harekete geçer. Dünyanın en çok aranan sanat hırsızı The Bishop'un peşine düşen John, bu süreçte dünyanın en iyi sanat hırsızı olan Nolan Booth ile ortak olmak zorunda kalır. Yaşanan bir dizi olayın ardından üçlü kendilerini dünyanın dört bir yanındaki tenha bir hapishanede, bir dans pistinde, ormanda ve hepsinden de kötüsü birbirlerinin çalıştıkları şirketlerde bulur.

6. Back to the Outback

6. Back to the Outback

İnsanların onlara her gün canavarlarmış gibi baktığı, Avustralya Tabiat Parkı'nda kilitli tutulan bir grup vahşi hayvan, hayvanat bahçesinden kaçmak için plan yapar. Dışarı çıkacakları günü dört gözle bekleyen hayvanlar, bu süreçte kendilerini büyük bir maceranın içinde bulur.

5. The Unforgivable

5. The Unforgivable

Ruth Slater, iki polis memurunu öldürülmesinden hüküm giyen bir kadındır. 15 yıl hapishanede kalan Ruth, tahliye edilmesinin ardından kardeşinin yanına gider. Ruht, kardeşi ile birlikte kendisine yeni bir hayat kurmak ister. Ancak öldürdüğü iki polisin akrabalarının şiddetine maruz kalan Ruth, kendisini beklenmedik durumların içinde bulur.

4. The Amazing Spider-Man

4. The Amazing Spider-Man

Peter Parker gerçek ailesi tarafından terk edilmiş dayısı ve yengesinin büyüttüğü dahası sosyal hayatta zayıf karakterli, lise çağında bir gençtir. Her ergenin yaşadığı 'ben kimim?, nereye aitim?' sorunları daha derin sormaktadır. Bir yandan da Gwen Stacy'ye kör kütük aşıktır. Bir gün babasına ait bir çanta bulan Parker, anne ve babasının ortadan kaybolmasının ardındaki sırları çözmeye karar verir. Karşısına Oscorp şirketi ve babasının eski ortağı olan Dr. Curt Connor’ın laboratuvarı çıkar. Artık hiçbir şey Peter Parker eskisi gibi olmayacaktır...

3. Spider-Man: Homecoming

3. Spider-Man: Homecoming

Yenilmezler ile yaşadığı maceranın büyüsüne kapılan genç Peter kendini kanıtlama isteğiyle dolup taşan bir gençtir. Ancak yaşı gereği birçok farklı sorumluluğu vardır. May halası ile yaşayan genç Peter bir yandan da ona göz kulak olan Demir Adam ile arkadaşlığını ilerletmiştir. Okul hayatına alışmaya ve sıradan bir genç gibi yaşamaya çalışan Peter'ın aklında ise suçla savaşmak ve dünyayı daha güvenli bir hale getirmek vardır. Vulture yepyeni bir düşmanı yaşadığı şehre gönderdiğinde ise Peter'ın kendini gösterme fırsatı çıkacak, ancak en değerli gördüğü herkes tehdit altında olacaktır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Sofra Sırları

2. Sofra Sırları

Hayatını kocası ve eşine adamış Neslihan, dışarıdan bakıldığında sevimli ve utangaç bir ev hanımıdır. Eşinin işi sebebiyle uzun yıllardır Anadolu kasabalarında yaşayan Neslihan, iyi de bir aşçıdır ve tüm çevresi onun yemeklerine bayılır. Gayet sıradan görünen bu aile hayatında, Neslihan'ın yakın çevresindekiler bir bir ölmeye başlayınca tüm gözler ona çevrilir. Mükemmel bir aşçı, evine ve eşine düşkün kısacası mükemmel bir ev hanımı olan Neslihan, aslında bir seri katildir. Şehre yeni atanmış, çok zeki, Amerika’da eğitim görmüş, hırslı ve genç bir komiser bu işin peşini bırakmamaya kararlıdır...

1. Don't Look Up

1. Don't Look Up

Don’t Look Up, dev bir göktaşının gezegeni yok edeceği konusunda insanları uyarmak için çalışan iki gökbilimcinin hikayesini konu ediyor. İnsanlık büyük bir tehlike ile karşı karşıyadır. Everest Dağı büyüklüğünde bir kuyruklu yıldız hızla Dünya'ya yaklaşmaktadır ve oluşacak çarpışma Dünya'nın yok olmasına neden olacaktır. Astronomi yüksek lisans öğrencisi olan Kate Dibiasky'nin yaptığı bu keşif, insanlığın kurtulmasını sağlayacaktır. Kate ve Dr. Randall Mindy, insanlığı yaklaşmakta olan tehlikeye karşı uyarlamak için bir medya turuna çıkmaya karar verir. Kare ve Randall, insanları yaklaşan felaketten haberdar etmek için büyük çaba harcarken kendilerini beklenmedik durumların içinde bulur.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın