Görüş Bildir
Haberler
Dolandırıcıları ve Eylemlerini Konu Edinen Birbirinden Sağlam 21 Film

Dolandırıcıları ve Eylemlerini Konu Edinen Birbirinden Sağlam 21 Film

29.08.2021 - 08:00

Dolandırıcılık konusunu işleyen ve dolandırıcıları merkezine alan birbirinden sağlam 21 filmi sizin için listeledik. İyi okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Focus (2015)

1. Focus (2015)
www.beyazperde.com

Nicky zamanının en usta dolandırıcılarından biridir. Bir gün Jess Barrett adında genç güzel ve çekici bir kadın ile yolları kesişir. Sıradan bir kadın olmayan Jess, soygun konusunda en az Nicky kadar önemli bir potansiyel barındırmaktadır.

Acar dolandırıcı Nicky'nin, bir yandan acemi Jess’e işin inceliklerini öğretirken, diğer yandan da genç kadını tedirginlik verici bir şekilde yaklaşma girişimi başarısız bir biçimde sonlanır. Nicky ilişkiyi birden bire keserek Jess'ten uzaklaşma kararı alır. Üç yıl sonra, Jess, artık başarılı bir femme fatale olmuş ve Buenos Aires’te yüksek bahisli araba yarışları camiasında sözü geçen biri haline gelmiştir. Jess, Nicky’nin en son ve oldukça tehlikeli tezgahının en kritik noktasında onun planlarını alt üst eder ve Nicky'nin dünyasını karartır.

IMDb: 6,6

2. The Good Liar (2019)

2. The Good Liar (2019)
www.beyazperde.com

Yaşamı boyunca dolandırıcılık yapmış olan yaşlı Roy Courtnay, bir akşam yemeği için zengin dul Betty McLeish ile tanışır. İnternetteki çöpçatanlık siteleri aracılığıyla tanışmış olan ikili, kısa sürede birbirlerine yakınlaşırlar. Betty'nin mali varlığı 3 milyon pound değerindedir ve bu Roy'un şimdiye kadarki yaptığı dolandırıcılıklar arasında en büyük parayı elde edeceği ilişki olacaktır. Betty'nin ayaklarını planlı bir şekilde yerden kesen Roy, incelikli planının arasında yavaş yavaş Betty'e değer vermeye başladığını fark eder. Oldukça büyük bir servete konmak için Betty'i kandırmakla planını iptal etmek arasında bir seçim yapması gerekmektedir. Ancak işler Betty'nin torunu, büyük annesinin en son yoldaşına yönelik açık bir şüphecilik gösterdiğinde daha da karmaşık hale gelir. Roy'a güvenmeyen torunu yüzünden arada kalan Betty'nin de Roy'un planlarını bozabilecek gizli bir geçmişi vardır...

IMDb: 6,7

3. The Brothers Bloom (2008)

3. The Brothers Bloom (2008)
www.beyazperde.com

Dünyanın en iyi dolandırıcıları olan Bloom kardeşler, milyonerleri birbirinden değişik senaryolarla dolandırmakla geçinirler. Bloom, Stephan ve sessiz ortakları Bang-Bang son işlerini yapmak adına bir araya gelir. Son işleri ise zengin ve güzel olan Penelope’yi çıkardıkları dünya turunda dolandırmaktır. Ancak Bloom’un Penelope’ye aşık olması nedeniyle işler yolunda gitmez, avcılar ava dönüşür.

IMDb: 6,8

4. The Grifters (1990)

4. The Grifters (1990)
www.beyazperde.com

Küçük numaralar ile geçimini sağlayan Roy’un (John Cusack) hayatı, uzun zamandır görmediği Lilly’nin (Anjelica Huston) ortaya çıkması ile karışır. İlk karşılaştıkları andan itibaren birbirlerinden hoşlanmayan Lilly’nin ve sevgilisi Myra’nın (Annette Benning) arasında kalan genç adam, ya dolandırıcılığı bırakacak ya da büyük tezgâhlar planlayacaktır. Hangi tarafta yer alacağına karar veremeyen Roy, kimin kimi dolandırdığının belli olmadığı bir oyuna sürüklenecektir.

Son dönemin en önemli İngiliz yönetmenlerinden Stephen Frears’ın zeki diyaloglarla örülmüş bir senaryo ile usta oyuncuları bir araya getirdiği Dolandırıcılar, yapımcılığını Martin Scorsese’nin üstlendiği muhteşem bir gerilim filmi.

IMDb: 6,9

5. Fallen Angel (1945)

5. Fallen Angel (1945)

Havalı bir dolandırıcı, biraz para kazanmak için küçük bir kasabaya gelir. Ancak başının derde girmesi uzun sürmeyecektir.

IMDb: 7,1

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. American Hustle (2013)

6. American Hustle (2013)
www.beyazperde.com

1970'lerde geçen gerçek bir hikayeden uyarlanan filmde usta dolandırıcı Irving Rosenfeld ve ortağı Sydney Prosser genç ve yetenekli bir FBI ajanı olan Richie DiMaso tarafından yakalanır. Hüküm giymemelerinin ise tek bir yolu vardır: FBI için çalışmak... FBI'ın üst kademeli yöneticilerinden gelen bu teklifi kabul ederler; görevleri ise kendileri gibi usta bir şekilde dolandırıcılık yapan kimi insanları teşhis etmektir. Ajan DiMaso ve çalışma arkadaşları tarafından hazırlanan plana göre, bir kumar cenneti olan Arap Şeyhi’nin yönettiği Atlantic City'de ünlü kumarcıların katıldığı geniş çaplı bir oyun organize edeceklerdir. Başlarda son derece masumane ve zekice görünen bu plan, zamanla değişime uğramaya başlar.

IMDb: 7,2

7. Matchstick Men (2003)

7. Matchstick Men (2003)
www.beyazperde.com

Kıdemli dolandırıcı Roy ile onun himayesi altındaki hırslı partneri Frank, son günlerde su arıtma mekanizmalarına ilişkin bir dolandırıcılık sistemi üzerinde çalışmaktadırlar. Hiçbir şeyden şüphelenmeyen bir takım insanlar, bu su arıtma filtrelerini esas değerinin on katı bedel ödeyerek satın alıp araba, mücevher ya da deniz aşırı seyahat kazanmayı hayal etseler de hiç kimsenin bir şey kazanması söz konusu olmamaktadır. Roy’un özel hayatı pek de iyi gitmemektedir. Kendisinin geniş alan fobisi ve aşırı duyarlı mizacı suç işleme yeteneğini tehdit altında bırakınca çaresiz, bir psikologdan destek almak zorunda kalır. Bir an önce iyileşmeyi talep ederken, terapiler onu bambaşka bir noktaya taşıyacaktır. Bir zamanlar varlığından şüphe etmiş olsa da bundan emin olamadığı 14 yaşındaki kızı ile yüz yüze gelmek yeterince sıra dışı bir deneyim yaşatacaktır kendisine. Aralarındaki bağ giderek güçlenirken, Roy baba olmanın keyfini çıkartmaya başlar. Ancak bu sırada Angela da babasının soru işaretleri ile dolu mesleğine karşı müthiş bir merak ve ilgi geliştirmektedir. Filmde Nicholas Cage’in ana karakteri canlandırıyor oluşu dikkatleri üzerine çeken unsur olarak görülüyor.

IMDb: 7,3

8. House Of Games (1987)

8. House Of Games (1987)

Ünlü oyun ve senaryo yazarı David Mamet’in büyük övgülerle karşılanan ve artık klasikleşen ilk filmi Oyun Evi’nde, bir kadın psikiyatr, aynı zamanda bu alandaki eserleriyle de çok saygın bir yerdedir. Ama, ona çeşitli sorunlarını anlatan bir hastasına ilgi duyup onun özel ve de gizemli hayatına karışınca, başına gelmedik bela kalmaz...

IMDb: 7,3

9. Dirty Rotten Scoundrels (1988)

9. Dirty Rotten Scoundrels (1988)
www.sinemalar.com

Lawrence (Michael Caine) nazik ve usta bir sosyete dolandırıcısı, Freddy (Steve Martin) ise sadece bir sahtekardır. Lawrence, Freddy'deki sahtekarlık cevherini görünce onu kendinden uzaklaştırmaya çalışır fakat, Freddy yanından ayrılmaz. Bunun üzerine Lawrence hırsızlık ve dolandırıcılık konusunda Freddy'e ders vermeye başlar, ancak dersler ilerledikçe aralarında bir rekabet baş gösterir. En sonunda otelin lobisinde gördükleri bir kadının 50000 dolarını almak üzere bahse girerler.

IMDb: 7,4

10. The Talented Mr. Ripley (1999)

10. The Talented Mr. Ripley (1999)
www.beyazperde.com

Tom Ripley, kendisini hayata karşı daha iyi bir yerde konumlandırabilmek adına başka birinin hayatını çalmaktan çekinmeyen yararcı bir adamdır. Bir gün Dickie isimli bir çocuğu Amerika'ya geri döndürmek adına zengin bir adam tarafından İtalya'ya gönderilir. Sevgilisiyle beraber her şeyden habersiz huzurlu bir hayat sürmeye çabalayan Dickie, az sonra atılacağı maceradan da tamamen bihaberdir.

IMDb: 7,4

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Organize İşler (2005)

11. Organize İşler (2005)
www.beyazperde.com

Suçlarla dolu, karmaşık bir şehir olan İstanbul… Masumlar ve suçlular dirsek temasında, birbirlerine uyumlu bir tavırla hayatlarını idame ettirmektedirler. Süpermen kostümü giyip hayatını kazanmaya çalışan sıradan bir adam kendisini bir anda suç dünyasının göbeğinde bulacaktır. Suç dünyasının tam ortasında bir masuma aşık olacak, kendisi dahil herkesin kafasını karıştıracak ve bir şekilde hayatta kalmaya çabalayacaktır. İstanbul’da masumlar, suçlular ve ‘daha’ suçlular vardır. 

IMDb: 7,4

12. Il Bidone (1955)

12. Il Bidone (1955)
www.sinemalar.com

Birlikte çalışan üç dolandırıcı, aile baskılarıyla işlerini birlikte yürütmeye çabalarlar. Federico Fellini'nin imzasını taşıyan 'Il Bidone', yönetmenin filmografisindeki gölgede kalmış cevherlerden biri.  

IMDb: 7,5

13. The Imposter (2012)

13. The Imposter (2012)
www.beyazperde.com

Henüz 13 yaşındaki Nicholas Barclay, 1994'te bir gün San Antonio'daki evine giderken ortadan kaybolur. Ailesi tüm arama çalışmalarına rağmen oğullarına ulaşamaz, polisten de bir haber çıkmaz. Oğullarının bir şekilde öldüğüne inanan aile 1997'de gelen bir haber ile irkilir. İddiaya göre Nicholas Güney İspanya'da bulunmuştur. Bu mutlu habere inanmak isteyen aile hemen harekete geçer; annesi sağlık nedenlerinden dolayı seyahat edemediği için de Nicholas'ı geri getirmek kız kardeşi Carey'e düşer. Fakat Carey'nin ümidi çabuk sönecektir, zira kardeşi olduğu iddia edilen genç adama Nicholas'a çok benzemekle birlikte hal ve tavırları çok gariptir. Gerçeği ortaya çıkartacak kişi ise özel bir dedektif olacaktır... Fakat olayın derinlemesine araştırılması birilerinin hoşuna gitmeyecektir.

IMDb: 7,5

14. A Fish Called Wanda (1988)

14. A Fish Called Wanda (1988)

Elmaslara pek düşkün olan seksi Amerikalı Wanda ve erkek arkadaşı Otto, bir elmas koleksiyonunun soygununu planlayıp gerçekleştirmek üzere İngiltere’ye gelirler. Ekibin diğer üyeleri George ve Ken’dir.

Wanda ve Otto elmasları kendilerine saklamak istedikleri için George’u polise ihbar ederler. Oysa George elmasları çoktan başka yere saklamıştır. Wanda elmasların yerini öğrenmek için son çare olarak George’un avukatıyla yakınlaşmak zorunda kalır ve komedi doruğa tırmanır.

Wanda Adında Bir Balık, modern klasikler arasına girmiş eşsiz bir komedi.

IMDb: 7,5

15. Plein Soleil (1960)

15. Plein Soleil (1960)
www.beyazperde.com

Tom Ripley, Mr. Greenleaf tarafından Avrupa'ya gönderilir. Görevi ise şımarık ve çapkın oğlu Philippe'i Amerika'ya geri getirmektir. Karşılığında Tom 5,000 dolar alacaktır. Fakat Tom'u oyuna getirerek eve dönecekmiş gibi yapan Philip'in evlenmek üzere olduğu Marge'ı bırakmaya hiç niyeti yoktur. Bir süre sonra Mr. Greenleaf, Tom'un başarısızlığa uğradığına inanarak görevini iptal eder...

René Clément'inin yönetmenliğini üstlendiği filmin başrolünde Alain Delon yer alıyor.

IMDb: 7,8

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. F For Fake (1973)

16. F For Fake (1973)

Usta yönetmen Orson Welles'in imzasını taşıyan belgesel, ünlü dolandırıcılar Elmyr de Hory ve Clifford Irving'in hikayelerinden yola çıkarak sahtekarlık ve dolandırıcılık kavramlarını inceliyor.

IMDb: 7,8

17. Nueve reinas (2000)

17. Nueve reinas (2000)
www.beyazperde.com

Juan ve Marcos dolandırıcılık yapmaktadırlar, görünüşte Juan daha az tecrübeli gibidir. Bunu fark eden Marcos, onun zor bir durumdan çıkmasına destek olarak ona bir teklifte bulunur: Bir gün boyunca birlikte bir sürü dümen çevireceklerdir. Yalnız her ikisini de tanıyan esrarengiz Sandler'la umulmadık karşılaşmaları, daha farklı bir boyutta uzlaşmaya yönlendirir onları. Artık ortak bir hedefe odaklanarak pek çok ganimet elde edilecek kârlı bir işbirliğine girerler...

IMDb: 7,9

18. Paper Moon (1973)

18. Paper Moon (1973)
www.beyazperde.com

Moses Pray (Ryan O'Neal) kurnaz planlarını gülümsemesinin ardına gizleyen bir dolandırıcıdır. Yanına aldığı yetim Addie (Tatum O'Neal) ile birlikte Kansas’a doğru yola çıkar. Addie babasının kim olduğunu bilmemektedir. Bu durum, ikili arasında farklı bir bağ kurulmasına neden olmuştur. Çok geçmeden aralarına eğlenceli ama nevrotik Trixie Delight (Madeline Kahn) katılır.

IMDb: 8,1

19. Catch Me If You Can (2002)

19. Catch Me If You Can (2002)
www.beyazperde.com

Sıkıysa Yakala, bir ajan ile bir suçlunun arasındaki kedi-fare oyununu konu ediyor. FBI ajanları hiç şüphe yok ki kendilerine çok fazla güvenmektedirler; ancak bu kez karşılarındaki onlar için bile pek de kolay bir lokma olmayacaktır. Henüz yirmili yaşlarında bir adam onlarca ülke gezerek, bazen pilot, bazen doktor, bazen savcı mesleklerine bürünerek FBI'ı peşinden koşturmaktadır. Bu ya bir kedi-fare oyunudur, ya da sadece farenin oyunu!

Amerikan sinemasının en büyük ustalarından Steven Spielberg'in yönettiği filmin başrollerinde Leonardo DiCaprio ve Tom Hanks var.

IMDb: 8,1

20. The Wolf Of Wall Street (2013)

20. The Wolf Of Wall Street (2013)
www.beyazperde.com

Para Avcısı, gerçek bir yaşam öyküsünü konu ediyor. Jordan Belfort 24 yaşında genç ve hırslı bir adamdır. Para kazanma arzusuyla Wall Street borsasında önce komisyoncu ve ardından Stratton Oakmont adında bir yatırımcı firmasında zengin olmak için her şeyi yapmaya hazır bir CEO olur. 90'ların en hızlı günleridir ve New York işlem salonunda her an her şey olabilmektedir. Önemsiz tahvillerle birçok yatırımcıyı aldatan Belfort kısa zamanda milyoner olur. Bir günde hesapları milyon dolarlarla doldururken o gece hepsini aynı hızda harcamaktadır. Profesyonel hayatının yanı sıra uyuşturucu, fahişeler, son derece pahalı lüks fantezilerle dolu kirli bir oyunun içindedir. Bu karakterin hayatındaki her şey abartılı bir şekilde devam ederken, çöküş ise çok uzakta değildir...

IMDb: 8,2

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. The Sting (1973)

21. The Sting (1973)
www.beyazperde.com

The Sting, intikam peşimde koşan iki gangsterin hikayesini anlatıyor. 1930’lar Chicago’sunda arkadaşları kumar tutkunu bir gangster tarafından öldürülen iki dolandırıcı, arkadaşlarının intikamını almak üzere dahiyane bir plan hazırlamaya karar verirler. Planı hazırlamak kadar uygulamak da oldukça çetin geçecek bir süreç olacaktır.

Gösterildiği sene tam 10 dalda Oscar’a aday olan ve gişede rekorlar kıran The Sting, en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi senaryo, en iyi kurgu gibi neredeyse tüm önemli Oscar ödüllerini toplamayı başarmıştı.

IMDb: 8,3

Bu içerikler de ilginizi çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
2
2
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?