Görüş Bildir
Haberler
Dikkat! Meteoroloji'den 7 İle Kuvvetli Yağış Uyarısı

Dikkat! Meteoroloji'den 7 İle Kuvvetli Yağış Uyarısı

FreiGeist
24.08.2015 - 08:42
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara'nın doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Samsun, Tokat, Osmaniye, Adana’nın kuzey ve doğusu, Hatay kıyıları, Muş, Bitlis, Van, Batman ve Siirt çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Sakarya, Giresun, Trabzon'un batı ilçeleri ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin'de çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz iç ve doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Sakarya, Giresun, Trabzon'un batı ilçeleri ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin'de çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu, bölgenin doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Sabah ilk saatlerde Kocaeli çevrelerinde ye yer pus ve sis hadisesi görülmesi bekleniyor. En Düşük (°C) En Yüksek (°C)

BURSA Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

EDİRNE Parçalı ve az bulutlu 31

İSTANBUL Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

KOCAELİ Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

EGE

Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

AFYONKARAHİSAR Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 27

DENİZLİ Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 32

İZMİR Az bulutlu ve açık 30

KÜTAHYA Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 24

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, Osmaniye, Adana’nın kuzey ve doğusu, Hatay kıyıları ile Antalya'nın İbradi ve Akseki ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı bulutlu, kuzey ve doğu kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 35

ANTALYA Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra İbradi ve Akseki ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 35

BURDUR Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 33

HATAY Parçalı bulutlu, kıyıları yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

İÇ ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 29

ÇANKIRI Parçalı yer yer çok bulutlu 28

ESKİŞEHİR Parçalı bulutlu 26

NİĞDE Parçalı bulutlu 29

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

KARABÜK  Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

SİNOP Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ve Doğu Karadeniz ile Tokat çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Giresun, Trabzon'un batı ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

GÜMÜŞHANE Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

TOKAT Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; batı ilçelerinde kuvvetli, doğu ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. 27

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzeyi ile Muş, Bitlis ve Van çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BİTLİS Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 34

ERZURUM  Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

KARS Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22

MALATYA Parçalı bulutlu 32

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin doğusu parçalı bulutlu, gece saatlerinde Batman ve Siirt çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı tahmin ediliyor.

BATMAN Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, gece saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 39

DİYARBAKIR Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 37

GAZİANTEP Az bulutlu ve açık 34

ŞANLIURFA Az bulutlu ve açık 36

DENİZLERDE HAVA

Doğu Karadeniz ve Ege 'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de; kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s), Doğu Karadeniz'de; batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,0m doğusunda 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı bulutlu, doğusu yerel sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgâr: Kuzey Ege'de; kuzey ve kuzeydoğudan, Güney Ege'de; kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/s), orta ve güneyi 5 ila 7 (40-60 km/s) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Az bulutlu, doğusu parçalı bulutlu İskenderun Körfezi yerel sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), Batı Akdeniz'in batısı kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve yerel sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan, akşam kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0