Görüş Bildir
Haberler
Destekleyen de Var Muhalefet Olan da... Barack Obama'nın Daha Önce Duymadığınız Kardeşleri

Destekleyen de Var Muhalefet Olan da... Barack Obama'nın Daha Önce Duymadığınız Kardeşleri

Aden
27.08.2023 - 12:42

Amerika'nın en büyük başkanlarından birisi olarak sayılan Barack Obama'yı ne kadar tanıyorsunuz? Büyük ihtimalle karısı ve çocuklarını bilseniz de, kendisinin dünya etrafında yaşayan farklı kardeşlerini duymamışsınızdır. Bugün Barack Obama'nın kardeşlerine bakacağız.

Kaynak: https://www.oprahdaily.com/entertainm...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Barack Obama'nın sekiz yıllık başkanlık döneminden sonra, ailesi hakkında her şeyi bildiğinizi düşünüyor olabilirsiniz.

Barack Obama'nın sekiz yıllık başkanlık döneminden sonra, ailesi hakkında her şeyi bildiğinizi düşünüyor olabilirsiniz.

Ancak, Barack Obama'nın geniş ailesi dünyanın dört bir yanında yaşayan birçok kardeşinden oluşuyor. İşte Obama'nın hem anne hem de baba tarafındaki kardeşleri hakkında bildiklerimiz:

Maya Soetoro-Ng

Maya Soetoro-Ng

15 Ağustos 1970 tarihinde Endonezya'nın başkenti Jakarta'da doğan Maya, Obama'nın annesi Ann Dunham ile üvey babası Lolo Soetoro'nun kızıdır. Endonezya-Amerikalı Maya, ağabeyiyle birlikte büyüdü ve aynı Punahou Okulu'ndan mezun oldu. Ardından Barnard College'dan lisans, New York Üniversitesi'nden yüksek lisans ve Hawaii Üniversitesi'nden doktora derecesi aldı. 

Maya, Honolulu'da lise tarih öğretmeni olarak çalıştıktan sonra Hawaii'de Spark M. Matsunaga Barış Enstitüsü'nün Direktörü oldu. Ayrıca Obama Vakfı için Asya-Pasifik bölgesine özel danışmanlık yapmaktadır. Maya, 

2008'de USA Today'e verdiği bir röportajda, annesi babasından boşandığında ve dedeleri öldüğünde Obama'nın ailedeki rolünü ciddiye aldığını söyledi. İkisi de yetişkin oldukları halde, Maya'nın 2013'te Seattle Times'a verdiği bir röportajda belirttiği gibi, Obama ona hala 'çocuk' diyor. İki kardeş oldukça sıkı bir ilişkiye sahip.

Malik Obama

Malik Obama

1958 yılında Kenya'nın başkenti Nairobi'de doğan Malik, Obama'nın yarı kardeşidir ve ailelerinin ata yurdu olan Nyangoma-Kogelo'da yaşayarak bir elektronik dükkanı işletiyor. Daha önceyse Washington D.C.'de yaşadı ve çalıştı. 

İki kardeş, aynı babayı paylaşıyorlar: Barack Obama Sr. İlk kez 1985'te Amerika Birleşik Devletleri'nde karşılaştılar. Bir noktada, coğrafi mesafeye rağmen kardeşler arasında güçlü bir ilişki vardı. 2004 yılında Associated Press'e verdiği bir röportajda Malik, 'Benim düğünümde sağdıcımdı ve ben de onunkinde sağdıcıydım,' dedi. 

Ancak, son yıllarda Obama ve Malik arasındaki ilişki kopmuş gibi görünüyor. 2016'da Malik, kardeşinin Beyaz Saray'daki performansını eleştirerek Donald Trump'ı desteklediğini açıkladı. Ayrıca 2016'daki üçüncü başkanlık tartışmasına Trump'ın konuğu olarak katılarak tartışma yarattı. Geçtiğimiz günlerde ise Obama'yı eşcinsel olmakla suçladı.

İlgilenenler buradan okuyabilir:

Auma Obama

Auma Obama

1960 yılında Kenya'nın başkenti Nairobi'de doğan Auma Obama, Barack Obama Sr. ve ilk eşi Kezia'nın kızıdır. Kenya-İngiliz vatandaşı Auma, yüksek öğrenim için Almanya'ya gitti ve ardından İngiltere'ye taşındı. Şimdi Auma, Kenya'da yaşıyor ve genç, yoksul kızlara yardımcı olmak için kurduğu Sauti Kuu (Güçlü Sesler) Vakfı'nı yönetiyor. 

CNN'ye verdiği bir röportajda Auma, kardeşiyle ilk kez 20'li yaşlarında tanıştığını ve Obama'nın onu Chicago'ya davet ettiğini anlattı. 2012'de Time dergisine verdiği bir röportajda, ilk karşılaşmaları hakkında şunları söyledi: 'Onunla otomatik olarak bir akrabalık hissettim. Onunla hemen bağlantı kuramayacağımdan ve onun evinde kalacağım için endişeliydim. Ama onunla tanıştığım anda herşey çok kolay oldu. Sanki birbirimizi hep tanıyormuşuz gibi konuşmaya başladık, bu gerçekten çok özeldi.' Obama, Auma'nın 1997'deki düğünü için İngiltere'ye bile gitmişti.

Mark Okoth Obama Ndesandjo

Mark Okoth Obama Ndesandjo

1965 yılında Kenya'nın başkenti Nairobi'de doğan Mark, Barack Obama Sr. ve üçüncü eşi Ruth Baker'ın en büyük oğludur. İki kardeş, 1988'de Kenya'da ilk kez karşılaştılar ve sonraki yıllarda birkaç kez daha görüştüler. Şu anda Mark, eşiyle birlikte Çin'in Shenzhen kentinde yaşıyor. İş adamı ve müzisyen olan Mark, ayrıca iki kitap yayımladı: Nairobi'den Shenzhen'e: Doğu'da Bir Aşk Romanı ve Bir Obama'nın Yolculuğu: Benliğin Keşfi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

David Ndesandjo

David Ndesandjo

Mark'ın küçük kardeşi David, 1967 yılında Barack Obama Sr. ve Baker'in oğlu olarak doğdu ve aynı zamanda Obama'nın kardeşlerindendir. Ne zaman öldüğü tam olarak bilinmiyor, ancak Politico'ya göre bir motosiklet kazasında hayatını kaybetti.

George Hussein Onyango Obama

George Hussein Onyango Obama

Obama'nın en genç yarı kardeşi George, 1982 yılında Nairobi'de doğdu. Jael Otieno'nun oğlu olarak doğan George, babası Barack Obama Sr.'ın dördüncü ve son eşidir. Daha önce Nairobi'nin bir banliyösünde yaşayan George, çocukluğunu yoksulluk içinde geçirdi. 2013'te CNN'ye verdiği bir röportajda şunları söyledi: 'Sadece ara verdiğim, hiçbir şey yapmadığım, kendimi ve ne yapmak istediğimi bulmaya çalıştığım uzun bir zaman vardı. Şimdi geleceğime daha çok odaklanıyorum.'

İlginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın