Görüş Bildir
Haberler
Delta Varyantı Kâbusu Sürüyor: Komşu İran'da Binlerce Kişiye Bulaştı

Delta Varyantı Kâbusu Sürüyor: Komşu İran'da Binlerce Kişiye Bulaştı

Koronavirüsün Delta varyantı birçok ülkede baskın virüs halini alırken komşu İran'da da Delta dalgasının başladığı ve binlerce insanın hastalandığı duyuruldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Salgının başlarında Çin ve İtalya’dan sonra en çok koronavirüs vakasının görüldüğü İran’da şimdi de Delta varyantı kabusu başladı… 

İranlı yetkililer son dönemde aralarında Türkiye’nin de olduğu onlarca ülkede tespit edilen Delta varyantı ile ilgili bir açıklama yaptı.

İran Koronavirüs İle Mücadele Ekibi’ni yöneten Nader Tavakoli, başkent Tahran’da yeni bir koronavirüs dalgasıyla mücadele ettiklerini duyurdu. Tavakoli, son günlerde binlerce insanın hastalandığını ve başkentteki hastanelerin tam kapasiteyle çalışmak zorunda kaldığını açıkladı.

Sadece pazar günü 1300 kişinin hastalandığını ve hastaneye kaldırıldığını söyleyen Tavakoli, ilk olarak Hindistan’da tespit edilen Delta varyantının salgının tekrar patlamasının arkasındaki itici güç olduğunu söyledi. Sistan ve Baluçistan bölgelerinde Kovid-19’la mücadele edilemediği ve hastanelerin kapasitesinin dolduğu belirtildi.

Tahran bölgesinde 6.700 hastanın hastanede tedavi altında olduğu da kaydedilirken aşılama sürecinde geride kalan ülkede bu sayının artmasından endişe ediliyor. 

Resmi hükümet verilerine göre İran’da salgının başladığı Şubat 2020’den beri 86.000’den fazla insan yaşamını yitirdi. Fakat muhalifler ve medya, gerçek sayının açıklananın iki katı olduğunu tahmin ediyor.

İran'dan 1 ay sonra Türkiye'de görülmüştü

İran'dan 1 ay sonra Türkiye'de görülmüştü

Dünyayı etkisi altına alan salgın, Çin’den sonra 2020 yılının başında İtalya ve İran’da ölümcül bir etki yaratmıştı. Şubat ayında İran’da ilk koronavirüs vakaları tespit edilirken, daha sonra birçok ülkede vakalar tespit edilmiş ve bütün dünya kapanma sürecine girmişti.

İran’dan yaklaşık bir ay sonra ise Türkiye’de ilk vaka tespit edilmişti. Resmi verilere göre 11 Mart’ta Türkiye’de ilk vaka görülmüştü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 23 Haziran'daki açıklamasında Türkiye'de 134 Delta vakası tespit edildiğini söylemişti. 👇

Avrupa'da Delta kısıtlamaları başladı

Avrupa'da Delta kısıtlamaları başladı

Avrupa'da kısıtlamaları kaldıran ülkelerde yeni vakaların artmasıyla birlikte hükümetler kısıtlamaların bazılarını yeniden yürürlüğe koydu. 

Delta varyantının hızla yayıldığı Hollanda ve İspanya’nın Katalonya bölgesinde diskotek ve gece kulüpleri tekrar kapatıldı.

Katalonya’da açık alanda 500’den fazla kişinin olduğu bir etkinliğe katılanlardan aşılandıklarına dair bir belge ya da negatif test sonucu isteneceği belirtildi. 

İspanya’yı dün itibariyle yeniden “risk bölgesi” listesine dahil eden Almanya, salı günü Portekiz ve Rusya’dan ülkeye giriş yapan kişilere de 2 haftalık karantina dahil yeni kısıtlamalar uygulamaya başladı.

Turnuva etkisi

Turnuva etkisi

Euro 2020 turnuvası nedeniyle Delta varyantının hızla yayıldığı İngiltere’de herhangi bir kısıtlamanın henüz getirilmemiş olması eleştirilirken, Portekiz hükümeti, ülkeye seyahat eden aşısız İngilizlere 2 haftalık zorunlu karantina uygulamasını hayata geçirdi.

Delta varyantının artık kendi topraklarında baskın olduğunu açıklayan ilk Avrupa Birliği (AB) ülkesi olan Portekiz’de plajlarıyla ünlü Algarve bölgesinde yüz yüze eğitime en az 12 gün süreyle ara verildi.

Delta varyantının turizm sezonunu etkilemesinden endişenen Yunanistan’da bugünden itibaren Ege adalarına yolcu taşıyan feribotlar yeniden koronavirüs kurallarına tabi oldu. Yunanistan hükümetinin özellikle Girit Adası’nda görülen Delta varyantı vakalarının önünü kesmeye çalıştığı bildirildi.

Öte yandan geçen hafta, AB’nin hastalık kontrol kurumu Delta varyantının Ağustos ayı sonuna kadar Avrupa’daki yeni koronavirüs enfeksiyonlarının yüzde 90’ından sorumlu olabileceği konusunda uyarmıştı.

Milliyet ve Sözcü

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
oğuz

İrandan da bize gelen birsürü Afgan var

Şule Uyğur

Mayıs sonunda Tahran'daydım. Orayı görünce bu haberler gerçekçi gelmedi. Belirli yerler kalabalık yalnızca. Bir İstanbullu olarak benim için oralar kalabalık... Devamını Gör