Görüş Bildir
Haberler
Deliler Gibi Ödül Alarak Taraflı Tarafsız Herkesin Beğenisini Kazanan 23 Dizi

Deliler Gibi Ödül Alarak Taraflı Tarafsız Herkesin Beğenisini Kazanan 23 Dizi

Begüm
07.11.2021 - 14:28

Biraz da ödüllü mükemmel işler izleyelim diyenler buraya! Neredeyse tüm ödülleri alarak ne kadar iyi olduğunu kanıtlayan enfes dizileri sizin için derledik, listenizi hazırladıysanız başlayalım!

Not: Dizi açıklamaları beyazperde.com'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Sopranos / 79 Ödül

1. The Sopranos / 79 Ödül

IMDb: 9,2

New Jersey'deki bir Amerikan-İtalyan mafya ailesinin babası olan Tony Soprano'nun ve Soprano Ailesi'nin diğer fertlerinin hayatlarından kesitler sunan dizi, toplamda 86 bölüm yayınlanmış, kazandığı ödüller ve aldığı olumlu eleştirilerle adını 'gelmiş geçmiş en iyi diziler' arasına yazdırmıştır.

2. The X-Files / 99 Ödül

2. The X-Files / 99 Ödül

IMDb: 8,6

Başrollerini ünlü oyuncular David Duchovny ve Gillian Anderson’ın paylaştığı The X-Files’ta biri inançlı diğeri ise şüpheci olan FBI ajanları Fox Mulder ve Dana Scully gizli güçlerin tüm engellerine rağmen garip ve açıklanmayan olayları araştırıyor. Chris Carter’in yaratıcısı olduğu seride her bölümde ayrı bir dosya ele alınıyor.

3. Downton Abbey / 58 Ödül

3. Downton Abbey / 58 Ödül

IMDb: 8,7

Downton Malikanesi'nde yaşayan Crawley Ailesi ve malikanenin çalışanlarının hayatı üzerine kurulu olan dizi, bir dönem dizisi. 1912'den itibaren başlayan hikaye sezonlar içerisinde 20'lere kadar uzanıyor. 

Grantham Kontu Robert Crawley ailesi ile mutlu bir hayat sürdüğünü düşünürken her şey, 15 Nisan 1912'de Titanik'in buzdağına çarpması ile birlikte bir daha eskisi gibi olmayacak şekilde değişir. Crawley Ailesi iki üyesini çarpışmada kaybetmiştir.

4. Game of Thrones / 269 Ödül

4. Game of Thrones / 269 Ödül

IMDb: 9,2

Krallık dediğin savaşsız olur mu? En güçlü krallığı kurup, huzuru sağlamış olsan bile bu gücü elinde nasıl koruyacaksın? Burada yanlış yapana yer yok, affetmek yok. Kuzey Krallığının hükümdarı Lord Ned Stark, uzun ve zorlu savaşlardan sonra anayurduna dönüp krallığını bütünlük içerisinde tutmayı başarmıştır. Kral Robert Baratheon ile yıllarca omuz omuza çarpışan ve Baratheon'un kral olmasını sağlayan Ned Stark'ın tek istediği kuzey sınırlarını koruyan krallığında ailesiyle ve halkıyla yaşamaktır. 

Fakat suyun öte yanında kendi topraklarından ve krallığından kovulduğunu iddia eden Viserys Targaryen , kız kardeşi Daenerys'i barbar kavimlerin başı Han Drogo'ya vererek, güç birliği planları yapmaktadır. Tahtını büyük bir iştahla geri isteyen ama kraliyet oyunlarından habersiz olan Viserys'in planları Kral Baratheon'a ulaşır. Savaş alanında büyük cengaver olan ama ülke ve aile yönetiminde aynı başarıyı tutturamayan Baratheon'un tamamen güvenebileceği ve her yanlış hamlesini arkasından toplayacak yeni bir sağ kola ihtiyacı vardır. Kuzeyin Lordu Ned Stark bu görev için seçilen tek aday isimdir. Kış yaklaşıyor...

5. 24 / 74 Ödül

5. 24 / 74 Ödül

IMDb: 8,3

Televizyonun en yenilikçi ve öncü dizilerinden her sezon yeni bir gün. Her bölüm gerçek zamanda bir saati işlerken, izleyiciler ajan Jack Bauer’i heyecan verici yeni bir gün boyunca takip ediyor.

Joel Surnow ve Robert Cochran tarafından yaratılan 24, 2006 yılında En İyi Drama Dizisi dalında kazandığı Emmy de dahil olmak üzere toplamda 68 Emmy ödülüne aday gösterildi. Jack Bauer'ı canlandıran Kiefer Sutherland yedi yıl içinde yedi Emmy'ye aday gösterildi, bir de En İyi Erkek Oyuncu ödülü kazandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Seinfeld / 70 Ödül

6. Seinfeld / 70 Ödül

IMDb: 8,8

Jerry bir komedyendir. Arkadaşı George ise girdiği her işi batıran, yalancı, her zaman kaybeden bir adamdır. Elaine ise zamanında Jerry ile çıkmıştır ve yakın arkadaş olarak kalmışlardır. Dürüstlüğü sebebiyle sürekli başını belaya sokar, erkek arkadaşlarından ayrılmak zorunda kalır. Dizinin en çatlak karakteri ise Jerry'nin kapı komşusu Kramer'dır. Jerry'nin evini kendi evi gibi kullanmasıyla ve kapıdan girip direk buzdolabına yönelmesiyle meşhurdur.

Seinfeld yayın hayatı boyunca birçok ödül kazanmıştır. Onlarca kez Emmy'e aday olmuş, ondan fazla Emmy ödülü kazanmıştır.

7. Breaking Bad / 92 Ödül

7. Breaking Bad / 92 Ödül

IMDb: 9,4

Lisede kimya öğretmenliği yapan Walter White bir gün doktordan ileri safhada akciğer kanseri olduğunu öğrenir. Kendisinden sonra geride kalan ailesine maddi birikim sağlamak isteyen Walter White, uyuşturucu yapımında ustalaşan eski bir öğrencisi, Jesse Pinkman ile beraber uyuşturucu işine girer. Elbetteki yasa dışı yollardan ve uyuşturucunun da eş anlamlısının bela olduğunu bilerek...

Bir yanda kimya alanında önemli işlere imza atmış bir öğretmen, diğer yanda bu tehlikeli piyasayı çok iyi tanıyan, gözü pek bir 'eski öğrenci'... Yüksek kalitede ve saflıkta ürettikleri metamfetamin, onları uyuşturucu ticaretinin en riskli yollarına da bulaştıracak...

8. Mad Men / 79 Ödül

8. Mad Men / 79 Ödül

IMDb: 8,6

Amerika'nın ve reklamcılık dünyasının kalbi olan New York'ta, 1960’lı yıllarda geçen hikayede şatafatlı reklamcılık dünyasının parlak çocuklarının hikayeleri gözler önüne seriliyor... 

Değişen zamana uyum sağlamaya çalışan reklam gurusu Don Draper ve ekibi gerçek dünya ve yalanlar arasındaki ince çizgiyi görünmez kılmaya ve 60’lı yılların dekorunda insan doğasının inceliklerine inmeye devam ediyor.

9. Umutsuz Ev Kadınları / 66 Ödül

9. Umutsuz Ev Kadınları / 66 Ödül

IMDb: 7,5

Umutsuz Ev Kadınları yola 5 iyi arkadaş olarak başladılar; Susan, Lynette, Bree ve Gabrielle, Mary Alice’i kaybettikten sonra, her sezon değişen yeni ev hanımları komşular arasına katıldı. Aşklar, ihanetler, çocuklar, derken hayat bütün hızıyla akıp gitti. 

Yedinci sezonda mahalle sakinlerini yeni değişiklikler beklerken, intihar eden arkadaşları Mary Alice’in kocası Paul Young da mahalleye dönüyor...

10. Modern Family / 116 Ödül

10. Modern Family / 116 Ödül

IMDb: 8,4

Bir aile düşünün. Sizden yaşça hayli küçük ve güzel bir eşiniz ve onun babalık yapmaya çalıştığınız oğlu. Her biri birbirinden dertli, üç çocuğu olan kızınız ve partneriyle beraber evlat edinmeye karar veren eşcinsel oğlunuz. Böylesi bir aile portresinden, elbette komediden başka bir şey çıkmaz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Fleabag / 63 Ödül

11. Fleabag / 63 Ödül

IMDb: 8,7

Fleabag, Londra'da tek başına ayakları üzerinde durmaya çalışan bir kadının hikayesini konu ediyor. Dizide, 30'lu yaşlarındaki kadının aşk, aile ve iş hayatında yaşadığı gündelik olaylar ele alınıyor.

12. Lost / 105 Ödül

12. Lost / 105 Ödül

IMDb: 8,3

Oceanic Havayolları’nın Sidney-Los Angeles seferini yapan 815 sefer sayılı uçağı, okyanus üzerinden geçerken, manyetik bir alana kapılarak büyük bir adaya düşer. Fakat önceleri sıradan, tropik bir ada gibi görünen bu kara parçasının, kazazedelerin her birinin hayatını farklı biçimde değiştireceğinden habersizdirler. 

Adada sandıklarından daha fazla zaman mahsur kalan Oceanic Havayolları yolcuları her gün yeni bir sürprizle karşılaştıkları bu gizemli adada hayatta kalabilmek ve ne olursa olsun bir yolunu bulup adadan kurtulmak ya da anakaraya haber ulaştırmak için mücadeleye girerler. Öte yandan hem ormanın derinliklerinden gelen 'Diğer ada sakinleri', kara bir duman, silahlı bir Fransız kadın, üniformalı iskeletler, terkedilmiş ambarlar adadan kurtulmak isteyenleri bekleyen cevaplanmamış sorular... 

En İyi Televizyon Dizisi dalında Altın Küre ve Emmy Ödüllü Lost, 6 sezon boyunca televizyon seyircisini ekran başına kitlemeyi başaran, 2000'li yılların kendi fenomenini yaratmış, en çok izlenen dizilerinden biri. Ayrıca oyuncu kadrosuna da kazandırdığı ödüller ve adaylıklarla da televizyon ve sinema dünyasında yeni yıldızlar yaratan LOST fenomeni, hem teknik ekibi, hem yazar ve yapımcı kadrosuyla en çok konuşulan, üzerine en çok komplo teorisi ve senaryo üretilen televizyon yapımı olma özelliğini koruyor...

13. House / 57 Ödül

13. House / 57 Ödül

IMDb: 8,7

O, biraz gıcık... Fazlasıyla huysuz ve aksi. Ayrıca bencilliğe övünen bir ağrı kesici bağımlısı. Ama işinin ehli bir doktor, tanı koymayı ustası, hatta bir deha. O, Gregory House. 

Sağ bacağındaki aksalık nedeniyle, koltuk değneği kullanması bile karizmasını zedelemiyor, bilakis puanını artırıyor. 

Çok zeki, çözemeyeceği hasta vakası hemen hemen yok gibi. Ama bir yandan hastaları iyi ederken, diğer yandan ekibinde beraber çalıştığı uzman doktorların psikolojilerini allak bullak etmekten de hiç çekinmiyor. Öyle ki onların özel hayatlarına karışacak kadar da küstah. Ama sayılı gönül ilişkisinde de çuvallamaktan öteye geçemiyor. 

Gregory House medikal drama tarihinin gelmiş geçmiş en imrenilen karakteri olma unvanını kimselere kaptırmıyor...

14. Friends / 77 Ödül

14. Friends / 77 Ödül

IMDb: 8,8

Tüm zamanların en sevilen sitcom'larından biri Seinfeld ise diğeri hiç kuşkusuz Friends olmuştur. Çocukluk arkadaşı olan Monica ve Rachel, Monica'nın ağabeyi Ross, Ross'un üniversiteden oda arkadaşı Chandler... Chandler'ın ev arkadaşı Joey ve Monica'nın eski arkadaşı Phoebe. Geçmişleri bir şekilde bir yerde kesişen bu 6 arkadaşın yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor.Müthiş bir mizah ile dostluk bağlarının içiçe geçtiği dizideki karakterler, 10 sezona yayılan hikaye boyunca izleyiciyle birlikte büyüyüp olgunlaşıyor. Jennifer Aniston gibi sonradan yıldızlaşacak isimleri kazandıran bir dizi olarak da unutulmazlar arasındadır.

15. Doctor Who / 109 Ödül

15. Doctor Who / 109 Ödül

IMDb: 8,6

Bu Doktor bambaşka bir doktor. İsmi, karakteri, tavırları her şeyiyle bir muamma. Rose Tyler adında bir kadın, kendisine Doktor diye adlandıran gizemli bir yabancıyla tanışır ve bundan sonra hayatı baştan sona değişir. Kısa süre içerisinde ailesi de dahil bütün dünyanın tehlike altında olduğunu öğrenir. Yapması gereken kurtuluş yolunu bulmaktır..

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. The Walking Dead / 79 Ödül

16. The Walking Dead / 79 Ödül

IMDb: 8,2

Yaşayan ölüler diyarına hoş geldiniz! 

Kasabanın polis şefi Rick Grimes bir gün vurularak hastaneye kaldırılır; fakat o komadayken geçen sürede bildiği yaşam altüst olmuştur. Artık dünya, insan etiyle beslenen zombilerin insafına kalacak! Tabii birazcık insani duyguları kaldıysa... Atlanta'da kaostan sonra sessizce hayatta kalmaya çalışan küçük bir grup insanınsa, birbirlerinden başka tutunacak kimseleri yok...

17. Boardwalk Empire / 64 Ödül

17. Boardwalk Empire / 64 Ödül

IMDb: 8,5

İnsanlar ikiye ayrılır. Ekonomik krizi ‘fırsata’ dönüştürmeyi başaranlar ve bu fırsatı es geçenler. 1920’li yılların Büyük Buhranı’ndan bir gangsterler imparatorluğu yaratmayı başaran Al Capone, şüphesiz ki 20yy'ın gördüğü en kurnaz ve en illegal 'iş adamlarından' biriydi.

Belalı yaşam öyküsü ve Chicago sokaklarında yükselişi sinema filmlerine defalarca konu olan, organize ‘suçun babası’ Al Capone’nun altın çağı, bu sefer bir televizyon dizisinde seyircilerin karşısına çıkıyor.

18. Six Feet Under / 61 Ödül

18. Six Feet Under / 61 Ödül

IMDb: 8,7

Cenaze evi işleten bir ailenin, babalarının ölümüyle birlikte değişen hayatlarının, tüm aile fertlerinin birbirlerini yeniden tanıyışlarının, hayata atılan farklı bakışların, yüzeysel ilişkilerin yavaş yavaş derinleştiği bir kara mizah hikayesi..

19. Homeland / 61 Ödül

19. Homeland / 61 Ödül

IMDb: 8,3

Homeland bir CIA draması. Irak'ta kaybolup, uzun süre sonra ülkesi Amerika'ya dönen Scott Brody bir CIA ajanı tarafından şüpheli bulunur. Carrie Anderson, Scott Brody'nin El-Kaide üyesi olmasından ve bir saldırı düzenlemeye hazırlandığından şüphelenir. 

Politik bir drama olan Homeland'in hayli iddialı bir kadrosu var. Emmy ve Golden Globe ödüllü Claire Danes, Golden Globe adaylığı bulunan Damian Lewis ve yine Emmy ödüllü Mandy Patinkin başrolde olan isimler.

20. Orange Is the New Black / 53 Ödül

20. Orange Is the New Black / 53 Ödül

IMDb: 8,0

Piper Chapman, güzel bir hayata, iyi bir sevgiliye, anlayışlı bir aileye sahip genç bir kadındır. Üniversite yıllarında işlediği bir suç yüzünden konforlu hayatından uzaklaşarak hapse girer. Hapishane hayatı Piper’ın düşlediğinden bambaşkadır. Dört duvar arasındaki yeni hayatına alışmaya çalışan Piper, başlarda zorlansa da yavaş yavaş hapishane kültürünü öğrenmeye başlar. Hapishanedeki diğer mahkumlarla beklenmedik dostluklar kuran genç kadın, bu zamana kadar hayatında inandığı her şeyi sorgulamaya başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Veep / 74 Ödül

21. Veep / 74 Ödül

IMDb: 8,3

Eski bir senatör olan Selina Meyer, Başkan Yardımcılığı teklifi alınca tereddüt etmeden görevi kabul eder. Ancak uğraşması gerekenler hiç de beklediği gibi değildir. 

Dünyanın en güçlü ofisinde, başına geleceklerden habersiz, neye uğradığını şaşıran ama yine de görevini yerine getirmeye çalışan Selina Meyer'ı bekleyen bir dizi komik macera..

22. Orphan Black / 69 Ödül

22. Orphan Black / 69 Ödül

IMDb: 8,3

Her şeyden ümidinizi kestiğiniz bir anda, geride bırakacağınız birileri de yokken; size tıpatıp benzeyen birinin kendini öldürdüğünü görseydiniz, ne yapardınız? Onun kimliğine bürünmeyi düşünür müydünüz mesela. Sarah biraz düşündü ve tereddüt etmeden verdi kararını, bu hayatı geride bırakacaktı. Peki ya onu bekleyen hayat, hiç de düşündüğü gibi değilse?

23. Muhteşem Bayan Maisel / 81 Ödül

23. Muhteşem Bayan Maisel / 81 Ödül

IMDb: 8,7

Muhteşem Bayan Maisel 1960’lı yıllarda, New York City’de geçiyor. Şehrin lüks semtlerinden birinde eşi ve iki çocuğuyla birlikte yaşayan Miriam “Midge” Maisel hayatta istediği her şeye sahiptir. Ancak bir gün tesadüf eseri, hiç bilmediği bir yeteneğe sahip olduğunu keşfeder ve bu gelişme hayatını derinden sarsar.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
7
5
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?