Görüş Bildir
Haberler
Şimdi Sinema Zamanı! Kasım Ayında Kaçırmamanız Gereken 13 Film

Şimdi Sinema Zamanı! Kasım Ayında Kaçırmamanız Gereken 13 Film

Burak Sakar
02.11.2021 - 13:58

Pandemi döneminde büyük zorluklar çeken sinemalar, Hollywood filmlerinin önderliğinde yavaş yavaş hayat buluyor. Geçtiğimiz ay No Time to Die, Venom 2 ve Dune ile tüm zamanlar ekim ayı seyirci rekorunu kıran sinemaların kasım ayı programı da çok güçlü. Gelin hep birlikte maske eşliğinde izlemeye değecek filmlere yakından bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Eternals

13. Eternals

Marvel'ın tüm zamanlar rekoru kıran Avengers evreninden sonra yeni bir evrenin kapılarını açtığı Eternals, ölümüz bir uzay ırkı olan Eternals'ın dünyayı kurtarma mücadelesini konu ediniyor. Geçtiğimiz yıl Nomadland ile Oscar'a uzanan Chloe Zhao'nun yönetmenliğini üstlendiği film, ülkemizde 5 Kasım'da vizyona girecek.

12. Addams Ailesi 2 / Addams Family 2

12. Addams Ailesi 2 / Addams Family 2

Dünya genelinde elde ettiği 80 milyon doların üzerinde hasılatla dikkat çeken Addams Ailesi 2, bizleri neşeli Addams ailesinin eğence dolu yeni yolculuğuna davet ediyor. İlk filmi bundan tam 28 sene önce yayınlanan serinin ikinci halkası, 12 Kasım'da vizyona girecek.

IMDb: 5,3

11. Dün Gece Soho'da / Last Night in Soho

11. Dün Gece Soho'da / Last Night in Soho

Britanya yapımı gerilimlere bayılanlar, bir adım ileri. Açılışını Venedik'te yapan, Edgar Wright'ın yönettiği psikolojik korku türündeki Dün Gece Soho'da, modaya meraklı genç bir kızın 1960'lar Londrasında karşılaştığı gizem dolu olayları konu ediniyor. Senaryosu Penny Dreadful'dan tanıdığımız Kristy Wilson-Cairns imzası taşınırken başrolde canımız Beth Harmon'ımız Anna Taylor Joy yer alıyor. Film ülkemizde 12 Kasım'da vizyona girecek.

IMDb: 7,6

10. Spencer

10. Spencer

Pablo Larrain özüne dönüyor, hem de canımız ciğerimiz Kristen Stewart önderliğinde. Dünya prömiyerini Venedik'te yapan psikolojik dram türündeki Spencer, doksanlı yılların başında Prenses Diana'nın Prens Charles ile olan evliliğini sorguladığı hafta sonunu konu ediniyor. Stewart'ı Diana olarak görmek bir yana gelen pozitif yorumlar da fazlasıyla merak uyandırıcı. Film ülkemizde 12 Kasım'da vizyona girecek.

IMDb: 6,8

9. Hayalet Avcıları: Öteki Dünya / Ghostbusters: Afterlife

9. Hayalet Avcıları: Öteki Dünya / Ghostbusters: Afterlife

Pandemi belki henüz bitmedi ama neyse ki Hayalet Avcıları artık ertelenmiyor, sinemalara geri dönüyor. 2016'da yeniden çekilen filmin gişede beklentinin altında kalmasıyla orijinal kadrosuna dönen Afterlife, büyükbabasının Hayalet Avcıları üyesi olduğunu öğrenen küçük Trevor'ın maceralarını konu ediniyor. Yeni nesil Hayalet Avcılarını izleyeceğimiz film ülkemizde 19 Kasım'da vizyona girecek.

IMDb: 8

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Kral Richard: Yükselen Şampiyonlar / King Richard

8. Kral Richard: Yükselen Şampiyonlar / King Richard

Sinemalarla eş zamanlı olarak HBO Max'te gösterilecek olan yılın en merak uyandırıcı filmlerinden Kral Richard, milenyumda kadın tenisine damga vuran efsane kardeşler, Serena ve Venus Williams'ın potansiyellerine ulaşması için var gücüyle çalışan babaları Richard Williams'ın hikayesine odaklanıyor. Festival yolculuğunda Will Smith'in devleştiğine dair yorumlar yapılan film, 19 Kasım'da vizyona girecek. Ülkemizde HBO Max henüz hizmete girmediği için film yasal olarak sadece sinemalardan izlenebilecek.

IMDb: 6,2

7. Dayı: Bir Adamın Hikayesi

7. Dayı: Bir Adamın Hikayesi

Yayınladığı ilk fragmanıyla sosyal medyada büyük ses getiren, seyircide Ramiz Dayı esintileri uyandıran, Dayı: Bir Adamın Hikayesi, çevresince çok sevilen adil bir kabadayının hayatına odaklanıyor. Ailesi tarafından köyden İstanbul'a tanıdıkları kahveci Seyfi'nin yanına gönderilen çocuğun sıfırdan zirveye yükseliş hikayesini konu edinen ve Ufuk Bayratar'ın başrolünde yer aldığı filmin 19 Kasım'da vizyona girmesi bekleniyor.

6. My Hero Academia World Heroes Mission

6. My Hero Academia World Heroes Mission

Pandeminin ender katkılarından biri de Türk sinema salonlarında animelere rastlamak olsa gerek. Demon Slayer'ın ardından sıra bir başka Japon animesi My Hero Academia'da. Aynı adlı anime dizisinin üçüncü filmi olan World Heroes' Mission, bulundukları şehri tehdit ve terörden korumaya çalışan Pro-Kahramanların hikayesine odaklanıyor. Ülkesinde 30 milyon doları aşkın hasılat elde ederek rekor kıran film, ülkemizde 19 Kasım'da vizyona girecek.

IMDb: 7,8

5. Dünyanın En Kötü İnsanı / The Worst Person in the World

5. Dünyanın En Kötü İnsanı / The Worst Person in the World

Türkiye prömiyerini geçtiğimiz ay Filmekimi'nde yapan ve büyük övgüler alan Joachim Trier'in yeni harikası Dünyanın En Kötü İnsanı, Julie adında genç bir kadının yaşamına odaklanıyor. Genç ve cazibeli Eivind ile tanışmasıyla değişen hayatı üzerinden Oslo'da aşk ve anlam arayışına odaklanan, Woody Allen komedisi havasındaki film 19 Kasım'da vizyona girecek.

IMDb: 8,2

4. Enkanto: Sihirli Dünya / Encanto

4. Enkanto: Sihirli Dünya / Encanto

Disney'in gişede büyük beklentilerle gelen yeni animasyonu Enkanto, Kolombiya'nın dağlarındaki hareketli bir kasabada Enkanto adı verilen sihirli bir evde yaşayan olağanüstü Madrigal ailesinin hikayesine odaklanıyor. Sıradan tek Madrigal olan Mirabel'in kendisini kurtarış hikayesini anlatan animasyon ülkemizde 26 Kasım'da vizyona girecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Sen Ben Lenin

3. Sen Ben Lenin

Barış Bıçakçı hikayelerini çok seviyoruz. Bizim Büyük Çaresizliğimiz'de gördüğümüz üzere bunların sinema uyarlamalarına ise hayran kalıyoruz. Bu hayranlığımızın yeni mahsullerinden Sen Ben Lenin, geçimini turizmle sağlayan bir sahil kasabasında kıyıya vuran Lenin heykelinin değiştirdiği yaşamları konu ediniyor. Barış Falay'ın başrolü Saygın Soysal ile paylaştığı ve dünya festivalini Moskova'da yapan film ülkemizde 26 Kasım'da vizyona girecek.

IMDb: 7

2. Gucci Ailesi / House of Gucci

2. Gucci Ailesi / House of Gucci

Son zamanların en gösterişli kadrolarından birini izlemeye çok az aldı. Lady Gaga, Jared Leto, Adam Driver gibi isimleri bir araya getiren House of Gucci, moda evi Gucci'nin mirasçısı Maurizio Gucci'nin cinayeti ve sonrasında yaşanan trajik olaylara odaklanıyor. Yönetmenliğini Ridley Scott'ın üstlendiği film 26 Kasım'da vizyona girecek.

1. İntikam Vakti / Wrath of Man

1. İntikam Vakti / Wrath of Man

Aksiyon severlere müjde; Jason Statham sahaya dönüyor, hem de usta yönetmen Guy Ritchie önderliğinde. 2004 yapımı Fransız filmi Le Convoyeur'ün hikayesinden uyarlanan İntikam Vakti, Los Angeles çevresinde her hafta milyonlarca doların döndüğü zırhlı kamyonet taşıma işinde görevli olan H.'ın başına gelen aksiyon dolu olayları konu ediniyor. Özünde bir intikam mücadelesini merkezine alan film ülkemizde 26 Kasım'da vizyona girecek.

IMDb: 7,1

Ayrıca önceki aylardan vizyonda olan bu filmleri kaçırdıysanız mutlaka bir şans vermelisiniz;

Dune: Çöl Gezegeni / Dune

Dune: Çöl Gezegeni / Dune

HBO Max ile eş zamanlı olarak yayınlansa da mutlaka perdede, hatta mümkünse IMAX perdesinde izlenmesi gereken Dune, ailesi çöl gezegeni Arrakis'in kontrolüne sahip olan Paul Atreides'in hikayesine odaklanıyor. Aynı adlı kült kitaptan uyarlanan ve evrene giriş niteliği taşıyan film, kasım ayında da sinemalarda gösterilecek.

IMDb: 8,3

İçeriğin Devamı Aşağıda

Son Düello / The Last Duel

Son Düello / The Last Duel

Bu ay House of Gucci ile zaten izleyeceğiz ama onun öncesinde Ridley Scott'ın son zamanlarda yaptığı en iyi filmlerden birine, Son Düello'ya bir göz atmak çok iyi fikir. Gişede hak ettiği değerin altında kalan, Eric Jager'ın aynı adlı kitabından uyarlanan film, 14. yüzyıl Fransa'sında Yüz Yıl savaşlarının ortasında savaştan dönünce en yakın arkadaşı eşine tecavüz etmekten suçlanan Norman şövalyesi Jean de Carrouges'ın hikayesine odaklanıyor.

IMDb: 7,7

Luka / Luca

Luka / Luca

Disney'in bu sene çocuklara armağan ettiği yeni animasyonu Luka, karada yaşayan Alberto adlı deniz yaratığı ile sevimli Luca'nın sahil kasabası Portorosso'da geçen macera dolu anlarını konu ediniyor. Ülkemizde ailelerin bir numaralı tercihi olan ve 200 bini aşkın seyirci tarafından izlenen animasyonu izlemek için kasım ayı son şans olabilir.

IMDb: 7,5

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
3
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Rendan34

"seyircide Ramiz Baba esintileri uyandıran, Dayı" Ramiz DAYI'dır o, baba olsa duramazsınız.