Görüş Bildir
Haberler
Cadılar Bayramı Ruhunu İliklerinize Kadar Hissedeceğiniz Birbirinden Harika 25 Film

Cadılar Bayramı Ruhunu İliklerinize Kadar Hissedeceğiniz Birbirinden Harika 25 Film

Beyza
30.10.2023 - 20:31

Cadılar Bayramı atmosferini derinlerde hissetmenizi sağlayacak 25 filmi sizler için derledik. Bu filmler, Cadılar Bayramı'nın mistik ve gizemli ruhunu tam anlamıyla yaşamanızı sağlayacak. 

Şimdiden keyifli seyirler 🎬

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. The Haunted Mansion (2003)

25. The Haunted Mansion (2003)

IMDb: 5,1

Özet: Jim Evers, karısı Sara, kızı Megan ve oğlu Michael'a yeterince vakit ayırmayan işkolik bir emlakçıdır. İşleri nedeniyle evlilik yıl dönümünü unutan Jim, ailesine hafta sonu güzel bir tatil yapacaklarının sözünü vererek hatasını telafi edeceğini söyler. Jim, büyük bir malikanenin satış işlerini alır ve bir gece ailecek evi ziyarete giderler. Eğer bu iş gerçekleşirse küçük bir servetin sahibi olacaklardır. Eve vardıklarında gerçekleşen doğaüstü olaylar Jim'in öz eleştiri yapıp ailesinin değerini anlamasına yardımcı olacaktır.

Yönetmen: Rob Minkoff

Oyuncular: Eddie Murphy, Terence Stamp, Nathaniel Parker

24. Terrifier (2016)

24. Terrifier (2016)

IMDb: 5,6

Özet: Monica, bir sohbet programı moderatörü, bir röportajdan sonra bir kadın tarafından öldürülür. Yaralar geçen seneki Cadılar Bayramı'ndan dır. Bunun sorumlusu o gece ölmüş olan Katil Palyaço Art'dır.

Yönetmen: Damien Leone

Oyuncular: David Howard Thornton, Catherine Corcoran, Jenna Kanell

23. The Purge (2013)

23. The Purge (2013)

IMDb: 5,7

Özet: Amerikan hükümetinin başı suçlular ve hapishanelerle derttedir. Cezaya çarptırılan suçluların sayısı kontrol altına alınamamakta, bu nedenle de hapishaneler kapasitelerinin bir hayli üzerinde sayıda suçluyu barındırmaktadır. Bu soruna çözüm olabilecek son çare ise son derece ilginçtir.Yılda bir gece 12 saat boyunca suçlu ne yakalanacak ne de cezalandırılacaktır. Polise başvurulmayacak, hastanelerden de yardım istenmeyecektir. Bu 12 saat boyunca suçlular, bir şekilde suçtan etkilenen insanlar ya da sıradan vatandaşlar tarafından cezalandırılacaktır. James ve Mary o geceyi tamamen güvenlikli evlerinde geçirmeyi planlarken, merhamet dolu kızları sokakta savunmasız bir adamı eve alır ve ailenin başına çokl büyük bela açar... İşler içinden çıkılmaz bir hal alacaktır...

Yönetmen: James DeMonaco

Oyuncular: Ethan Hawke, Lena Headey, Max Burkholder

22. Paranormal Activity (2007)

22. Paranormal Activity (2007)

IMDb: 6,3

Özet: Paranormal Activity, insanoğlunun bilinçaltındaki en ilkel korkularını gıdıklayarak başarıya ulaşan, zeki film serilerinden. Film, çok düşük bütçelerle, sadece insanın endişe ve hayalet ve bilinmeyen korkusuna dayalı kurgusuyla bir hayli ses getirdi dünya ölçeğinde. Micah ve kız arkadaşı Katie San Diego'nun sessiz, sakin ve ıssız yerleşim yerlerinden birine tanışırlar. Başlarda her şey yolunda gibi görünüyordur. Ancak Katie'nin bir sorunu vardır. Genç kız küçük yaşlarından bu yana uhrevi bir mahluk tarafından takip edildiğini hissetmektedir ve bu varlık bu yeni evde de takiptedir! Olayın ardındaki gizemi çözmeye karar veren Micah, yatak odalarına bir el kamerası düzeneği kurarak bu ecinniyi alt edebileceğini düşünür. Böylece olağandışı bir olay meydana geldiğinde, bir peri, cin ya da hortlak evlerine davetsiz misafirliğe kalkıştığında tüm ayrıntısıyla kayıt altına alabileceklerdir. 

Yönetmen: Oren Peli

Oyuncular: Katie Featherston, Micah Sloat, Amber Armstrong

21. M3GAN (2022)

21. M3GAN (2022)

IMDb: 6,4

Özet: 'M3GAN' dahi bir oyuncak şirketinde çalışan robotik mühendisi olan bir adamın hikayesini konu ediyor. Mühendis, yakın zamanda yetim kalmış olan yeğenine destek olması ve arkadaşlık etmesi için bir robot tasarlar. Ancak küçük kız ile duygusal olarak bağ kurmaya programlanmış insansı robot, programlaması fazla iyi işlediği için yeni arkadaşı konusunda aşırı korumacı bir hale gelir. Bu korkutucu bağlanma durumu pek çok tehlikeyi de beraberinde getirir.

Yönetmen: Gerard Johnstone

Oyuncular: Allison Williams, Violet McGraw, Ronny Chieng

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Smile (2022)

20. Smile (2022)

IMDb: 6,5

Özet: Gülümse, yaşadığı tuhaf olaylardan kurtulmak için sorunlu geçmişiyle yüzleşmek zorunda olan bir kadının hayatına odaklanıyor. Bir hastayı içeren tuhaf, travmatik bir olaya tanık olan Dr. Rose Cotter, açıklayamadığı korkutucu olaylar yaşamaya başlar. Bu karşı konulmaz derecede bunaltıcı olan dehşet hayatını ele geçirmeye başlarken, Rose hayatta kalmak ve korkunç yeni gerçekliğinden kaçmak için sıkıntılı geçmişiyle yüzleşmek zorundadır.

Yönetmen: Parker Finn

Oyuncular: Sosie Bacon, Jessie T. Usher, Kyle Gallner

19. X (2022)

19. X (2022)

IMDb: 6,6

Özet: X, film çekimi için gittikleri evde kendilerini korkunç bir kabusun içinde bulan bir grup gencin hikayesini konu ediyor. Hollywood hayalleri olan bir grup gençten oluşan bir film ekibi, yetişkin filmi çekmek için Teksas'ın derinliklerindeki uzak bir çiftlik evine gider. Ekip, yaşlı bir çiftin evinde çekime başlar. Ancak çok geçmeden ev sahibi ekibi iş üstünde yakalar ve o andan itibaren grup kendilerini hayataları için verdikleri umutsuz bir mücadelenin içinde bulur.

Yönetmen: Ti West

Oyuncular: Mia Goth, Jenna Ortega, Martin Henderson

18. Happy Death Day (2017)

18. Happy Death Day (2017)

IMDb: 6,6

Özet: Sıradan bir hayat yaşayan üniversite öğrencisi Tree'nin hayatı, maskeli bir katil tarafından şaşırtıcı bir şekilde değişir. Katil tarafından korkunç bir şekilde öldürülen Tree, mucizevi bir şekilde hiç yaşanmamış gibi aynı günün sabahına uyanır. Öldürüldüğü günün tüm detaylarını ve korkunç sonununu tekrar tekrar yaşamaya başlar. Ta ki katillinin kimliğini ortaya çıkarana kadar.

Yönetmen: Christopher Landon

Oyuncular: Jessica Rothe, Israel Broussard, Ruby Modine

17. Insidious (2010)

17. Insidious (2010)

IMDb: 6,8

Özet: Sadece 1 milyon dolara mal olmasına rağmen sadece ülkesi ABD'de 60 milyon dolara yakın hasılat yapan senenin korku olayı Ruhlar Bölgesi, Testere, Dead Silence ve Death Sentence gibi filmlerle janrada rüştünü ispatlayan James Wan'ın imzasını taşıyor. Astral yolculuk olarak bilinen fenomeni, ürkütücü biçimde gözler önüne seren film, genç çift Josh ve Renai'nin, üç çocuklarıyla birlikte yeni bir eve taşınmasıyla başlıyor.

Yönetmen: James Wan

Oyuncular: Patrick Wilson, Rose Byrne, Ty Simpkins

16. Trick 'r Treat (2007)

16. Trick 'r Treat (2007)

IMDb: 6,8

Özet: Bir okul müdürü olan Steven (Dylan Baker) ay ışıgıyla birlikte gözü dönmüş seri bir katile dönüşür ve beklenen dönüşüm için bir bakirenin (Anna Paquin) kanına ihtiyacı vardır. Bir grup genç son derece ölümcül sonuçlara yol açacak bir şaka yaparlar, bu sırada yaşlı bir cadı (Brian Cox) haylaz 'şaka yada şeker şeytanı'na karşı savaş vermekedir.

Yönetmen: Michael Dougherty

Oyuncular: Dylan Baker, Rochelle Aytes, Brian Cox

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The Babadook (2014)

15. The Babadook (2014)

IMDb: 6,8

Özet: Kocasını 6 yıl önce kaybeden ve bu süreçte oğlu Samuel'ı yalnız büyüten Amelia, bir gün oğlunun kitapları arasında Mister Babadook adlı esrarengiz bir masal kitabı bulur. Kitabı okuduktan sonra, Samuel rüyasında Badabook canavarını gördüğünü söyler. Bu günden itibaren esrarengiz şeyler yaşanmaya başlar. Amelia kitabı yok ettikçe gizemli kitap bir şekilde yeniden belirmeye başlar. Öte yandan Samuel'ın kabusları gittikçe şiddetlenmeye, bu durum Amelia'yı da derinden sarsmaya başlayacaktır. Hem Amelia'nın hem de Samuel'ın kabuslarını süslemeye başlayan gizemli Badadook gerçek olabilir mi?

Yönetmen: Jennifer Kent

Oyuncular: Essie Davis, Noah Wiseman, Daniel Henshall

14. Us (2019)

14. Us (2019)

IMDb: 6,8

Özet: Biz, kendilerine tıptıp benzeyen davetesiz misafirlerine karşı hayatta kalma savaşı veren bir ailenin yaşadıklarını konu ediyor. Adelaide ve Gabe Wilson birbirlerini ve ailelerini seven, huzurlu ve mutlu bir çifttir. Yorucu geçen bir yılın ardından çift 2 çocuklarını da alıp Kuzey Kaliforniya'da sahil kenarında bulunan evlerine giderler. Tyler ailesi ile sahilde geçirdikleri bir günün ardından, geçmişte bir çeşit travma atlatmış olan Adelaide ailesinin başına bir şey gelebileceği konusunda paranoyaklaşmaya başlar. Gece çöktüğünde Wilson ailesinin, yolda el ele tutuşmuş dört kişiyi görmesinin ardından her şey daha paranoyak bir hal alacaktır. Evlerine yapılan saldırıyı savuşturamayan ailenin yaşayacağı en büyük dehşet ise evlerine giren bu 4 kişinin aslında kendilerinin birebir kopyaları olmasıdır. Birbirinin klonu gibi olan iki ailenin arasındaki en önemli fark ise içlerinden yalnızca birinin hayatta kalabileceğidir...

Yönetmen: Jordan Peele

Oyuncular: Lupita Nyong'o, Winston Duke, Elisabeth Moss

13. Nope (2022)

13. Nope (2022)

IMDb: 6,8

Özet: Hayır, esrarengiz ve tüyler ürpertici bir keşfe tanıklık eden, Kaliforniya'nın iç kesimlerindeki ıssız bir kanyonda yaşayan insanların hikayesini konu ediyor.

Yönetmen: Jordan Peele

Oyuncular: Daniel Kaluuya, Keke Palmer, Steven Yeun

12. Ready or Not (2019)

12. Ready or Not (2019)

IMDb: 6,9

Özet: Grace ve Alex, mutlu giden birlikteliklerini evlilikle taçlandırmak ister. Tüm hazırlıklarını tamamlayan çift, Alex’in ailesinin malikanesinde evlenir. Düğünde her şey çiftin istediği gibi gerçekleşir ancak Grace için yapılan bir plan vardır. Grace, daha gelinliğini çıkaramadan, eşinin ailesi tarafından geleneksel aile oyunu dedikleri oyunu oynamak için çağırılır. Eşinin ailesinin isteğini geri çevirmeyen Grace, aile bireyleri ile birlikte masaya oturur. Oyunu seçme hakkı ailenin yeni üyesi Grace’e verilir ve genç kadın nadiren çıkan saklambaç kartını seçer. Oyunun kuralına göre Grace’in Alex’i geride bırakıp saklanması ve sabah olmadan diğerlerinin onu bulması gerekir. Ancak bu oyun bir süre sonra Grace için hayatta kalmak için mücadele ettiği korkunç bir savaşa dönüşür.

Yönetmen: Tyler Gillett, Matt Bettinelli-Olpin

Oyuncular: Samara Weaving, Adam Brody, Mark O'Brien

11. Orphan (2009)

11. Orphan (2009)

IMDb: 7

Özet: Bebekleri ana karnındayken yaşamını yitiren Kate ve John büyük bir travma yaşamışlardır. Hayatları perişan olan çift bir çıkış yolu bulmak zorundadırlar. Bu elim olay, hem evliliklerini hem de Kate'in kırılgan ruh halini olumsuz yönde etkilemiştir çünkü Kate kabusların ve geçmişinden gelen şeytani ruhların pençesindedir. Yaşamlarını olağan hale sokmaya çalışan çift bir çocuk daha evlat edinmeye karar verir. Gerek John gerek Kate yöredeki bir yetimhanede Esther adındaki 'küçük bir kıza' adeta çekildiklerini hissederler. Ama Esther'in büyük sırları vardır. Ailesinin güvenliğinden endişe eden Kate, John'a ve diğerlerine Esther'ın sevimli maskesinin ardındaki yüzünü göstermeye çalışır. Ama uyarılarına kulak asılmaz ve belki de herkes için çok geç olana dek bu durum devam eder.

Yönetmen: Jaume Collet-Serra

Oyuncular: Vera Farmiga, Peter Sarsgaard, Isabelle Fuhrman

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Witch (2015)

10. The Witch (2015)

IMDb: 7

Özet: 17. yüzyılda İngiltere'de yaşayan William ve Katherine çifti, beş çocuğuyla birlikte ıssız bir ormanın içerisinde hristiyan kurallarına sıkı sıkıya bağlı bir şekilde yaşamaktadır. Aile düzenleri ise beklenmedik garip olayların ortaya çıkmasıyla sarsılmaya başlar. Yeni doğan çocukları Sam, ardında hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolur, büyük kızları Thomasin ilahi sesler duyduğuna inanmaktadır, ikizleri ise tuhaf kafiyeler mırıldanmaya başlar. Bu durumlar ailenin başına gelecek büyük felaketlerin başlangıcı olur. 

Yönetmen: Robert Eggers

Oyuncular: Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson, Kate Dickie

9. Barbarian (2022)

9. Barbarian (2022)

IMDb: 7

Özet: Detroit'e bir iş görüşmesi için seyahat eden genç bir kadın, kiralık bir ev rezervasyonu yapar. Ancak gece geç saatlerde geldiğinde, evin çifte rezerve edildiğini ve garip bir adamın zaten orada kaldığını keşfeder. Akşamı orada geçirmeye karar veren kadın, çok geçmeden orada beklenmedik bir ev misafirinden daha çok korkacak çok şey olduğunu keşfeder.

Yönetmen: Zach Cregger

Oyuncular: Georgina Campbell, Bill Skarsgård, Justin Long

8. The Ring (2002)

8. The Ring (2002)

IMDb: 7,1

Özet: Şehirde bir efsane dolaşmaktadır. Rivayete göre, insanların seyrettiği bir kaset, bu insanların yedi gün sonra ölümüne sebebiyet vermektedir. Denilen odur ki, dört genç, sırf bu kasetleri izledikleri için şüpheli bir biçimde ölmüşlerdir. Rachel yaşanan bu tuhaf olayları bir şekilde aydınlığa kavuşturmaya kararlıdır. Ancak araştırmaları esnasında küçük oğluyla birlikte kaseti izlemek durumunda kalmıştır. Rachel'ın artık bu olayları çözmek için sadece yedi günü vardır.

Yönetmen: Gore Verbinski

Oyuncular: Naomi Watts, Brian Cox, Martin Henderson

7. It (2017)

7. It (2017)

IMDb: 7,3

Özet: Film, Maine'in küçük bir kasabasında yaşayan 7 çocuğu ele alıyor. Bu yedi arkadaş okullarında dışlanan bir gruptur. Ancak en büyük sorunları bu değildir. Arkadaşlar bir yandan hayatın getirdiği sorunlarla, bir yandan da ergenlikle uğraşırken, başlarına beklemedikleri bir bela daha açılır. Kurbanlarının korkularına göre şekle girebilen Pennywise, ürkütücü bir palyaço kılığında bu 7 çocuğa dehşet saçmaya başlar. Artık okuldaki sorunları, verecekleri hayatta kalma mücadelesine oranla bir hayli önemsiz kalacaktır...

Yönetmen: Andy Muschietti

Oyuncular: Bill Skarsgård, Jaeden Martell, Finn Wolfhard

6. Hereditary (2018)

6. Hereditary (2018)

IMDb: 7,3

Özet: Graham ailesinin sert maderşahisi Ellen öldüğünde, kızı Annie ve ailesi atalarının gizemli ve giderek korkunçlaşan sırlarını keşfetmeye başlar. Keşfettikleri karanlıklaştıkça, aile üyeleri kendilerine miras kalmış gibi görünen bu korkunç kaderden kurtulmak için daha fazla mücadele etmek zorunda kalır. Ailevi bir trajediyi uğursuz ve derinden sarsıcı bir şeye dönüştüren olaylar, kalan paramparça mirasın gölgesini taşımaktadır... 

Yönetmen: Ari Aster

Oyuncular: Toni Collette, Gabriel Byrne, Alex Wolff

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. A Quiet Place (2018)

5. A Quiet Place (2018)

IMDb: 7,5

Özet: 2 çocuklu bir aile, izole bir kırsalda sakin bir yaşam sürmektedir. Henüz büyüme çağlarında olan çocuklar da, ebeveynleri de hiçbir şekilde konuşmamakta, işaret diliyle anlaşmaktadır. Ancak bunun sebebi konuşamıyor olmaları değildir. Aile gıcırtı çıkaracak her türlü adımdan, ses yapacak her türlü hareketten uzak durmaktadır. Ancak günün birinde bu sakin hayat, küçük çocukların oyun oynarken bir lambayı devirmeleri ile tepetaklak olur. Durgun sessizliğin içinde çıkan bu ses, ailenin peşindeki varlığın dikkatini hemen çekecek ve aile sessizliklerini bozmanın bedelini ağır ödeyecektir...

Yönetmen: John Krasinski

Oyuncular: Emily Blunt, John Krasinski, Millicent Simmonds

4. The Conjuring (2013)

4. The Conjuring (2013)

IMDb: 7,5

Özet: Konusunu gerçek bir hikayeden alan Korku Seansı, doğaüstü olayları inceleyip aydınlatmaya çalışan dünyaca ünlü çift Ed ve Lorraine Warren'ın karşılaştıkları ürkütücü bir vakayı ele alır. Ed ve Lorraine Warren bir gün Perron ailesinden bir telefon aldıklarında hayatlarının en korkutucu görevine atıldıklarının farkında değildir. Perron ailesinin gözlerden uzak çiftlik evi nedeni bilinmeyen karanlık bir varlık tarafından kuşatılmıştır ve bu nedenle de hayatları tam bir kabusa dönüşmüştür. Bu vakayı çözebileceklerine inanan deneyimli Warren çifti, ne kadar şeytani bir varlıkla karşı karşıya olduklarını çok geç fark edeceklerdir... 

Yönetmen: James Wan

Oyuncular: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Ron Livingston

3. Saw (2004)

3. Saw (2004)

IMDb: 7,6

Özet: Filmde son derece sıra dışı bir seri katilin, kurbanlarına yaşamın anlamını ve değerini anlatmak gibi bir takıntısı vardır. Kendilerine ölümcül oyunlar oynayarak hayatta kalma şansı tanımaktadır. İmkan dışı seçimlerde bulunması gereken kurbanlar, ellerinden gelen mücadeleyi verirlerken farkında olmadan yaşamak uğrunda neleri feda edebileceklerine de şahit olmaktadırlar. Bu katilin son kurbanları Adam ve Dr.Lawrence Gordon’dur. Bu adamlar birbirlerini hiç tanımazlar ama gözlerini açtıklarında aynı odadadırlar. Yerde kanlar içinde başka bir yabancı yatmaktadır. Adam kendini başından vurarak intihar etmiştir. İpuçlarını kullanarak neler olup bittiğini çözmeye çalışırlar. An itibari ile sekiz saatleri vardır. Bu sürenin sonunda ya içlerinden biri ölecek ya da katil her ikisini de öldürecektir.

Yönetmen: James Wan

Oyuncular: Leigh Whannell, Cary Elwes, Danny Glover

2. Coraline (2009)

2. Coraline (2009)

IMDb: 7,7

Özet: Coraline eski bir eve taşındığında canı çok sıkılır ve ailesi tarafından da ihmal edilir. Bir gün dar bir geçide uzanan gizli bir kapı bulur ve geçitten geçmeye karar verir. Orada paralel bir hayat keşfeder. O hayatta insanların hepsinin gözlerinin yerinde düğmeler vardır, aileleri çocukları ile çok ilgilidirler ve herkesin hayalleri gerçek olur. Oranın annesi Coraline’i kendileri ile birlikte sonsuza dek yaşamak üzere davet edince, Coraline bunu reddeder. Sonra da bu alternatif gerçekliğin sadece bir tuzak olduğunu keşfeder.

Yönetmen: Henry Selick

Oyuncular: Dakota Fanning, Teri Hatcher, Jennifer Saunders

1. Get Out (2017)

1. Get Out (2017)

IMDb: 7,8

Özet: Chris sıradan bir siyahi gençtir. Sevgilisi Rose ile mutlu bir ilişkisi vardır. Rose bir gün Chris'i ailesinin mülküne davet eder. Avrupalı Amerikalı sevgilisinin ailesinde bir tuhaflık olduğunu sezen Chris bir süre sonra mülkte kalmakta olan siyahi kişilerin bir bir kaybolduğunu öğrenir. Bunun üzerine tuz biber olan şey ise başka bir siyahi adamın kendisine iş işten geçmeden gitmesi yönündeki uyarısı olur. Chris bir şeylerin ters gittiğini sezmeye başladığında kurtulması sandığından çok daha zor olacaktır...

Yönetmen: Jordan Peele

Oyuncular: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Catherine Keener

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın