Görüş Bildir
Haberler
Bugüne Kadar Nasıl Keşfetmedim Diyeceğiniz Romandan Ekrana Uyarlanan 27 Dizi

Bugüne Kadar Nasıl Keşfetmedim Diyeceğiniz Romandan Ekrana Uyarlanan 27 Dizi

Belki de bugüne kadar izlerken bir romandan uyarlandığını bilmediğiniz dizileri sizler için bulduk.

Not: Bu içerikteki dizi yorumları beyazperde.com ve Episode dergisinden derlenmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

27. The Stranger (2020)

27. The Stranger (2020)

IMDb 7.3

The Stranger, Amerikalı yazar Harlan Coben'in aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Dizi de en yakın çevresindeki insanlarla ilgili sırları ortaya çıkarmak için mücadele eden bir adamın hikayesini konu ediyor. Adam Price'ın eşi ve iki çocuğu ile birlikte mükemmel bir yaşamı vardır. Ancak bir gece barda otururken yanına gelen yabancı, karısı Corinne hakkında önemli bir sır söyler. Olanlara başlarda anlam veremeyen Adam, kendisine anlatılanları araştırmaya başlar. Genç adam, bir anda kendisini en yakınları hakkında bilmediği gerçekleri öğrenmek için amansız bir mücadelenin içinde bulur.

26. Castle Rock (2018- )

26. Castle Rock (2018- )

IMDb 7.6

Stephen King uyarlaması Castle Rock, yazarın unutulmaz romanlarından karakterleri, mekanları ve hikayeleri bir araya getiriyor. Dizinin hikayesi, Cujo, The Dark Half, IT ve Needful Things gibi eserlerinde karşılaştığımız kurgusal Maine kasabasında geçiyor.

25. Father Brown (2013- )

25. Father Brown (2013- )

IMDb 7.7

İngiliz yazar G. K. Chesterton'ın Peder Brown hikayelerinden esinlenerek romandan ekrana uyarlanan bir dizidir. Hikaye, 1950'lerin başında, Kembleford'a bağlı kurgusal Costwold köyünde geçmektedir. St. Mary's Katolik Kilisesi'nde görev yapan Peder Brown (Mark Williams) karşısına çıkan cinayet vakalarını çözer. Dizi 8. sezonuyla ekranlardayken 9. sezon çekimleri pandemi nedeniyle ertelendi.

24. Mildred Pierce (2011)

24. Mildred Pierce (2011)

IMDb 7.7

Türkiye'de en çok 'Postacı Kapıyı İki Kere Çalar' romanıyla tanınan Amerikalı gazeteci ve yazar James Cain, 1941 yılında bir psikolojik gerilim romanı yazar: Mildred Pierce. Roman, Büyük Buhran döneminde ailesini ayakta tutmaya çalışan, aşırı korumacı bir annenin öyküsünü anlatıyor.

23. Bones (2005-2017)

23. Bones (2005-2017)

IMDb 7.8

Antropolog olan ve Washington DC Jeffersonian Enstitüsü’nde çalışan Dr. Temprance Brennan, tanınmaz hale gelen kurban cesetlerini incelemektedir. FBI çalışanı olan Seeley Booth, cinayetleri çözmeye çalışırken kimlik belirlemede yetersiz kaldıklarında Brennan’dan yardım ister. İkili bir süre sonra FBI ile Adli Bilim Departmanı’nın suçlulara karşı ortak yürüttüğü bir çalışmada birlikte çalışmaya başlar. Brennan daima gerçekler ve delillerle mantıklı yaklaşırken Booth ise daha çok içgüdülerine güvenir. Birbirlerinin zıttı kişiliklere sahip ve kendi alanlarında yetenekli olan ikili bir araya gelerek cinayetleri çözmek için türlü maceralara atılır. Kısmende olsa dizi, kendisi de antropolog olan Kathy Reichs'ın hayatı ve romanlarından esinlenlenilmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

22. Alias Grace (2017)

22. Alias Grace (2017)

IMDb 7.8

Margaret Atwood'un aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Grace Marks, aylarca süren yorucu bir yolculukla İrlanda’dan Kanada’ya göç etmiştir. Thomas Kinnear’ın yanında hizmetçi olarak çalışmaya başlar. Bir süre sonra kendisine yardım eden bir adamla birlikte çalıştığı evin sahibini ve kahyasını vahşice katletmek suçundan hüküm giyer. Birlikte hareket ettiği adam asılırken Grace 16 yaşında olduğu için ömür boyu hapse mahkum edilir. Fakat Grace cinayet gününe dair hiçbir şey hatırlamamaktadır. Tüm ülke bu olayı konuşmaktadır ve halk ikiye bölünmüştür. Bir grup Grace’in masumiyetine inanırken diğerleri ise asılması gerektiğini düşünür. Grace’in masumiyetinin ortaya çıkması için Amerika’nın en başarılı psikologlarından Dr. Simon Jordan ile anlaşılır. Dr. Simon genç kadının hafızasını geri getirmek için elinden geleni yapacaktır.

21. You (2018- )

21. You (2018- )

IMDb 7.8

Caroline Kepnes'in aynı adlı romanından uyarlanan psikolojik gerilim ve suç dizisi 2018 yılında yayınlanmaya başlayan dizi, New York'ta bir kitabevinde müdür olarak çalışan Joe Goldberg müşterisi Guinevere Beck'e aşık olur. Beck ile beraber olabilmek için önündeki engelleri yok etmeye hazırdır.

20. A Young Doctor's Notebook & Other Stories (2012-2013)

20. A Young Doctor's Notebook & Other Stories (2012-2013)

IMDb 7.9

Mikhail Bulgakov’un hikayelerinden uyarlanan dizi, dört bölümden oluşuyor. 1900'lerin başlarında bir köyde doktorluk yapan Vladimir Bomgard'ın hikayesini izleceğimiz dizide, modern çağa henüz hazır olmayan bu köyde, eski kafalı hastaları tedavi etmeye çalışan Doktor Bomgard'ın diğer taraftan da kendi kariyeri ile ilgili yaptığı planlara tanık olacağız. Dizinin başrollerinde Daniel Radcliffe ve John Hamm yer alıyorlar.

19. Strike (2017- )

19. Strike (2017- )

IMDb 7.9

Harry Potter romanlarıyla tanıdığımız J.K. Rowling'in Robert Galbraith takma adıyla yayınladığı polisiye romanları Strike dizisine uyarlanmıştır. Eski bir asker olan Cormoran Strike, artık özel dedektif olarak çalışmaktadır. Cormoran Strike, güvenilir asistan Robin Ellacott ile birlikte birbirinden vahşi ve gizemli cinayetleri çözmeye çalışacaktır. 

Dizinin başrollerinde Tom Burke, Holliday Grainger, Kerr Logan, Killian Scott yer alıyor.

18. The Outsider (2020)

18. The Outsider (2020)

IMDb 7.9

Stephen King'in aynı adlı romanından uyarlanmıştır. 11 yaşındaki bir çocuğun hunharca katledilen cesedi bir parkta bulunur. Görgü tanıkları ve cesetten alınan parmak izleri Flint City adındaki kentin en saygın adamlarından birini işaret etmektedir. Cinayetin baş şüphelisi olarak görülen kişi, Küçükler Ligi koçu, İngilizce öğretmeni, iyi bir eş ve iki kız babası olan Terry Maitland’ın ta kendisidir. Soruşturmanın başına geçen dedektif Ralph Anderson düzenlediği bir operasyonla halkın gözleri önünde Terry Maitland’ı tutuklar. Terry, her ne kadar suçsuz olduğunu açıklamaya çalışsa da dava aleyhinde ilerlemektedir. Ancak araştırma devam ettikçe ortaya çıkan gerçekler ve Tery’nin olay gecesi ile ilgili anlattıkları davanın tüm seyrinin değişmesine neden olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. The Man in the High Castle (2015-2019)

17. The Man in the High Castle (2015-2019)

IMDb 8.0

Phillip K. Dick’in aynı isimli romanından uyarlanan The Man In The High Castle, Nazi’lerin İkinci Dünya Savaşı’nı kazandıkları distopyasından yola çıkarak, bu durumda Kuzey Amerika’nın ne halde olacağını ekranlara yansıtıyor. Almanya ve Japonya’nın hükmettiği bu düzende insanlığın bir bölümü baskılara karşı direnmeye çalışırken, diğer bölümü bu işleyişi kabullenir.

16. The Sinner (2017- )

16. The Sinner (2017- )

IMDb 8.0

Petra Hammesfahr’ın aynı isimli kitabından uyarlanan The Sinner, genç bir annenin içine düştüğü nedensiz öfke, şiddet ve korkunun temelini aramasını anlatacak. Dizide Bill Pullman tarafından canlandırılan dedektif ile birlikte genç kadın geçmişi ile bolca yüzleşmek zorunda kalacak.

15. The Night Manager (2016)

15. The Night Manager (2016)

IMDb 8.1

John le Carré'nin aynı adlı kitabından uyarlanan dizi, lüks bir otelde çalışmaya başlayan Jonathan Pine isimli bir İngiliz askerini odağına alıyor. Otelde Jonathan’ın yolu Sophie adında Arap asıllı bir Fransız ile kesişir ve kız ona karaborsa silah tüccarı Richard Onslow Roper hakkında bazı bilgiler verir. Jonathan bu bilgileri İngiliz istihbaratına paylaştıktan kısa bir süre sonra Sophie ölü bulunur. Genç adam gizli servise katılmaya ve intikam almaya karar verecektir.

14. A Discovery of Wiches (2018- )

14. A Discovery of Wiches (2018- )

IMDb 8.1

A Discovery Of Witches, seçkin bir cadı ailesinden gelen Diana Bishop’un hikayesini konu ediyor. Kökenleri seçkin bir cadı ailesine dayanan Diana Bishop genç bir öğrencidir. Araştırma yapmak için kütüphaneye giden Diana, tesadüfen mühürlü bir el yazması bulur. Yaptığı bu keşif Diana’nın farkında olmadan yer altında doğaüstü bir karışıklığın yaşanmasına ve buna bağlı olarak da iblis, cadı ve vampirlerin kütüphaneyi ele geçirmesine neden olur. Büyük bir hazine keşfeden Diana, yaşananları düzeltebilecek olan tek kişidir. Zorlu bir mücadeleye atılması gereken Diana’ya gizemli bir vampir olan Matthew yardım etmek ister. Cadılar ve vampirlerin birbirine güvenmemesi gerektiğini bilen Diana, Matthew’ın yardımını kabul ederek mücadeleye atılır. Kate Brooke’un yaratıcısı olduğu dizi, Deborah Harkness'ın aynı isimli romanından uyarlanıyor. Teresa Palmer ve Matthew Goode’un başrolü üstlendiği dizinin kadrosunda Owen Teale, Malin Buska, Trevor Eve, Aiysha Hart, Edward Bluemel gibi isimler yer alıyor.

13. Patrick Melrose (2018)

13. Patrick Melrose (2018)

IMDb 8.1

David Nicholls tarafından kaleme alınan Melrose serisi, kötü bir çocukluğun ardından anılarını geride bırakan aristokrat bir hayat süren Peter Melrose’un hayatını konu alıyor. Dizide Melrose'un çocukluğuna, aile hayatı, aristokratik yaşamı ve uyuşturucu bağımlısı olduğu döneme değiniliyor.

Dizinin her bir bölümü Melrose’un bir anısını anlatacak. Güney Fransa’dan 60’lar New York’una süren hikaye 2000’ler İngiltere’sinde son bulacak. Öykülerin adı; Never Mind, Bad News, Some Hope, Mother’s Milk ve At Last olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. The Umbrella Akademi (2019- )

12. The Umbrella Akademi (2019- )

IMDb 8.1

Gerard Way'ın yazdığı ve Gabriel Ba'nın çizdiği aynı isimli çizgi roman serisi, Steve Blackman tarafından Netflix için uyarlanmıştır. Dizi 1989 yılında dünyanın çeşitli yerlerinde 43 kadının aynı anda doğum yapmasını ve bu doğuma kadar bu durumdan haberdar olmamasıyla başlar. Tuhaf milyoner Sir Reginald Hargreeves bu çocuklardan yedisini evlat edinir. Bu yedi çocuk daha sonra 'The Umbrella Academy' adında bir tuhaf bir süper kahraman takımı haline gelir.

11. Good Omens (2019)

11. Good Omens (2019)

IMDb 8.1

Kıyametin adım adım yaklaşmakta olduğu bir dünya tasvirinin sunulduğu dizide,cennetin dünyadaki temsilcisi melek Aziraphale ile cehennemin dünyadaki temsilcisi Crowley konu ediliyor. 

Neil Gaiman ve Terry Pratchett'in birlikte kaleme aldığı 1990 basımı Good Omens romanında uyarlanan dizinin oyuncu kadrosunda  Michael Sheen,  David Tennant,  Jack Whitehall, Michael McKean, Miranda Richardson, Adria Arjona, Nina Sosanya, Ned Dennehy ve Ariyon Bakare yer alıyor.

10. Sharp Objects (2018)

10. Sharp Objects (2018)

IMDb 8.2

Gillian Flynn'ın aynı adlı romanındanuyarlanan dizi, gazeteci Camille Preaker'in iki genç kızın cinayetini araştırmak için doğup büyüdüğü yere dönmesini konu alır. Cinayetleri çözerken annesi ve üvey kız kardeşiyle yaşadıkları onu geçmişiyle de yüzleşmeye sürükler.

9. Miss Fisher's Murder Mysteries (2012-2015)

9. Miss Fisher's Murder Mysteries (2012-2015)

IMDb 8.3

Kerry Greenwood'un tarih-gizem türündeki romanlarından uyarlamadır. Dizi 1920'lerin Melbourne'unda dedektiflik yapan Phryne Fisher'ı konu alır.

8. The Leftovers (2014-2017)

8. The Leftovers (2014-2017)

IMDb 8.3

Tom Perrotta'nın romanından uyarlanan dizi; hiçbir açıklaması olmadan, bir anda ortadan kaybolan insanların ardından, geride kalanların yaşadıklarını konu ediniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Olive Kitteridge (2014)

7. Olive Kitteridge (2014)

IMDb 8.3

Yazar Elizabeth Strout’un aynı adlı Pulitzer ödüllü romanından uyarlanan mini dizi; inatçı, patavatsız ve disiplinli bir matematik öğretmeni olan Olive Kitteridge'i merkeze alıyor. Sert görünümünün altında yumuşacık bir kalbi olan Olive, hoşgörülü eşi Henry ve onların diğer insanlarla kurdukları ilişkiler; bir New England kasabasında yaşadıkları 25 yıl üzerinden anlatılıyor.

6. Killing Eve (2018- )

6. Killing Eve (2018- )

IMDb 8.3

Luke Jennings'in kitaplarından uyarlanan dizi, ajan olmanın hayallerini kuran bir kadının beklenmedik bir maceraya atılmasını anlatıyor. Güvenlik hizmetlerinde çalışan Eve, ajan olma hayalleri kuran bir kadındır. Villanelle ise şiddete dayanan işinin kendisine sunduğu lükse hayatı seven yetenekli bir katildir. Birbiriyle takıntılı hale gelen bu iki kadın arasında zorlu bir kedi fare oyunu başlar.

5. Babylon Berlin (2017- )

5. Babylon Berlin (2017- )

IMDb 8.4

1929 yılında Berlin’de geçen dizide, Köln şehrinde komiser olan Gereon Rath, bir davayı çözmek için Berlin’e gönderilir. Uyuşturucu, siyaset, cinayet ve sanatın hüküm sürdüğü bir çevreyi incelemeye başlayan Gereon, başlarda ele aldığı davayı basit olarak algılasa, araştırma ilerledikçe hayatını değiştirecek birçok olay gerçekleşir. Komiser Gereon Rath karakterini Volker Bruch’ın canlandırdığı dizi Alman yazar Volker Kutscher'in Gereon Rath romanlarından uyarlanmıştır.

4. Justified (2010-2015)

4. Justified (2010-2015)

IMDb 8.6

Elmore Leonard'ın Vahşi Batı temalı Raylan Givens hikayelerinden uyarlanılmıştır. Miami'de görev yapmakta olan Federal Şerif Raylan Givens, bir görev sırasında kendini savunmak isterken, halkın gözü önünde bir suçluyu öldürür. Bu olayın üzerine hakkında soruşturma açılan Raylan, bir başka yere tayin edilir. Tayin edildiği yer ise doğup büyüdüğü yer olan Kentucky'nin Harlan Kasabası'dır. Raylan burada hem geçmişiyle yüzleşecek, hem de suça geçit vermemek için var gücüyle çalışacaktır.

3. Endeavour (2012- )

3. Endeavour (2012- )

IMDb 8.6

Colin Dexter'ın Inspector Morse serisi romanlarından uyarlanan bir diğer dizi de Endeavour'dur. Bu dizide Morse'un deneyimli bir dedektif olmadan önce yaşadıklarını anlatıyor. Oxford'da okumuş, Oxford Şehir Emniyeti'nde çalışmaya başlamış, entelektüel, opera seven, yakışıklı ve karizmatik bir dedektifin başından geçenleri konu almaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Normal People (2020)

2. Normal People (2020)

IMDb 8.6

Kuzey İrlandalı oyun yazarı Owen McCafferty’nin senaryosundan uyarlanan “Normal People”, uzun yıllardır evli olan bir çiftten, kadına göğüs kanseri teşhisi konulmasıyla birlikte, çiftin ilişkisinin teste tabi tutulmasını ve ikilinin belirsiz bir gelecekle karşı karşıya kalmasını anlatıyor.

1. The Haunting of Hill House (2018-)

1. The Haunting of Hill House (2018-)

IMDb 8.7

Amerikalı yazar Shirley Jackson'un 1959'da yayınlanan ve 20. yüzyılın en iyi hayalet hikayelerinden biri kabul edilen gotik-korku türündeki romanından uyarlanmıştır. Roman daha önce tiyatro ve sinemaya da uyarlanmıştır. İki farklı zaman diliminde anlatılan dizi, günümüzde Hill House malikanesinde anıları hala peşlerini bırakmayan beş kardeşin hikayesini konu alıyor. Geçmişi gösteren sahneleri sayesinde ailenin 1992 yılında malikaneden kaçış hikayesinin nasıl ilerlediğini görüyoruz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir; 👇🏻

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
6
5
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
MagOrwell

The hunting of hill house gerçekten de muhteşem bir yapım. Bir korku dizisi ancak bu kadar iyi yapılabilirdi bence.

duygu olur

28. Aldous Huxley'in aynı aldı distopik romanından uyarlanan Brave New World (2020)