Görüş Bildir
Haberler
Yarattıkları Büyüleyici Dünya Sayesinde Bir Solukta Bitireceğiniz, Kitaplardan Uyarlanan En İyi Yabancı Diziler

Yarattıkları Büyüleyici Dünya Sayesinde Bir Solukta Bitireceğiniz, Kitaplardan Uyarlanan En İyi Yabancı Diziler

Hepsine bayılacağınız kesin...

İçeriğin Devamı Aşağıda

NOT: Dizi yorumları beyazperde.com'dan alınmıştır ve sıralamada filmlerin IMDb puanları esas alınmıştır.

16. The Strain (2014–2017)

16. The Strain (2014–2017)

IMDb: 7.3

Televizyon dizi sektöründe vampir janrasını yeniden yazacağı iddia edilen dizide New York City'de yaşayan 'Dr. Ephraim Goodweather' ve ekibinin bir kaza sonucu tüm şehre yayılan gizemli bir virüs salgınını araştırmak için göreve çağrılmasının ardından gelişen olaylar konu alınmakta...

15. The 100 (2014– )

15. The 100 (2014– )

IMDb: 7.7

Kass Morgan'ın aynı isimli kitap serisinden uyarlanan The 100, bir kıyamet sonrası draması. Bir nükleer savaş dünyayı yok ettikten 97 yıl sonra, insanlıktan kalan tek örnekleri barındıran bir uzay gemisi, 100 genci dünyayı tekrar insanlarla doldurmak için geri gönderir.

14. The Vampire Diaries (2009–2017)

14. The Vampire Diaries (2009–2017)

IMDb: 7.7

Bu kasabada her şey olabilir. Ölüp ölüp dirilebilir, bir vampir olabilir, bir cadının büyüsüne maruz kalabilir, hatta kurt adamlara kendinizi kaptırabilirsiniz. Çünkü burası Mystic Falls. Kısa bir süre önce ailesini kaybeden Elena ve kardeşi teyzeleri ile yaşamaya başlarlar. Ama işler sanıldığı kadar sakin ilerlemeyecektir. Stefan'ın kasabaya dönmesiyle başlayan olaylar zinciri, gün geçtikçe gizemin ve aksiyonun dozunu arttırarak devam eder.

L.J. Smith tarafından kaleme alınan seride; iyi ve kötünün birbirleriyle olan savaşı iki kardeş vampir Damon ve Stefan arasında yaşanırken, ikisinin arasında kalan Elena dengeleri korumayı başarabilecek mi?

13. A Series of Unfortunate Events (2017–2019)

13. A Series of Unfortunate Events (2017–2019)

IMDb: 7.8

13 kitaptan oluşan bir seriden filme de uyarlanan A Series of Unfortunate Events, ülkemizde Talihsiz Serüvenler Dizisi olarak da biliniyor. Kendini Lemony Snicket olarak tanıtan yazarın, okuyucuyu her kitapta okumaktan vazgeçirmeye çalışmasıyla merak uyandıran seri, üç küçük kardeşin macera dolu yolculuklarına bizi de ortak ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. American Gods (2017– )

12. American Gods (2017– )

IMDb: 7.9

Neil Gaiman'ın aynı isimli romanından uyarlanan 'American Gods' Starz kanalının yaklaşan fantezi, drama dizilerinden biri olup genel özeti şöyledir; Shadow gizemli ve sırlarla dolu bir geçmişe sahiptir. Bir banka soygunundan dolayı 3 yıl hapis cezası çekip erken tahliye edilir ve artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

11. The Man in the High Castle (2015– )

11. The Man in the High Castle (2015– )

IMDb: 8.1

Phillip K. Dick’in aynı isimli romanından uyarlanan The Man In The High Castle, Nazi’lerin İkinci Dünya Savaşı’nı kazandıkları distopyasından yola çıkarak, bu durumda Kuzey Amerika’nın ne halde olacağını ekranlara yansıtıyor. Almanya ve Japonya’nın hükmettiği bu düzende insanlığın bir bölümü baskılara karşı direnmeye çalışırken, diğer bölümü bu işleyişi kabullenir.

10. Orange Is the New Black (2013–2019)

10. Orange Is the New Black (2013–2019)

IMDb: 8.1

Piper Chapman, güzel bir hayata, iyi bir sevgiliye, anlayışlı bir aileye sahip genç bir kadındır. Üniversite yıllarında işlediği bir suç yüzünden konforlu hayatından uzaklaşarak hapse girer. Hapishane hayatı Piper’ın düşlediğinden bambaşkadır. Dört duvar arasındaki yeni hayatına alışmaya çalışan Piper, başlarda zorlansa da yavaş yavaş hapishane kültürünü öğrenmeye başlar. Hapishanedeki diğer mahkumlarla beklenmedik dostluklar kuran genç kadın, bu zamana kadar hayatında inandığı her şeyi sorgulamaya başlar.

9. Altered Carbon (2018– )

9. Altered Carbon (2018– )

IMDb: 8.1

Aynı isimli çizgi romandan uyarlanan Altered Carbon, insanların karakterlerini ve ruhlarını yeni bedenlere transfer edebildikleri alternatif bir gelecekte geçiyor. Takeshi Kovacs, yıldızlararası savaşçılardan oluşan seçkin bir time mensup bir askerdir. Ancak takım, filizlenen bir isyan sonrası ağır bir yenilgi alınca hayatta kalmayı başaran tek asker Takeshi olur. Takeshi’nin zihni “buz içerisinde” hapsedilir ve yüzyıllar sonra Laurens Bancroftm adında son derece varlıklı bir adam ortaya çıkana kadar dondurulur. Laurens, Takeshi’ye tekrar hayata dönebilmesi için bir şans sunar. Ancak karşılığında son derece zorlu bir cinayeti çözmesini isteyecektir.

8. Lucifer (2015– )

8. Lucifer (2015– )

IMDb: 8.2

“Cehennem Lordu” Lucifer Morningstar; Los Angeles Polis Departmanı için suçluları yakalamaktadır. Ancak büyük bir sırrı vardır: Bu çekici adam, aslında yeryüzüne düşmüş bir melektir! Neil Gaiman tarafından yaratılan Lucifer, Sandman isimli serinin yardımcı karakterlerinden biriydi ve daha sonra kendi çizgi romanına kavuştu. Çizgi romanlarda, karakter Lux isimli bir barı işletiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. The Expanse (2015– )

7. The Expanse (2015– )

IMDb: 8.4

Günümüzden 200 yıl sonrası... Deneyimli dedektif Miller, oldukça zengin bir ailenin kayıp kızını bulmak için bir uzay gemisi kaptanıyla işbirliği yapar. Olayı araştırdıkça kahramanlarımız, insanlık tarihinin en büyük komplolarından biri ile karşı karşıya olduklarını fark ederler.

6. Outlander (2014– )

6. Outlander (2014– )

IMDb: 8.4

1945 yılında yaşayan, evli bir savaş hemşiresi olan Claire Randall; gizemli bir şekilde 1743 yılına yolculuk eder ve romantik bir İskoç savaşçısı olan Jamie Fraser ile evlenmek zorunda kalır. Claire zamanla Jamie’ye bir şeyler hissetmeye başlayacak ve iki farklı zamandan, iki farklı erkek arasında kalacaktır.

5. Big Little Lies (2017– )

5. Big Little Lies (2017– )

IMDb: 8.5

Avustralyalı yazar Liane Moriary’nin aynı adlı çok satan romanından uyarlanacak Big Little Lies’da; dışardan mükemmel hayatlara sahipmiş gibi gözüken üç kadının, bir cinayet olayı ile yollarının kesişmesi işlenecek. Çocukları anaokuluna giden kadınlar, veli toplantısı esnasında gerçekleşen bir cinayeti aydınlatmaya çalışacak. Bu kadınlardan ikisini Nicole Kidman ve Reese Witherspoon canlandıracak.

4. The Handmaid's Tale (2017– )

4. The Handmaid's Tale (2017– )

IMDb: 8.5

Margaret Atwood’un aynı isimli romanından uyarlanan dizi, Gilead isimli bir toplumda geçiyor. Doğal sebepler nedeniyle nüfus düşüşü yaşayan bu toplumda kadınlar devletin malı olarak kabul ediliyor. Toplumun yeniden çoğalması için üreme hizmetine zorlanan Offred, bu acımasız koşullarda hayatta kalmaya çalışıyor.

3. Mindhunter (2017– )

3. Mindhunter (2017– )

IMDb: 8.6

FBI’ın özel bir biriminde görevli ajan Holden Ford ve ortağı Bill Tench kötü şöhretli seri katilleri ve tecavüzcüleri araştırmaya başlar. Acımasız olayları soruşturdukça yeni profil çıkarma teknikleri geliştirirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Sherlock (2010– )

2. Sherlock (2010– )

IMDb: 9.1

Modern bir Sherlock Holmes uyarlaması... Bu kez Sherlock günümüz Londra'sında, günümüz şartlarında çözüyor davaları. Yanında yine Doktor Watson, en büyük düşmanı yine Moriarty. Adresi yine Baker Street.

Değişen tek şey, cep telefonları, mesajlar, mailler, bloglar yani teknoloji. Ama Sherlock hala kendi tarzında ilerliyor...

1. Game of Thrones (2011–2019)

1. Game of Thrones (2011–2019)

IMDb: 9.4

Hanedan entrikaları, kapılı kapılar ardında dönen oyunlar, birilerinin kuyusunu kazmak için düşmanın koynuna girmekten çekinmeyen kadınlar, kardeşler arası çekişmeler, dışlanmalar... Hepsi tek bir hedef için: taht kavgası...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
101
55
21
10
8
6
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Happy Quokka

Game Of Thrones nasıl saçma bitti ya resmen dizi son sezondan sonra unutuldu gitti. Koskoca dizi b.k edildi.

g

the100 lexa şey olmasaydı iyiydi...

Simurgg

Sassanech ❤❤