Görüş Bildir
Haberler
'Bugün Hangi Filmi İzlesem' Diyenlere Müjde! 3 Haziran Cuma Günü İçin Yüksek Puanlı Film Listesi

'Bugün Hangi Filmi İzlesem' Diyenlere Müjde! 3 Haziran Cuma Günü İçin Yüksek Puanlı Film Listesi

'Ne izlesem?' diye kara kara düşünüyorsan ve bir türlü izleyecek kaliteli bir film önerisi bulamıyorsan doğru yere geldin!

Bu filmlere başlamadan önce sıradan bir film izleyeceğini düşünebilirsin ama film bittikten sonra aslında beklentinin çok üstünde bir etki yarattığını fark edeceksin.

O zaman hazırsan 3 Haziran Cuma günü için yüksek puanlı film listemize geçelim...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hodejegerne (2011)

Hodejegerne (2011)

IMDb: 7.5

Özet: Hazırsanız harika bir aksiyon filmi olan Hodejegerne ile başlıyoruz. Roger, istediği her şeye sahip olan bir adamdır. Fakat olması gerekenden çok daha büyük bir lüks içerisinde yaşamaktadır. Bunu devam ettirmek amacıyla ek bir iş yapması gerekir. Seçtiği ikinci iş ise sanat eseri hırsızlığıdır. Bir galeri açılışında tanıştığı Clas, bir iş için aradığı mükemmel bir aday olmasının yanı sıra Roger'ın kendisine istediği çok değerli bir tabloya da sahiptir. Roger ayağına kadar gelen bu fırsatı değerlendirmek için harekete geçer ve en büyük kişisel vurgununu yapmak üzere planlamalara başlar.

Oyuncular: Aksel Hennie, Synnøve Macody Lund, Nikolaj Coster-Waldau

Yönetmen: Morten Tyldum

Ceset Original (2012) El Cuerpo

Ceset Original (2012) El Cuerpo

IMDb: 7.6

Özet: Sıradan bir günün sabahınsa Mayka isimli bir kadının cesedi resmen kayıplara karışır. Hayatta her şeyi düzenli ve planlı olan bu kadının ölümünün arkasındaki sır perdesi henüz aralanamamışken, bir de cesedinin ortadan kaybolması olayı daha da karmaşık hale getirir. Dava ile ilgilenmesi için dedektif Jaime Pena görevlendirilir. Jaime de eşini kaybetmiştir ve bu travmanın izlerini henüz tam olarak atlatamamıştır. Bu davayı hem kişisel duygularını çözüme kavuşturmak hem de halen meslekte iyi bir polis olduğunu göstermek için değerlendirecektir. Fakat olayın o kadar çok karanlık noktası vardır ki davaya dahil olan hiç kimse aslında göründüğü kişi değildir...

Oyuncular: Jose Coronado, Hugo Silva, Belén Rueda

Yönetmen: Oriol Paulo

Deccal (2009) Antichrist

Deccal (2009) Antichrist

IMDb: 6.5

Özet: İlişkilerinde birtakım problemlerle boğuşan bir çift, evliliklerini kurtarmayı umarak şehrin çok uzağındaki bir ormanda yer alan kulübelerine giderler. İlişkilerini düzeltmek için çıktıkları bu yolda işler daha da sarpa saracaktır... 

Oyuncular: Willem Dafoe, Charlotte Gainsbourg, Storm Acheche Sahlstrøm

Yönetmen: Lars von Trier

İçeriğin Devamı Aşağıda

The Innocents (1961)

The Innocents (1961)

IMDb: 7.8

Özet: Klasik korku filmlerinden biri olan The Innocents, iki çocuğun ve genç bir mürebbiyenin evlerinin aslında perili olduğuna inanmaya başlamarının gizem dolu hikayesini konu ediniyor. 

Oyuncular: Deborah Kerr, Peter Wyngarde, Megs Jenkins

Yönetmen: Jack Clayton

Dehşetin Nefesi (1990) Jacob's Ladder

Dehşetin Nefesi (1990) Jacob's Ladder

IMDb: 7.4

Özet: Artık klasikleşmiş filmlerden biri olan Jacob's Ladder, Vietnam gazisi bir adamı konu ediniyor. Jacob Singer, travma sonrası stres bozukluğu yaşayan biridir ve zamanla aklını kaçırdığını düşünmeye başlar. Bu sahnede ise Jacob'ı şeytanlarından kurtarıp yardımcı olmak üzere yaratılan çeşitli kimyasallar denenir. Ama işler hiç de istendiği gibi gitmez...

Oyuncular: Tim Robbins, Elizabeth Peña, Danny Aiello

Yönetmen: Adrian Lyne

Köpekler (1971) Straw Dogs

Köpekler (1971) Straw Dogs

IMDb: 7.4

Özet: Başarılı bir senaryo yazarı olan David Sumner, karısı Amy’le birlikte daha sakin bir hayat yaşamak adına Mississippi’ye taşınırlar fakat burada pek de dostane bir şekilde karşılanmazlar. Başlangıçta son derece sevecen görünen komşuları zamanla kötücül tavırlar sergilemeye başlayacak; beklenmedik olaylar silsilesi gerçekleşecektir.

Oyuncular: Dustin Hoffman, Susan George, Peter Vaughan

Yönetmen: Sam Peckinpah

Kevin Hakkında Konuşmalıyız (2011) We Need to Talk About Kevin

Kevin Hakkında Konuşmalıyız (2011) We Need to Talk About Kevin

IMDb: 7.5

Özet: Eva, Kevin'a hamile kaldığını öğrendiğinde yıllar boyunca inşaa ettiği kariyerini tek hamlede siler ve Kevin'ı doğurmaya karar verir. Fakat annenin oğlu için hayatından yaptığı bu fedakarlık maalesef Kevin'in çocukluk yıllarından itibaren başlayarak hayatlarını ters yönde etkilemeye başlar. Kevin 15 yaşına geldiğindeyse lisedeki çete gruplarıyla takılmaya başlar ve hiç kimsenin hoş görmeyeceği olaylara karışır.

Oyuncular: Tilda Swinton, John C. Reilly, Ezra Miller

Yönetmen: Lynne Ramsay

İçeriğin Devamı Aşağıda

İçerideki Adam (2006) Inside Man

İçerideki Adam (2006) Inside Man

IMDb: 7.6

Özet: Inside Man filmi sıradan başlayan ama sonuna geldiğinizde 'Oha' dedirten yapımlardan biri. Olayların en başında her şey aslında herhangi bir hırsızlık gibi başlar. Hal böyle olunca boyacı kılığındaki soyguncular, elli kişiyi rehin aldığında polis de gerekenleri yapar. İki dedektifi bu adamlarla anlaşmak üzere görevlendirir. Ne yazık ki olaylar ilerledikçe bu dedektifler, hırsızların gerisinde kalırlar. Hızla tüm çareler tükenmeye başlar. Ortada öyle tuhaf olaylar gelişmektedir ki hırsızların esas amacının sadece bankayı soymak olmayabileceğine dair şüpheler oluşmaya başlar.

Oyuncular: Denzel Washington, Clive Owen, Jodie Foster

Yönetmen: Spike Lee

Danimarkalı Kız (2015) The Danish Girl

Danimarkalı Kız (2015) The Danish Girl

IMDb: 7.1

Özet: Cinsiyet değiştirme ameliyatı olan bilinen ilk isim olan Lili Elbe'nin hayatını anlatan biyografik-romantik bir filmdir. Einar, Gerda ile evlidir ve Gerdanın resimleri için kadın gibi giyinip karısına modellik yapar. Ancak Einar erkek bedeninde dünyaya gelmiş bir kadın, trans bireydir. Filmin konusu da aslına bakıldığı zaman Einar'ın özüne dönme çabası ve bir yandan yaşadığı aşktır.

Oyuncular: Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Ben Whishaw

Yönetmen: Tom Hooper

Carol (2015)

Carol (2015)

IMDb: 7.2

Özet: 1950'lı yıllarda sancılı bir boşanma süreci yaşadığı için kendisini aşka kapatan ve tüm sosyetenin kendisine karşı hayranlık beslediği Carol ile bir butikte çalışan Therese'nin bir yolculuk sırasında aralarında geçen beklenmedik aşk konu edinilir.

Oyuncular: Cate Blanchett, Rooney Mara, Kyle Chandler

Yönetmen: Todd Haynes

Duvara Karşı (2004)

Duvara Karşı (2004)

IMDb: 7.9

Özet: 40 yaşında bir takım psikolojik nedenlerden dolayı intihar teşebbüsünde bulunan Cahit ile ailesinin baskıları sonucunda intihara başvuran Sibel'in hayatlarının kesişmesini ve birbirlerine ince ince nasıl işlendiklerini gösteren bir filmdir. Bir gün Cahit Sibel'i korumak amacıyla bir suça karışır ve buradan sonrası ise başlı başına yürekleri dağlar.

Oyuncular: Birol Ünel, Sibel Kekilli, Catrin Striebeck

Yönetmen: Fatih Akın

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gün Işığı (2007) Sunshine

Gün Işığı (2007) Sunshine

IMDb: 7.2

Özet: 2057 yılındayız. Güneş, eski gücünü kaybedip tükenmeye başlıyor. Onun ölümü hayat verdiği her şeyin de sonunun geleceği anlamına geliyor. Bu sırada uluslararası astronotlardan oluşan bir ekip, güneşi yeniden alevlendirip tüm evreni kurtaracakları akıl almaz bir göreve hazırlanıyor.

Oyuncular: Chris Evans, Cillian Murphy, Rose Byrne

Yönetmen: Danny Boyle

Ay (2009) Moon

Ay (2009) Moon

IMDb: 7.8

Özet: Sam Bell, Helyum madenciliği yapan bir ay üssünde çalışan yalnız astronottur. 3 yıldır bir başına olan Sam artık burayı evi gibi görmektedir. Ne var ki sözleşmesi bitmek üzere olduğundan yakında eşi ve üç yaşındaki kızıyla Dünya'da yeniden bir araya gelebilecektir. Ancak yaşadığı zihinsel problemler onu ciddi sıkıntıya düşürür.

Oyuncular: Sam Rockwell, Robin Chalk, Matt Berry

Yönetmen: Duncan Jones

Ölü Gelin (2005) Corpse Bride

Ölü Gelin (2005) Corpse Bride

IMDb: 7,3 

Özet: Van Dort ile Victoria Everglot, 1800'lerin sonuna doğru Victorian kasabasında nişanlanırlar. Everglot'lar, paraya sıkışmış durumdadır ve buna çare olarak da sosyetede adları geçen Van Dort'lar onlar için en doğru seçimdir. Ancak düğün provası yapıldığı sırada Victor, yanlışlıkla koruluğa girer ve yerdeki iskeletin parmağındaki yüzüğü alarak kendi parmağına takar. Artık ölü gelin Emily ile evlenmiş bulunmaktadır. Ortada iki gelin ve tek damat vardır. Bu durumda Victor'u hangisi elde edebilecektir?

Oyuncular: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Emily Watson

Yönetmen: Mike Johnson, Tim Burton

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ejderhanı Nasıl Eğitirsin (2010) How to Train Your Dragon

Ejderhanı Nasıl Eğitirsin (2010) How to Train Your Dragon

IMDb: 8,1

Özet: Berk Adası'nı kendisine mesken edinen ejderhalar, insanların gözlerini senelerce korkutmuştur. İnsanların gözünde ejderhalar, onların evlerini yağmalayan ve hayvanlarını çalan varlıklardır. Yetişkinlik çağına adım atmış erkeklerin yapması gereken tek şey vardır: Bir ejderha öldürmek. Köy şefinin oğlu Hiccup'un zamanı artık gelmiştir. Kendi icat ettiği tuhaf silahı yaratığa doğrultarak öldürmeye niyetlense de, bir türlü başaramaz ve onu ormana götürerek serbest bırakır. Bu olaydan sonra, zamanla aralarında sadakat barındıran bir ilişki gelişecektir.

Oyuncular: Jay Baruchel, Gerard Butler, America Ferrera

Yönetmen: Chris Sanders, Dean DeBlois

Dünkü öneriler için:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
9
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Thistle

Listede güzel filmler var ama bence öne çıkan We Need to Talk About Kevin. Çok etkileyici bir film. Tilda ablanın performansı ise muazzam.