Görüş Bildir
Haberler
Bu Sayıları Duyduktan Sonra Uzaklara Dalacaksınız! 2020 Yılının En Çok Kazanan 25 İş İnsanı

Bu Sayıları Duyduktan Sonra Uzaklara Dalacaksınız! 2020 Yılının En Çok Kazanan 25 İş İnsanı

luna
17.12.2020 - 08:45

Dünyanın en zengin insanları sizce kimler? Haydi, gelin hep beraber öğrenelim!

Kaynak: https://wealthygorilla.com/top-20-ric...
İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Charles Koch

25. Charles Koch
www.instagram.com

Net Serveti: 44.9 milyar dolar

Charles Koch Amerikalı bir iş insanı ve hayırsever. Koch, Koch Endüstrüleri' nin ortak sahibi ve CEO’su. Koch Endüstrileri  işleme ve kirlilik kontrol ekipmanları ve teknolojileri; polimerler ve fiberler; mineraller; gübreler; emtia ticareti ve hizmetleri; orman ve tüketici ürünleri; ve çiftçilik ile ilgili işleri kapsıyor. Koch bu yılın en zengin insanlar listesine 44.9 milyar dolarlık etkileyici bir serveti le giriş yaptı!

24. Phil Knight

24. Phil Knight
www.youtube.com

Net Serveti: 45.5 milyar dolar

Phil Knight Amerika’nın ileri gelen iş insanlarından biri ve bir hayırsever. Knight, Nike Inc ‘nin kurucu ortağı ve şu anda şirketin başkanlığını yapıyor. Hepimiz Nike’ı sadece logosundan bile hemen tanırız. 2020 yılı itibarı ile Phil Knight’ın hesaplanan net serveti 45.5 milyar dolar ve bu onu dünyanın en zengin yirmi dördüncü insanı yapıyor.

23. Daniel Gilbert

23. Daniel Gilbert
www.youtube.com

Net Serveti: 47.6 milyar dolar

Daniel Gilbert Amerikalı bir iş insanı, yatırımcı ve hayırsever. Gilbert Quicken Loans’un kurucu ortağı ve Rock Ventures’ın kurucusu. Daniel gilbert aynı zamanda NBA’in Cleveland Cavaliers takımının sahibi. 2020 itibari ile Daniel Gilbert’ın serveti tahmini olarak 47.6 milyar dolar.

22. Jack Ma

22. Jack Ma

Net Serveti: 50.3 milyar dolar

Jack Ma Alibaba’nın kurucusu. Kendisi birkaç yıldır Asya kıtasının en zengin insanlarından olsa bile dünyanın en zengin insanları listesine ancak bu yıl girebildi. Jack, KFC dahil olmak üzere birçok işten ret aldı. Bugün, Jack Ma’nın net servetinin 50.3 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Bu onu geçen yıla göre dört sıra geriye atarak yirmi ikinci yapıyor.

21. Carlos Slim Helu

21. Carlos Slim Helu

Net Serveti: 52.1 milyar dolar

Carlos Slim Helu Meksikalı bir iş insanı ve yatırımcı. Helu  'Grupo Carso' isimli şirketler grubunun sahibi. Şirketler grubu sağlık hizmetleri, medya, enerji, gayrimenkul ve perakende satış gibi birçok farklı endüstriden markayı  bünyesinde bulunduruyor. Carlos, 51.2 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin insanları listesinde yirmi birinci sırada yer alıyor. Serveti son zamanlarda ciddi bir darbe alması ile listede dokuz sıra geriledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Zhong Shanshan

20. Zhong Shanshan

Net Serveti: 52.8 milyar dolar

Zhong Shanshan bir Çin su-içecek şirketi olan Nongfu Spring'in başkanı. Yakın zamanda şirketin hisselerinde yaşanan fırlama sayesinde Shanshan listeye girdi. 2020 itibari ile Zhong Shanshan’ın serveti tahmini olarak 52.8 milyar dolar.

19. Michael Bloomberg

19. Michael Bloomberg
www.youtube.com

Net Serveti: 54.9 milyar dolar

Michael Bloomberg Amerikalı bir girişimci ve politikacı. Bloomberg, finansal veri medya şirketi olan Bloomberg L.P'nin kurucusu ve CEO'su. Bloomberg şu anda 74 yaşında ve dünyanın en zengin insanlarından biri. Michael Bloomberg, bu yılın başlarında servetine 14 milyar dolar daha ekledi ve bu onu listenin on birinci sırasına yükseltti. Bununla birlikte, kendisi serveti 2020 yılının ikinci ve üçüncü çeyreklerinde yükselmemiş olan  listedeki tek kişi. Bu da onu listede on dokuzuncu sıraya indiriyor. 2020 yılı itibari ile Michael Bloomberg’in serveti 54.9 milyar dolar.

18. Ma Huateng

18. Ma Huateng

Net Serveti: 57.3 milyar dolar

Ma Huateng Çinli bir iş insanı, yatırımcı, hayırsever, mühendis, internet ve teknoloji girişimcisi. Aynı zamanda Asya'nın en değerli şirketi olan Tencent'in kurucusu. Huateng, ilk kez bu yıl listeye girebilen Asya'nın en zenginlerinden bir tanesi. 57.3 milyar dolar ile listede on sekizinci sırada yer alıyor.

17. MacKenzie Bezos

17. MacKenzie Bezos
www.instagram.com

Net Serveti: 59 milyar dolar

MacKenzie Bezos Amerikalı bir roman yazarı ve hayırsever. MacKenzie Bezos, Amazon'un kurucusu olan Jeff Bezos'un eşiydi. Boşanmalarından sonra, MacKenzie Amazon'da o zamanlar 35 milyon dolar değerinde olan %4'lük bir pay aldı. 2020 yılı itibari ile  MacKenzie Bezos’un serveti 59 milyar dolar.

16. S. Robson Walton

16. S. Robson Walton
www.youtube.com

Net Serveti: 63.9 milyar dolar

Rob Walton, Sam Walton'un en büyük oğlu, ve kendisi 2015 yılında gerçekleşen babasının ölümüne kadar Walmart'ın başkanı olarak görev aldı. Buna ek olarak, son zamanlarda kardeşi Jim'i dünyanın en zengin insanları listesinde geçti fakat şimdi yeniden listedeki orijinal yerine döndü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Jim Walton

15. Jim Walton

Net Serveti: 64.2 milyar dolar

Jim Walton dünyanın en büyük perakende satış zinciri olan 'Walmart''ı kuran Sam Walton'un oğlu. Kendisi Walmart'ın yönetim kurulunda ve kendi şirketi olan Arvest Bank'ın CEO'luğunu üstleniyor. 2020 yılında Jim Walton’un net serveti 64.2 milyar dolar.

14. Alice Walton

14. Alice Walton

Net Serveti: 64.5 milyar dolar

Alice Walton, Sam Walton'un kızı ve Walmart servetinin mirasçısı. Alice Walton, 1988 yılında Llama Company'i kurdu ama şirket o zamandan beri kapalı kaldı. Bugün, Alice Walton’un net serveti tahmini olarak 64.5 milyar dolar. Bu onu dünyanın en zengin on dördüncü insanı ve en zengin ikinci kadını yapıyor.

13. Amancio Ortega

13. Amancio Ortega
www.instagram.com

Net Serveti: 65.9 milyar dolar

Amancio Ortega İspanyalı bir girişimci ve Inditex moda grubunun kurucusu. Inditex bünyesinde Zara'yı bulunduruyor ve Zara dünyanın en popüler giyim markalarından birisi. Ortega bir keresinde dünyanın en zengin beşinci insanı oldu ama son zamanlarda neredeyse 20 milyar dolar kaybetti ve bu servetinin %25'ini oluşturuyor. Kaybı, 2020'nin en büyük kayıplarından biri oldu. 2020 yılı itibari ile Amancio Ortega’nın serveti tahmini 65.9 milyar dolar olarak hesaplandı.

12. Sergey Brin

12. Sergey Brin
www.youtube.com

Net Serveti: 66 milyar dolar

Sergey Brin ve Larry Page 1998 yılında küçük sade bir garajda Google'ı kurdular. Sergey Brin, dünyadaki en zengin insanlar listesinde Page'in birkaç sıra gerisinde yer alıyor. 2020 yılı itibariyle Sergey Brin'in serveti yaklaşık 66 milyar dolar.

11. Francoise Bettencourt Meyers

11. Francoise Bettencourt Meyers
www.instagram.com

Net Serveti: 66.3 milyar dolar

Francoise Bettencourt Meyers, annesi Liliane Bettencourt'un 2017'de vefat etmesi ile L’Oreal hükümdarlığının mirasçısı oldu. Şu anda, L’Oreal'in %33'üne sahip olan ailesi ile holding şirketini başkan olarak yönetiyor. 2020 itibarı ile Francoise Bettencourt Meyers’in net servetinin 66.3 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor ve bu da onu dünyanın en zengin kadını yapıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Larry Page

10. Larry Page
www.youtube.com

Net Serveti: 67.9 milyar dolar

Larry Page 1998 yılında bir garajda kurulan Google'ın kurucu ortağı. Google, şüphesiz dünyanın en başarılı arama motoru haline geldi ve şirket, YouTube gibi çeşitli yatırımlar yapmaya devam etti. Google'ın başarısı Page'i dünyanın en zengin insanlarından biri yaptı.

9. Steve Ballmer

9. Steve Ballmer
www.youtube.com

Net Serveti: 70.1 milyar dolar

Steve Ballmer NBA'in Los Angeles Clippers takımının şu anki sahibi ve Microsoft'un eski CEO'su. 2020 itibarıyla Steve Ballmer’ın servetinin 70.1 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor ve bu da onu dünyanın en zengin 9. kişisi yapıyor.

8. Larry Ellison

8. Larry Ellison

Net Serveti: 74.9 milyar dolar

Larry Ellison Oracle Corporation'ın kurucu ortağı ve kendisi 2014 yılının Eylül ayına kadar şirketin CEO'luğunu yaptı. Yıllar içinde Oracle 136 binden fazla kişiye iş veren inanılmaz başarılı bir teknoloji şirketi haline geldi. Larry Ellison, 74.9 milyar dolarlık net serveti ile dünyanın en zengin insanları listesinde 8. sırada yer alıyor.

7. Elon Musk

7. Elon Musk
www.instagram.com

Net Serveti: 79.4 milyar dolar

Elon Reeve Musk FRS Kanada ve Amerikalı bir mühendis ayrıca endüstriyel tasarımcı ve teknoloji girişimcisidir. Dünyanın geleceği konusunda heyecanlıysanız, muhtemelen Musk'ı her yerde görmüşsünüzdür. Musk PayPal, Tesla, Space-X, The Boring Company ve Neuralink'in kurucusu. 2020 itibarıyla Elon Musk’ın net servetinin 79.4 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor, bu da Nisan ve Ağustos ayları arasında Tesla hisse senedi fiyatlarında yaşanan bir dalgalanma sonrasında bu yıl Musk'un net servetinin iki katından fazla arttığı anlamına geliyor. Musk yıla dünyanın en zengin yirmi dördüncü insanı olarak başladı ve şu anda yedinci sırada yer alıyor.

6. Warren Buffet

6. Warren Buffet
www.youtube.com

Net Serveti: 82.3 milyar dolar

Warren Buffett Amerikalı bir girişimci ve yatırımcı. Aynı zamanda  Berkshire Hathaway'in CEO'su. Buffett dünyanın en başarılı yatırımcısı ve milyonlarca yatırımcı ona başarısından dolayı hayranlık ile bakıyor. Warren Buffett, 82.3 milyar dolarlık inanılmaz serveti ile dünyanın en zengin altıncı adamı. Ancak bu gerçeğe rağmen Buffett, halen bir milyar doların neye benzediğini bile bilmediği zamanlarda satın aldığı evde yaşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Mukesh Ambani

5. Mukesh Ambani
www.instagram.com

Net Serveti: 88.9 milyar dolar

Mukesh Ambani büyük bir Hintli iş insanı. Kendisi Reliance Industries Limited'in (RIL) başkanı, genel müdürü ve en büyük hissedarı. Ambani bir süredir Asya'nın en zengin iş insanı. 2020 itibariyle Mukesh Ambani’nin net serveti 88.9 milyar ABD doları.

4. Mark Zuckerberg

4. Mark Zuckerberg
www.instagram.com

Net Serveti: 98 milyar dolar

Mark Zuckerberg’i hepimiz Facebook’un kurucusu olarak tanıyoruz. Bugün Facebook dünyadaki en ünlü ve en değerli sosyal medya şirketi haline gelmiştir. Ve her şey Mark’ın Harvard Üniversitesinin öğrenci yurdu odasında başladı. Mark Zuckerberg Cambridge Analytica veri skandalı ve çeşitli birtakım sorunlar nedeniyle Facebook hisse fiyatlarının düşmesinden sonra yaşadığı büyük öz sermaye kaybını yeniden kazanmıştır. Bugün Mark Zuckerberg 98 milyar dolarlık net serveti ile dünyadaki en zengin dördüncü insanı.

3. Bill Gates

3. Bill Gates
www.instagram.com

Net Serveti: 115 milyar dolar

Bill Gates Microsoft’un kurucusu ve art arda birçok yıl boyunca dünyanın en zengin insanı oldu. Gates 1975 yılında Paul Allen ile birlikte Microsoft’u kurdu ve Microsoft o günden bugüne dünya çapında en büyük Bilgisayar yazılım şirketi haline geldi. Gates’in net serveti 100 milyar dolar sınırına ulaştıktan sonra oldukça durgun bir seyir izledi. Şimdi ise bir sıra daha gerileyerek dünyanın en zengin 3’üncü insanı oldu. 2020 yılı itibariyle, Bill Gates’in net servetinin 115 milyar dolar olduğu tahmin edilmektedir.

2. Bernard Arnault

2. Bernard Arnault
www.instagram.com

Net Serveti: 119.4 milyar dolar

Bernard Arnault Louis Vuitton Moet Hennessey markasının yönetim kurulu başkanı. Şirket iki farklı şirketin birleşmesiyle ortaya çıkmıştır. Louis Vuitton çok başarılı bir lüks moda markası. Bernard geçtiğimiz sene bu listede hızlı bir tırmanış gerçekleştirmişti. Aslına bakarsanız, 2017 yılının başlangıcında 14’üncü sıradaydı ama 2020 yılı itibariyle dünyanın en zengin 25 insanı listesinde ikinci sıraya yerleşti.

1. Jeff Bezos

1. Jeff Bezos

Net Servet: 183.8 milyar dolar

Jeff Bezos internet üzerindeki en büyük ve en bilinen şirketlerden birinin, Amazon’un kurucusu. Amazon Jeff’in yatak odasında basit bir çevrimiçi kitap dükkanı olarak başlamıştı ve ilk satışlar oldukça düşüktü. 2020 yılında, son iki yılda servetine 40 milyar dolar eklemesinin ardından Jeff Bezos dünyanın en zengin insanı olmuştur. 

Peki siz bu listedeki insanların kaçını tahmin edebildiniz? Yorumlarda buluşalım.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
3
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın