Görüş Bildir
Haberler
Bu Gece Uyku Yok! Okuduktan Sonra Uykularınızı Kaçıracak 17 Gerilim Romanı

etiket Bu Gece Uyku Yok! Okuduktan Sonra Uykularınızı Kaçıracak 17 Gerilim Romanı

ozcanmine
08.07.2018 - 20:29 Son Güncelleme: 10.07.2018 - 01:59

Hiçbir kitabı okurken iliklerinize kadar korktuğunuz ya da ürperti hissettiğiniz oldu mu? Geceleri uykunuzu kaçıran kitaplar okudunuz mu peki? Eğer cevabınız 'Hayır!'sa sizi bu listeye davet ediyorum. 

Tüylerinizi diken diken edecek bu romanlar Idefix'den sizler için derlendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. İhtiyaç duyduğunuz psikolojik dehşeti yaşamak ister misiniz? "Horrorstör"

17. İhtiyaç duyduğunuz psikolojik dehşeti yaşamak ister misiniz? "Horrorstör"

Cleveland, Ohio'daki Orsk mobilya mağazasında tuhaf olaylar yaşanıyor. Çalışanlar, her sabah mağazaya geldiklerinde kırık Kjerring raflar, paramparça olmuş Glans kadehler ve Liripip gardıroplarla karşılaşıyor. Satışlar düşüşte, güvenlik kameraları hiçbir şey ortaya çıkarmamakta ve mağaza yöneticileri panik içerisinde. 

Üç çalışan, bu gizemi çözmek için gün batımından şafağa dek sürecek dokuz saatlik bir mesai yapmaya gönüllü oluyor. Gecenin ilerleyen saatlerinde boş mağaza katında kol gezecek, tuhaf görüntü ve sesleri inceleyecek ve hayal gücüne meydan okuyan dehşet verici olaylarla karşı karşıya kalacaklar. 

Her açıdan çağdaş bir ortamda geçen geleneksel bir perili ev hikâyesi olan Horrorstör, ışıltısını ve görünümünü ömür boyu korumak üzere tasarlandı.

16. Sakın gözlerini açma! "Kafes"

16. Sakın gözlerini açma! "Kafes"

Ödüllere doymayan kitap 2014 yılında yayınlandığı andan itibaren büyük ses getirdi. Şimdi de bizim raflarımızda yerini almaya devam ediyor. Ödülleri mi?  Buyurun!

  • This Is Horror Ödülü - En İyi Roman 

  • Michigan Notable Book Ödülü

  • Bram Stoker Ödülü - En İyi İlk Roman Finalisti

  • Goodreads En İyi Korku Romanı Finalisti

  • James Herbert Korku Ödülü Finalisti

  • Shirley Jackson Korku Ödülleri Finalisti

15. Hayvan Mezarlığı - Gecenin Pençesi

15. Hayvan Mezarlığı - Gecenin Pençesi

Bu eseri beyazperdeye de aktarıldı. Film, bütün dünyada yankılar yaratmaya devam ediyor.Dr. Louis Creed ve ailesi eski kızılderili mezarlığındaki ruhların gazabına uğramışlardı... Bunun elbette nedenleri olmalıydı!...STEPHEN KiNG okurlarını, doğaüstü olaylarla bezenmiş heyecanların doruğuna götürüyor.

14. Medyum!

14. Medyum!

Jack Torrance’ın Overlook Oteli’nde işe başlaması, yaşamında yepyeni bir sayfa açabilmesi için bulunmaz bir fırsattı. Mevsim sonunda müşterilerin uğramadığı bu eski otelin bekçiliğini yaparken, ailesiyle bolca birlikte olabilecek ve romanını yazabilecekti. Ama sert kış havası kendisini göstermeye başlayınca, bu sakin mekân iyice ıssızlaştı... Uğursuz korkunç güçlerin Overlook Oteli’ni sarmaya başladığını yalnızca eşsiz bir yeteneğe sahip olan beş yaşındaki Danny Torrance fark etti. “Edgar Allen Poe’dan bu yana ıssız mekânları, sınır tanımayan korkuları en iyi anlatan yazar.

-Entertainment Weekly-

13. "O GELDİĞİNDE, BENİ KORUYACAĞINA SÖZ VER!" - "Psikiyatrist"

13. "O GELDİĞİNDE, BENİ KORUYACAĞINA SÖZ VER!" - "Psikiyatrist"

Kimseye inanma, kendine bile güvenme, gerçeği arama, gerçek seni bulacak...

Şiddet mağduru bir kadın hasta, psikiyatrist Ellen Rothun kâbusu haline gelir: Kara Adam tarafından izlendiğini iddia eden hasta, gizemli biçimde, iz bırakmadan ortadan kaybolur. Şimdi kendi hayatını da hastasınınkini de tehlikeye atan korkunç bir oyunun ortasındaki Dr Ellen Roth için hiç kimseye güvenemediği umutsuz bir savaş başlamıştır. Şeytani bir yapbozun parçalarını bir araya getirmeye çalışmaktan başka çaresi kalmayan genç psikiyatrist, korku, şiddet ve paranoyadan oluşan bu labirentte çıkış yolunu bulabilecek midir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Kemik Bahçesi - Büyük Boy

12. Kemik Bahçesi - Büyük Boy

Günümüzde ortaya çıkan geçmişe ait kemikler… Söylenmemiş, çarpık, uğursuz gölgelerin dolaştığı uzak bir zaman diliminde yaşanan çözülmemiş sırlar… Cesur, kanlı ve zekice…Boston…1830…

Boston Tıp Okulu'nda okuyan yetenekli ama yoksul öğrenci Norris Marshall eğitimini karşılamak için o bölgenin 'mezar soyucuları' arasına katılır… Yine de bu korkunç ticaret, üniversite hastanesinin bahçesinde delik deşik edilerek öldürülen bir hemşirenin şok eden cinayeti karşısında önemsizdir

Günümüz… 

Julia Hamill, Massachusetts'in kırsal kesimlerinde yer alan yeni evinin bahçesinde dehşet verici bir şey keşfetti: kayalık arazinin içine gömülmüş bir kafatası… –Adli tabip Maura Isles'ın görüşüne göre, üzerinde cinayetin belirgin izlerini taşımakta. Bu isimsiz kadının kim olduğu ve başına ne geldiğiysese geçmişe ait bilgilerde saklı.

11. Alexis Warren ruhunu satmasını bekleyeceğiniz son insandı. "Lanetli Kızlar"

11. Alexis Warren ruhunu satmasını bekleyeceğiniz son insandı. "Lanetli Kızlar"

Halihazırda tatlı bir erkek arkadaşı, muhteşem bir dostu ve kötü bir ruhtan kurtulmuş, iyileşmekte olan bir kız kardeşi vardı zaten. Kız kardeşi Kasey'nin bir kulübe katılıp yeni arkadaşlar edinmesi Alexis'i hem endişelendiriyor hem de rahatlatıyordu.

Gün Işığı Kulübü'ndeki kızların hızla şapşal ve anti-sosyal tiplerden aşırı güzel ve popüler tiplere dönüşmeleri biraz garipti tabii. Ama geçen sene bu tür olaylar yüzünden başlarına gelenlerden sonra Kasey tekrar doğaüstü şeylere bulaşıyor olamazdı, değil mi?

Eh, Alexis yakın bir zamanda bunun cevabını alacak ve kızların iyi bir ruh olan Aralt'a yemin ettiklerini öğrenecekti. Kasey'nin durumu düzeltebileceğini pek de güvenmeyen Alexis ve en yakın dostu Megan, kulübe katılarak olayı araştırmaya karar vermişlerdi. Bu amaçla asi kıyafetlerinden ve pembe saçlarından feragat eden Alexis, yeni sıradan görüntüsünün getirdiği zerafet ve başarının bağımlısı olacaktı.

Çok geçmeden Alexis kulübe neden katıldığını bile unutmuştu. Yani, kendisine şimdiye kadar çok yardımcı olan ve karşılığında ufacık iyilikler isteyen Aralt'ı yok etmek için olamazdı ya?

10. Kapı aralandıktan sonra artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır... "Daire 16"

10. Kapı aralandıktan sonra artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır... "Daire 16"

Edgar Allan Poe geleneğiyle Stephen King'in tarzını birleştiren yeni bir yetenek! Londra'nın zengin bir muhitinde bulunan Barrington House'da boş bir daire vardır. Daire 16'ya elli yıldır kimse adım atmamıştır ve bunun bir sebebi vardır. Bazı şeylerin gizli kalması gerekmektedir. Fakat daha sonra Amerikalı genç bir kadın olan Apryl, büyük teyzesi Lillian'dan kendisine kalan mirası teslim almak için Londra'ya gelir. Apryl çok geçmeden Barrington House'un geçmişini araştırmaya başlar. Araştırmaları onu en sonunda daire 16'ya yönlendirir.

9. Aura

9. Aura

Gage ilk eşini ve çocuğunu trafik kazasında kaybettiği için hâlâ kendini suçlamaktadır. Onu çok iyi anlayan Anna ile evlenip kariyerinde başarılı bir noktaya geldiğinde hayatlarındaki büyük eksiklik de kendini hissettirir. Üzücü bir düşükten sonra evlat edinme sürecini başlatırlar, ta ki Lily hayatlarına girinceye kadar. Genç, hamile ve evsiz olan Lily onlardan alacağı maddi yardım karşılığında, doğacak çocuğunu vermeye gönüllü olur. Bu herkes için uygun bir anlaşmadır. 

Karısının mutluluğunu ve iyimserliğini gören Gage’in, kaybolduğunu sandığı ümitler bir anda yeşermeye başlar. Fakat kısa süre sonra Lily’nin karanlık yüzü ile tanışan Gage karşısına çıkan bilmece gibi mesajlarla tehlikeli bir sırra doğru sürüklendiklerini fark eder. Gerçeği ortaya çıkarmak için attığı her adım Anna ile aralarındaki ipleri gerginleştirirken, hayatlarına giren bu esrarengiz yabancı yüzünden ya aklını kaybedecek ya da oyunun kurallarını kendi belirleyecektir.

8. Tabu

8. Tabu

Scott Freeman mantığı her şeyden üstün tutan bir tarih profesörüdür. Kızı Ashley'in odasında gizlenmiş bir aşk mektubu bulduğunda içine bir huzursuzluk tohumu atılmış gibi hisseder. 'Hiç kimse seni benim sevdiğim kadar sevemez. Hiç kimse. Biz birlikte olacağız. Öyle ya da böyle.' Ashley'in dibe vuran psikolojisi ve kendisi dahil kızının yakınındaki herkesin ölüm tehdidi altında olması, Scott'ın şüphelerini bir bıçak kadar keskinleştirir.

Mavi yakalı kötü çocukla güzel, eğlenceli bir gece yaşadığını düşünen Ashley bu saplantılı adamın zihnindeki kapalı kutuda sıkışmış gibidir. Her çırpınışında bu psikopat ona bir adım daha yaklaşırken önünü kesebilecek hiçbir şey yoktur. Ancak babası; bir avukat olan eski eşi ve onun gözü pek arkadaşı ile bu kaçık adamı durdurmak için akıl almaz bir plan yapar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Hiçbir şeyi hatırlayamayabilirsin ya da her şey bir yapbozun parçaları gibi yavaş yavaş geri gelebilir. - "Soğuk Kalp"

7. Hiçbir şeyi hatırlayamayabilirsin ya da her şey bir yapbozun parçaları gibi yavaş yavaş geri gelebilir. - "Soğuk Kalp"

Dehşet verici bir seri katilin elinden canlı kurtulmayı başarabilmişti ama çocukluğunun geçtiği eve geri döndüğünde bir yıl önce yaşadığı her şey bir kabus gibi geri sarmaya başladı. Ünlü bir haber spikeri olan ve travma sonrası hafıza kaybı ile boğuşan Dana Nolan en iyi arkadaşının ortadan kaybolmasıyla ilgili yıllardır çözülmemiş bir gizemi aydınlatmak için hafızasını geri kazanmalıydı. 

Casey liseden mezun oldukları yaz ortadan kaybolmuş ve ondan bir daha haber alınamamıştı. Dana onunla ilgili son günlerini hatırlamaya çalıştıkça kendi geçmişiyle ilgili asla açılmaması gereken bir kapıyı da aralamış olacaktı.

6. Gece Avı

6. Gece Avı

Gece Avcısı Sizi İzliyorsa, Çoktan Ölmüşsünüz Demektir Buzdaki Kız’ın çoksatan yazarından tüylerinizi diken diken edecek kan dondurucu bir gerilim. Londra’yı bir sıcak hava dalgası vurmuştu. Bu sıcağın ortasında Dedektif Erika Foster’a bir cinayet ihbarı gelmişti. Cinayet mahalline geldiğinde karşısındaki kurbanın başına bir poşet geçirilerek boğulmuş, çıplak bir şekilde yatağına başlanmış bir adam olduğunu gördü. Birkaç gün sonra aynı şekilde öldürülen bir kurban daha bulundu. 

Erika ve ekibi cinayetin derinine inmeye başladıklarında, cinayeti işlemeden önce her şeyi en ufak detayına kadar hesap eden bir katille karşı karşıya olduklarını anlamıştı. Kurbanların hepsi, bekâr ve kendi başlarına yaşayan erkeklerdi. Geçmişleri neden sırlarla örtülüydü? Onları katile bağlayan şey neydi? Şehirde sıcaklık artarken, Erika Foster daha fazla kişi ölmeden Gece Avcısı’nı bulmakta kararlıydı. Kendi işini tehlikeye atması gerekse bile. Katil bir tek kurbanlarını izlemiyordu… Erika’nın kendi hayatı da tehlikedeydi.

5. "Tanrım, bu sesler beni çıldırtacak!" - Şeytan

5. "Tanrım, bu sesler beni çıldırtacak!" - Şeytan

'Saat yarıma gelirken, Chris kaşlarını çatarak merakla başını okuduğu senaryodan kaldırdı. Tıkırtılar duymuştu. Tuhaf tıkırtılar. Boğuk. Ritmik ve çoğul. Ölü bir adamın iletmeye çalıştığı bilinmezliklerle dolu bir şifre gibi

Komik. 

Bir süre daha sesleri dinledi, sonra dinlemekten vazgeçti; ama tıkırtılar devam ettiğinden, kendini okuduğuna bir türlü veremiyordu. Hışımla senaryoyu yatağın üzerine çarptı.

Sesin kaynağını bulmak üzere ayağa kalktı.

Koridora çıkıp etrafına bakındı. Tıkırtılar sanki Regan'ın yatak odasından geliyordu.'

4. "Her şeyini kaybetmeye hazır bir kadın. Kontrolden çıkmış durumda." - İkinci Hayat

4. "Her şeyini kaybetmeye hazır bir kadın. Kontrolden çıkmış durumda." - İkinci Hayat

Julia kocasını seviyor.                     

Fedakâr bir anne.                          

Ne yaptığını biliyor.                       

Masum.                                            

İki ayrı hayat yaşıyor.                     

Bir yabancıya âşık…

Suçlu.

İkisini birden kaybedebilir.

3. "Şiddet dolu, kâbus gibi bir oyun." - Ölüm Oyunu

3. "Şiddet dolu, kâbus gibi bir oyun." - Ölüm Oyunu

Onlarca silah, psikolojik bir savaş ve tek bir kazanan…

Totaliter Büyük Doğu Asya Cumhuriyeti, halkı baskı altında tutmak için her sene acımasız bir askerî program düzenlemektedir. Bu doğrultuda ıssız bir adaya götürülen lise öğrencilerine rastgele silahlar verilmekte ve kuralları çiğnediklerinde patlayan tasmalarla, geriye tek kişi kalana kadar birbirleriyle mücadele etmeleri beklenmektedir…

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. "KAPINIZI KİMSEYE AÇMAYIN BU MASUM KÜÇÜK KIZA ASLA!" - Gir Kanıma

2. "KAPINIZI KİMSEYE AÇMAYIN BU MASUM KÜÇÜK KIZA ASLA!" - Gir Kanıma

Oskar yalnızlığı seven ve diğer çocukların sürekli sataştığı biraz tuhaf bir çocuktur. Eli, yan daireye taşınınca Oskar onun da biraz tuhaf olduğunu fark eder. Ne denli haklı olduğundan haberi bile yoktur.

1. "Aşık olduğunzu insanı ne kadar tanıyabilirsiniz?" - Kayıp

1. "Aşık olduğunzu insanı ne kadar tanıyabilirsiniz?" - Kayıp

'Ne düşünüyorsun Amy?.. Evliliğimiz boyunca dile getirmesem bile, içten içe, sürekli sorduğum soru bu. Sanırım bu tür sorular tüm evliliklerin kaçınılmazı: Ne düşünüyorsun? Neler hissediyorsun? Sen kimsin? Bize ne oldu? Şimdi ne yapacağız?'

Evliliklerinin beşinci yıldönümü sabahında, karısı Amy aniden ortadan kaybolunca, Nick Dunne bu sorularla baş başa kalıyor. Polisin baş şüphelisi Nick. Amy'nin arkadaşları, kadının Nick'ten korktuğunu, bazı şeyleri ondan sır gibi sakladığını söylüyor. Nick'e göre bütün bunlar büyük bir yalan. Polis, Nick'in bilgisayarında tuhaf bilgilere rastlıyor. Dahası, biri, cep telefonundan ısrarla Nick'i arıyor. Asıl soru şu; Nick'in güzel karısına ne oldu? Peki, Amy'nin özenle paketleyip bıraktığı kutuda ne vardı?

Kayıp Kız'da evlilik, tam bir savaş sanatına dönüşüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
225
104
71
40
20
17
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?