Görüş Bildir
Haberler
Biz Onu Şef Olarak Tanısak da MasterChef'in Sempatik Jürisi Danilo Zanna, Eda Ece'yle Aynı Filmde Rol Almış

Biz Onu Şef Olarak Tanısak da MasterChef'in Sempatik Jürisi Danilo Zanna, Eda Ece'yle Aynı Filmde Rol Almış

27.07.2022 - 07:52

MasterChef'in sempatik ve bir o kadar da karizmatik şefi Danilo Zanna; konuşma tarzı, mesleği ve sosyal medya paylaşımları ile gündemden düşmeyen isimlerden biri. Türkiye'deki kariyerine Zahide Yetiş'in programında şeflik yaparak başlayan ünlü şefin Eda Ece ile aynı filmde rol aldığını biliyor muydunuz? Yaklaşık 8 yıldır Türkiye'de yaşayan yetenekli şefin İtalya'dan Türkiye'ye uzanan kariyer yolculuğuna hep beraber göz atalım. İşte, karşınızda Danilo Zanna...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Danilo Zanna kimdir?

Danilo Zanna kimdir?

Danilo Zanna, 1982 yılının nisan ayında İtalya'nın kuzeyinde bulunan Prato'da doğdu. 40 yaşında olan İtalyan şef, aynı zamanda ailesinin mesleği olan aşçılığa soyundu ve okuduğu mesleği seçmeyerek başarılı bir şef olma yolunda ilk adımlarını attı. İlerleyen dönemlerde içerisinde olduğu konum nedeniyle Türk mutfağıyla ilgilenmeye başladı ve eski eşi Tuğçe Demirbilek ile tanışarak Türkiye'ye geldi. Burada bir İtalyan ve Türk mutfağı konseptli bir restoran açtı. Aynı zamanda televizyon kariyerine ilk adımını Zahide ile Hayata Yetiş programında yardımcı şef olarak attı.

Kendisine göre Danilo Zanna.

Kendisine göre Danilo Zanna.

Danilo Zanna, katıldığı bir söyleşide 'Danilo Zanna kimdir?' sorusuna şu şekilde yanıt veriyor: 'Danilo aslında bir çocuk. Genç hissettiğim bir kalbim var. Nisan ayında dünyaya geldim ve %100 Koç burcuyum. Bir babayım ve canım oğlumun adı Zeno. Ailemde hemen herkes şef. Küçükken bir restoranımız vardı ve ailemle orada çalışırdık. Verilen her işi öğrenmek ve yapmak istiyordum ama şeflikten nefret ediyordum. Sözde 'Asla şef olmam.' diyordum ama büyüdüğümde her şey değişti. Ben İtalyan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. Öğretmen olmak, benim küçükken en büyük hayalimdi ama üniversiteye gittiğim zamanlarda da mutfaktan hiç çıkmıyordum. Amcam o zaman Londra'da yaşarken beni Londra'ya çağırdı. Onun orada 8 tane restoranı var ve ben o restoranlar sayesinde kendimi buldum. Resmen mutfağa âşık oldum.'

Yeni rota Türkiye.

Yeni rota Türkiye.

Yaklaşık olarak 8 yıldır Türkiye'de yaşayan Danilo Zanna'nın Türkiye'ye gelmesi, eski eşi Tuğçe Demirbilek ile tanışması sayesinde oldu. Kendisi bu tanışmayı 'Bir arkadaşımı ziyarete gelmiştim ve kalabalık bir grupla yemek yiyorduk. Orada bir kadın gördüm ve anında âşık oldum. Sonrasında ise onunla evlendim. Türkiye'de kalmaya karar verdik, çok güzel bir iş kurdum ve hayat... Şimdi buradayım.' şeklinde özetliyor.

Danilo Zanna'nın televizyon kariyeri.

Danilo Zanna'nın televizyon kariyeri.

Danilo Zanna, televizyon kariyerine Zahide ile Hayata Yetiş programında şef olarak başladı. Daha sonra Planet Mutfak kanalında kendi programı olan İtalyan İşi programını sundu. Buradaki sempatik ve bir o kadar da ekrana yakışır yüzü sayesinde dikkatleri üzerine çeken Zanna, ATV'de yayınlanan ve bir zamanlara damgasını vuran Elin Oğlu programında İtalyan Danilo olarak gönülleri fethetti. Bu programda özellikle 'abijim' söylemi ile Türkiye'de konuşulan biri hâline geldi. Daha sonra NTV'de yayınlanan Lezzetin Şarkısı adlı programla boy gösteren Danilo Zanna'nın yeni durağı MasterChef Türkiye oldu. Katıldığı ve sunduğu programlar haricinde yetenekli şef, Eda Ece ile Görümce adlı aynı filmde rol aldı.

MasterChef Türkiye kariyeri.

MasterChef Türkiye kariyeri.

Televizyon'da yaptığı sükse ve sosyal medyadaki aktifliği ona iyi bir kitle kazandırdı. 2019'da MasterChef Türkiye programından ayrılan Hazer Amani'nin yerini aldı. 'Danilo Zanna; Somer Sivrioğlu ve Mehmet Yalçınkaya'ya uyum sağlar mı?' şeklinde magazinde yer alan şüpheleri daha ilk bölümlerde yok eden başarılı şef, şimdilerde MasterChef Türkiye 2022'in en gözde isimlerinden biri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir'de açılan yeni restoranı: Filodolio

İzmir'de açılan yeni restoranı: Filodolio

İtalyan şef Danilo Zanna'nın açtığı Filodolio, hem lezzeti hem şıklığıyla orada yemek yemeye gidenlerin gözdesi olmuş durumda. MasterChef'deki arkadaşları Somer Sivrioğlu ve Mehmet Yalçınkaya'nın açılışına geldiği bu restoran, İzmir İstinye Park'ta yemek yemeyi seven kişileri bekliyor.

Türk mutfağıyla da iç içe.

Türk mutfağıyla da iç içe.

Danilo Zanna, İtalya'da doğup büyümüş olmasına rağmen Türk mutfağına oldukça yakın biri. Her bölgenin özel lezzetleri olduğunu söyleyen başarılı şef, 'Kayseri'ye gittiğimde kesinlikle mantı derim, Gaziantep'e gidersem de baklava. Örnek vereceğim çok fazla şehir ve onlara özgü yemekler mevcut. Hani bana 'Olsa da yesem' dediğin bir yemek sorsanız size diyebileceğim, hatta şimdi bile canımın çektiği bir lezzet var. Erzurum'a özgü bir yemek: cağ kebabı. Gerçekten bayılıyorum cağ kebabına ve ben de güzel yaparım. Yapmayı en çok sevdiğim yemek ise, makarna.' diyen Danilo Zanna, 'İnsanlara dokunduğumu hissedebiliyorum. Mutfağı aşan bir kitleye sahibim ve bu durum beni çok ama çok mutlu ediyor.' diyor. Kendisinin Instagram'da yaklaşık 2 milyon takipçisi var ve burada hem mutfağını hem kişisel hayatını paylaşıyor. Danilo Zanna ayrıca YouTube'dan keyifli ve öğretici videolar paylaşmayı ihmal etmiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
7
5
3
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın