Görüş Bildir
Haberler
Bitirdiğiniz An Tokat Yemiş Gibi Hissedeceğiniz En İyi Psikolojik Gerilim Romanları

Bitirdiğiniz An Tokat Yemiş Gibi Hissedeceğiniz En İyi Psikolojik Gerilim Romanları

Roxy Carmichael
23.03.2022 - 14:39 Son Güncelleme: 24.03.2022 - 12:15

Pek çok korku-gerilim kitabı okuduğumuz an bizi gerse de Onedio okurları için hazırladığımız bu liste sizi diken üstünde tutacak! İşte okuyana uykuyu haram eden en iyi psikolojik gerilim romanları...

Not: Kitap açıklamaları tanıtım bültenlerinden alınmıştır.

'Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir. Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Psikiyatrist - Wulf Dorn

1. Psikiyatrist - Wulf Dorn

Kimseye inanma

Kendine bile güvenme

Gerçeği arama

Gerçek seni bulacak

O GELDİĞİNDE, BENİ KORUYACAĞINA SÖZ VER!

Şiddet mağduru bir kadın hasta, psikiyatrist Ellen Rothun kâbusu haline gelir: Kara Adam tarafından izlendiğini iddia eden hasta, gizemli biçimde, iz bırakmadan ortadan kaybolur. Şimdi kendi hayatını da hastasınınkini de tehlikeye atan korkunç bir oyunun ortasındaki Dr Ellen Roth için hiç kimseye güvenemediği umutsuz bir savaş başlamıştır. Şeytani bir yapbozun parçalarını bir araya getirmeye çalışmaktan başka çaresi kalmayan genç psikiyatrist, korku, şiddet ve paranoyadan oluşan bu labirentte çıkış yolunu bulabilecek midir?

Satın almak için tıklayınız.

2. Fobi - Wulf Dorn

2. Fobi - Wulf Dorn

Fobi kapıları kilitle! Korku soğuk hava gibi içeri sızmak istiyor…

Dondurucu bir kış gecesi kocasının arabası evin önünde durur. Sarah kocasını karşılamaya iner ama mutfaktaki adamın o olmadığını anlar. Yabancı eve arabalarıyla gelmiş, içeri kocasının anahtarıyla girmiş ve onun gibi giyinmiştir. Sarah'nın ise yüzünde yara izleri olan ve kendisine karısıymış gibi davranan bu adama inanmış gibi yapmaktan başka çaresi yoktur, çünkü altı yaşındaki oğlu Harvey yukarıda uyumaktadır. Kendisi ve oğlu kestiremediği bir tehlikenin ortasındadır. Kocası kayıptır. Sarah'nın kâbusu ve mücadelesi işte o gece başlayacaktır…

Satın almak için tıklayınız.

3. Yabancı - Stephen King

3. Yabancı - Stephen King

Şehir parkında, vahşice katledilen on bir yaşındaki bir erkek çocuğunun cesedi bulunur. Görgü tanıklarının ifadelerine göre katil, İngilizce öğretmeni, şehrin Küçükler Beyzbol Ligi’nin koçu ve herkesin çok sevdiği Terry Maitland’dır. Parmak izi ve DNA sonuçlarıyla desteklenen diğer kanıtlar da tartışılmaz biçimde onu işaret etmektedir.

Bu korkunç cinayetin dehşete düşürdüğü Dedektif Ralph Anderson, eskiden kendi oğlunun da koçluğunu yapmış olan zanlının, bir beyzbol maçının ortasında, herkesin gözü önünde tutuklanması emrini verir. Ne var ki, Maitland cinayetin işlendiği gün başka bir kentte bir konferansta olduğunu iddia eder ve bu, ilerleyen günlerde tanıklarla, kamera görüntüleriyle doğrulanır.

Ralph Anderson ve Bölge Savcısı Bill Samuels bu şaşırtıcı gelişmenin yarattığı çelişkiyi çözmek için delillerin izini sürmeye devam ederken, cinayeti aydınlatmaya çalışan herkes bilinmezliklerle ve tehlikelerle dolu bir anafora doğru sürüklenmektedir.

Stephen King yine hayal gücünün sınırlarını zorluyor, yine usta bir hikâye anlatıcısı olduğunu kanıtlıyor…

Satın almak için tıklayınız.

4. Dul - Fiona Barton

4. Dul - Fiona Barton

SEVGİ DOLU BİR KOCA MI, YOKSA KALPSİZ BİR ÇOCUK KATİLİ Mİ? GERÇEĞİ YALNIZCA O BİLİYOR.

ÇOCUK SAHİBİ OLMAK İÇİN ÇILDIRAN BİR KADIN VE ÇOCUK KATİLİ OLDUĞU İDDİA EDİLEN KOCASININ TÜYLER ÜRPERTEN HİKÂYESİ…

Jean Taylor

Jean Taylor’ın hayatı son derece sakin ve sıradan. Güzel bir ev, iyi bir koca… Kocası Glen onun hayalini kurduğu her şey, tam bir beyaz atlı prens… Fakat dünya tersine dönecek.

Glen Taylor 

CANAVAR! Gazeteciler Glen’e bu ismi taktılar. Jean’in kocası Glen’in hayal bile edilemeyecek kadar korkunç bir suç işlediği söyleniyor. Kaçırdığı iddia edilen küçük kıza dair tek bir ize bile rastlanmadan yıllar geçerken karı kocanın hayatı sürekli gazetelerin ön sayfalarını süslüyor.

Dul Jean Taylor

Ama artık Glen öldü, Jean hayatında ilk kez tek başına ve hikâyeyi anlatıp anlatmamakta özgür…

Sırların gün yüzüne çıkma vakti geldi.

Satın almak için tıklayınız.

5. Dürtü - Michael Hübner

5. Dürtü - Michael Hübner
kitantik.s3.cloud.ngn.com.tr

Kanlı bir cinnet olayı Koblenz’de yaşayan herkesi sarsar: Bir yazılım şirketi sahibi öfkesine yenik düşüp çalışanlarının hepsini öldürmüştür. Bunu neden yaptığıysa tam bir muammadır. Bu olaydan birkaç gün sonra başarılı bankacı, mutlu aile babası Dirk Bukowski bir sosyal paylaşım sitesindeki profiline girer ve kenarda açılan bir pencerede “Bir dilek tut!” cümlesi yanıp söner. Dirk başta bunun zararsız bir reklam olduğunu düşünür ve çok da umursamadan yazının altındaki cevap kutucuğuna, “Zaten her şeyim var!” yazar. Ve işte tam da bu noktadan sonra hayatının kâbusu başlar…

Satın almak için tıklayınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yanlış Anne - Sophie Hannah

6. Yanlış Anne - Sophie Hannah

Sally, bir akşam kocasıyla birlikte haberleri izlerken hiç beklemediği bir ismi duyar: Mark Bretherick. Mark, Sally'nin hiç tanımaması gereken bir adamdır. Bir yıl önce son anda iptal edilen bir iş gezisinin yerine rahatlamak, dinlenmek ve yorucu aile hayatından biraz uzaklaşmak için gizli bir tatile çıkmıştı. Tatilde Mark'la karşılaşmış, kısa süreli bir ilişki yaşadıktan sonra ikili bir daha görüşmemeye karar vermişti. Adam hakkındaki tüm detaylar aynıdır: işi, yaşadığı yer, eşi Geraldine ve kızı Lucy. Ancak haberlerdeki adamın fotoğrafı Sally'nin tanıdığı adam değildir ve karısı ile kızı öldürülmüştür.

Satın almak için tıklayınız.

7. Şizofren - John Katzenbach

7. Şizofren - John Katzenbach
d2hdivuvzlcc3x.cloudfront.net

Yirmi yıl önce Francis Petrel kendi iradesi yok sayılarak ailesi tarafından bir akıl hastanesine gönderilir ve uzunca bir müddet orada tutulur. Ta ki seri cinayetler işlenip hastanenin kapıları mühürleninceye dek. Yıllar sonra, üstü örtülü ve unutulmaya yüz tutmuş olaylar silsilesi kararlı bir dedektifin soruşturma talebiyle yeniden irdelenir. Francis yaşadığı gerçekliğe dönmüş olmasına rağmen hâlâ sesler duymakta ve ancak ilaçlarla bu sesleri susturabilmektedir. O günlere dair anıları içine bir korku salar ve o da yaşadığı her anı zihninin tozlu raflarından indirip gün ışığına çıkarmaya, yazmaya niyetlenir; elinde kısalıp duran kaleme bir palamar gibi asılarak. Kağıt yerine evinin duvarlarına yazmaktadır hikayesini. Karanlığın içinde ona göz kırpıp duran, delilerin kendisine 'Melek' dediği ölüm saçan gizemli bir psikopatla baş etmek hiç kolay olmayacaktır. Gerçekte böyle biri var mı yok mu, o bile bilinmezken.

Satın almak için tıklayınız.

8. Obsesif - Chevy Stevens

8. Obsesif - Chevy Stevens

Otuz iki yaşında bir emlakçı olan Annie O'Sullivan'ın kaçırıldığı gün, yapmayı planladığı üç şey vardı: Bir ev satmak, annesiyle son tartışmasını unutmak ve erkek arkadaşıyla akşamki randevusuna vaktinde yetişmek. O gün evi gezen fazla müşteri olmamıştı, ancak son ziyaretçisi kapıda belirdiğinde o günün şanslı günü olduğunu düşündü.

Annie bir psikopat tarafından kaçırılıp çok uzak bir dağ kulübesinde alıkonulduğu bir yılı aşkın bir süreyi psikiyatriste anlatmaya karar verir. Bu seanslar onun hayatındaki kopuk parçaları bir araya getirirken olayı araştıran bir dedektifle bulduğu bir ipucu eksik bir puzzle parçası gibi yerine oturduğunda, korkunç bir sürpriz de onu bekliyor olacaktır. Herkes bir sır saklarken kime güvenebilirdi…

Satın almak için tıklayınız.

9. Stigma - Michael Hübner

9. Stigma - Michael Hübner

Yeniden başlıyor. Beni yine terk ediyorlar.

Ve sen, terk edilmekten ne kadar nefret ettiğimi bilirsin.

O kadar şefkatle koruduğum hazinelerimi senin yüzünden elimden aldılar.

Senin aksine, ben bunları unutmadım. Bu yüzden hafızanı biraz tazelemenin vakti geldi…

Oyun daha bitmedi Tom Kessler… Şimdi yeniden başlıyor.

Ve sende başladığım şeyi bu defa tamamlayacağım.

Tom Kessler'in bir çocuk katilinin eline düşüp saatlerce kurtarılmayı beklemesinin üzerinden on üç yıl geçmişti. Bazı hatıraları o kadar dayanılmazdı ki onları sonsuza dek unuttuğunu sanmıştı. Ta ki bu mektup gelene kadar…

Satın almak için tıklayınız.

10. Sessiz Hasta - Alex Michaelides

10. Sessiz Hasta - Alex Michaelides
miro.medium.com

Başarılı ressam Alicia Berenson, kocası Gabriel onun için endişelenmesin, iyi olduğunu görsün diye bir günlük tutuyordu. Bu çok sevdiği adam, ondan sebep mutsuz olmamalıydı.

Alicia Berenson, otuz üç yaşında, kocasını suratına beş kez ateş ederek öldürdü. Sonrasında tek kelime bile konuşmadı.

Adli psikoterapist Theo Faber, yıllardır kimsenin başaramadığını başarıp Alicia’yı konuşturabileceğinden emin. Ama olur da başarırsa, gerçeği duymak isteyecek mi?

Satın almak için tıklayınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kafes - Josh Malerman

11. Kafes - Josh Malerman

Dışarıda bir şey var…

Görülmemesi gereken korkunç bir şey… Ona atılan bir bakış kişiyi ölümcül bir deliliğe sürüklüyor. Ne olduğunu ve nereden geldiğini ise kimse bilmiyor.

Malorie ve iki çocuğu, olayların başlangıcından beş yıl sonra hayatta kalmayı beceren bir avuç insan arasındaydı. Nehrin kenarındaki terk edilmiş bir evde çocuklarıyla yaşayan Malorie, ailesinin güvende olabileceği bir yere gitmenin hayalini kuruyordu. Fakat onları bekleyen yolculuk tehlikelerle doluydu. Tek bir yanlış hamle ölümlerine yol açabilirdi. Ve onları takip eden bir şey vardı.

Bu bilinmeyene doğru gözbağının karanlığında yaptığı yolculukta Malorie sık sık geçmişi hatırlıyordu. Bilinmez tehlikenin karşısında bir araya gelerek hayatta kalmaya çalışan, kendisini de aralarına kabul ederek onu da kurtaran ev arkadaşları teker teker aklına geliyordu: Bir zamanlar yabancı olan bir grup insanın birer birer kapısını çaldığı evde kurdukları ortak hayat... Ancak sağ kalan ve kapılarını çalan insanlar arttıkça ortaya yüzleşmeleri gereken bir soru çıkmıştı: Herkesin aniden delirdiği bir dünyada kime güvenilebilirdi?

Satın almak için tıklayınız.

12. Gözlerinin Ardında - Sarah Pinborough

12. Gözlerinin Ardında - Sarah Pinborough

Üç Kişi sır tutabilir… Eğer ikisi ölüyse.

Louise modern dünyanın tekdüzeliğine sıkışmış bekâr bir anne ve sekreterdi. Bir akşam tesadüf eseri dışarı çıktığında barda bir adamla tanışmıştı. Öpüştükten sonra adam gitse de Louise nihayet biriyle anlaşabildiği için mutlu olmuştu. Ancak pazartesi günü Louise işe gittiğinde yeni patronu David'le tanıştı. Bardaki adamdı. Bardaki evli adamdı. Öpüşmüş olmalarının büyük bir hata olduğunu söylüyor ama gözlerini Louise'den alamıyordu.

Bu sırada Louise şehre yeni gelmiş ve bir arkadaşa ihtiyacı olan Adele ile de tanışmıştı. Tesadüf oydu ki Adele, David'in karısıydı. Fakat hikâyenin gidişatını şimdiden tahmin ettiğinizi düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz.

David ile Adele mükemmel bir çift gibiydiler. O halde David neden bu kadar kontrolcüydü? Adele neden eşinden korkuyordu? Louise bu çiftin yörüngesine kapıldıkça cevaplaması imkânsızlaşan sorularla karşılaşıyordu. Tek bildiği, bir şeylerin korkunç derecede yanlış gittiğiydi ama Louise durumun ne kadar kötü olduğunu ve bir insanın evliliğinin sırlarını korumak için neleri göze alacağını asla tahmin edemeyecekti.

Satın almak için tıklayınız.

13. Siyah Kan - Jean-Christophe Grange

13. Siyah Kan - Jean-Christophe Grange
d2hdivuvzlcc3x.cloudfront.net

Güneydoğu Asya'da, Yengeç Dönencesi ile Ekvator çizgisi arasında bir yerlerde bir yol vardır. Siyah kanla çizilmiş bir yol. Korkunun ve ölümün hakim olduğu bir yol.

PARİS. İlk temas. KUALA LUMPUR. Hayat Yolu. Uçuşan ve Çoğalan. Sonsuzluğun İşaretleri. KAMBOÇYA. Bal ve Fresk. TAYLAND. Arınma Odası. Dünyadan soyutlanmış bu mekanda neler olduğunu anlayacaksınız! BANGKOK. Gerçeğin Rengi aynı zamanda Yalanın da Rengi'dir! Ve PARİS. Her şey sona ermedi, yeni başlıyor.

ÇABUK SAKLAN, BABA GELİYOR!

Satın almak için tıklayınız.

14. Öteki Çocuk - Charlotte Link

14. Öteki Çocuk - Charlotte Link

-Eski bir çiftlik

-Issız bir arazi

-Geçmişten gelen karanlık bir sır

-Ve onun doğurduğu ölümcül sonuçlar

Yorkshire'ın bir sahil kasabası olan Scarborough'da vahşice öldürülmüş bir öğrencinin cesedi bulunur. Polis aylarca araştırma yapar fakat ne bir şüpheli bulabilir ne de makul bir gerekçe. Ta ki kasaba halkını sarsan yeni bir cinayet işlenene kadar. Bu sefer kurban yaşlı bir kadındır. Suçun işlenme biçimi benzerlikler göstermektedir. Soruşturmayı yürüten polis memuru Valeri Almond bu iki cinayet arasında bir bağ olduğuna inanır ve bunu bulabilmek için ikinci kurbanın ailesinin geçmişini kurcalamaya başlar.

Tesadüfen ortaya çıkan mektuplar, öykünün elli yıl kadar geriye gittiğini gösterir. Londra'nın bombalandığı günlerde, beş yaşında kimsesiz bir çocuk, yanında kendinden birkaç yaş büyük bir kızla Scarborough'ya tahliye edilmiştir. Sadece adının Brian olduğu bilinmektedir. Ama 'Hiç Kimse' olarak vaftiz edilen bu çocuk yıllar boyunca her türlü acımasızlığa maruz kalır. Tüm Scarborough bu kötü hikâyeyi unutmaya çalışmıştır. Ama herkes bunun bir gün ortaya çıkacağını bilmektedir…

Satın almak için tıklayınız.

15. Ölüm Sergisi - Belinda Bauer

15. Ölüm Sergisi - Belinda Bauer

Rakamlar daima aldatır... Gözünüzü bir kere katilden ayırırsanız, bir daha hiç göremezsiniz Kariyeri her geçen gün kötüye giden Eve Singer’ın sansasyonel cinayet haberlerine ihtiyacı vardı, çünkü yıllardır onu televizyon başında yarı ölü vaziyette izleyen seyircileri artık ondan sıkılıyordu. Birkaç ceset bulup televizyonda sergilemeliydi… Katillerin de cesetlere ihtiyacı vardı. Öyle ki son günlerde etrafta dolaşan bir katil, cesetlerini âdeta ölümü sergiler gibi halka açık yerlerde bırakıyor, hatta halkın gözü önünde bir sanatçı gibi kurbanlarını öldürüyordu. Amacı, sanatını tüm dünyaya duyurmaktı. Eve, bu katili merak etti, kariyerinde aradığı başarı ayağına gelmişti. Katilin iletişime geçme yöntemlerini anladıktan sonra onunla buluşmaya karar verdi fakat bu kararını katilin iki takıntısını öğrendikten sonra değiştirmesi çok kolay olmayacaktı. Birincisi cinayetler halkın gözü önünde olacaktı, İkincisi ise Eve’in ta kendisiydi.

Satın almak için tıklayınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Buzdaki Kız - Robert Byrndza

16. Buzdaki Kız - Robert Byrndza
d2hdivuvzlcc3x.cloudfront.net

Gözleri fal taşı gibi açılmıştı. Dudakları bir şey söylemek üzereymiş gibi aralanmıştı. Vücudu buzun içinde donup kalmıştı... O ne ilk ne de sonuncu olacaktı...

Genç bir adam Güney Londra'daki bir parkta, kalın bir buz tabakasının altında bir kadının cansız bedenini bulunca, cinayet soruşturmasını yürütmek için Dedektif Erika Foster göreve çağırıldı. Buzdaki Kız'ın sakladığı karanlık sır neydi? Erika gerçeği aydınlatmaya yaklaştıkça katil de ona yaklaşıyordu. Erika'nın yürüttüğü son soruşturma felaketle sonuçlanmış ve kocasının ölümüne neden olmuştu. Kariyeri sallantıda olan Erika'nın bu sefer kişisel sorunlarıyla olduğu kadar, daha önce hiç görmediği kadar tehlikeli olan katille de yüzleşmesi gerekiyordu. Peki ama katil ona ulaşmayı başaramadan Erika katili yakalayabilecek miydi?

Satın almak için tıklayınız.

17. Medyum - Stephen King

17. Medyum - Stephen King

Jack Torrance’ın Overlook Oteli’nde işe başlaması, yaşamında yepyeni bir sayfa açabilmesi için bulunmaz bir fırsattı. Mevsim sonunda müşterilerin uğramadığı bu eski otelin bekçiliğini yaparken, ailesiyle bolca birlikte olabilecek ve romanını yazabilecekti. Ama sert kış havası kendisini göstermeye başlayınca, bu sakin mekân iyice ıssızlaştı... Uğursuz korkunç güçlerin Overlook Oteli’ni sarmaya başladığını yalnızca eşsiz bir yeteneğe sahip olan beş yaşındaki Danny Torrance fark etti.

Satın almak için tıklayınız.

18. Sapık - Robert Bloch

18. Sapık - Robert Bloch

Robert Bloch, yirminci yüzyıl korku-gerilim edebiyatının en üretken ve yenilikçi zihinlerinden; Alfred Hitchcock tarafından sinemaya uyarlanan ve yıllardır tartışma konusu olan romanı Sapık ise yazarın en başarılı ve en sansasyonel eseri. Dönemin korku salan psikozlu katili Ed Gein’in gerçek yaşamından esinlenen Sapık en az ünü kadar sert ve sapkın bir roman.

Karanlık ve fırtınalı bir gecede yolunu kaybeden Mary Crane yol kenarında Bates Motel tabelasını gördüğünde tükenmiş bir haldeydi. Motelin sahibi Norman Bates tuhaftı ama iyi biri gibi görünüyordu.

Norman Bates kadını odasındaki delikten izliyordu. Ama anne oradaydı. İğrenç düşüncelerinden Norman’ı korumak için gelmişti. Ve elinde bir bıçak tutuyordu…

Tepenin yamacındaki ıssız Bates Motel yeni konuklarını bekliyor.

Satın almak için tıklayınız.

19. Hipnozcu - Lars Kepler

19. Hipnozcu - Lars Kepler

Stockholm'deki bir spor salonunda, vahşice öldürülmüş bir adamın cesedi bulunur. Çok geçmeden adamın karısı ve kızı da aynı şekilde hunharca öldürülmüş biçimde bulunurlar. Görünüşe bakılırsa, katil tüm aileyi yok etmek istemiştir. Ancak adamın oğlu ağır yaralı olarak kurtulur.

Müfettiş Joona Linna ailenin bir üyesi daha olduğunu öğrenince, onu katilden önce bulması gerektiğini anlar. Müfettiş, doktor ve hipnozcu Erik Maria Bark'la bağlantıya geçer. Niyeti, Bark'ın komadaki çocuğu hipnotize etmesi ve böylece onu sorguya çekebilmektir. Ancak Doktor Bark, bir daha hipnoz yapmamaya karar vermiştir. Ama şimdi bir hayat kurtarması gerekmektedir. Sonuçta çocukla iletişim kurmayı başarır. Fakat öğrendikleri kanını dondurur...

Satın almak için tıklayınız.

20. Kayıp Kız - Gillian Flynn

20. Kayıp Kız - Gillian Flynn

Aşık olduğunuz insanı ne kadar tanıyabilirsiniz?

'Ne düşünüyorsun Amy?.. Evliliğimiz boyunca dile getirmesem bile, içten içe, sürekli sorduğum soru bu. Sanırım bu tür sorular tüm evliliklerin kaçınılmazı: Ne düşünüyorsun? Neler hissediyorsun? Sen kimsin? Bize ne oldu? Şimdi ne yapacağız?'

Evliliklerinin beşinci yıldönümü sabahında, karısı Amy aniden ortadan kaybolunca, Nick Dunne bu sorularla baş başa kalıyor. Polisin baş şüphelisi Nick. Amy'nin arkadaşları, kadının Nick'ten korktuğunu, bazı şeyleri ondan sır gibi sakladığını söylüyor. Nick'e göre bütün bunlar büyük bir yalan. Polis, Nick'in bilgisayarında tuhaf bilgilere rastlıyor. Dahası, biri, cep telefonundan ısrarla Nick'i arıyor. Asıl soru şu; Nick'in güzel karısına ne oldu? Peki, Amy'nin özenle paketleyip bıraktığı kutuda ne vardı?

Kayıp Kız'da evlilik, tam bir savaş sanatına dönüşüyor.

Satın almak için tıklayınız.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
7
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın