Görüş Bildir
Haberler
Belçika'da Bir Garip Dava: İkiz Türkler Kavgaya Karıştı, Hangisinin Suçlu Olduğu Anlaşılamayınca Beraat Ettiler

Belçika'da Bir Garip Dava: İkiz Türkler Kavgaya Karıştı, Hangisinin Suçlu Olduğu Anlaşılamayınca Beraat Ettiler

Belçika'nın Leuven kentinde, İbrahim ve Murat A. adlı ikiz kardeşler, bir yiyecek satış tezgahının önünde yumruklu kavgaya karıştı. Her iki kardeş de saldırı ve yaralama suçlarından yargılandı. İkizler, hangi kardeşin ne yaptığı ayırt edilemediği için beraat etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

28 yaşındaki ikiz kardeşlerden biri 2015 yılının Ekim ayında seyyar tezgahın önünde bisikletten düştü.

Etraftan geçenler buna gülünce, kardeşlerden biri öfkelendi. Kardeşlerden biri bir adama yumruk attı, bir kardeş diğerini tutmaya çalıştı.

Leuven polisi, daha sonra olay anının güvenlik kamerası kayıtlarını elde etti ancak ikiz kardeşler birbirlerine çok benzediği için, polis de, saldırı kurbanı da hangi kardeşin suçlanacağını ayırt edemedi.

Polis kardeşleri ayırt edemedi

Polis kardeşleri ayırt edemedi

Polis her iki kardeşi de sorguya çağırdı ancak sadece biri ifade vermeye gitti. BBC Türkçe'nin De Standaard gazetesinden aktardığına göre, ifadesinde, kardeşinin diğer adama saldırmasını önlemeye çalıştığını, daha sonra da yumruğu kendisinin attığını anlattı.

Güvenlik kamerası kayıtları bu kardeşin anlattıklarını doğrulamıyordu ancak polis görüntülerden ikiz kardeşleri ayırt edemedi ve bu nedenle kayıtlar mahkemede delil olarak kullanılamadı.

Mahkeme ceza için yeterli kanıt olmadığına hükmetti

Mahkeme ceza için yeterli kanıt olmadığına hükmetti
İçeriğin Devamı Aşağıda

Görgü tanıkları da hangi kardeşin yumruk attığını net olarak söyleyemedi. Mahkeme, her iki kardeşe de ceza vermek için yeterli kanıt olmadığına karar verdi.

Yargıç, 'Bir kardeşin, diğerini tutmaya çalıştığı çok net. Bu yüzden saldırgan ya da suç ortağı olarak yargılanamaz' dedi. Polisin, soruşturma sonucu kardeşlerden birinin yumruk attığının net olduğunu ancak hangi kardeş olduğuna net biçimde karar verilemedini belirtti.

Daha önceden hapis cezası almış

Daha önceden hapis cezası almış

İki kardeşin daha önce de mahkemeye çıktıkları ortaya çıktı. 2011'de kardeşlerden birinin şiddet kullanarak soygun yapmak suçundan ertelenmiş hapis cezası aldığı, diğer kardeşinse çelişkili kanıtlar sayesinde beraat ettiği açıklandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
164
28
12
11
7
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Esthetician

Avrupa da böyle durumların peşini bırakmazlar bir sonraki duruşmalarda kimin suçlu oldugu mutlaka anlaşılır ve cezası verilir. Belçika Avrupa da Almanya dan ... Devamını Gör

preto saetre

adaletin bugunu bulmuşlar amk

Borandeniz Yaz

türkleri rezil eden avrupa türkleri