Görüş Bildir
Haberler
Bebeksi Bir Cilde Sahip Olmak İçin Tüketmeniz Gereken Kolajen Bakımından Zengin 10 Besin

Bebeksi Bir Cilde Sahip Olmak İçin Tüketmeniz Gereken Kolajen Bakımından Zengin 10 Besin

Effy
03.10.2022 - 08:00

Genç ve pürüzsüz bir cilt için ihtiyaç duyduğumuz kolajen, yıllara meydan okumamıza yardımcı oluyor! Bitmek bilmeyen faydaları ile kolajen, sağlığımıza olan faydalarının yanı sıra cildimize de güzellik katıyor. Peki, kolajen bakımından zengin olan besinler neler? Sizler için sıraladık!

Kolajenin faydalarını sizler için daha önce anlattık 👇

1. Yumurta beyazı

1. Yumurta beyazı

Yumurta beyazı prolin bakımından zengindir. Prolin, kolajen üretiminde ihtiyaç duyulan bir tür aminoasittir. Kolajen üretimini devam ettirmek için kolay erişilebilir vejetaryen yöntemlerden biri!

2. Kırmızı meyveler

2. Kırmızı meyveler

C vitamini bakımından zengin olan ve yüksek derece antioksidan içeren kırmızı meyveler, cildimizin zarar görmesini önler. 

Hatta çileklerin portakaldan daha fazla C vitamini içerdiğini biliyor muydunuz? Aynı şekilde yabanmersini ve orman meyvesi de mükemmel C vitamini kaynakları!

3. Sarımsak

3. Sarımsak

Hepimiz halihazırda yemeklere sarımsak eklemeyi çok seviyoruz, ancak kolajen üretimine olan katkısını duyunca daha da çok seveceksiniz!

Sarımsak, kolajeni arttırmakta oldukça etkili çünkü sentezlemeye yardımcı olan ve kolajen kaybını engelleyen sülfür bakımından zengin. Sarımsağın sağlığa başka birçok faydası mevcut. O yüzden dişlerinizi fırçaladığınız sürece sık tüketmenizde bir sorun yok denebilir! 😅

4. Yeşillik

4. Yeşillik

Yeşillikler, her sağlıklı beslenme düzeninin birer parçası olmak zorunda. Aynı zamanda vücudun antioksidanlarını da arttırmaya yardımcı oluyorlar!

Kolajeni arttırmaya yardımcı olan klorofil bakımından zengin olan yeşillikler ise şu şekilde: Ispanak, lahana ve yeşil yapraklı tüm sebzeler.

5. Balık

5. Balık

Balığın kafasının ve gözlerinin kolajen bakımından en zengin yerleri olduğunu biliyor muydunuz? 😳

Ancak illa bu kısımları yemek zorunlu değil! Balık başlı başına bir kolajen kaynağı.

6. Fasulye

6. Fasulye

Fasulye, kolajen sentezine yardımcı olan birçok aminoasit içerir. Fasulye ayrıca protein ve birçok faydalı besin için güzel bir kaynak; hem vejetaryen hem de veganlar için uygun!

7. Tavuk eti

7. Tavuk eti

Kolajen üretimini en çok destekleyen besin gruplarından birisi de kemikli etler! Kemiklerin içerisindeki ilikte, kolajen üretimini destekleyen aminoasitler mevcut. İlikli kemik suyunu yemeklerinizde kullanabilir, ya da tavuk eti - hindi eti vs. tüketebilirsiniz!

8. Karnabahar

8. Karnabahar

Kükürt içeren besinler de kolajen üretimini arttırmaya yardımcı olur. Bu yüzden, sülfür bakımından zengin karnabahar, kolajen üretimine büyük katkı sağlar!

9. Pancar

9. Pancar

Antioksidan bakımından zengin bir diğer gıda olan pancar, kolajen üretimini arttıran besin kaynaklarından!

10. Limon

10. Limon

Kolajenin üretiminde ve emiliminde C vitamine ihtiyaç duyulur; bu yüzden C vitamini bakımından zengin olan limon, bu noktada büyük yardım sağlar!

İlginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın