Görüş Bildir
Haberler
Doğadan Gelen Şifa Aloe Veranın Daha Önce Hiç Duymadığınız ve Çok Şaşıracağınız Kullanım Alanları

Doğadan Gelen Şifa Aloe Veranın Daha Önce Hiç Duymadığınız ve Çok Şaşıracağınız Kullanım Alanları

28.08.2022 - 08:49

İnsanların yüzyıllardır şifasından yararlandığı bitkilerin başında geliyor Aloe vera. Evlerde çok zorlanmadan yetişmesinin yanı sıra hem dekor olarak hem sağlık açısından değerlendirebilmek, onu vazgeçilmez kılıyor. Peki, Aloe veranın faydalarını ve bu faydalardan yararlanabileceğiniz kullanım alanlarını yeterince biliyor musunuz? İşte Aloe veranın kozmetikten cilt sağlığına kadar hemen denemek isteyeceğiniz kullanım alanları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Güneş yanıklarına etkili çözüm sunar.

Güneş yanıklarına etkili çözüm sunar.

Aloe vera, güneşin zararlı etkilerine ve güneş yanıklarına karşı cildinizi korur. Aloe vera bitkisi, içeriğindeki maddeler sayesinde cildinizin nem seviyesini de dengede tutar. Aynı zamanda güneş yanıklarının tedavisinde de bu mucizevi bitkinin şifasından yararlanabilirsiniz. Güneş yanığı yaşadığınız bölgeye Aloe veranın jelini sürerek yaraların hızla iyileşmesine katkı sağlayabilirsiniz.

Ağız kokusunu önlemek için Aloe veradan yararlanın.

Ağız kokusunu önlemek için Aloe veradan yararlanın.

Ağız kokusunu önlemek için her yolu denediğinizi mi düşünüyorsunuz? Peki, Aloe veranın şifasından yararlanmayı denediniz mi? Evet, Aloe vera içeriğindeki antiinflamatuar bileşiği sayesinde ağız kokusuna neden olan asit hazımsızlığını hafifletir. Aloe verayı gargara olarak kullanarak ağız kokusu sorunundan kurtulabilirsiniz. Bunun için yarım su bardağı ılık suyun içinde iki yemek kaşığı Aloe vera jelini eritin. Erittiğiniz bu karışımı gargara olarak kullanabilir, karışımla iki dakika kadar ağzınızı çalkalayabilirsiniz.

Ayak topuklarında oluşan çatlaklar için Aloe vera.

Ayak topuklarında oluşan çatlaklar için Aloe vera.

Çeşitli sebeplerle ayak topuklarınızda oluşan çatlakların ve kuruluğun giderilmesinde Aloe veradan destek alabilirsiniz. Öncelikle ayaklarınızdaki ölü deriden arınmak için ılık bir suya ayaklarınızı sokun. Ponza taşı yardımıyla ayaklarınızı ovalayın. Aloe veradan çıkarttığınız jeli ölü deriden arınmış ayak topuklarınıza masajla yedirin. Masajın ardından pamuklu çorap giyerek jelin gece boyunca ayaklarınızda kalmasını sağlayın. Bu rutini haftada üç kez uygulayarak çatlaklardan kurtulabilirsiniz.

Doğal bir tıraş kremi olarak kullanın.

Doğal bir tıraş kremi olarak kullanın.

Tıraş sonrası tahriş olan cildinizi doğal bir antibakteriyel olan Aloe verayla tazeleyebilirsiniz. Aloe verayı tıraş öncesi tıraşı kolaylaştırmak ya da sonrasında cildin nem ihtiyacını karşılamak için kullanabilirsiniz. Bunun için iki yemek kaşığı Aloe vera jeli, bir yemek kaşığı el sabunu, bir çay kaşığı E vitamini yağı, beş damla okaliptüs yağı, bir çay kaşığı badem yağı ve bir yemek kaşığı ılık suyu uygun bir kapta karıştırın. Karışımı pompalı şişeye aktarın ve kullanmadan önce iyice çalkalayın.

Saç sorunlarına Aloe vera şifası.

Saç sorunlarına Aloe vera şifası.

Saç dökülmesi ve kepek gibi saç sorunları yaşayanlar, Aloe vera bitkisinden yararlanabilir. Aloe vera jelini jöle kıvamına gelene kadar blenderdan geçirin. Birkaç damla bal ile dilediğiniz bir yağı jöle hâlini alan jele ekleyin. Saçlarınız çabuk yağlanıyorsa yağ oranını azaltabilirsiniz. Karışımı saç derisi ve tüm saçınıza uygulayın ve üç dakika kadar masaj yapın. Maskeyi yarım saat bekleyip durulayın. Saç köklerinin güçlenmesine fayda sağlayan bu maske ile saçlarınızın sağlıkla uzamasına da destek olabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

El dezenfektanı için doğal bir destekçi.

El dezenfektanı için doğal bir destekçi.

Ellerinizi dezenfekte etmenin oldukça önem taşıdığı bugünlerde kimyasalların zararlı etkilerinden kurtulmak isteyenler, doğal karışımlardan yararlanabilir. Aloe vera, ellerinizdeki mikrop ve bakterilerle savaşan önemli bir şifa kaynağı. Yarım fincan kadar Aloe vera jelini 1/4 su bardağı alkolle karıştırın. Dilediğiniz bir uçucu yağdan 20 damla kadar karışıma ekleyin. Pompalı bir şişeye kattığınız karışımı gün boyu yanınızda güvenle taşıyabilirsiniz.

Aloe verayla cilt yatıştırıcı buz küpleri elde edin.

Aloe verayla cilt yatıştırıcı buz küpleri elde edin.

Bol miktarda çıkardığınız Aloe vera jelini buz kalıplarına doldurun. Dondurduğunuz bu küpleri cilt sorunları yaşadığınız her an dilediğin gibi kullanabilirsiniz. Cilt yanıkları, böcek ve sinek ısırıkları gibi rahatsızlıklarda şifasından yararlanabileceğiniz Aloe verayı buz küpü hâlinde cildinize uygulayabilirsiniz. Hazırlayacağınız buz küplerini doğrudan açık yaralara uygulanmadan cildinizi yatıştırmak amacıyla kullanabilirsiniz. Cilt kabarmaları, sedef ve egzama gibi rahatsızlıkların doğal tedavisinde buz küplerini deneyebilir; dilerseniz sakinleştirici bir masaj için de kullanabilirsiniz.

Cilt sorunlarına karşı Aloe verayla savaşın.

Cilt sorunlarına karşı Aloe verayla savaşın.

Akne, lekelenme ve yaşlılık gibi birçok cilt sorunuyla doğal yönden savaşan Aloe vera bitkisini, maske olarak cildinize uygulayabilirsiniz. 4 yemek kaşığına denk gelecek kadar Aloe vera jelini blendera koyun. Üzerine bir miktar limon suyu, cilt tipinize uygun doğal bir yağ ve dilerseniz lekelerle savaşması için gül suyu da ekleyerek tüm malzemeyi karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam elde ettikten sonra karışımdan ihtiyacınız kadarını yüzünüze uygulayın. 15-20 dakika bekleyin ve cildinize masaj yaparak yıkayın. Maskeyi haftada bir ya da iki kez uygulayabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
2
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Saide Yalçın

Çok sayıda Aleo vera yetiştiriyorum. Çok sevdiğim bitki, ama gel görelim ki bir tek yaprağını dahi koparmaya kıyamıyorum. 😀