Görüş Bildir
Haberler
Bayram Yolculuğunu Lezzet Şölenine Çeviriyoruz! 3 Farklı Rotada Birbirinden Enfes Lezzet Durakları!

Bayram Yolculuğunu Lezzet Şölenine Çeviriyoruz! 3 Farklı Rotada Birbirinden Enfes Lezzet Durakları!

oinkal
08.08.2019 - 20:06

Kurban Bayramı’nı fırsat bilenler için tatil zili çalmak üzere. Planlar yapıldı, rezervasyonlar tamamlandı, uçak/otobüs biletleri alındı. Bazı tatil severler ise yola kendi araçlarıyla çıkmaya hazırlanıyor. Her an yeni bir yer keşfetmeyi seven, bu tatilinde yola kendi aracıyla çıkacak olanları unutmadık; Tatilsepeti ve Instagram’da “Hikâyesi olan, imza lezzetlerin peşinde olanlar için hazırlanmış keşif rehberi @gurmekesifler ‘in el ele vererek hazırladıkları yoldan çıkaran lezzet durakları listesini ayağınıza getirdik!

3 Farklı rotada onlarca restoran seni bekliyor!!

3 Farklı rotada onlarca restoran seni bekliyor!!

İşte @gurmekesifler’in İstanbul - İzmir, İstanbul - Çanakkale ve İzmir – Bodrum rotalarında Tatilsepeti misafirlerine özel hazırladığı lezzet durakları!

1. Rota: İSTANBUL - İZMİR

Uzan Et Mangal - Bursa

Uzan Et Mangal - Bursa

İlk durağımız Bursa'da Uzan Et Mangal; hem kasap hem et restoranı olarak hizmet veriyor. Kuzu sırt, köfte ve dana bonfile menünün favorilerinden. Etten vazgeçemeyenlerin kaçırmaması gereken bir mekan.

Düzdağ Tost - Susurluk

Düzdağ Tost - Susurluk

İstanbul- İzmir arasında ufak bir mola verip, tost yemek için gidilebilir. Tostu farklı yapan ise kullandıkları Mihaliç peynirinin kendine has lezzeti. Ha bir de unutmadan yazalım, ayranı da denemeden araca adımınızı atmayın lütfen. :)

Mehmet Usta Höşmerimleri - Balıkesir

Mehmet Usta Höşmerimleri - Balıkesir

Höşmerimler, taze koyun ile inek peyniri karışımı, irmik ve şeker ile hazırlanıyor. Taptaze kokusu ve civciv sarısı enfes rengiyle lezzet duraklarınıza eklemeniz gereken bir yer.

Ali Baba Kağıt Köfte - Manisa

Ali Baba Kağıt Köfte - Manisa

Manisa Sanayi Sitesi içerisinde kağıt üzerinde servis ettiği köftesi ile nam salmış. Köftenin yanında buz gibi ayran da tercih ediliyor. Aynı zamanda kömür ateşinde pişen kokoreç, çöp şiş gibi ürünler de denemeye değer!

Beğendik Abi - Urla

Beğendik Abi - Urla

Urla'ya vardığınızda dalgaların sesi ve güneşin mayıştıran ısısıyla iyice karnınız acıkacak. Tam da bu anlar için Urlalıların tercihi bir mekan önerimizi var; Beğendik Abi, közlenmiş patlıcanlı beğendi ve kuzu kavurma ile sizi mest etmeye hazır şekilde bekliyor. Unutmayın beğendileri gerçekten çok iyi!

2. Rota: İSTANBUL - ÇANAKKALE

Öz-En Et Lokantası - Keşan

Öz-En Et Lokantası - Keşan

Eti, sütü ve peyniri ile ünlü Trakya'ya gidildiğinde bol kaymaklı manda yoğurdu ve enfes dana etlerinden götürmeden olmaz...

Öz-En Et Lokantası, satır eti ile hazırlanan yemekleriyle ünlü. Satır etini diğer etlerden ayıran özellik; doğal ortamda yetişen Kama Kıvırcık Kuzu türünden hazırlanması ve tuz dışında hiçbir katkı maddesi olmadan meşe kömürü mangalında pişirilmesi.

Yalova Restoran - Çanakkale

Yalova Restoran - Çanakkale

Çanakkale'nin en uğrak yerlerden biri. Deniz ürünlerini sevenler kaçırmamalı! Burada yöresel mezelerin yanı sıra kabuklu deniz mahsullerinin de tadına bakabilirsiniz. Menünün favorisi ise midye salatası.

Babalık Tekin Helvacısı - Çanakkale

Babalık Tekin Helvacısı - Çanakkale

Helva, koyun peyniri, irmik ve şeker ile hazırlanıp bakır kazanlarda pişiriliyor. Peynirin kendine has lezzeti hafif yanık irmik tadı ile birleşince lezzet seviyesi farklı bir boyuta taşınıyor. 

Taptaze deniz ürünlerini hiç ettikten sonra üzerine misler gibi helvayı yemeden yola devam etmeyin, üzülürsünüz, üzersiniz :)

Kadir Usta Peynir Helvacısı - Çanakkale

Kadir Usta Peynir Helvacısı - Çanakkale

Peynir helvası yemek için gidilebilecek bir diğer adres de burası. Peynir helvasının yanında koyun sütünden yapılan dondurmaları da tavsiye ediliyor.

3. Rota: İZMİR - BODRUM

Mikado Pide - Aydın

Mikado Pide - Aydın

Mikado Pide Türkiye’deki en iyi pideciler arasında sayılıyor. Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde yer alan Mikado Pide’nin özellikle çoban peynirli otlu pidesi meşhur. Pişirildikten sonra üzerine sürülen köy tereyağı ise lezzetine lezzet katıyor.

Hukuk Pide - Aydın

Hukuk Pide - Aydın

Yenipazar ilçesindeki Hukul Pide de tahinli pidesiyle ünlü. Yerel malzemeler kullanılarak hazırlanan pide, taş fırında zeytin ağacı odun ateşinde iki-üç dakika pişiriliyor ve pide üzerindeki tahin kurumadan ıslak bir şekilde servis ediliyor. Manda kaymağı ile servis ediliyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
7
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın