Görüş Bildir
Haberler
Bayram Tatili Boyunca Sıkıldığınız An Amazon Prime'dan Keyifle İzleyebileceğiniz Birbirinden İyi 23 Film

Bayram Tatili Boyunca Sıkıldığınız An Amazon Prime'dan Keyifle İzleyebileceğiniz Birbirinden İyi 23 Film

Almila
15.07.2021 - 14:24

Bu listede herkes için bir film var! Bayramda bazılarımız evde oturmayı bazılarımız da tatilden yararlanıp dışarıya çıkmayı tercih edebiliyor. Evde vakit geçirenlerimiz için derlediğimiz bu listede isterseniz sıkıldığınızda, isterseniz ailenizle izleyebileceğiniz en iyi filmleri derledik. 

Not: Filmlerin açıklamaları beyazperde.com'dan alınmıştır. 

Bu filmleri nereden izleyeceğim diyenler için buradan Amazon Prime üyesi olabilirsiniz. Hem çok uygun hem de Prime üyelerine özel kargolar da ücretsiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

23. Bliss

23. Bliss

IMDb: 5.3

Greg’in hayatı pek de yolunda değildir. Kısa bir süre önce eşinden boşanan Greg, aynı zamanda işinden de kovulur. Onun hayatı, sokaklarda yaşayan gizemli bir kadın olan Isabel ile tanışmasıyla bambaşka bir hal alır. Isabel, bir simülasyonda yaşadığına inanmaktadır. Greg başlarda Isabel’in teorisini gerçekçi bulmaz ancak bir süre sonra çılgın teorisinin bazı gerçekleri olabileceğini keşfeder.

22. Nocturne

22. Nocturne

IMDb: 5.7

Nocturne, ablasını geçip prestijli bir klasik müzik konservatuarına girmek için şeytanla bir anlaşma yapan yetenekli bir piyanistin hikayesini konu ediyor.

21. Tom Clancy's Without Remorse

21. Tom Clancy's Without Remorse

IMDb: 5.8

Tom Clancy'nin ünlü romanından beyaz perdeye aktarılan Without Remorse, 70'lerde John Kelly isimli deneyimli bir Amerikan komandosunun, Mr. Clark isimli bir CIA ajanına dönüşme hikayesini anlatıyor. Mr. Clark rolünü Michael B. Jordan canlandırıyor.

20. Miami Vice

20. Miami Vice

IMDb: 6.0

Neptune isimli azılı bir suçlunun foyasını ortaya çıkarmak için gizli bir operasyon yönetmekte olan Sonny ve Rico isimli iki dedektif görev esnasında eski muhbirleri Alonzo Stevens'tan önemli bir telefon alırlar. Stevens, onlara şehri terk etmek zorunda olduğunu söyler ve tehlikede olduğunu düşündüğü karısı Leonetta'ya göz kulak olmalarını rica eder. FBI ile iletişime geçen iki dedektif, bir zamanlar FBI için çalışan ancak yakın zamanda işten çıkarılmış olan Stevens'ın can güvenliğini sağlamalarını isterler. 

80'li yılların en popüler dizilerinden biri olan Miami Vice'ın beyaz perde uyarlaması olan yapıtın başrollerinde Colin Farrell ve Jamie Foxx yer alıyor.

19. A Million Ways to Die in the West

19. A Million Ways to Die in the West

IMDb: 6.1

Vahşi batının küçük kasabalarından birinde yaşayan Albert, girdiği bir silah çatışmadan geri çekilerek prestijinin sorgulanmasına neden olur. Bu olayın üzerinden hiç vakit kaybetmeden kendisini terk eden sevgilisi, başka biriyle ilişki yaşamaya başlar. Albert için her şeyin sonu gelmiş gibidir, ancak kasabada kendini gösteren gizemli ve çekici yabancı kadın her şeyi değiştirecektir. Kadın ve Albert birbirlerine aşık olmaya başlarken, Albert bu sayede cesaretini ve özgüvenini geri kazanmaya başlar. Ne var ki bu güzel zamanların da bir sonu vardır. Kadının belalı bir suçlu olan kocası, intikam için yola çıkmış ve çiftin yerini tespit etmiştir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. Get Duked!

18. Get Duked!

IMDb: 6.2

Dean, Duncan ve DJ Beatroot, İskoçya Dağlık Bölgesi'nin derinliklerinde bir oryantasyon programına katılır. Kamp alanında belirli şeyleri yapmakla görevli olan üç arkadaş bu sırada Ian adında bir adam ile tanışır. Hiçbir ortak noktaları olmamalarına rağmen birlikte hareket etmeye başlayan dörtlü, kendilerine verilen haritayı takip ederek ormanda ilerlemeye çalışır. Çok geçmeden ormanda yalnız olmadıklarını fark eden ekip, onları avlamaya çalışanlara karşı zekalarını kullanarak hayatta kalmaya çalışır.

17. Chemical Hearts

17. Chemical Hearts

IMDb: 6.3

On yedi yaşındaki Henry Page, hiç aşık olmayan bir gençtir. Kendisini romantik bir ilişki içinde hayal etse de bir türlü aradığı aşkı bulamaz. Lise son sınıfın ilk günlerinde okula yeni kaydolan Grace Town ile tanıştığında Henry’nin hayatında bazı şeyler değişmeye başlar. Okul gazetesine seçilen Grace ve Henry, bu sayede yakınlaşmaya başlar ve Henry aşkın ne demek olduğunu öğrenir.

16. 7500

16. 7500

IMDb: 6.3

Berlin’den Paris’e gidecek olan Airbus A319’un kokpitinde rutin işler başlamıştır. Yardımcı pilot Tobias Ellis, uçağı kalkış için hazırlar. Sorunsuz bir şekilde kalkışın ardından aralarında 18 yaşında Vedat’ın da bulunduğu bir grup terörist, uçağı kaçırmaya çalışır. Kokpitten uçağın içindekilerin çığlıklarını duyan Tobias, kokpite girmeye çalışan saldırganları engellemeye çalışır. Teröristler, kokpitin içine girmeyi başarırlarsa sadece uçaktakiler risk altında olmayacaktır. Tobias, yaşam ve ölüm hakkında zor bir karar vermek zorunda kalır.

15. The Purge: Anarchy

15. The Purge: Anarchy

IMDb: 6.4

Yılda sadece bir gece boyunca tüm suçların serbest olduğu bir dünyada geçen film, Arınma Gecesi öncesi çocuklarıyla birlikte eve dönen bir çiftin gerilimini beyazperdeye taşıyor. Güvenli evlerine ulaşmaya çalışan ailenin benzini yolda biter. Tam da bu esnada oğlunu öldüren adamdan intikam almak için Leo sokaklara çıkmıştır. Bir anne ise kızıyla birlikte yağmalanan evinden canını zor kurtarır. Los Angeles.'ın bu en haşin gecesinde hayatta kalmaya çalışan 5 kişinin yolu kesişecektir...

14. Greenland

14. Greenland

IMDb: 6.4

Greenland, büyük bir felaketten kurtulmak için mücadele eden bir ailenin hayatına odaklanıyor. Dünya büyük bir tehlike ile karşı karşıyadır. Dünyanın yok olmasına neden olabilecek bir gök cismi gittikçe dünyaya yaklaşmaktadır. İnsanların kaçabilmesi için önlerinde sadece 48 saat vardır. Hayatta kalmak için zamana karşı yarışan evli bir çift, oğulları ile birlikte felaketten kurtulabilmek için Grönland’daki bir yeraltı sığınağına ulaşmaya çalışır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. The Tomorrow War

13. The Tomorrow War

IMDb: 6.6

İşgal altında bulunan dünyada insanlar, uzaylılara karşı verdikleri savaşta büyük bir yenilgiye uğrar. Artık değişen düzende yaşayan bilim insanları, sistemi değiştirmek için asker yetiştirmeye karar verir. Savaşa hazırlanmak için yeni bir yol keşfeden bilim insanları tarafından yetiştirilen askerlerin vereceği savaş, insanlığın geleceğini belirleyecektir.

12. Guava Island

12. Guava Island

IMDb: 6.7

Guava Island, sadece bir günlük bile olsa ezilen halkının özgürlüğe kavuşmasını sağlamak için bir festival düzenleyen genç bir müzisyenin hikayesini konu ediyor.

11. The Map of Tiny Perfect Things

11. The Map of Tiny Perfect Things

IMDb: 6.8

Zeki bir genç olan Mark, bir zaman döngüsüne sıkışıp kalır. Aynı günü tekrar tekrar yaşayan Mark, bu sırada kendisi ile aynı zaman döngüsünde hapsolmuş olan gizemli genç Margaret ile tanışır. Birlikte harekete etmeye karar veren Mark ve Margaret, bir günü mükemmel kılan şeyleri bulmaya karar verir. Hiç bitmeyen günlerinden nasıl kurtulacaklarını bulmaya çalışırken Mark ve Margaret arasında farklı bir bağ oluşur.

10. Sylvie's Love

10. Sylvie's Love

IMDb: 6.8

1950’lerde Harlem’de babasının plak dükkanında çalışan bir kadın, genç bir saksafoncuyla tanışır. Adama aşık olan kadın, kendisini duygusal bir krizin ortasında bulur. Çünkü kadın, Kore Savaşı’na katılan bir adam ile nişanlıdır. Kadının yaşadığı iç çatışma, onu pişmanlık duymadan yaşamına devam edebilmesi için kendisini bulması gereken bir duruma sürükler.

9. The Upside

9. The Upside

IMDb: 7.0

Eski bir mahkum olan Dell, şartlı tahliye edilmesinin ardından, yaşamını sürdürmek için iş arayışına girer. Kendisini sürekli yanlış iş görüşmelerinde bulan Dell, bir türlü istediği gibi bir iş bulamaz. Bu sırada Paris'te yaşayan zengin bir iş adamı olan Phillip, sağlık problemleri nedeniyle bir yardımcıya ihtiyaç duymaktadır. Phillip, iş görüşmesine gelen Dell’in aksi ve saygısız tavırlarından hoşlanınca, aradığı kişiyi bulduğunu düşünür. Personel şefi Yvonne, Dell’in işe alınmasına itiraz etse de, engel olamaz. Farklı karakterlere ve dünyalara sahip olan Phillip ve Dell, birlikte zaman geçirmeye başladıkça, birbirlerinden birçok şey öğrenecek ve kısa bir süre sonra da Phillip ve Dell arasında beklenmedik bir dostluk başlayacaktır.2011 yılında Olivier Nakache ve Eric Toledano tarafından çekilen Fransa yapımı 'Intouchables' başta Fransa'yı sallamış, ardından da tüm dünyada dikkatleri üstüne çekmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. One Night in Miami...

8. One Night in Miami...

IMDb: 7.1

25 Şubat 1964 gecesi Cassius Clay, Sonny Liston'ı yenerek dünya ağır sıklet boks şampiyonu olur. İnsanlar kalabalık halde kutlama yapmak için Miami Beach Kongre Merkezi'nde toplanırken Clay, ırk ayrımcılığı nedeniyle zaferini diğer sporculardan uzakta kutlamak zorunda kalır. Clay, Miami’nin siyahi mahallelerinden birinde arkadaşları aktivist Malcolm X, şarkıcı Sam Cooke ve futbol yıldızı Jim Brown ile kutlama yapar. Dört adam bu sırada kendileri ve insanlar için yeni bir dünya tanımlamaya karar verir.

7. The Report

7. The Report

IMDb: 7.2

ABD'nin büyük bir yıkımla karşı karşıya kaldığı 11 Eylül saldırılarını odağına alan The Report, farklı sorgulama taktikleri uygulayan CIA ajanlarının olayın ardındaki kişiyi bulmaya çalışmasını konu ediniyor. İdealist bir araştırmacı olan Daniel J. Jones, patronu Senatör Dianne Feinstein tarafından CIA'in ilgilendiği bir konuyu araştırması üzerine görevlendirilir. Araştırması gereken konu, CIA'in 9 Eylül olaylarından sonra sorgulamak üzere tutukladığı kişilerden oluşuyordur. Jones'un bu süreçte doğruların peşinden koşması ve CIA'in yok etmeye çalıştığı kanıtları ortaya çıkarması gerekmektedir. Amerikan halkından saklanan gerçeklere ulaştığında ise şok edici olaylarla karşı karşıya kalacaktır.

6. One Child Nation

6. One Child Nation

IMDb: 7.5

Çin'de 1979 yılından 2016'ya kadar süren tek çocuk politikasının sonuçları ele alınıyor. Yönetmen Nanfu Wang, ilk kez anne olmasının ardından Çin'in tek çocuk politikasının anlatılmamış tarihini araştırmaya başlar. Bu istismara maruz kalan insanlarla röportaj yapan Wang, şok edici insan hakları ihlallerini ortaya çıkarıyor.

5. Hot Fuzz

5. Hot Fuzz

IMDb: 7.8

Londra polisi Nicholas Angel işinde iyi biridir. Hem da fazlasıyla iyi. Ekibinin geri kalanının bu işe kötü bakmasını ve motivasyon açısından olumsuz etkilenmesini engel olmak için Sandford kasabasında göreve atanır. Orası pek suç işlenmeyen bir bölgedir. Danny Butterman ile ortak iş yapacaklardır. Her şey Angel için sakin görünmektedir ta ki iki aktörün başı kesilmiş bulunana dek. Kaza diye nitelendirilen bu duruma Angel asla ikna olmaz. Dahası giderek başka insanlar da ölmeye başlar. Angel ve Danny herkesle çatışmaya başlarlar. Kaza gibi görünen olayların arkasındaki gerçeğin peşindedirler.

4. Shaun of the Dead

4. Shaun of the Dead

IMDb: 7.9

Bir adam can çekişmekte olan hayatını kurtarmaya karar verir. İlk adım olarak da eski kız arkadaşını yeniden kazanmayı planlar. Annesi ile olan ilişkisini düzeltmek ister. Bir gün Kuzey Londra’yı zombiler basar. Sokaklarda ölüler birikmeye başlar. Bütün bunları izleyen Shaun, sevdiklerini kurtarmaya karar verir. Liz, Ed, Pete ve annesini toparlayıp Winchester'a ulaşabilirse hayatta kalacaklarına inanan Shaun'u zorlu bir macera beklemektedir. Annesi bir zombi tarafından ısırılır. Shaun onu öldürmek zorunda kalır. Film aslında bir zombi komedisi. Eleştirmenler tarafından oldukça övgü aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Heat

3. Heat

IMDb: 8.2

Büyük Hesaplaşma'da, gerek içgüdüleri gerekse üstün zekasıyla, içerisinde bulunduğu her türlü suçtan arkasında kesin deliller bırakmadan, başarılı bir şekilde sıyrılmayı başaran Neil McCauley profesyonel bir hırsızdır. En az kendisi kadar yetkin hırsızlardan oluşturduğu çetesiyle altından kalkılması zor işlere kalkışıp minimuma yakın hasarla başarıya ulaşırlar. Her azılı suçlu vakasında olduğu gibi söz konusu hırsızın peşinde de hırslı ve takıntılı bir dedektif vardır. Dedektif Hana, şimdiye dek bu usta hırsızın zekasıyla başa çıkamasa da davayı çözmekte kararlıdır.

2. 1917

2. 1917

IMDb: 8.3

1917, I. Dünya Savaşı sırasında askerlerin hayatını etkileyecek önemde bir mesajı iletmekle görevlendirilen iki askerin hikayesini konu ediyor. konu ediyor. I. Dünya Savaşı sırasında Britanya askeri olan Kıdemsiz Onbaşı Schofield ve Kıdemsiz Onbaşı Blake, gerçekleştirilmesi imkansız gibi görünen bir göreve atanır. Görevleri, zamana karşı yarışırken düşman bölgesini geçerek yüzlerce askerin ölümünü engellemek üzere bir mesaj iletmektir. Blake'in kardeşi de kurtarılabilecek askerlerin arasındadır. Bu durumda Blake'i daha da fazla ciddiye alması gereken bir mücadele bekliyordur.

1. Back to the Future

1. Back to the Future

IMDb: 8.5

Deli dolu bilimadamı Dr. Brown zamanda yolculuğu mümkün kılan bir araba geliştirir. Bu makineyi ilk kullanan genç Marty ufak bir zamanlama yanlışıyla gelecek yerine geçmişe gönderilir. Otuz yıl öncesine dönen Marty’nin burada yaptığı bir hamle, kendi kaderini ilginç bir noktaya sürükleyebilecek bir hataya sebebiyet verir. Artık Marty’nin yapması gereken tek şey kendi doğumunu bile engelleyecek bu hatayı bir şekilde düzeltmeye çalışmak olacaktır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın