Görüş Bildir
Haberler
Baktığımızda Oldukça Masum Görünen Ancak Cildinizin Kurumasına Sebep Olan Gündelik Alışkanlıklar

Baktığımızda Oldukça Masum Görünen Ancak Cildinizin Kurumasına Sebep Olan Gündelik Alışkanlıklar

Jasmin
19.07.2021 - 08:00

Çoğu kişi doğru nemlendiriciyi tüm cilt sorunlarınızın cevabı olarak görüyor olsa da, gerçekte durum çok farklı. Kremleriniz ve losyonlarınız ne kadar pahalı olursa olsun, cildiniz zaman geçtikçe kuruyup hassaslaşabilir. Sizin için en uygun güzellik ürünlerini bulmak cilt bakımı rejiminizde ne kadar önemliyse, cildinizi kurutan alışkanlıklardan kurtulmak da bir o kadar önemlidir. Biz de Onedio olarak hayalinizdeki cilde ulaşma yolunda duran bazı gündelik alışkanlıkları sizler için sıraladık.

1. Çok fazla su içmek.

1. Çok fazla su içmek.

Kulağa çelişkili gelse de, çok fazla su içmek aslında cildinize zarar verebilir. Su içmek genel sağlığımız için çok önemli olsa da, aşırı miktarda su, vücudunuzun gerekli mineralleri kaybetmesine neden olabilir. Bu mineralleri kaybetmek, cildinizin kuru ve mat görünmesine neden olabilir. Kuru cilde dışarıdan bir tedavi uygulamak, doğru ürünleri kullanmak ve yaşam tarzınızda değişiklikler yapmak cildinize iyi gelecektir.

2. Duşta çok zaman harcamak.

2. Duşta çok zaman harcamak.

Uzun ve sıcak bir duş, uzun bir günün ardından dinlenmek için harika bir yol olsa da, cildinize zarar verebilir. Sıcak su, cildinizin dolgun ve canlı kalması için ihtiyaç duyduğu yağ ve nemi alarak cildinizi kurutur. Cildinizin koruyucu bariyerine zarar vermeyecek yumuşak sabunlar kullanmak ve duşunuzu daha ılık almak daha sağlıklıdır.

3. Nemlendiriciyi yanlış zamanda uygulamak.

Nemlendiricileri doğru zamanda kullanmak, ürünün etkisini tam olarak gösterebilmesi için çok önemlidir. Yüzünüzü kuruladıktan sonra kremi sürmek yerine, nemliyken sürün.

4. Çorapsız uyumak.

4. Çorapsız uyumak.

Yatakta çorap giymek, uyku kalitenizi arttıracak ve topuk çatlaklarının azalmasını sağlayacaktır. Krem sürüp çorap giymek, cildin kurumasını engeller.

5. Yüzü havluyla ovmak.

5. Yüzü havluyla ovmak.

Hassas bir cildiniz varsa, havluyla ovmak cildi kurutup tahriş edebilir. Ayrıca, yüzünüzü havluyla ovmak, ciltteki kızarıklıkları ve kaşıntıyı arttırabilir.

6. Çok fazla yumurta yemek.

6. Çok fazla yumurta yemek.
courtneydefeo.com

Yumurtalar protein bakımından zengin olsa da, aşırı yendiğinde cilt kuruluğuna neden olabilir. Yumurtaların içindeki yüksek A vitamini, cildinizi olumsuz etkileyebilir. Günde 3'den fazla yumurta yememeye dikkat edin.

7. Yanlış nemlendiriciyi kullanmak.

7. Yanlış nemlendiriciyi kullanmak.

Nemlendiricinizin cildinize hiçbir etkisi olmadığını düşünüyorsanız, ürün size uygun olmayabilir. Cildiniz yağlıysa, su bazlı bir nemlendirici işinize yarayabilir. Eğer hassas bir cilde sahipseniz, yatıştırıcı ürünleri tercih edebilirsiniz. Cilt tipinize uygun bir ürün kullanmak, cildinizin daha uzun süre nemli kalmasını sağlayacaktır.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
58
21
8
6
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Minister of Magic

Hayatımda çorapla uyumluşluğum çok nadirdir ayaklarımda kötü sayılmaz aslında 🤣 Tüm gün çorap ayakkabı içinde zaten bir çıkartıyon beni kurtarın diye kendini... Devamını Gör