Görüş Bildir
Haberler
Geceleri Yastıksız Uyumanın Faydalarını Duyunca Ağzınız Beş Karış Açık Kalacak!

Geceleri Yastıksız Uyumanın Faydalarını Duyunca Ağzınız Beş Karış Açık Kalacak!

Jasmin
07.07.2021 - 17:07

Yastıksız uyumanın düşüncesi bile sizi rahatsız hissettirebilir, ancak sağlığınıza büyük fayda sağlayacağı su götürmez bir gerçek. Yastıksız uyumaya başladığınızda cildinizdeki sıkıntılar azalacak, sırt, baş ve boyun ağrılarınız geçecek ve uyku kaliteniz büyük oranda artacak. Bu içerikte yastıksız uyumayı göze alamayanlar için pamuklu yastık kılıflarının zararlarından da bahsettim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kırışıklıkları önler.

1. Kırışıklıkları önler.

Çoğu yastık kılıfı pamuktan yapılır. Rahat hissettirse de, pamuk sürtünmeye neden olarak cildinizde kuruluğa neden olur. Nemden yoksun ciltlerde kırışıklıkları daha görünür hale gelir. Yastıksız uyumaya alışmak biraz zaman alabilir ancak uzun vadede cildinize fayda sağlayacaktır.

2. Cildinizin pürüzsüz görünmesini sağlar.

2. Cildinizin pürüzsüz görünmesini sağlar.

Daha önceki maddede bahsettiğim gibi pamuklu yastık kılıfları cildinizin genç kalması için ihtiyaç duyulan nemi emer. Bu da pullanma ve soyulmaya neden olarak cilt sağlığınızı kaybetmenize neden olabilir.

3. Cilt tahrişini önler.

3. Cilt tahrişini önler.

Cildiniz hassas ya da akneye meyilliyse, pamuklu bir yastıkla uyumak en iyi seçim olmayabilir. Pamuk cilde sürtündüğü için cildi tahriş edebilir ya da zaten olan cilt problemlerini kötüleştirebilir. Yastıklarda bakteriler kolayca ürer, sivilcelenmeye ya da zaten var olan sivilcelerinizin yayılmasına neden olabilir.

4. Cildinizi aydınlatır.

4. Cildinizi aydınlatır.

Çok yumuşak bir yastıkla uyumak kan akışınızı yavaşlatabilir. Boyun ve baş ağrısını tetikler, ayrıca cildinizin kuru ve donuk görünmesine yol açar. Zayıf kan dolaşımı ciltte renk değişimi, kızarıklık ve pullaşmaya neden olabilir.

5. Cildinizin iyileşmesini hızlandırır.

5. Cildinizin iyileşmesini hızlandırır.

Uyku sırasında cildiniz kendini yeniler ve onarır. Bu yüzden yastığınız yüzünüzdeki yağları ve eğer makyaj yapıyorsanız, makyaj kalıntılarını biriktirir. Bu yüzden aslında uzun süre değiştirmediğiniz bir yastık kılıfıyla uyumak oldukça zararlıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Uyku kırışıklıklarını azaltır.

Uyku kırışıklıklarından rahatsızsanız yastığınızı değiştirmenizi, hatta kullanmamanızı öneririz. Kalın pamuklu kılıflar kırışıklıklara neden olur. Uyku kırışıklıkları gün içinde yavaş yavaş kaybolacak olsa da, tekrarlanan hasarlar bu çizgilerin kalıcı olmasına neden olabilir. Yastıksız uyumayı seçmek cildinizin daha sağlıklı görünmesini, daha pürüzsüz ve esnek olmasını sağlar.

BONUS

BONUS

Yastıksız uyumakta zorlanıyorsanız, daha yumuşak kumaşlardan yapılmış kumaşları tercih edebilirsiniz.

  • İpek: İpek yastık kılıfları cildinizden daha az nemi emer. Hatta sivilce gibi cilt problemlerinden kurtulmanızı bile sağlayabilir.

  • Bakır: Bakır yastık kılıfları cilt problemlerinizin azalmasına, kırışıklıkları önlemenize ve hatta mevcut kırışıklıkların yok olmasına yardımcı olur. 

  • Déjà: Déjà yastık kılıflarının birden çok tabakası vardır. Her gece uyumadan önce bir kumaş tabakasını soyarsanız, yastığınızda bakteri üremesini engelleyebilirsiniz. Ayrıca çamaşır yükünüz de azalır. 😂😂

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
12
8
6
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın