Görüş Bildir
Haberler
Kafanızı Karıştıran O Acayip Rüyaların Aslında Neler Anlattığını Uzmanlar Tek Tek Açıkladı!

Kafanızı Karıştıran O Acayip Rüyaların Aslında Neler Anlattığını Uzmanlar Tek Tek Açıkladı!

İlayda
28.05.2021 - 07:30

Onedio olarak o aklınızı kurcalayan ve karışık rüyalarınızı çözmenize yardımcı olmak için çeşitli uzmanlardan birkaç yorum topladık.😴

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tuvalete gitme ihtiyacı duymak ama bir türlü bulamamak

1. Tuvalete gitme ihtiyacı duymak ama bir türlü bulamamak

Tuvalet, vücudumuzun atıklarını serbest bıraktığı yerdir. Rüya psikoloğu Ian Wallace, kendi web sitesinde rüyanızda tuvalete ihtiyaç duyduğununuzu hayal ediyorsanız fakat bir türlü tuvalet bulamıyorsanız hayatındaki sağlıksız bir şey bırakmak istediğinizi ancak nasıl yapılacağını bilemediğiniz için gördüğünüzü yazıyor.

Wallace ayrıca eğer rüyanızda tuvaletteki ihtiyacınızı karşılamada zorluk çekiyorsanız bu gerçek hayatta kendinizden önce başkalarını önemsediğinizi gösteren bir işaret olabileceğini ekliyor. Kendinize öncelik vermenizi ve arada sırada başkalarına hayır demeyi öğrenmenizi tavsiye ediyor.

2. Kediler

2. Kediler

Sevimli mi sevimli kedi dostlarımız çok tatlı ve karşı konulmaz olabilir fakat 'The Illustrated Dream Dictionary'nin yazarı Russell Grant'e göre, rüyada kedi görmek kötü bir alamettir. Aldatmayı ve sevdiğiniz birinin ihanetini ifade ederler.

Siyah kediler yaklaşmakta olan bir hastalığı temsil edebilirler fakat rüyanızda bir kara kedi kovalarsanız bu durumu iyi şansa çevirebilirsiniz.

3. Köpekler

3. Köpekler

Köpekler insanların en iyi dostudur ve rüyalarda bile dostlarımız olarak sembolize edilirler. Grant, rüyalarınızdaki mutlu bir köpeğin arkadaşlarınızla iyi zamanlar geçirdiğinizi temsil ederken, hırlayan bir köpek görürseniz arkadaşlarınız arasından birinin hain olabileceğinin bir işareti olduğunu söyler.

Eğer bir köpek sizi ısırmaya kalkışırsa, birinin sizi kandırmaya veya dolandırmaya çalıştığına dair bir uyarı olabilir. Havlayan bir köpek ise yakında ortaya çıkacak bir yasal problem olduğunu belirtebilir. Eğer rüyanızda havlayan bir köpek görürseniz uyandığınızda kurallara ve yasalara uymaya özen gösterin. 😂

4. Uçmak

4. Uçmak

Wallace, rüyalarınızdaki uçmanın özgür olma hissini temsil ettiğini söylüyor. Bu gerçek hayatta, sizi sıkan ve ağırlaştıran koşullardan ve sorumluluklardan kurtulduktan sonra gerçekleşebileceğini ekliyor.

The Dream Bible kitabı farklı bu konuya farklı bir perspektif sunar. Uçmanın sorumluluk ve yüklerden kaçmaktan suçluluk duyulmadığını belirtebileceğini ifade eder. Uçarken süzülme sırasında yaşanan zorluklar sizi kendinizi tam olarak ifade etmekten veya hedeflerinize ulaşmaktan alıkoyan bir şey olduğunu gösterebilir.

5. Yılanlar

5. Yılanlar

Sertifikalı rüya analisti Lauri Loewenberg bir makalede, sürüngen tarafından tetiklenen duygulara bağlı olarak yılanların birden fazla şeye dayanabileceğini açıklıyor.

Terörü tetikleyen vizyonlar, hayatınızda toksik birini veya acil çaresine bakılması gerek bir tehdidi temsil edebilir. Eğlenceli yılan resimleri genellikle küçük bir sağlık veya iyileşme sorunu veya henüz tehlike olarak görülmeyen bir kişi ile ilişkilendirilir.

Loewenberg, bu sürünen yaratığı nerede gördüğünüze dikkat etmenizi öneriyor. Eğer bir evin içerisinde gördüyseniz evinizde stres yaratabilecek faktörlere karşı dikkatli olun. Ancak yılanı dışarıda görüyseniz birisiyle oturmalı içinizi dökmeniz gerektiğini işaret eden bir uyarı olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yabancı biriyle evlenmek

6. Yabancı biriyle evlenmek

Hakkında olmadığınız bir şeyi devam ettirmek, rüyalarınızda tanımadığınız yabancı biriyle evlenmek olarak tezahür edebilir.

Rüya yorumu araştırmacısı Alri Menerski, çevrimiçi bir forumda bir yabancı ile evlenmenin bir kimlik bunalımı (kişilik krizi) göstergesi olabileceğini ve hayatta ne istediğinizden emin olmadığınızı açıklıyor.

7. Bir şey aramak

Genellikle rüyada bir şey aramak daha derin tatmin aramak anlamına gelebilir. Ne aradığınızı bilmemek, normal hayatınızda sizi neyin tatmin edeceğini bilmediğinizi yansıtıyor olabilir.

Wallace, eğer rüyanızda evde bir şey arıyorsanız, bunun kendinizle ile ilgili bir şeyler öğrenmeye çalıştığınız anlamına geldiğini söylüyor. Dışarda arıyorsanız, sosyal çevrenizde tanınmak istediğiniz anlamına gelebilir. Eğer aramınızı bir iş yeri içerisinde yapıyorsanız daha profesyonel başarılar ve kazanımlar elde etme arzunuz var demektir.

8. Bir uçuruma tırmanmak veya tutunmak

8. Bir uçuruma tırmanmak veya tutunmak

Wallace'a göre, bir merdiven veya dağ gibi bir yokuşu tırmanmak, daha yüksek bir başarı seviyesini hedeflemenin bir işaretidir. Bir uçurumun kenarına tutunmak, endişelendiğiniz şeyleri sıkı bir şekilde tutma çabanızı gösterir.

Yuvarlanan kayalar, güvensizlik veya destek sisteminizle ilgili bir sorun olduğu anlamına gelebilir. Sarmal merdiven, ilerlemek yerine, daire içinde dolaşma veya sıkışmışlık hissi uyandırır.

9. Su ve gelgit dalgaları

9. Su ve gelgit dalgaları

Bir makalede Loewenberg, suyu bir duygu sembolü olarak açıklıyor. Berrak su, netlik ve açıklık anlamına gelir ancak çamurlu bulanık su ise ızdırap anlamına gelir. Gelgit dalgaları arasında boğulmak ise duygusal olarak bunalmış ve sıkılmış olduğunuz anlamına gelir.

10. Birine aşık olmak veya ruh eşini bulmak

10. Birine aşık olmak veya ruh eşini bulmak

Hiç ruh eşinizi bulduğunuzu ve aşkla beraber gelen güçlü duyguları hissettiğinizi hayal ettiniz mi? Uyandığınızda o kişiyi hemen bulma arzusuyla dolup taştığınızı hatırlıyor musunuz?

Rüya analisti Jane Teresa Anderson,rüyalarınızdaki insanların sizinle ilgili bir şeyi temsil ettiğini savunuyor. Ruh eşinizde harika olarak nitelendirdiğiniz özellik ve huylar aslında aslında kendi şaşırtıcı niteliklerinizin tasviridir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Eski sevgiliyi görmek

11. Eski sevgiliyi görmek

Eski sevgilinizin geceleri bilinçaltınızda ortaya çıkması, eski duygularınızı yeniden canlandırma arzusu anlamına gelmez. Wallace, eski sevgilinin farklı niteliklerinin hatırasını tetiklemek için orada olabileceğini söylüyor.

Beyniniz bu özelliklerin farkındalığını yaratıyor, böylece şu anda onları kendinizle nasıl ilişkilendirdiğinizi düşünebilirsiniz. Eski sevgiliniz sadakatsiz ise, belki de dürüst değilsiniz. Eski aşkınız güzel ve cömert ise, belki de içinizdeki bu özellikleri tanımaya başlıyorsunuzdur.

Eski sevgilinizi hayal etmek, zihninizin şu anki partnerinizle geçmişte yaptığınız hataları tekrar etmekten kaçınmanız için sizi uyaran bir alamet olabilir.

12. Konuşma yetisini kaybetmek

Uyku doktoru Charles Lambert McPhee'nin çalışmasına dayanan dünyanın en büyük rüya veritabanına göre, konuşamamak, kişisel olarak görmezden gelinme veya küçümsenme duygularını yansıtıyor.

Rüyalarda düşüncelerinizi ifade etmekte güçlük çekmeniz, aynı zamanda, normal hayatınızda 'dili bağlı' olduğunuz anlamına da gelebilir. Konuşma yetisini kaybetmek tekrar eden bir görüntüyse, geçmiş bir olaydan kaynaklanan devam eden bir travmanın işareti olabilir.

Uyurken konuşamamak, uykunun 'hızlı göz hareketi' (REM) aşamasında meydana gelen uyku felcinin bir sonucu olabilir. Bazen, beynin uykudan uyanıklığa geçmesindeki bir aksaklık, rüyaların bilincimize taşmasına neden olur.

Genel olarak rüyalar yoruma açıktır ve tamamen onlara sahip olan kişinin sahip olduğu ve karşılaştığı düşünceler, duygular veya durumlara bağlıdır.

Sizin bu tür rüyalar gördüğünüz oluyor mu? Peki ya sizce rüyalar kişisel yaşamınız hakkında bir şeyler yansıtıyor mu? Yorumlarda buluşalım.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
51
23
8
8
6
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hermione Granger

uzmanlar ne güzel anlatmış, bu yazılan 12 çeşit dışında rüya görmüyoruz zaten. yaa bi gidin. günlük hayatta etkilediğimiz konuların ve uyku anında vücuttaki ... Devamını Gör

Heisenberg

Benim gördüğüm rüyaları açıklayacak bir uzman olduğunu düşünmüyorum. Mesela geçen Mersin Limanı'ndan bir kuru yük gemisi ayrılıyor. Bende sahilden izliyorum ... Devamını Gör

Halil

Konteyner açıkta kalmış olabilir hocam. Sakıncalı bir durum, dikkat etmek lazım.

favilla favilla

Ben küçükken çok ucardim, şimdi gormuyorum artık , ya çok güzeldi böyle bütün şehri uca uca dolasirdim acaip zevkli bir seydi

arslanoglu

Ben de yapıyordum onu en son 4-5 yıl oldu cidden çok hoştu ya lucid dream:)