Görüş Bildir
Haberler
Bakan Duyurdu: 356 Bin 488 Abone, Elektrik Faturasını Ödeyemedi!

Bakan Duyurdu: 356 Bin 488 Abone, Elektrik Faturasını Ödeyemedi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih DönmezCHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesine verdiği yanıtta, 2021 yılında borcu nedeniyle elektriği kesilen abone sayısını 356 bin 488 olarak açıkladı.  İstanbul'da 29 bin 85 ve İzmir'de ise 20 bin 844 abone elektriksiz kaldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

24 ilde elektriği kesilen abone olmadı

24 ilde elektriği kesilen abone olmadı

Bakan Dönmez'in yanıtına göre, geçen yıl elektriği kesilen en fazla abone sayısı Kayseri'de. Kayseri'yi Ankara, İstanbul ve İzmir izledi.

Kayseri'de geçen yıl 107 bin 621 abonenin elektriği kesilirken, Kayseri'yi, 5,7 milyon nüfusa sahip Ankara izledi. Başkent'te de 37 bin 415 abone elektriksiz kaldı. İstanbul'da 29 bin 85 ve İzmir'de ise 20 bin 844 abonenin elektriği kesildi.

'Abonelerin büyük çoğunluğunu köy'

'Abonelerin büyük çoğunluğunu köy'

Dönmez; Edirne, Erzincan, Erzurum, Iğdır, Karaman, Kars, Kırşehir, Kilis, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Van, Yalova, YozgatBursa, Çanakkale, Bitlis, BayburtBalıkesir, Ardahan, Aksaray, Ağrı illerinde geçen yıl elektriği kesilen abone olmadığını bildirdi.

Bakan Dönmez, elektriği kesilen abonelere ilişkin, “Abonelerin büyük çoğunluğunu köy, yayla evi ve yazlık gibi dönemsel kullanılan meskenler ile sezonluk ticaret hanelerden oluşturmaktadır” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
U

her şey ateş pahası soğanın kilosu 15 tl ye yaklaştı peynirin kilosu 150 tl ye faturalar uçtu kiralar desen yine öyle , asgari ücrete zam eyt derken her şey... Devamını Gör

yengegeldikmi

Allahtan askıda fatura uygulaması var da bazılarının yarasına merhem oluyor.

seyduna

hiç üzülmüyorum. bunların bir çoğu oyunu satan insanlar. umurumda değil.