Görüş Bildir
Haberler
Bahçeli: 'CHP Yanlıştadır, İP Yanlış Ata Oynamıştır'

Bahçeli: 'CHP Yanlıştadır, İP Yanlış Ata Oynamıştır'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında 'Yargıtay'ın HDP hakkında inceleme başlatması çok önemli ve beklediğimiz bir gelişmedir' ifadesini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin açıklamalarında öne çıkanlar şu şekilde:

'Demokrasiler millet gerçeğinden beslenmiş ve gelişmiştir. Bizim vazgeçemeyeceğimiz değer millet oluşumudur. Milletleşme, sonuçlanmış değil devam eden doğal ve dinamik bir süreçtir. Millet olma hali, toplumun sosyal, kültürel, ekonomik tartışmasız uzlaşma alanıdır. Bir oyun havasıyla neşelenmemiz, bir ağıtla hüzünlenmemiz bu yüzdendir. Millet olma hali, onu oluşturan alt kültürlerin, lehçelerin, kimliklerin inkarı anlamı taşımayacaktır. Bu açıdan MHP'nin millet anlayışı dışlayıcı, ötekileştirici ve uzaklaştırıcı değildir hiç de olmamıştır. Tamamen kültürel temelde dile getirilen 'Ne mutlu Türküm' sözü ortak bir hedefte kucaklaşmayı anlatmaktadır.

Hiç kimsenin kökenini veya mezhebini öne çıkaran, aşağılayan, engelleyen, yasaklayan bir zihniyete yakın durmamız düşünülemeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda da millet kavramı bütünleştirici bir rol oynamıştır. Etnik köken, dil, din ve inanç farkı gözetilmemiştir.'

'Gafillerin 2023 yılının haziran ayını beklemek durumunda olduklarını hatırlatmayı bir kez daha lüzumlu görüyoruz'

'Gafillerin 2023 yılının haziran ayını beklemek durumunda olduklarını hatırlatmayı bir kez daha lüzumlu görüyoruz'

'Millete rağmen siyaset antidemokratiktir. Milli iradeyi silahın vesayetine alan her girişim, her müdahale darbedir. Millet iradesine cephe alan dayatmacı siyasetçilerin karşımıza geçip demokrat pozları vermesi su katılmamış iki yüzlülüktür. Cumhur İttifakı millet ne istiyorsa kulak veren, milli ve demokratik bir hüviyete sahiptir. Bizi diğerlerinden ayıran fark da budur.

Erken seçim tartışmalarının sıcak gündemde tutulması üzerine; gafillerin 2023 yılının haziran ayını beklemek durumunda olduklarını hatırlatmayı bir kez daha lüzumlu görüyoruz'

'CHP yanlıştadır, İP yanlış ata oynamıştır. HDP ise a'dan z'ye yozlaşmanın, terör bataklığının içindedir'

'CHP yanlıştadır, İP yanlış ata oynamıştır. HDP ise a'dan z'ye yozlaşmanın, terör bataklığının içindedir'

'CHP yanlıştadır, İP yanlış ata oynamıştır. HDP ise a'dan z'ye yozlaşmanın, terör bataklığının içindedir. Dünyanın hangi ülkesinde teröre destek veren bir partiye cevaz vardır? Parti görünümlü bir suç örgütüne siyaset ve demokrasi hayatında nasıl yer olacaktır? Gara'dan kanlı emirler getiren milletvekillerinin TBMM'de ne işi vardır? HDP suçludur, ittifak ortakları ağır vebal altındadır.

'HDP şu kadar oy aldı, bu kadar desteği var' diyorlar.

HDP'ye oy verenler, PKK'nın arka bahçesi olsun mu istediler? Oy sayısının demokrasiyle bağdaşması, şehitle caninin bir görülmesi, kahramanla hainin bir tutulması kadar korkunçtur. Şerefiniz kadar konuşun desek ağzını bıçak açmayacak ne kadar karanlık kişi varsa HDP'yi kollamak için demokrasiyi kullanmaktadır.'

'Yargıtay'ın HDP hakkında inceleme başlatması çok önemli ve beklediğimiz bir gelişmedir'

'Yargıtay'ın HDP hakkında inceleme başlatması çok önemli ve beklediğimiz bir gelişmedir'

'Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın HDP hakkında inceleme başlatması çok önemli ve beklediğimiz bir gelişmedir. Soruşturma safhasına geçerse iddianame Anayasa Mahkemesi'ne sunulacaktır. Siyasi partilerin kapatılması AYM'ce kesin olarak karara bağlanmaktadır. Anayasa Mahkemesi, delili ve belgeli bir şekilde HDP'nin terör olaylarının odağı olduğunu tespit ederse HDP'den söz etmek söz konusu olmayacaktır. Türkiye bir hukuk devletiyse HDP'nin kapatılması acildir, şarttır. Başka bir isimle tekrardan faaliyette bulunmasına izin verilmemelidir.

FETÖ'cülerin ve PKK'lıların yargılandığı mahkeme süreçlerinin daha fazla uzatmadan karara bağlanması, iç ve dış mihrakların istismarının önüne geçilmesi ertelenemez bir mecburiyettir. Kimse minderden kaçmamalıdır, yüreği yeten kartlarını açık oynamalıdır. CHP dokunulmazlıkların kaldırılmasına var mıdır? Yok mudur? Aklı selim çağrısı yapan CHP'liler PKK'ya hala minnettar mıdır? Mutfakta yangın var diyenler vatandaki yangını ne zaman görecektir?'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
9
3
3
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ersaglamnihat

Ulan ittifak olmasa ilk seçimde HDP senden fazla oy alır, sen baraj altı kalır meclise bile giremezsin amk dinozoru :)

rcpbyrm

maşallah yine tek doğru yolda ilerleyen mhp olmuş.

Mehmet Can Atar

dayı çık git hayatımızdan artık yeter ya