Görüş Bildir
Haberler
Aylan Kurdi'nin Adı Hayatını Kaybettiği Sahile Verilecek

Aylan Kurdi'nin Adı Hayatını Kaybettiği Sahile Verilecek

Onedio Medya
01.12.2015 - 22:06

Bodrum Belediyesi, sahile vurmuş cansız bedeniyle bütün dünyayı sarsan 3 yaşındaki Aylan Kurdi'nin ismini yaşamını yitirdiği plaja veriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bodrum Belediyesi son meclis toplantısında,  ailesiyle birlikte Yunanistan'a gitmeye çalışırken, botun batması sonucu yaşamını yitiren 3 yaşındaki Aylan'ın adını, cansız bedeninin bulunduğu plaja verilmesini ve bir heykelin yine aynı yere dikilmesini kararlaştırıldı.

Meclis toplantısında MHP'li üyelerin verdiği önergede, 'Ülke ve dünya barışına katkıda bulunması adına Ege sularında ölen ve cansız bedenini Bodrum kıyılarına vuran Aylan Kurdi adlı bebeğin yaşamını kaybettiği plaja adının verilmesi ve hürriyeti temsil edecek bir heykelin o plaja dikilmesi' ifadesi yer aldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, önerinin iyi niyetli bir öneri olduğunu, aynı görüşleri paylaştığını söyledi.

Kocadon, 'Bodrum Belediyesi zaten bu çalışmayı yapıyor. Ben bu önergeyi iyi niyet önergesi olarak kabul ediyorum. Burada oylamaya sunarsak, evet ya da hayır konusuna getirmek istemiyorum. Açık ve net söylüyorum. Çünkü bu hepimizin sorunu. İnsanlık aleminin sorunu. Bir önerge verilerek bir siyasi partiye mal olmasını istemiyorum. Bu önerge bizden geçer' diye konuştu.

MHP'li üyelerin 'Bu önerge sizden de gelirse bizden de geçer' demeleri üzerine Kocadon, önergeyi oya sundu. Önerge oy birliğiyle kabul edildi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda