Görüş Bildir
Haberler
Uzak Doğu Mutfağını Sevenler ve Denemek İsteyenler İçin Ankara'nın En İyi Uzak Doğu Restoranları

Uzak Doğu Mutfağını Sevenler ve Denemek İsteyenler İçin Ankara'nın En İyi Uzak Doğu Restoranları

Çin başta olmak üzere, Kore, Tayland, Japonya ve Bangkok gibi ülkeleri kapsayan Uzak Doğu mutfağı, dünyada en fazla kabul görmüş ve çokça yaygınlaşmış mutfaklardan biri. Bu mutfağın en belirgin özelliği ise acı, tatlı, ekşi lezzetlerin bir aradaki kusursuz uyumu ve buna ek olarak deniz ürünleri, soya ürünleri gibi yemeklerdeki başarıları. Bu mutfağın asıl zenginliğinin sebebi ise ülkeden ülkeye değişmekte olan yemek kültürlerine adapte olması. Siz de Uzak Doğu mutfağını seviyorsanız ya da yeni lezzetler denemek istiyorsanız Ankara'nın en iyi Uzak Doğu restoranlarını derledik. Gelin birlikte bakalım.

1. City Wok

1. City Wok

Çin, Japon ve Hint mutfağı üzerine profesyonelleşmiş olan City Wok, eğer Uzak Doğu mutfağıyla yeni tanışacaksanız en iyi tercihlerden biri olacaktır. Başlangıcı Dana Etli Noodlelarını deneyerek yapabilirsiniz. Sushilerinden ise Deep Fried Salmon Roll iyi bir seçenek olacaktır. Son olarak da Acılı Kavrulmuş Karidesleri mutlaka denemeniz gerekenler arasında olmalı.

Adres: Ayrancı, Aziziye Mahallesi, Portakal Çiçeği Sokak, No: 1/F Aşağı, 06690 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Açık ara Ankara'da en sevdiğim uzak doğu restoranı. Sake maki ve karışık sebzeli Çin böreği söyledim ben. Suşi açısından bence en iyi yer. Ayrıca bi börek ne kadar lezzetli olabilir ki demeyin, hayal edemeyeceğim kadar lezzetli. Mekan küçük, sakin ve minnoş, çalışanları çok kibar. Keşke daha fazla puan verebilme şansımız olsaydı.

2. Chef İzakaya

2. Chef İzakaya

En iyi sushiyi burada yedim diyebileceğiniz bir mekan olan Chef İzakaya, eşsiz Uzak Doğu lezzetlerini profesyonelleşmiş ve alanda tecrübeli olan şeflerle sizlere sunuyor. Sushilerinin hepsine bayılacağınız mekanda sushinin yanı sıra Rameni de denemelisiniz.

Adres: Kızılırmak Mah. 1450 Sk ATM Plaza B Blok 1, D:G, 06510 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Çalışanlarının kibarlığı her şeyden önce daha rahat hissetmenizin kilit noktası bizce. Takınılan tavır, bilgi paylaşımı ve yardımcı olma konusunda çok iyi ağırlandık. Hafta sonu olan açık büfe, hafta içi sınırsız sipariş olarak tasarlanmış, 2 saat içerisinde istediğiniz kadar menü söyleyebiliyorsunuz. Biz çok memnun kaldık, lezzetler çok yerindeydi. Tayland'da yediğimiz tatlara benziyordu.

3. Chinabloom

3. Chinabloom

Çin, Japonya ve Tayland mutfağının geleneksel yemek ve atıştırmalıklarını Türk damak tadına uyarlayarak sunan bir Pan Asya restoranı olan Chinabloom, Uzak Doğu restoranları arasında şüphesiz en sevdiklerinizden biri olacak. Gittiğinizde şefin spesiyallerinden olan Üç Lezzetli Deniz Ürünleri, Chili Soslu Buğulama Somon ve Black Bean Soslu Tavuğa bir şans verin deriz.

Adres: Mutlukent Mahallesi 2432. Cadde No:97 B Blok /14, Galleria Alışveriş Merkezi, 06810 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Tek kelimeyle Mü kem mel. Buharda mantı, moğol işi tavuk, kyoto california roll ve maki roll söyledik. Hepsi inanılmaz lezzetliydi. Yemek öncesinde baharatlı salata ve alkolsüz kokteyl, yemek sonrasında yasemin çayı ve dilek kurabiyesi geldi. Çalışanlar da çok ilgili ve güler yüzlüler. Bizim için çok keyifli bir akşam yemeği oldu.

4. Quick China

4. Quick China

Quick China ise Çin ve Japon mutfağının yanı sıra müşterilerine Tayland mutfağını da sunuyor. Uzak Doğu mutfağının seçkin markalarından biri olan Quick China, bu konuda Ankara'nın enlerinden. Hikayeleri paket servis hizmeti ile başlayan işletme başarısının bir getirisi olarak bugün Ankara'da 8 şubeye sahip. Gidecek olursanız özellikle birçok çeşidin yer aldığı Combo menülerini tatmalısınız. 

Adres: Mustafa Kemal, Tepe Prime, 06510 Çankaya/Ankara

Üniversiteler Mahallesi 4. Cad, Bilkent Center 3/37, 06800 Çankaya

Beştepe, Söğütözü Cd., 06560 Yenimahalle/Ankara

Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, 2864. Cd. 15/C, 06810 Çankaya/Ankara

Koru, Arcadium AVM, 2432. Cd. no:192 D:Z11, 06810 Çankaya/Ankara

Çayyolu mahallesi 2661/1 sokak 3E/7 Serkule (Köy İçi, 06810 Çankaya/Ankara

Büyükesat, Uğur Mumcu Sk. No:64/B, 06700 Çankaya/Ankara

Oran mahallesi Zülfü Tigrel caddesi Kuzu Effect AVM 1K 08, 06450 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Ankara’daki en en başarılı şube, farklı farklı yemekler denedim hepsi çok çok lezzetliydi çok tavsiye ederim servis hizmet çok iyi akşam gidecekseniz mutlaka rezervasyon yaptırın, tek kelimeyle çok iyi. Rakamlar ortalama ve/veya ortalamanın biraz üzerinde ne yediğinize göre değişiyor.

5. Guangzhou Wuyang

5. Guangzhou Wuyang

Guangzhou Wuyang ise Ankara'nın en eski Çin Restoranlarından biri. Farklı lezzetleri denemeye açık biriyseniz Guangzhou Wuyang sizi hem menüsüyle tatmin edecek ve hem de atmosferiyle Çin'e ufak bir yolculuk yapmanızı sağlayacak. Yolunuz düşerse mutlaka Jajangmyeon'i denemelisiniz.

Adres: Kavaklıdere, Bestekar Cd 88/B, 06680 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Ankara’nın en eski uzak doğu restoranıdır. Kimçi ikramı çok lezzetli, acılı ekşili çorba tatlı ekşi tavuk ve karides çok lezzetli. Özellikle Ankara’da yabancı misyonunun tercih ettiği bir yer. Yıllardır aynı lezzet teşekkür ediyorum.

6. Çin Seddi Restaurant

6. Çin Seddi Restaurant

'Restorant şıklığı ve kafe rahatlığı' mottosuyla hizmet vermekte olan Çin Seddi Restaurant, 1999 yılında açılmış köklü işletmelerden biri. Butik lezzet anlayışı ile Uzak Doğu mutfağının eşsiz tatlarını deneyimleyebilme şansı sunan mekan, kötü bir deneyimle ayrılmanızın mümkün olmadığı bir yer.

Adres: Ayrancı, Hoşdere Cd. No:127, 06690 Çankaya/Ankara

Mustafa Kemal, MAHALL AVM, Dumlupınar Blv., 06510 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Yaklaşık iki senedir düzenli olarak gittiğim, sadece kendim değil çevremdeki herkesi keyifli bir akşam yemeği yemek için götürdüğüm harika bir restoran. Bana Uzak Doğu mutfağını sevdiren, ilk kez sushi denediğimde tavsiyeleriyle bize yardımcı olan oldukça ilgili ve güler yüzlü bir işletme sahibi de var. Menüdeki çoğu şeyi denedim bu süre zarfında, kötü diyebileceğim tek bir şey olmadı.

7. Mogo

7. Mogo

Henüz yeni açılan Mogo, Kore mutfağının eşsiz ve leziz yemekleriyle sizi mekanın müdavimi haline getirecek desek yeridir. Kore mutfağının en sevilenlerinden olan Kimbap'ın yanı sıra Ballı Tereyağlı Tatlı Patatese bayılacaksınız. En kısa zamanda Mogo'ya gitmeli ve kendinizi ödüllendirmelisiniz.

Adres: Mustafa Kemal, Kentpark AVM, 06510 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Tasarım çok hoş.Çalışanlar ilgili ve güler yüzlü. Vegan ve vejetaryenler için yemek seçenekleri var. Sebzeli bokkeumyeon ve kimçi kızarmış pilav yedim lezzetliydi verilen hizmete göre fiyatları uygun buldum. Diğer seçenekleri denemek için tekrar geleceğim.

8. Urumçi Uygur Restaurant

8. Urumçi Uygur Restaurant

Orta Asya mutfağının lezzetlerinden oluşan leziz yemeklerle güzel bir akşam geçirmek istiyorsanız Urumçi Uygur Restaurant tam size göre. Sıcak ve samimi bir dizaynı olan mekanda ilgili çalışanlar size damak tadınıza en uygun seçimi yapmanız için çokça yardımcı oluyor. Ama bize soracak olursanız Makarna Kavurması mutlaka tatmanız gerekenler arasında olmalı deriz.

Adres: Ön Cebeci, Ziya Gökalp Cd. No:76, 06590 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Güler yüzlü, samimi bir hizmet var. Yemek porsiyonları baya büyük. Bir yemeği birden fazla kişi yiyebilir bizi uyarmalarına rağmen biz yine de sipariş ettik ve bitiremedik ama paket olarak alabiliyorsunuz. Suyukaş çorbası, samsa ve patlıcanlı et kavurması favorim oldu. Fiyatları porsiyonlara göre gerçekten güzel.

9. Korelee

9. Korelee

Uzak Doğu'nun özellikle Kore mutfağına ilgiliyseniz zaten biliyor olduğunuz Korelee, bütün Ankaralılar tarafından çokça rağbet görüyor. Özellikle konumu gereği ulaşımın kolay olduğu Korelee'ye geniş bir vaktinizde gitmenizi tavsiye ederiz çünkü biraz sıra beklemek gerekiyor. Bunlarla birlikte gittiğinizde Dogboggi ve Kızarmış Tavuğu yemeden dönmeyin deriz.

Adres: Kavaklıdere, Bestekar Cd No:27, 06900 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Kızlarımın öneri ve merakı üzerine gittiğimiz, sonrasında da 3 defa daha tekrarladığımız mekan; Kore mutfağının özel lezzetlerini tadabileceğiniz bir yer. Cuma ve hafta sonları mesai sonu çok kalabalık ve dakikalarca sırada beklemeyi göze almalısınız. Diyeceksiniz ki, bu kadar beklemeye değer mi? Bu tamamen damak tadınızla alakalı. Tatlı ekşi acılı soslu uzak doğu yemeklerini seviyorsanız, hayatınızda en iyi tavuğu burada yiyebilirsiniz desem abartmış olmam.

10. SushiCo

10. SushiCo

Müşterilerine Çin, Japon ve Tayland mutfağını sunan SushiCo da Ankara'da Uzak Doğu denince ilk tercih edilenlerden oluyor. Yalnızca Ankara değil Türkiye'de Uzak Doğu lezzetinin ilk ve en büyük restoran zinciri olan SushiCo, Uzak Doğu mutfağını sevdiren bir işletme. 

Adres: Çayyolu Mahallesi 1933.Angora Bulvari, Sokak, Beysupark No:16 D:No:209, 06800 Çankaya

Beştepe, 1263. Sokak No:2, 06510 Çankaya/Ankara

Oran, Turan Güneş Blv. No:182 D:77, 06450 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: SushiCo markasının tüm özelliklerini taşıyan, lokasyon itibariyle de çok iyi bir noktada olan Çayyolu SushiCo, gerek hizmet kalitesi gerekse ürün çeşitliliği olarak herkese tavsiye edebileceğim bir yer. Özellikle fiyat avantajı yaratmak ve farklı tatları denemeniz adına, Bento menüleri tavsiye ederim. Çocuklu aileler için de çocuk menüsü çok güzel.

11. Far East Wok

11. Far East Wok

Seveceğiniz mekanlardan bir diğeri ise Far East Wok, Ankara'nın işlek semtlerinden olan Bahçelievler'de yer alıyor. Asya mutfağını müşterilerine sunan mekanda özellikle tavuk yemekleri çok meşhur. Türk mutfağının da vazgeçilmezlerinden olan tavuğu bir de onların yorumlarıyla tadın deriz.

Adres: Yukarı Bahçelievler, 69. Sk. No:3/A, 06490 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Kunpao tavuk favorim. Moğol işi tavukları da güzel. Karides cipsi de güzeldi. Acılı-ekşili çorba çok az denemiştim daha önce beğenmediğim için tekrar deneme cesareti bulamıyordum fakat buradaki gerçekten hoştu, daha az acılı olmasını rica ettim, acı-ekşi oranı güzel oldu. Bir tanesi oldukça doyurucu.

Bu içeriklerimiz de ilginizi çekebilir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın