Görüş Bildir
Haberler
Animeden Cin Ali’ye Görülmeye Değer Türkiye’nin İlgi Çekici Müzeleri

Animeden Cin Ali’ye Görülmeye Değer Türkiye’nin İlgi Çekici Müzeleri

Yeter Şirin
02.09.2023 - 10:46

Evet sevgili okur, yaz sezonunun yavaş yavaş bitmesiyle “normal” hayata dönüş için ilk adımı her biri birbirinden farklı ve ilginizi çekeceğini düşündüğüm müzelerle başlamak istedim. Elbette ülkemizin her bir müzesi birbirinden kıymetli ama bu müzeler konsept bakımından daha da ilginizi çekebilir. Eğer hazırsanız var mısınız benimle bu güzel müzeleri gezmeye? 🏢

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. PTT Pul Müzesi

1. PTT Pul Müzesi

Eğer pullara karşı bir merakınız varsa Ankara’daysanız ya da Ankara’ya gideceksiniz mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir müze. Pul ile ilgili her şeyi öğrenebileceğiniz, ücretsiz girişi olan PTT Pul Müzesi içinde restoran da bulunmakta ve fiyatları oldukça makul. 

Adres: Hacı Bayram, Atatürk Bulv No:13, 06050 Altındağ/Ankara

Konum için tıklayın

Açılış- Kapanış saati: 09:00 - 17:00

Ziyaretçi Yorumu: “Fiyatlar makul ve çalışanlar çok nazik. Yemekler lezzetli. Müzede satışı yapılan ürünler bedavadan biraz pahalı.”

2. Ankara Resim ve Heykel Müzesi

2. Ankara Resim ve Heykel Müzesi

Müzenin kapısından içeri girer girmez hangi tarafa bakacağınızı şaşıracağınız, resim ve heykel adına görüp görebileceğiniz en güzel eserlerin bulunduğu Ankara Resim ve Heykel Müzesi umarım engelli vatandaşlar içinde kolaylık sağlar. Giriş ücretli, daha fazla bilgi için resmi web sayfasını ziyaret edin.

Adres: Hacettepe, Türkocağı Sok. Resim Ve Heykel Müzesi, 06230 Altındağ/Ankara

Konum için tıklayın. 

Açılış - Kapanış saati: 09:00 - 18:00 ( pazartesi günleri kapalı.)

Ziyaretçi Yorumu: “Olağan üstü güzel, dünyada benzeri olmayan muhteşem eserler.”

3. Ferhat İle Şirin Aşıklar Müzesi

3. Ferhat İle Şirin Aşıklar Müzesi

Anadolu birçok efsane ve hikayenin ana vatanı aynı zamanda. Ünlü Ferhat ile Şirin için yapılmış olan müzeyi Amasya’da ziyaret edebilirsiniz. Rivayete göre Ferhat’ın açtığı sun kanalını ve heykelleri görebileceğiniz müze girişinde müze kart geçerli değil ve 18 yaş altı ücretsiz.

Adres: Helvacı Ferhat arası no:5, 05100 Amasya Merkez/Amasya

Konum için tıklayın

Açılış - Kapanış saati: 08:00 - 19:00

Ziyaretçi Yorumu: “Ferhat ve Şirin aşkı… Elmalı çayı içmeden gitmeyin.”

4. Cin Ali Müzesi

4. Cin Ali Müzesi

Her çocuğun ilk resim çalışması olan Cin Ali’nin müzesi var desem? Belki yeni nesil bilmez ama 80 ve 90 kuşağının Cin Ali Müzesine gittiğinde eski anılarının canlanacağına eminim. Siz hem nir nostalji yaşamak hem de çocuklarınıza kendi çocukluğunuzu anlatmak istiyorsanız, okul gurubuyla gezmek istiyorsanız telefon numarasıyla iletişime geçebilirsiniz. 

Adres: Kavaklıdere, Bülten Sk. No:32, 06680 Çankaya/Ankara

Konum için tıklayın.

Açılış - Kapanış saati: 10.00 - 18:00 ( pazartesi günleri kapalı.)

Telefon Numarası: 03124268042

Ziyaretçi Yorumu: “Çok keyifli eskilere götüren bir müze olmuş. Çocuklarımızla gittik. Eğlenerek çıktık.”

5. Uçurtma Müzesi

5. Uçurtma Müzesi

Hem çocuklarınız hem de büyükler için güzel bir etkinlik istiyorsanız Uçurtma Müzesi tam size göre. Rehberlerin uçurtma tarihini anlattığı sırada çok farklı ve saymakla bitmez çeşitleri görünce içinizdeki çocuğu durduramayacaksınız. 200 kişiye kadar uçurtma çalışması yapabileceğiniz müzeyi ziyaret etmeyin unutmayın.

Adres: Aziz Mahmut Hüdayi Mahallesi Uncular Cad, Bakıcı Sk. No:12, 34672 Üsküdar/İstanbul

Konum için tıklayın. 

Açılış - Kapanış saati: 09:00 - 17:00 (pazar günleri kapalı.)

Ziyaretçi Yorumu: “Müze ve çalışanları için teşekkürler çok güzel vakit geçirdik tavsiye ederim.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Karagöz Müzesi

6. Karagöz Müzesi

Somut olmayan kültürel mirasımız olan Hacivat ve Karagöz için Bursa’da bir müze olduğunu biliyor musunuz? Meddah oyunlarının bütün karakterleri ve farklı ülkelerden gelen kuklaların da bulunduğu müzeyi önceden arayarak belirli saatlerde oyuna gidebilirsiniz. 

Adres: Çekirge, Çekirge Cd. No:159, 16265 Osmangazi/Bursa

Konum için tıklayın. 

Açılış - Kapanış saati: 09:00 - 17:30 (pazartesi günleri kapalı.)

Telefon Numarası: 02247163761

Ziyaretçi Yorumu: “Son derece güzel minik ama dopdolu bir mekân. Küçük çocuğu olanlar kesinlikle gitmeli.”

7. Hisart Canlı Tarih Müzesi

7. Hisart Canlı Tarih Müzesi

Savaş tarihi meraklıları için mükemmel bir müze olarak adlandırabileceğimiz Hisar canlı Tarih müzesi Kurtuluş Savaşı, 1. Ve 2. Dünya Savaşı olmak üzere bütün savaşlara ait orijinal parçaların bulunduğu, dioramalarla desteklenen bir müze. Müze şu an kapalı ama 03.10.2023 tarihinde açılacak.

Adres: Hürriyet, Dr. Cemil Bengü Cd. No:21, 34403 Kâğıthane/İstanbul

Konum için tıklayın. 

Açılış - Kapanış saati: 10:00 - 18:00

Ziyaretçi Yorumu: “Tarih alanında eğitim almış ve Türkiye'de pek çok müze ve ören yerini ziyaret etmiş bir kardeşiniz olarak şunu rahtlıkla ifade edebilirim.Tek kelimeyle muhteşem. Keşke daha geniş bir mekanda bu güzel eserler sergilenebilseydi. Kültür Bakanlığımız ve İBB tarafından desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Müzenin kuruluşunda emeği geçenlere, gelişmesine katkı sağlayanlara ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.”

8. Bir Otakunun Müzesi

8. Bir Otakunun Müzesi

Benim gibi anime sevenlerdenseniz görünce ‘anime cenneti burası olsa gerek’ diyebileceğiniz bir yer Otakunun Müzesi.  Anime sevmeyenlerin bile dikkatini çeken müzede birden fazla kez aynı yeri görmek isteyebilirsiniz ki bu konuda yalnız değilsiniz. Giriş ücretli ama tam bir öğrenci dostu fiyatı var.

Adres: Asmalı Mescit, İstiklal Cd. Galatasaray İş Hanı K:4 D:42, 34430 Beyoğlu/İstanbul

Konum için tıklayın. 

Açılış - Kapanış saati: 12:00 - 20:00

Ziyaretçi Yorumu: “Harika bir koleksiyon, kesinlikle gidip görülmesi gerek. Müze çok güzel figürler barındırıyor. Özellikle Luffy figürünü ve Luffy & Shanks figürünü dakikalarca seyrettim muazzamlar. Bu müze Türkiye'deki anime & koleksiyon kültürü için çok kıymetli, teşekkürler!”

9. İstanbul Sinema Müzesi

9. İstanbul Sinema Müzesi

Bulunduğu pasajın bile tarihi olması, Türk ve dünya sinemasına ait her türlü materyal, afiş ve fotoğraflarla sizi sinemanın tarihi güzellikleri arasında gezintiye çıkarıyor müze. Filmlerin yayınlandığı bölümün de bulunduğu Sinema Müzesi sinema meraklıları için görülmeye değer bir yer.

Adres: Kuloğlu, İstiklal Cd. No 131/A, 34433 Beyoğlu/İstanbul (Atlas Pasajı)

Konum için tıklayın. 

Açılış - Kapanış saati: 11.00 - 19:00 (pazartesi günleri kapalı.)

Ziyaretçi Yorumu: “Beyoğlu Sinema Müzesi: Türk sinemasının hafızası burada. Biz çok beğendik ve herkese tavsiye ederiz. (Müzekart geçerli değil.)”

10. Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi

10. Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi

Müze 2023 yalında hizmete giren, her bir katında kültürümüze ait ne var inceleyip hatta unutulmaya yüz tutan detayları görebileceğimiz bir yer. Gazi Üniversitesi öğretim üyelerinin çalışmaları ile açılan müze kendi alanında Türkiye’de tek… 

Adres: Talatpaşa Bulvarı, Öz Sk. No:8, 06230 Altındağ/Ankara

Konum için tıklayın. 

Açılış - Kapanış saati: 10:00 - 17:00

Ziyaretçi Yorumu: “Mekanın içiyle, dışıyla ambiyansı muhteşem. Tarihte yolculuk yapıyor ve eskinin eskimeyen inceliklerine şahit oluyorsunuz. Döne Hanım'ın anlatımıyla tarihi konakta harika bir gezinti yaptık. Öğle saatinde ara veriyorlar. Bu sebeple biraz acele etmek durumunda kaldık. Geniş vakitte rahat rahat deneyimlenmeli. Yetişkin için 20 TL, öğrenciye 10 TL bağış alıyorlar.”

Müzelerle ilgili şu içerikler de dikkatinizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
5
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Arwen

Oyuncak Müzesi - Kadıköy/İstanbul

mamamia

oyun ve oyuncak müzesi Konak İzmir diyim bende ve yine o muhtişim pp ❤️

mrspock

Ferhat İle Şirin müzesin içeride bi leyla var gördüm altıma sıçıyodum karanlığa koymuşlar yandan da ışık vermişler kekeledim aw