Görüş Bildir
Haberler
Ailenizle Birlikte İzleyebileceğiniz Yüreğinize Dokunacak Muhteşem Ötesi Filmler

Ailenizle Birlikte İzleyebileceğiniz Yüreğinize Dokunacak Muhteşem Ötesi Filmler

Aile bağlarınızı kuvvetlendirecek, gözlerinizden yaşlar damlatacak, kalbinizin derinliklerine dokunacak, birbirinden muhteşem filmlerden oluşan bir liste hazırladık. İster battaniyenizi alıp koltuğa kurulun, ister patlamış mısırınızı hazırlayıp sevdiklerinizle yan yana gelin, bu liste ailecek izlerken duygu dolu anları beraber yaşayabileceğiniz, adeta bir hazine değerinde filmlerden oluşuyor. İyi seyirler! 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. The Kings of Summer, 2013

25. The Kings of Summer, 2013

IMDb: 7.1 

Özet: Büyüme çağında olan Joe Toy bekar babasına, babasının hayatına karışmasına öfkelenmektedir. Özgürlüğünü ilan eden Joe en iyi arkadaşı Patrick ve tuhaf bir çocuk olan Biaggio ile ormana kaçar. Orada bir ev yapacaklarını ve sorumluluklarından ve ailelerinden uzaklaşacaklarını belirtirler. Eğreti evleri bitince, üç genç adam artık kendi hayatlarının efendisi olmuştur. 

Oyuncular: Nick Robinson, Gabriel Basso, Moises Arias 

Yönetmen: Jordan Vogt-Roberts

24. The Life Aquatic with Steve Zissou, 2004

24. The Life Aquatic with Steve Zissou, 2004

IMDb: 7.2 

Özet: Steve Zissou, belgeseller yapmak için dünyayı dolaşan efsanevi su altı kaşifidir. En iyi arkadaşı ve iş ortağının yırtıcı bir köpekbalığı tarafından öldürülmesi bir yana gözden düştüğü dedikodularıyla da zor anlar yaşıyor. Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir gencin çıkagelmesiyle kafası daha da karışıyor. Çünkü yardımcı pilot olduğunu söyleyen bu genç, Steve'in uzun yıllardır kayıp olan oğlu olabileceğini iddia etmektedir.  

Oyuncular: Bill Murray, Owen Wilson, Anjelica Huston 

Yönetmen: Wes Anderson

23. Chef, 2014

23. Chef, 2014

IMDb: 7.3  

Özet: Los Angeles’ta bir restoran işleten duygusal bir şefin kariyeri düşüştedir ve şef, ikinci el bir karavan satın alıp yollarda yemek yapıp satmaya karar verir.   

Oyuncular: Jon Favreau, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson  

Yönetmen: Jon Favreau

22. Cha Cha Real Smooth, 2022

22. Cha Cha Real Smooth, 2022

IMDb: 7.3 

Özet: Üniversiteden yeni mezun olan 22 yaşındaki Andrew’in hayatta ne yapacağına dair bir fikri yoktur. New Jersey'de yaşayan ailesinin yanına geri dönen Andrew’in üniversitede öğrendiği tek şey parti yapmaktır. Hiçbir iş ya da yaşam beklentisi olmayan Andrew, parti vermeye başlar ve bu sırada genç bir anne olan Domino ve kızı Lola ile tanışır. Domino ve Lola sayesinde Andrew, sonunda istediği bir geleceği keşfeder. 

Oyuncular: Cooper Raiff, Dakota Johnson, Evan Assante 

Yönetmen: Cooper Raiff

21. Begin Again, 2013

21. Begin Again, 2013

IMDb: 7.4 

Özet: Hayallerini New York’ta gerçekleştirmek isteyen sevgilisinden ayrılmasıyla Gretta'nın iniş çıkışlarla dolu hayatı da değişir. Burada bir başına kalan Gretta, şans eseri tanıştığı bir yapımcı sayesinde kaderine meydan okuyacaktır. 

Oyuncular: Keira Knightley, Mark Ruffalo, Adam Levine 

Yönetmen: John Carney

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. The Peanut Butter Falcon, 2019

20. The Peanut Butter Falcon, 2019

IMDb: 7.6 

Özet: Zak, down sendromu olan 22 yaşında bir gençtir. En büyük hayali ise günün birinde büyük bir güreşçi olmaktır. Amacına ulaşabilmek adına en sonunda bulunduğu bakımevinden firar eder. Salt Water Redneck güreş okuluna girmeye kararlı olan genç adam yolculuğu sırasında kanundan kaçmakta olan küçük çaplı haydut Tyler ile tanışır. Tyler, Zak'in arkadaşı ve koçu olacaktır.  

Oyuncular: Zack Gottsagen, Ann Pierce, Dakota Johnson 

Yönetmen: Tyler Nilson, Michael Schwartz

19. As Good as It Gets, 1997

19. As Good as It Gets, 1997

IMDb: 7.7 

Özet: Obsesif bir kişilik olan Melvin bir aşk yazarıdır ve her gün aynı yerde büyük bir titizlikle kahvaltısını yapar ve orda çalışan Carol ona her gün tahammül etmektedir. Eşcinsel olan komşusu Simon ise yetenekli bir ressamdır. Bu üç kişi daha sonra birlikte bir maceranın içinde bulurlar kendilerini. 

Oyuncular: Jack Nicholson, Helen Hunt, Greg Kinnear 

Yönetmen: James L. Brooks

18. The Theory of Everything, 2014

18. The Theory of Everything, 2014

IMDb: 7.7 

Özet: Film, modern bilim ve teknoloji tarihini değiştiren İngiliz fizikçi ve teorisyen Stephen Hawking'in hayatından bir kesiti ele alıyor. Odak noktası olarak Hawking'in 1965 ve 1991 yılları arasında evli kaldığı ilk eşi Jane Wilde ile olan ilişkini konu alan filmde, öğrencilik yıllarında başlayan ilişkilerine, birlikte bilim adına yaptıklarına ve ALS hastalığının teşhisiyle yaşadıkları sarsıntılara tanık olacağız. 

Oyuncular: Eddie Redmayne, Felicity Jones, Tom Prior 

Yönetmen: James Marsh

17. Hunt for the Wilderpeople, 2016

17. Hunt for the Wilderpeople, 2016

IMDb: 7.8 

Özet: Ricky, koruyucu ailesiyle birlikte Yeni Zelanda kırsalında mutlu bir yaşam sürmektedir ancak üvey annesinin ani ölümünden sonra çocuk esirgeme kurumu onu geri almaya niyetlenir. Hayatından vazgeçmeye hiç niyeti olmayan Ricky, üvey babasıyla birlikte ormanın derinliklerine doğru bir kaçış yolculuğuna koyulur. 

Oyuncular: Sam Neill, Julian Dennison, Rima Te Wiata 

Yönetmen: Taika Waititi

16. Loving Vincent, 2017

16. Loving Vincent, 2017

IMDb: 7.8 

Özet: Ünlü Hollandalı ressam Vincent van Gogh'un ölümünün üzerinden 1 yıl geçmiştir. Postacı Roulin, ressamın kardeşi Theo'ya gönderdiği ancak bir türlü yerine ulaşamayan mektubu elden vermesi için oğlu Armand'ı Auvers-sur-Oise'a gönderir. Armand bu görevi pek istemese de kabul ederek söz konusu kasabaya gider ancak Theo da vefat etmiştir, mektubu Van Gogh'un doktoru aynı zamanda dostu Dr. Gachet'ye vermesi gerekir. Doktoru beklerken kasaba halkından birçok kişiyle tanışan Armand, ressamın sanatının esin kaynaklarına ve ölümüne giden sürece dair çok şey öğrenir. 

Oyuncular: Douglas Booth, Jerome Flynn, Robert Gulaczyk 

Yönetmen: DK Welchman, Hugh Welchman

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Moonrise Kingdom, 2012

15. Moonrise Kingdom, 2012

IMDb: 7.8 

Özet: 1965'in yazında New England açıklarındaki bir adada geçen hikaye ilk aşk ve büyülü bir yazı anlatıyor. 12 yaşındaki iki çocuğun birbirlerine aşık olup gizlice anlaşarak vahşi doğaya kaçar. Yetkililer onları bulmaya çalışırken, kuvvetli bir fırtına da adaya doğru yaklaşmaktadır. Barış dolu ada halkının hayatı hiç kimsenin baş edemeyeceği biçimde alt üst olmuştur. 

Oyuncular: Jared Gilman, Kara Hayward, Bruce Willis 

Yönetmen: Wes Anderson

14. Little Miss Sunshine, 2006

14. Little Miss Sunshine, 2006

IMDb: 7.8  

Özet: Bir minibüsle ailelerinin en küçük bireyinin hayalini gerçekleştirmek için California’ya doğru yola çıkan Hoover ailesinin üç günlük yolculuğu sürprizlerle ve aile fertlerin hayal bile edemeyeceği bir sonla tamamlanır.  

Oyuncular: Steve Carell, Toni Collette, Greg Kinnear  

Yönetmen: Jonathan Dayton, Valerie Faris

13. About Time, 2013

13. About Time, 2013

IMDb: 7.8  

Özet: 21 yaşına basan Tim Lake, ailesindeki tüm erkeklerin sahip olduğu gizli bir yeteneğinin olduğunu öğrenir. Lake ailesinin tüm erkekleri zamanda seyahat etme yeteneğine sahiptir ve Tim de artık bunu kullanabilecektir. Bunu fırsat bilen Tim geçmişindeki utanç verici anlara gidip olayları değiştirmeye başlar. Kısa bir süre sonra Londra'ya taşınır ve son derece çekici bir kadın olan Mary'e aşık olur.  

Oyuncular: Domhnall Gleeson, Rachel McAdams, Bill Nighy  

Yönetmen: Richard Curtis

12. Captain Fantastic, 2016

12. Captain Fantastic, 2016

IMDb: 7.8 

Özet: Ben ve Leslie, çocuklarını alışageldik medeniyet kalıplarının dışında, konvansiyonel eğitim formlarından farklı ve toplumsal normlardan uzakta, Pasifik Kuzeybatısı’nda satın aldıkları bir arazide yetiştirirler. Ancak Leslie’nin ölümüyle bu cennet düzeni bozulur. 

Oyuncular: Viggo Mortensen, George MacKay, Samantha Isler 

Yönetmen: Matt Ross

11. Sing Street, 2016

11. Sing Street, 2016

IMDb: 7.9 

Özet: Aşırı havalı ve güzel Raphina'nın kalbini kazanmayı amaçlayan 14 yaşındaki Conor, birkaç delikanlıdan oluşan bir grup kurar ve grup, 1980'lerin Dublin'inde şarkı sözü yazmaya ve video çekmeye yüreklerini verir. 

Oyuncular: Ferdia Walsh-Peelo, Aidan Gillen, Maria Doyle Kennedy 

Yönetmen: John Carney

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Wonder, 2017

10. Wonder, 2017

IMDb: 7.9  

Özet: Auggie, yüzü doğuştan ciddi bir şekilde deformasyona uğramış bir çocuktur ve ailesi onu evde eğitim aldırarak büyütmüştür ancak 5. sınıfa başlamadan önce, ebeveynleri Auggie'nin bir okula gitmesine karar verir. Auggie, okula başladığında farklı görünüşü nedeniyle diğer öğrenciler tarafından dışlanır ve zorbalığa maruz kalır ancak Auggie'nin öğretmeni ve birkaç sınıf arkadaşı ona destek olurlar ve okulda kabul görmesine yardımcı olurlar. Bu süreçte, Auggie'nin ailesi, özellikle de annesi Isabel, çocuğunun okuldaki zorbalıkla mücadele etmesine ve kendine güvenini kazanmasına yardımcı olur.  

Oyuncular: Jacob Tremblay, Owen Wilson, Izabela Vidovic  

Yönetmen: Stephen Chbosky

9. Life of Pi, 2012

9. Life of Pi, 2012

IMDb: 7.9  

ÖzetHindistan’dan Kanada’ya giden bir yük gemisi, içindeki hemen hemen tüm canlılarla birlikte trajik şekilde batar. Bir can kurtaran filikası, uçsuz bucaksız vahşi Pasifik Okyanusu'nun ortasında yapayalnız kalır. Sandalın hayatta kalmayı başarabilen mürettebatı ise bir sırtlan, kırık bacaklı bir zebra, bir orangutan, Richard Parker adında üç yüz kiloluk bir Bengal kaplanı ve Pi adlı 16 yaşında Hintli bir çocuktan oluşmaktadır. Pi'nin hayvanat bahçesi işleten ve hayvanlarıyla göç yoluna koyulan ailesi, batan gemide yaşamını kaybetmiştir. Pi, kurtuluş yok gibi görünen bu okyanusta zayıf bir sandalda yanındaki hayvanlarla birlikte hayatta kalma savaşı verir.  

Oyuncular: Suraj Sharma, Irrfan Khan, Adil Hussain  

Yönetmen: Ang Lee

8. Short Term 12, 2013

8. Short Term 12, 2013

IMDb: 7.9  

Özet: Grace, çocukların kısa dönemli kaldığı bir yetimhanede çalışan, orada evlerinden alınmış kötü durumdaki çocuklar için elinden geleni yapmaya çalışan genç bir danışmandır. Her ne kadar kendi hayatını yaşamaya çalışsa da derinden yaralar almış çocuklarla ilgilenmek bunu kolaylaştırmamaktadır. Şimdi ise uzun süredir birlikte olduğu sevgilisiyle ciddi adımlar atmaya hazırlanırken onu derinden etkileyecek dönüm noktaları onu beklemektedir.   

Oyuncular: Brie Larson, Frantz Turner, John Gallagher Jr.  

Yönetmen: Destin Daniel Cretton

7. Roman Holiday, 1953

7. Roman Holiday, 1953

IMDb: 8.0 

Özet: Roma Tatili, bir modern zaman prensesinin kraliyet dayatmalarına karşı gelerek tek başına Roma'yı keşfe çıkmasının hikayesini anlatıyor. Burada gazeteci kimliğini saklayarak ilginç hikayeler peşinde koşan Amerikalı bir gazeteciyle tanışıyor ancak planı ikilinin birbirine aşık olmasıyla suya düşüyor. 

Oyuncular: Gregory Peck, Audrey Hepburn, Eddie Albert 

Yönetmen: William Wyler

6. La La Land, 2016

6. La La Land, 2016

IMDb: 8.0  

Özet: Hayatlarında yön bulmaya çalışan iki tutkulu insan Sebastian ve Mia'nın yolları, Los Angeles'ta trafiğin sıkışık olduğu bir gün kesişir. Her ikisi de sanat tutkunu olan bu iki insan, hayallerini gerçekleştirme yolunda düşe kalka ilerlemektedir. Sebastian Wilder geleneksel cazın kolonlardan yükseldiği bir kulüp açma hayalinde, Mia Dolan ise kafesinde çalıştığı film platosunda kendine uygun tüm oyunculuk seçmelerine katılarak bir rol kapma telaşındadır.  

Oyuncular: Ryan Gosling, Emma Stone, Rosemarie DeWitt  

Yönetmen: Damien Chazelle

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Free Solo, 2018

5. Free Solo, 2018

IMDb: 8.1 

Özet: Film, kaya tırmanışı tarihinde tartışmasız en büyük başarıyı yakalayan kişi olan Alex Honnold'ın hikayesini anlatıyor. Honnold, Yosemite Ulusal Parkı'nın içinde bulunan 914 metrelik El Capitan Duvarı'na 'free solo', yani herhangi bir emniyet aleti veya halat olmadan, tırmanmayı başaran ilk kişi oldu. 

Oyuncular: Alex Honnold, Tommy Caldwell, Jimmy Chin 

Yönetmen: Jimmy Chin, Elizabeth Chai Vasarhelyi

4. Stand by Me, 1986

4. Stand by Me, 1986

IMDb: 8.1 

Özet: Stephen King'in küçük bir romanından uyarlanan bu filmde, yazar kendi ve üç diğer arkadaşının yaşadığı macerayı ve kahramanlıklarını anlatıyor. Bu çocuklar, 1950'lerde Oregon ormanlığında kayıp bir çocuğun cesedini aramaya koyulurlar. Yol boyunca daha da yakınlaşan çocuklar birbirleri hakkında da çok şey keşfederler. 

Oyuncular: Wil Wheaton, River Phoenix, Corey Feldman 

Yönetmen: Rob Reiner

3. Dead Poets Society, 1989

3. Dead Poets Society, 1989

IMDb: 8.1  

Özet: Ellilerin Welton Akademisi, ciddi, disiplinli ve akademik çevrelerde saygınlığı yüksek olan bir okuldur. Okul yönetiminin muhafazakar ve ortodoks tavırları, öğrenciler için sıkıcı ve bunaltıcı bir hale gelmektedir. Yeni ingilizce öğretmeni John Keating'in okula atanmasıyla çok şey değişir.  

Oyuncular: Robin Williams, Robert Sean Leonard, Ethan Hawke  

Yönetmen: Peter Weir

2. The Truman Show, 1998

2. The Truman Show, 1998

IMDb: 8.2  

Özet: Truman Burbank sıradan bir adamdır ve kendisi dışındaki herkesin aslında oyuncu olduğu yapay bir dünyada yaşamaktadır. Truman'ın hayatı, her adımı ve davranışı, evindeki kameralar tarafından kaydedilmekte ve dünyanın dört bir yanındaki izleyiciler tarafından canlı olarak izlenmektedir ancak Truman, hayatının sıradanlığından sıkılmaya başlar ve gerçek dünyanın ne olduğunu merak eder. Film; medya manipülasyonu, özgürlük, bireysellik ve insanların doğal olarak nasıl yaşaması gerektiği gibi konuları ele alır.  

Oyuncular: Jim Carrey, Ed Harris, Laura Linney  

Yönetmen: Peter Weir

1. Good Will Hunting, 1997

1. Good Will Hunting, 1997

IMDb: 8.3  

Özet: Will, Boston'daki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde temizlik işçisi olarak çalışmaktadır ancak aslında zekası ve matematik becerileri sayesinde üstün bir dahi olduğu ortaya çıkar. Enstitüde bir matematik profesörünün yazdığı zorlu bir problemi çözmesiyle birlikte Will'in hayatı değişir. Film, Will'in kendisini ve hayatını keşfetme yolculuğunu anlatırken onun etrafındaki insanların da hayatlarına dokunuyor. Filmin ana teması; kişisel gelişim, dostluk, aşk ve aile bağlarıdır.  

Oyuncular: Robin Williams, Matt Damon, Ben Affleck  

Yönetmen: Gus Van Sant

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın